“ДентаФейс”

March 10, 2019
ЗА НАС

dentaface“ДентаФейс” е съвременна и модерна клиника разполагаща с изключително добро техническо оборудване, висококвалифицирани специалисти използващи най-съвременните технологии в областта на денталната медицина. Основният ни стремеж е да бъдем надежден и предпочитан партньор в осигуряването на специализирани и адекватни дентални услуги, лечение, профилактика и максимална естетизация за всеки наш пациент. Красивите, здрави и добре поддържани зъби са дефиниция за добро здраве, високо самочувствие и себе уважение за всеки един съвременен човек. Нашите дентални лекари и дентални хигиенисти разбират важността на добрата орална грижа, устна хигиена и естетически издържаната визия. Обръщаме особено внимание на всеки един проблем, защото за нас всеки един детайл е важен и от значение.

Защо да изберете “ДентаФейс”

 • Изключително добро техническо оборудване използвано в едни от най-известните и модерни дентални клиники – оборудване доказало многократно високото качество, с което постигаме поставените цели и доставяме за нашите клиенти най-съвременните и модерни дентални манипулации;
 • Екип от високо квалифицирани специалисти с богат опит във всеки един клон на денталната медицина;
 • Постоянно надграждаме своите знания и опит, чрез различни квалификационни програми в странта и извън България;
 • Насърчаваме екипната инициативност, преданноста и упоритата работа;
 • Отнасяме се с разбиране и съпричастност към проблема на всеки един пациент и с готовност поемаме отговорност за решаването на поставените цели;
 • Ние знаем, че всеки един детайл е важен затова избрахме модерен интериор и обзавеждане за нашата клиника с цел спокойствие, намаляване на стреса и релаксиращо въздействие.

С годините натрупан опит разбрахме, че здравите зъби и красивата усмивка карат хората да се чувстват добре. Внасяйки самочувствие и красота ние променяме качеството на живот. Целият екип на „Дента Фейс“ е подчинил своето време и енергия, усилия и талант на тази задача.

Почувствайте специалната, ненатрапчива релаксираща атмосфера на клиника от съвременен висок клас и се възползвайте от решенията за здрави и красиви зъби, които „Дента Фейс“ предлага.
Photo-0002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЛЕЧЕБНА ДЕЙНОСТ

1

Ние в “Дентафейс” поемаме отговорността и ангажимента да диагностицираме вашето състояние, да консултираме възникналите проблеми и състоянието ви с тесни специалисти и осигурим нужното Ви лечение. В областта на ортодонтията и имплантологията ние работим с едни от най-добрите професионалисти с богат клиничен опит и отлични резултати, ползваме техники и технологии от най-високо съвременно ниво с доказани качества.

Лазерното лечение и лазерната терапия намира широко приложение в съвременната дентална медицина. В дентална клиника “Дентафейс” използваме най-новата лазерна система от последно поколение. Лазерното лечение успешно се прилага от нас в следните направления: лазерна хирургия, лечение на кариеси на на временни (млечни) и постоянни зъби, лечение на гингивити, лечение на парадонтити, лечение на херпеси, афти, фиброми, хейлити, Lichen ruber planus и много други, както и дезинфекция на коренови канали, а също и лазерно избелване.

Обръщаме особено внимание на детска дентална медицина. Грижата за денталното здраве на вашето дете трябва да започне в най-ранна възраст. Профилактиката и ранно откриване и лечение на кариеса при децата, преди появата на неговите усложнения, е задължителен етап с цел превенция на бъдещи проблеми.

 

ИМПЛАНТОЛОГИЯ

Untitled-2Какво представляват денталните имплантати?

Денталните имланти се поставят по хирургичен път в челюстните кости. Денталните имплантати са структури от алопластичен (изкуствен) материал-най-често титан. Те заместват естествените зъбни корени. Върху тях се поставят надимплантатни пънчета и корони. Лечението със вътрекостни имплантати е съвременният метод за възстановяване на дъвкателната ефективност и естетика при пълна или частична загуба на зъбите.

Хиляди години човечеството е опитвало да използва различни методи и материали за замяната на един или повече липсващи зъби. Още преди 2000г. са правени опити за замяна на загубени зъби с човешки и животински зъби, издълбани кости, фрагменти от слонова кост, седеф и др.

