Ентеросан

October 17, 2013
ЗА НАС

EnterosanФирмата “Протей – М” е създадена през 1991 г. с предмет на дейност разработване и внедряване на биотехнологии за производство на пробиотици и функционални храни за здравословно и рационално хранене и за профилактика и лечение на заболявания на храносмилателната система, на някои жлези с вътрешна секреция на ендокринната система, уро-отделителната и нервната системи. В нея творят високо квалифицирани специалисти – инженери, технолози, микробиолози. През последните десет години фирма “Протей – М” създаде, регистрира и утвърди повече от 20 пробиотични препарати с търговското наименование “Ентеросан”.

ПРОБИОТИЦИТЕ

Какво са пробиотиците “Ентеросан”?

Напрегнато и динамично е ежедневието на съвременния човек. Той е подложен на въздействието на факторите на жизнената среда. Влошената екологична среда неминуемо оказва влияние върху нормалното функциониране на човешкия организъм. Отрицателните въздействия на окръжаващата ни среда пряко влияят върху баланса на микрофлората в храносмилателния тракт.

Върху равновесието на флората в стомашно-чревния канал оказват влияние непълноценното и недоимъчно хранене, консервираните храни, антибиотикотерапията и не на последно място количествения и качествен състав на храната.

Всяко отклонение в съотношението на микробните видове, населяващи стомаха и червата, води най-напред до смущения в храносмилателния канал, а на по-късен етап и до сериозни заболявания на храносмилателната система и свързаните с нея органи и системи на човешкото тяло.

Основните регулатори на микрофлората в колона са лактобацилите и бифидните бактерии. На основата на селекционирани щамове от родовете Lactobacillus и Bifidobacterium: Lactobacillus acidophilus 12, Lactobacillus delbruskii, Subsp bulgaricus 144, Lactobacillus casei, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus plantarum, Bif. bifidum, , Bif. breve, , Bif. longum, както и на подходящи среди за тяхното развитие с достигане на висока концентрация на живи активни клетки със запазване на тяхната активност при сепариране, лиофилизация бяха създадени пробиотиците “Ентеросан” за профилактика и лечение на едни от масовите заболявания на съвременния човек, каквито са заболяванията на храносмилателната система. С добавката на витамини и микроелементи в органогенна форма наред с възстановяването и поддържането на баланса на стомашно-чревната микрофлора те придобиват и някои по-специфични предназначения: на лечение и профилактика на заболявания както на храносмилателната, така и на други органи и системи, каквито са сърдечно-съдовите заболявания, заболяванията на уро-отделителната система, високо кръвно налягане, високият праг на холестерола, атеросклерозата и не на последно място зачестилите напоследък алергични, анемични и депресивни състояния на организма.

ЕТИОЛОГИЯ

Етиология

Човек живее динамично и в непрекъснат контакт с факторите на средата. В така обособената екосистема съществува определено равновесие, необходимо за нормалното функциониране на индивида. Храносмилателната система е втората екосистема, жизненоважна за неговото съществуване. Чрез нея се осигуряват необходимите за развитието на организма хранителни вещества. Тя е входната врата, чрез която в стомашночревния тракт попадат и огромен брой микроорганизми, населяващи различни негови части. Множество от тях участвуват активно в претворбата на хранителните вещества. Някои от микробните видове са патогенни или токсигенни и причиняват стомашночревни инфекции, диарии, микробни хранителни отравяния, метеоризъм, отключват канцерогенни промотори и като следствие се появяват полипи, а по-късно и злокачествени образувания и др.

Продуктите с вредно действие от жизнената дейност на патогенните и токсигенни микроорганизми попадат в кръга на кръвообращението и се разнасят чрез кръвния поток до всяка клетка на организма, като го подлагат на бавна интоксикация. Отложени в сърцето, черния дроб, бъбреците, размножителните органи и др. и при продължителен престой в тях предизвикват възпаления на лигавицата на съответния орган, а по-късно и на сериозни заболявания. Това води до появата на редица съвременни болести, каквито са високото кръвно налягане, атеросклерозата, заболявания на бъбреците и др.

Стресът и психичните натоварвания, на които е подложен човекът, нарушават функциите на жлезите с вътрешна секреция и баланса на стомашночревната микрофлора. Настъпват и изменения в координацията между ендокринната и хормоналната система, смущения в обмяната на веществата, дисбаланс на микрофлората на стомаха и червата и като следствие отклонения в здравословното състояние на организма. Те се изразяват в повишена или намалена интензивност на обменните процеси, увеличаване или намаляне на телесната маса, разстройства или запек, подуване и киселини в стомаха. Нарушеното равновесие в храносмилателния тракт води до възпаление на лигавицата на стомаха и червата, изразяващи се в гастрити, ентерити, язвена болест.

Ние търсим незабавно облекчение от болката и бързо прибягваме към лекарствените средства. Много от тях подтискат временно болестта. Прекомерната и често пъти неправилна употреба на антибиотици поражда нови проблеми – дисбактериози, гъбични инфекции, дисбаланс на стомашночревната микрофлора, алергични реакции и др.

