Ирисова диагностика Плевен

March 1, 2016
ЗА МЕН

IrisНикола Алексиев

Роден съм на 23/02/1949 в село Правенци, окръг Шуменски, основното си образование съм завършил в родното си село, гимназия в град Шумен.

През 1968 година бях приет за курсант във ВНВВУ „Георги Бенковски“ град Долна Митрополия, профил командно щабни ВВС.
Служил съм като офицер в тилов батальон. През 1976 кандидатствах и бях приет във Военна академия град София. През 1979 завърших академията и се върнах като преподавател във Висшето Военно Училище в град Долна Митрополия. Като такъв служих до 1992 година. Когато бях на 7-8 години, баща ми беше приет в болница за разширени вени, в резултат на лекарска грешка състоянието му се влоши, обиколи много болници и в края на краищата беше изписан безнадеждно от ВМИ София да си умре в къщи. Тогава разбрахме за един ирисо-диагностик от град Търговище и аз отидох заедно с баща ми. Докато чакахме, всеки излизаше и казваше: „не те пита от какво си болен, гледа с една лупа в окото, свети с едно фенерче и ти казва заболяванията“. Реших, че на всяка цена трябва да вляза на прегледа. Доктор Ири Баканов прегледа баща ми, откри му заболяванията, написа му рецепта и за 45 дни го излекува.Това дълбоко се запечата в моето съзнание, защото бяхме страдали много покрай баща ми и този ден нататък започнах да събирам рецепти. Взех лупа и фенерче и започнах да гледам очите на приятелите си.
Постепенно започнах да налучквам някои заболявания и това ми стана едно сериозно хоби.
По този начин постепенно преоткрих Ирисовата диагностика.
През 1990 година завърших курсове по Ирисова диагностика, въпреки че голяма част вече владеех.
И от тогава открих фирма и започнах официално да практикувам Ирисова диагностика.
ИРИСОВА ДИАГНОСТИКА

НИКОЛА АЛЕКСИЕВ – Ирисова Диагностика и Билколечение – Град Плевен

Ирисова диагносика е метод за определяне на придобитите и наследствени заболявания у човека, който се основава на оценката на адаптационно-атрофичните изменения на ирисовата обвивка на окото и който е свързан с отразителната (спинална) функция на нервната система на организма.

Ирисовата диагностика е един авангарден,безвреден и алтернативен начин за проверка на здравословното състояние на човек. Дори да сте скептично настроени, няма да си навредите по никакъв начин, ако се подложите на ирисова диагностика.

Лечителят Никола Алексиев си запазва правото да пази в тайна целия състав и дозировка на билковите смеси. Всички билкови смеси, които предлагаме в този каталог са нетоксични и не причиняват зависимост на организма. Билковите смеси могат да бъдат използвани абсолютно безвредно съчетани с лекарствени средства, дори след оперативна намеса и без опасност за странични и неблагоприятни въздействия върху организма.

Билки може да поръчате на телефоните за контакт, имейл или скайп. Пакетите ще ви бъдат изпратени  чрез куриерска фирма Еконт Експрес (офиси). Плаща се при получаване на поръчката. Няма допълнителни такси, освен разходите по транспорта определени от пощата или куриера за услугатa.

ЛЕЧЕНИЕ НА
 • Алергии, Апандисит, Артрит,
 • Анемии от различен произход,
 • Бронхиална aстма, Безплодие,
 • Бронхити и Бронхопневмонии,
 • Подготовка на бременни за леко раждане,
 • Бъбреци, мехлем против бръчки,
 • Варикозни рани, Високо кръвно,
 • Вода в коляното, Възпалени венци,
 • Гинекологични заболявания,
 • Главоболие, Диабет (сваля захарта),
 • Екземи, Епилепсия, Заекване,
 • Забавен растеж, Сомнамбулство,
 • Изкривяване на гръбначния стълб,
 • Камъни в жлъчката, Кръвоизливи,
 • Косопад, Коксартроза, Мигрена,
 • Болезнена менструация,
 • Заболявания на нервна почва,
 • Наднормено тегло, Напикаване,
 • Помятания, Простата, Припадъци,
 • Пропаднали органи, Разширени вени,
 • Професорски чай за певици и оратори,
 • Увреждания след раждане, Хемороиди,
 • Херния, Херпес, Тромбофлебит,
 • Заболявания на стомашно-чревния тракт,
 • Световъртеж, Слаботелесни лица,
 • Сърдечно-съдови заболявания,
 • Червен вятър, Черен дроб, Шипове,
 • Щитовидна жлеза и др.
БИЛКИТЕ

Всички билкови смеси, които предлагаме, са нетоксични и не причиняват зависимост на организма. Билковите смеси могат да бъдат използвани абсолютно безвредно, съчетани с лекарствени средства дори след оперативна намеса и без опасност за странични и неблагоприятни въздействия върху организма. Билки може да поръчате на телефоните за контакт , имейл: irispleven@abv.bg или скайп:irispleven.

Пакетите ще ви бъдат изпратени чрез куриер. Плаща се при получаване на поръчката. Няма допълнителни такси освен разходите по транспорта, определени от пощата или куриера за услугатa.