Показания за дентални импланти:

 • Липса на 1 зъб;
 • Ограничени дефекти на зъбните редици;
 • Едно- или двустранни дефекти с липса на 3 или повече зъба;
 • Беззъби челюсти;
 • Непоносимост към тотални протези при изразено повръщане или алергия към пластмаси;
 • Заболявания на стомашно-чревния тракт, довели до загуба на зъби нарушено дъвчене.

Крайната цел на лечението с импланти е да се създават зъби, които са естетично и функционално приемливи, което налага да се планира желаната позиция на зъбите.

ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ

laserЛазерното лечение навлезе в стоматологията, защото е ефикасно и безболезнено

Действително лазерът като метод на лечение се прилага все по-често в съвременната стоматология. Той оказва бактерицидно, биостимулиращо и кръвоспиращо действие. Затова се прилага при много манипулации. Ще започнем с това, че с помощта на лазера може да се открие кариес в най-ранен стадий.

Лазерният лъч различно се отразява на здравата и увредената от кариеса повърхност, затова толкова рано и бързо го открива. Щом лъчът открие кариозното огнище, апаратът подава звуков и светлинен сигнал.

Продължаваме със стерилизация на коренните каналчета при лечение на усложнени форми на кариес – пулпит и периодонтит. Обработването на канала по този начин предотвратява образуването на грануломи или кисти в околните кости. Лазерът се използва успешно и за избелване на зъбите – то става много бързо, ефикасно и почти безболезнено.

С помощта на лазер може много успешно да се лекува пародонтит. Преди време лазерното лечение се свеждаше само до борба с патогенните микроорганизми и се прилагаше в последния етап от лечението.

Сега вече и почистването на зъбните отлагания може да се извършва с лазер. А това значително повишава ефикасността от процедурата.

По-удобно е всякакви хирургични процедури на лигавицата в устната кухина да се извършват с лазер. Така е по-малко травматично, безкръвно, безболезнено. А следоперационната рана зараства много по-бързо.

 

ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ

esztetikai-fogaszat-szegedЕстетична стоматология е изкуство и професионален усет за извършване на козметични корекции във формата, размера и цвета на зъбите. Естетична стоматология борави с разнообразни техники и материали, като фасети, коронки или избелване. В “Дентафейс”, за нашите пациенти предлагаме различни варианти за блестяща усмивка и разионално комбиниране цена/качество:

Порцеланови и циркониеви коронки.

Циркониевите коронки представляват, порцелан нанесен върху циркониево купе. То служи за здрава основа на коронката, подобно на металното кепе при металокерамиката. Белия или леко жълтеникав цвят на циркония допринасят за перфектната естетика на керамиката.

Порцеланови фасети

Фасетите са най-дългосрочното решение в естетичната стоматология, което може да промени усмивката и самочувствието ви коренно. Фасетите представляват фини плочки стоматологична керамика, които трайно променят формата, цвета, размера и подреждането на зъбите.
Прагови или безпрагови коронки?

Избелване

Избелването на живите зъби е козметична процедура, при която свободните радикали на кислорода от активни вещества осъществяват окисляване – обезцветяването на различни органични депозити в емайла на зъбите. Този процес възвръща нормалния бял цвят на зъбите. За крайният ефект на избелването влияят много фактори – степен на оцветяването, процент на активната съставка, използване на светлина за ускоряване на процеса и други.

Бондинг

Бондинг е апликация на фотокомпозит. Полимерът, използван при бондинга се моделира, оформя и полира така, че да се адаптира към съседните зъби. Най-често се използва за козметични цели, за да подобри визията на оцветени или увредени зъби.

Лазерно естетично реконтуриране

 

ХИРУРГИЯ

Клиника “Дентафейс” разполага със най-съвременно оборудвана предоперационна и операционна, в които се осъществяват различни видове  анипулации. Екип от млади, образовани специалисти и професионалисти с дългогодишен стаж и опит, ще диагностицират и успешно ще извършат нужните хирургични интервенции. Методите за лечение, които предлагаме, са в съответствие с последните достижения на денталната медицина с доказана ефективност. Да запазим здрави вашите естествени зъби е наша цел и най-важен приоритет, но има състояния при които, това е невъзможно. За успешното лечение, на именно тези състояния, е наложителен комбиниран консервативно-хирургичен или изцяло хирургичен подход.

