Д-р Стойно Стойнов – Уролог Стара Загора

April 1, 2018
ЗА НАС

stoino_stoinov_img1imagesУролог Д-р Стойно Стойнов е специалист в областта на урологията, който предлага диагностика и лечение на болести на отделителната система и заболявания на пикочо-половата система.

 

  • Прегледи и консултация за урологични заболявания
  • Прегледи и консултация за болести на отделителната система
  • Ехографии
  • Екстракорпорална литотрипсия
РАБОТНО ВРЕМЕ

Уролог д-р Стойнов работи в МЦ ІІІ поликлиника (към МБАЛ Св. Иван Рилски, Стара Загора) с работно време:

  • Понеделник: 10:00 – 14:00 ч.
  • Сряда: 10:00 – 14:00 ч.
  • Петък: 10:00 – 14:00 ч.
ДЕЙНОСТ

В сектора се предлага лечение на болести на отделителната система, извършват се всички рутинни, спешни и планови, операции, както и консервативно лечение на заболяванията на отделителната и мъжката полова системи.

Благодарение на ендоскопската апаратура на Olympus, екипът разполага с флексибилен цистонефро-фиброскоп, позволяващ диагностични и минимално инвазивни хирургични процедури в средните и горни пикочни пътища.

Сектор Урология разполага и с резектор от най-ново поколение, позволяващ извършването на безкръвни операции на простатната жлеза и пикочния мехур.
В сектор Урология се извършва и неоперативно разрушаване на камъни в бъбреците и пикочните пътища.

ЗАБОЛЯВАНИЯ

Доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ) e състояние при мъжете, засягащо простатната жлеза, която е част от мъжката полова система. Простатата е разположена непосредствено под пикочния мехур и обгражда уретрата. ДХП е уголемяване на простатната жлеза, което може да попречи на функцията уриниране при по-възрастни мъже. Тя причинява блокаж чрез притискане на уретрата, което може да направи уринирането трудно. Мъже с ДХП често имат други симптоми, свързани с пикочния мехур, в това число нарастване на честотата на изпразване на пикочния мехур.

Еректилната дисфункция (ЕД) е неспособност за получаване и/ или задържане на ерекция, достатъчна за осъществяване на успешен полов акт. Преди беше обичайно проблеми, свързани с ерекцията да бъдат наричани импотентност. Сега по-често използваният термин е еректилна дисфункция. ЕД може да бъде признак на здравни проблеми. Това може да означава, че кръвоносните Ви съдове са запушени. Може да значи, че имате увреждане на нерва вследствие на диабет. Ако не посетите лекар, тези проблеми ще останат нелекувани. ЕД е медицински проблем. Вашият лекар може да Ви помогне. Той може да Ви предложи няколко нови лечения. За много мъже отговорът просто се състои в това да вземат хапче. Други трябва да опитат две или три алтернативи, преди да открият това, което им действа.

Синдром на болезнения пикочен мехур/ Интерстициален цистит е хронично разстройство на пикочния мехур, също известно и като синдром на чести болезнени позиви за уриниране- дизурия. При това разстройство пикочният мехур може да бъде възпален и раздразнен. Възпалението може да доведе до неподатливост и втвърдяване на стената на пикочния мехур, намален капацитет, спорадично прокървяване и язви в обвивката на пикочния мехур.

Бъбречни камъни е термин, използван по отношение на камъни или конкременти в пикочната система. Камъните се образуват в бъбреците и могат да бъдат открити навсякъде в пикочната система. Някои от тях причиняват непоносима болка, при други болката е слаба. Целта на лечението е да се отстранят камъните, да се предотврати инфекцията и повторното им появяване. Използват се оперативни и неоперативни методи на лечение. Бъбречните камъни засягат повече мъже отколкото жени.

Простатитът е възпаление на простатата, което води до чести позиви, парещо или болезнено уриниране, състояние наречено дизурия и болка в лумбалната и гениталната област. В някои случаи простатитът е причинен от бактериална инфекция и може да бъде лекуван с антибиотици. По-често срещаните форми на простатит не са свързани с никой познат инфектиращ микроорганизъм. Често антибиотиците са неефективни при лечение на небактериални форми на простатит.

Протеинурията е наличие на абнормно количество белтък в урината. Здравите бъбреци извеждат отпадните продукти от кръвта, но оставят белтъка. Белтък в урината сам по себе си не причинява проблем. Но може да е сигнал, че бъбреците Ви не функционират правилно.

Бъбречна недостатъчност възниква, когато бъбреците не са в състояние да регулират водата или химическите вещества в тялото или да изчистват отпадните продукти от кръвта. Острата бъбречна недостатъчност представлява внезапно начало на бъбречна недостатъчност. Може да бъде породена от злополука, увреждаща бъбреците, загуба на много кръв или от някои лекарства или отрови. Тя може да доведе до трайна загуба на бъбречна функция. Ако бъбреците не са сериозно увредени, те могат да се възстановят. Хроничната бъбречна болест е постепенно намаляване на бъбречната функция, което може да доведе до трайна бъбречна недостатъчност или терминална бъбречна недостатъчност. Възможно е да минат няколко години без да знаете, че имате ХББ.

Инфекциите на пикочните пътища (ИПП) се причиняват от бактерии. Жените страдат по-често от мъжете. ИПП се лекуват с антибиотици. Пиенето на много течности също помага чрез отмиване на бактериите. Наименованието на ИПП зависи от разположението в пикочните пътища. Инфекция в пикочния мехур се нарича цистит. Ако инфекцията е в единия или двата бъбрека, инфекцията се нарича пиелонефрит. Този вид ИПП може да причини сериозно увреждане на бъбреците.

Уринарна инконтиненция или проблеми с изпразването на пикочния мехур, е често срещан урологичен проблем с много възможни причини. Нормално, уринирането може да бъде инициирано доброволно и пикочният мехур се изпразва напълно. Ретенцията на урина представлява абнормно задържане на урина в пикочния мехур. Острата ретенция на урина е внезапна невъзможност за уриниране, причиняваща болка и дискомфорт. Причините могат да включват запушване в пикочната система, стрес или неврологични проблеми. Хроничната уринарна ретенция се отнася до непрекъснатото наличие на урина, останала в пикочния мехур след непълно изпразване. Чести причини за хронична уринарна ретенция са мускулна недостатъчност на пикочния мехур, увреждане на нерва или запушване в пикочните пътища. Лечението зависи от причината.

Уринарна ретенция (Задържане на урина) – Задържането на урина е невъзможността да се изпразни пикочния мехур. При хронична ретенция може да сте в състояние да уринирате, но да имате проблеми свързани със започване на уринирането или пълното изпразване на пикочния мехур. Може да уринирате често, да изпитвате спешна нужда да уринирате, но да нямате особен успех, когато отидете в тоалетната, или да чувствате, че все още имате позиви, след като току що сте уринирали. При острата задръжка на урина не можете да уринирате въобще, въпреки че пикочният Ви мехур е пълен. Острата задръжка на урина е медицински спешно състояние, което изисква незабавно действие. Хроничната задръжка на урина може да не изглежда животозастрашаваща, но може да доведе до сериозни проблеми.

КОНТАКТИ

Д-р Стойно Стойнов – Уролог Стара Загора

Aдрес: гр. Стара Загора, бул. Патриарх Евтимий 86
Тел.: 042 98 89 99
Моб. тел.: 0889 31 10 52

Comments are closed.