1. Ирисова диагностика, анализ и консултация 30 лв. 
2. Пакет – билкова смес 10 лв.
3. Пакет – камъни в жлъчката 10 лв.
4. Билка за компреси 10 лв.
5. Сиропи 15 лв.
6. Капсули 10 лв. 
7. Камък в уретра 10 лв.
8. Шипове артрит /за мазане/ 5 лв. 
9. Капки 5 лв.
10. Мехлеми 6 лв.

Сироп за общо укрепване 15 лева

На всеки един от пакетите (ТЕГЛО – 400гр.) с билкови смеси  са описани подробно
начина на употреба, дозировката и диетата по време на приема.

интервю:

Няма болест, която да не се “чете” в ириса

През последните години ирисовата диагностика се превърна в популярен метод за откриване на различни заболявания. Въпреки това за широката публика остават много въпроси около нетрадиционния начин за диагностициране на заболяванията. 

Методът на ирисовата диагностика е следният:
- окото се осветява и се гледа в него с лупа По този начин се виждат знаците в ириса, които показват различни заболявания.

Ирисовата диагностика е много стара наука – в Хеопсовата пирамида са открити папируси със схеми на ириси. През вековете тя сякаш е позабравена от хората, както се е случило и с много други достижения на нашите предци. Популярността й е възвърната от един унгарски лекар. Като младеж, той се покатерва на едно дърво, за да вземе яйцата на една сова. Птицата го напада и в момента на схватката унгарецът чупи крака на совата. Тогава погледите им се срещат и той вижда как в окото на совата се появява белег, като лекарят прави връзка между болката и ириса. Историята продължава с това как той взима совата в дома си и продължава да изследва как белегът в окото й се променя. Наблюденията му стават основа за написването на първата книга за ирисовата диагностика, която след това се превръща в една сериозна наука.
- Доколко може да се вярва на ирисовата диагностика?
- Тя е една много точна наука – показва и минали, и настоящи заболявания, както и наследствени предразположения. Десет години преди да се разболеете от определена болест, ирисът може да покаже, че вие сте предразположен към нея.

благоприятно действие и общо укрепване върху функците на  сърдечно-съдова дейност ; стомашно-чревен тракт отделителната система, опорно-двигателна система и нервна система

ПРЕГЛЕД

Ирисова Диагностика
Това е диагностика на заболяванията по зоните на ириса в окото. Ирисодиагностиците са напълно убедени, че ирисодиагностиката (ИД) може да даде такава информация за човешкия организъм, която не може да се получи от нито един друг диагностичен метод. ИД има много привърженици и броят им продължава да се увеличава.

Ако в края на XIX век и в началото на XX век с ИД са се занимавали отделни ентусиасти и случайни хора, то през 50-те години тя е използвана от десетки хиляди лекари във Франция, Германия, САЩ, България и други страни.

Медицината винаги е обръщала внимание на състоянието на очите по време на диагностицира-не. Доста заболявания като туберкулоза, диабет, атеросклероза, ревматизъм язва, колит, ревматои-ден артрит и други могат да адат отражения в ириса на окото и да променят цвета му.

Ирисодиагностиците разделят ириса на 96 зони. Те твърдят, че всеки орган на тялото има своя определена зона в ириса. Например главата, лицето и главният мозък са разположени в горната част на ириса, белите дробове – в средната, краката – в долната част. Всяко око според тях отразява своята половина от тялото, с изключение на правото черво, което се отразява в левия ирис и черният дроб – в десния ирис. Здрав ли е човек, непременно ирисът му е чист и прозрачен.

Възникването на пигментация на ириса се обяснява с възникването на болка, която предизвиква спазъм на малките съдове, съчетана с недостиг на кислород, и резултатът е промяна в тъканта на ириса.

Появяват се петната, които играят роля на плаки без функционално значение. Те спират светлината, което се приема като защитна реакция на организма, предназначена да предпази заболелия орган от дразнещите светлинни импулси. Ирисодиагностикът изследва внимателно посредством лупа или фотографско оборудване ириса и така установява местонахождението на болестта в организма. Този метод на диагностика може да донесе задоволителни резултати, потвърдени от много пациенти.

Има ли научно обяснение за това, как 96-те зони върху ириса са свързани с вътрешните органи и с отделните части на тялото? Как импулсите от различни части на човешкото тяло се предават върху ириса?

Ирисовата Диагностика има древни корени. Каменни плочи, намерени в Малайзия, изобразяват ириса на окото и връзката му с останалите части на тялото.Вавилонските халдеи, които са изработили тези плочи, били известни като предсказатели. Чакра – третото око на индуизма, също има 96 венчелистчета.

Подобно на това, както чакра се явява като своеобразен отпечатък на живота, така и ирисът на окото се явява „запис на всички жизнени събития“. Ирисолозите не крият и връзката на ирисологията с астрологията. Зоните на ириса съответстват също така на секторите на зодиака.

За прегледа се използват:

 • Камера, с която се заснема ириса на окото,
 • Монитори, на които се гледа окото и се прави диагностика.

Цена на прегледа за един човек – 30лв.

КОНТАКТИ

Ирисова диагностика и билколечение Плевен – bilkamed.com
Адрес: гр. Плевен ул. Вл. Бурмов 28 (с/у Трета поликлиника)
Тел. 064 680 890
Работно време: от вторник до събота (включително) от 09:00 до 12:00 и от 15:00 до 18:00 часа

Текст и изображения:  bilkamed.com

Comments are closed.