Какво представлява оралната хирургия?

Оралната хирургия обхваща леченията на всички хирургически заболявания на устната кухина и свързаните с тях заболявания на челюстите и околните тъкани.

Оралната хирургия изучава произхода, патогенезата, клиниката, диагностиката и лечението на основните хирургични заболявания:

 • Възпълителни;
 • Травматични;
 • Тумори;
 • Вродени и придобити дефекти и аномалии.
ОРТОПЕДИЯ

1

Стоматологичната ортопедия е клон на стоматологията, занимаващи се с превенция или коригиране на нередности на зъбите. Основна цел е да възстановят в най-пълна степен възникналите вече дефекти в зъбните редици, дъвкателната функция и, разбира се, естетиката.

Корони са необходими в случаите, в които липсва голяма част от зъба или зъбът е с голяма пломба и има опасност от счупване. Това се получава най-често при умъртвени зъби. Короната възстановява правилната форма и повърхност на зъба, подобрява естетиката и дъвкателната функция. Според материала от който са направени короните биват метални (златни) с пластмасова фасета, металокерамика или чиста керамика. Най-голяма популярност и приложение имат металокерамичните корони, защото са естетични и в същото време здрави. Металната част е изцяло покрита с керамика и не се вижда. За фронта и като отделни корони най-добра естетика се постига с изцяло керамични корони с циркониева основа. Това са най-новите съвременни корони с отлична естетика.

Мостовете се изработват в случаите на извадени зъби. Те запълват мястото на един или няколко липсващи зъби. Фиксират се неподвижно в устата. С тях се възстановява нарушената дъвкателна функция, подобрява се говора и естетиката. Мостовете според използвания материал биват:

 • метални или златни с пластмасова фасета
 • металокерамични
 • керамични конструкции върху циркониев оксид
 • пластмасови – само като временни до фиксиране на постоянния мост

В съвременната стоматология мостове могат да се поставят и върху имплантати от титан.

ТЕРАПИЯ

1Денталната терапия се налага, когато имате заболяване на зъбите, например увреждане на тъканите поради различни причини: кариес, отчупване на зъба или възпалителен процес. Ние ще прецени тежестта на заболяването и евентуално може да направим рентгенова снимка, за да открием наличие на проблеми (примерно скрити кариеси), които може да увредят зъба. От изключителна важност е профилактиката с превантивни посещения при личният ви стоматолог. Ранното установяване и корекция на възникнал проблем, ще предпази вашите зъби от сериозни щети.

Съвременната дентална медицина има за цел да създаде максимален комфорт на пациента. Лечението да бъде качествено и без болка, да бъде неинвазивно, да не носи рискове и да протича бързо. В “Дентафейс” използваме лазерното лечение, което дава шанс именно за една такава микроинвазивна терапия, която спомага да се изпарят само болните тъкани селективно, докато в същото време здравите тъкани се запазват до максимум. Благодарение на дължината на вълната, благодарение на някои физикални параметри на лазерния лъч селективно се избира кои тъкани да се изрежат или да се изпарят, а другите се запазват здрави. Освен това тук имаме и силния бактерициден ефект на лазерите и най-вече биостимулацията – основно предимство на лазера пред традиционната техника. Няма друг инструмент освен лазера, който да може моментално да отстрани болната тъкан и веднага да предизвика биостимулация, регенерация и много бързо възстановяване. Затова лазерите са изключително модерни.

ГАЛЕРИЯ

04-1024x75506-1024x90109-1024x70913-1024x77420120731_154717-1024x768
КОНТАКТИ

“ДентаФейс” – denta-face.com

Адрес: гр. Благоевград, ул. “Тодор Александров” 19 (Бивша Стоматологична полоклиника, ет. 5)
Тел.: 073 88 25 45
Моб. тел.: 0888 701 345
E-mail: info_at_denta-face.com
Работно време: 08:00 – 20:00


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: denta-face.com

Comments are closed.