ИНХАЛАТОР за твоето СЕМЕЙСТВО

February 28, 2020

Инхалаторът е отличен помощник в сезона на настинките, грипа, вирусите и инфекциите на горните дихателни пътища.

Инхалаторът е едновременно и ефикасно лечение на симптомите на хремата и грипа, и също така е изключително бързодействаща профилактика срещу настинки, хрема, кашлица, грип, вируси и алергии.

 

ИНХАЛАЦИИТЕ – ПЪРВА помощ през ЗИМАТА

Инхалациите са отлично средство за облекчаване на дишането и спиране на респираторните инфекции през студения сезон.

Методът лекува различни заболявания на дихателните пътища и същевременно е природосъобразна терапия. Инхалациите с физиологичен разтвор са препоръчителни с превантивна цел или за овлажняване на лигавиците при всички възрасти.

Те влияят положително и при децата, и при възрастните както за лечение, така и за профилактика.

 

Инхалатор – кога е най-добре да се използва?

Инхалатор е добре да се използва при частично запушване на дихателните пътища заради стичащ се носен секрет от инфекция (оток) или от спазъм.

Инхалацията има за цел да подкрепи отстраняването на секрета, особено ако той е гъст, да облекчи отока по дихателните пътища, да внесе лекарство, което на точното място да повлияе позитивно на възпалението, инфекцията или спазъма.

 

Кога да се използва инхалатор?

Симптомите са:

 • хрема и кашлица;
 • спадане на гласа;
 • хрипове и свиркащо дишане;
 • учестено дишане и задъхване на детето;

 

Инхалаторът е ПРЪВ помощник на майките – защо?

 

Инхалаторът пръв помощник срещу грип и настинки

 

Дихателните пътища при Най-малките – Бебета и Деца до 2 годинки са много тесни.

Това е причината инфекции, дим от цигари или замърсен въздух много лесно да водят до усложнения при тяхното дишане. Използването на инхалатор в точния момент може да предотврати страданията и да съдейства за бързото лечение на вирусни инфекции и настинки.

Малчуганите по време на студения сезон са изложени на висок риск от заразяване – детските градини, площадките, училищата, заведенията за хранене и дори общественият транспорт са истински свърталища за разпространение на вируси през зимата.

Най-полезният съвет за защита както при възрастните, така и при децата, на първо място е честото измиване на ръцете. Безспорно и Овлажняването на горните дихателни пътища с инхалатор е добра превантивна мярка срещу развитие на дихателни затруднения.

 

ИНХАЛАТОР – КОЙ ДА ИЗБЕРА?

Когато купуваш ИНХАЛАТОР е важно да съобразиш:

 • Да е лек и компактен за носене;
 • Да е удобен за употреба. Най-добре с едно копче;
 • Да е подходящ за цялото семейство;
 • Да е хигиеничен и лесен за почистване;
 • Да разпръсква лекарствения разтвор на миниатюрни аерозолни частици за възможно най-ефективно и бързо лечение;

 

Кога да използваш инхалатор без лекарско предписание?

 1. При вирусни инфекции, настинка и грип;
 2. Още с появата на кашлица. Инхалаторът спомага да се справиш бързо със стичащия се надолу секрет, който дразни дихателните пътища, тръгвайки от носа и гърлото.
 3. При внезапна поява на задух.
 4. Често задухът може да настъпи внезапно. През нощта, когато е по-трудно да потърсиш спешна помощ, е особено опасно и най-доброто решение срещу задуха е наличието на инхалатор под ръка.

 

В аптеки Астра са налични инхалаторите NEB 200 и Zano Inspire

Нека ги разгледаме по-подробно!

Инхалаторът NEB 200, благодарение на високоскоростния си пулверизатор, разпръсква лекарствения разтвор на миниатюрни аерозолни частици (2,83 µm (MMAD)), които при вдишване бързо и лесно попадат точно в най-дълбоките зони на засегнатите участъци на дихателните пътища и белите дробове, за да осигурят бързо лечение и то за кратко време на вдишване.

Инхалаторът NEB 200 е оборудван с маска за лице – за възрастни и за деца, накрайници за уста и нос, въздушен маркуч, резервни въздушни филтри и чанта за носене.

Аксесоарите са безопасни, хигиенни и миещи се.

NEB 200 е подходящ за всички инхалационни разтвори.

 

Инхалатор NEB 200

 

Инхалаторът Zano Inspire е от компресорен тип. Той осигурява ефикасна аерозолна терапия с лекарства за лечение на настинка, астма, алергии, ринити, инфекции и други респираторни заболявания.

Нивото на шум при него е много ниско – само 55 децибела, което го прави изключително подходящ за малки деца, защото те не се плашат от него.

Zаnо произвежда частици със среден размер 3,8 μm (MMAD), което гарантира равномерно разпределение на аерозолното лекарство към всяка част на белите дробове по време на целия процес на инхалация.

 

Инхалатор Zano Inspire

 

Zano Inspire е много компактен – само 200 грама, а благодарение на практичната чанта и всички необходими консумативи в комплекта е удобен за съхранение вкъщи и за носене при пътуване.

 

Вземи своя инхалатор от аптеки Аптеки „Астра“  и дишай СВОБОДНО!

Comments are closed.