Д-р Стефан Панайотов – Общопрактикуващ лекар Сливен

February 4, 2019
ЗА НАС

duplex de luxe 400Д-р Стефан Панайотов е специалист общопрактикуващ лекар в гр. Сливен. Доктор Стефан Панайотов приема пациенти в своя медицински кабинет в гр. Сливен, бул Стефан Караджа № 2, ет. 1, стая 35.

Д-р Панайотов работи с НЗОК. Повече информация за предлаганите от доктор Стефан Панайотов услуги, можете да откриете на посочените по-долу телефони.

ФУНКЦИИ

Основната функция е превантивната, т.е. профилактиката. Задачата на общопрактикуващият лекар е да открие своевременно рисковите фактори у индивида, да проследява, да намали или премахне риска от развитие на дадено заболяване. ОПЛ основно се занимава с превенция на основните хронични заболявания: Артериална Хипертония, Диабет, рак с различна локализация (рак на гърдата, шийката на матката, дебелото черво и др.), хронични заболявания на дихателната система (ХОББ), ревматологични заболявания (остеопороза) и др.

Проследява развитието на пациентите си и своевременно сигнализира за отклонения в развитието (предимно деца, но и възрастни).

Диагностична и лечебна дейност – ОПЛ диагностицира заболяванията, назначава съответната терапия и проследява лечението. ОПЛ разполага с по-ограничени възможности, като например липса на необходимата специализирана апаратура. При необходимост от повече изследвания или трудности в диагностиката ОПЛ насочва пациентът за консултация с тесен специалист.

ОПЛ е най-близо до пациентът и е негов съветник. Личния лекар познава най-добре състоянието на Човека и може да даде мнение, което е най-правилно за дадената ситуация (тук се намесват множество фактори, дори и немедицински). Пациентите имат доверие на личния си лекар и се консултират с него за всякакви въпроси, свързани със здравето.

Образователна функция – ОПЛ трябва да обучава своите пациенти как да променят начина си на живот при наличие на рискови фактори за развитие на дадено заболяване, да обучава и подсеща пациентите си за вредата от тутюнопушенето и алкохола, да консултира за прием на медиакменти (противозачатъчни, хормонозаместителна терапия и др.) и т.н. ОПЛ е един уважаван лекар, до който пациентите се допитват и зачитат мнението му.

Диспансерна функция – ОПЛ трябва да диспансеризира пациенти със съответни социално-значими заболявания: Артериална хипертония, диабет, исхемична болест на сърцето, доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза, анемии и др.

Холистично лечение ,индивидуални и онлайн безплатни консултации , безплатни съвети и мониториране на здравното състояние,профилактика и лечение с хранителни  добавки ,физиотерапевтини процедури с УВЛ /ултравиолетови лъчи/ и ИЧЛ/инфрачервени лъчи/

За допълнителна връзка може да се ползва и Фейсбук профила

КОНТАКТИ

Д-р Стефан Панайотов – общопрактикуващ лекар Сливен

Адрес: гр. Сливен, бул Стефан Караджа № 2, ет. 1, стая 35
Тел.: 044 66 21 29
Факс: 044 66 21 29
Моб. тел.: 0887 228 985
E-mail: drstefpan@gmail.com

Comments are closed.