В условията на недоимъчно и непълноценно хранене се наблюдава нарушаване баланса на някои жизненоважни микроелементи, необходими за нормалното функциониране на щитовидната, задстомашната и други жлези. Това на свой ред засяга синтезата на ензими и хормони, вземащи активно участие в метаболизма на въглехидратите, липидите и белтъците, поради което нараства броят на страдащите от смущения във функциите на ендокринните жлези, диабет, повишен праг на холестерола в кръвта, нарушени функции на храносмилателната, сърдечно-съдовата и имунната система. Като резултат от нарушения баланс на микроелементите и с цел поддържането им на определена концентрация в кръвта започва тяхното бавно изсмукване от тъканите и костите, което води до схващане на мускулите, остеопороза, множествена склероза и др.

За намаляване на отрицателните въздействия на рисковите фактори върху организма, за нормализиране и поддържане на функциите на жлезите от ендокринната система, както и за балансиране на стомашно-чревната микрофлора, с успех се прилагат пробиотиците. Те съдържат висока концентрация на живи активни клетки на лактобацили, лактококи, бифидобактерии и продукти от тяхната обмяна, а също така витамини и микроелементи в усвоима за организма форма, органични киселини и аминокиселини. Приемът им позволява да се регулира стомашно-чревната микрофлора, да се подтиснат гнилостните процеси, да се редуцират жлъчните продукти и на първо място холестерола, да се спре бавната интоксикация на организма от микробни токсини, амини и други.

Включването на витамини и микроелементи в биологичноактивна за организма форма в състава на пробиотичните хранителни добавки дава възможност да се обезпечат и възстановят функциите на важни ензимни системи, с което се подпомага синтеза и действието на продуцираните хормони от ендокринната система (инсулин, L-тироксин и др.).

Селекционираните и включени в пробиотиците лактобацили, бифидобактерии, съчетани с витамини и микроелементи като хром, цинк, магнезий, желязо, органични киселини и аминокиселини, позволиха да се създадат пробиотици за нормализиране на микрофлората в стомашночревния тракт, за освобождаване на организма от токсините и продуктите от гниенето, за редукция на холестерола и помагат на диабетици, на лица с нарушения във функциите на щитовидната жлеза, на страдащи от хипертрофия на простатната жлеза, както и при анемични, алергични и епилептични реакции, за понижаване на кръвното налягане и подобряване дейността на съдовата система, което има профилактично дйствие за предпазване от инсулт и инфаркт.

Микроелементи в органогенна форма, витамини и симбиотични щамове на лактобацили и бифидни бактерии, както и продукти от техния метаболизъм предпазват чернодробните клетки от увреждане и спомагат за възстановяване на увредените вече стени на черния дроб. Регулирането по този начин на съдържанието на редица микроелементи позволява поддържането им в кръвния поток в необходимата за организма концентрация. Това позволява да се преустановят процесите на извличането им от тъканите и костите, както и образуването на неразтворими техни соли. А микробните клетки укрепват чревната лигавица и препятстват всмукването на вредни вещества и попадането на патогенни микроорганизми в отделни органи и системи и така предпазват организма от възпаления, хранителни и вагинални гъбни инфекции.

ПРИЛОЖЕНИЕ
Всички пробиотици помагат на организма при:

  • стомашно-чревни инфекции и диарии, причинени от микробните патогени;
  • дисбактериози, причинени от лечение с антибиотици;
  • развитие на гъбни инфекции;
  • киселини в стомаха, метеоризъм и запек;
  • увреждане на чревната лигавица;
  • нарушение във функционирането на някои от жлезите от ендокринната система;
  • изсмукване на микроелементи от костната и други системи;
  • алергични и анемични състояния на организма.
  • смущения вследствие на менопауза и климактериум;
  • протекция на имунната система.
ТЕРАПИЯ

Ентеросан основен (за възрастни)

Отличен пробиотик против диарии, дисбактерио-зи, стомашно-чревни инфекции (колибактериоза, салмонелоза, дизентерия), подуване и киселини в стомаха, смущения в храносмилателната система, както и
на целия организъм при менопауза и климактериум,
за засилване на имунната система.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ДОЗИРОВКИ:

-При диарии и дисбактериози по 1 таблетка 3
  пъти дневно преди хранене в течение на 3-5 дни в
  зависимост от степента на заболяването.
-При чревни инфекции − 3 х 2 табл. в течение на 3 дни.
-При метеоризъм и запек − по 1-2 табл. в тече-ние на 5-10 дни в зависимост от степента на забо-ляването.
-При менопауза − по 1 таблетка дневно в течение на 15 дни, започвай-ки 3 дни преди началото на менструацията.
-При климактериум се взема по 1 таблетка в течение на 30 дни, а при необходимост − от 1 месец до 1 го-дина в зависимост от   състоянието и потребността.
-За протекция на имунната система − 3 х 1 табл. преди хранене за 5 дни, след което по 1 табл. сутрин преди хранене.
-Бременни жени могат да вземат по 1 табл. дневно в течение на цялата бременност.
При хронични заболявания след курса на лече-ние да се взема по 1 таблетка дневно като поддържа-ща доза.
-Ентеросан се приема перорално 20-30 минути преди храненията с 200-300 ml  вода или мляко.
Форма и опаковка:Флакони по 20 таблетки по360 mg;
КОНТКАТИ

Ентеросан – enterosan.net

Адрес: гр. Пловдив, ул.”Владивосток” №2
Тел.: 032 68 92 31
Факс: 032 24 15 22
E-mail: protey_m_at_enterosan.net


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: enterosan.net

Comments are closed.