Медико-диагностичен център “Спектър”

February 11, 2021
ЗА НАС

SPECTARМедико – диагностичен център Спектър предлага изследвания в областта на образната диагностика, магнитния резонанс, компютърната томография, както и ехографски изследвания. Диагностичният център е оборудван с най-модерната апаратура за образна диагностика.

МДЛ Спектър разполага с уникален апарат за магнитен резонанс с отворен дизайн. Този апарат е подходящ за деца, пациенти страдащи от клаустрофобия, както пациенти с наднормено тегло.

Управител на МДЛ Спектър е д-р Константин Костадинов.

slide_home_01

УСЛУГИ

Ядрено – магнитен резонанс

Този метод се използва за по – обстойно изследване на различни органи, части и структури в организма. Служи за диагностика и лечение на различни заболявания.

Компютърна томография

Компютърната томография се прилага за точно диагностициране и на заболявания на вътрешните органи.

Мамография

Медико-диагностичен център Спектър предлага мамографски изследвания. Чрез мамографията се откриват формации, които не могат да бъдат открити с палпиране (опипване). Това е единственият метод за провеждане на скрининг на рака на гърдата и за откриване на злокачествени образувания в млечните жлези. Той е особено подходящ за жени над 35 г. възраст.

Ехография

В МДЛ СПЕКТЪР се извършват ехографски изследвания. Самата ехография представлява ултразвуков метод, който дава точна и безопасна картина и възможност за изследване и лечение на вътрешните органи. Ехографията бива – коремна или (абдоминална) – чрез нея се правят точни изследвания на плода на бременната. Друг вид ехография е трансвагинална ехография и се прилага в най- вече в началото на бременноста. Ултразвукът е напълно безопасен и не може да навреди на бременната. Съществува и Доплерово изследване чрез доплеров ехограф , който служи за проследяване скоростта на кръвните потоци на плода. Широко приложима е и 3-D / 4-D ехография, която дава триизмерен образ на плода.

Рентгенографията

Диагностичен метод, използващ рентгеновите лъчи за изобразяване на различни структури на човешкото тяло върху фотографска плака с цел диагностика и проследяване на заболяването (клинични цели) или с цел провеждане на научни изследвания. Конвенционалната рентгенография е крайъгълният камък на съвременната образна диагностика и въпреки това почти няма област в медицината, в която информацията от рентгеновото изследване да не е широко застъпена в диагностичния процес. Рентгенографията се използва в диагностиката на травми, счупвания, тумори, кисти и други обем заемащи процеси, инфекции, дегенеративни заболявания на опорно-двигателната система и други.

Физиотерапия

ДЦ ”СПЕКТЪР” предлага безлекарствено лечение на болката, акупунктура, разполага с висококачествена физиоапаратура за лечение след травми и периферни парези, програма за редукция на телесно тегло при деца и възрастни, лечебна физкултура при гръбначни изкривявания, преди и след раждане, хомеопатия.

В кабинета по „Физикална терапия и рехабилитация” се предлагат всички методи за физикално лечение като приоритет на дейността са именно безлекарстевните нетрадиционни методи, които повлияват болката, причинена от различни заболявания.

Логопед

Когато дете или възрастен по една или други причина имат проблеми с гласа, изговарянето, езиковото развитие или са загубили своите говорни умения, способността да пишат и да четат, то те имат логопедичен проблем. Специалистът, с когото трябва да се посъветвате, е логопедът. От него ще получите професионална консултация и назначаване на подходяща терапия на проблема.

ПРОМОЦИИ
ИЗСЛЕДВАНЕ ЦЕНА РЕАЛНА ЦЕНА
*цените са с включен ДДС
Аромамасаж на цяло тяло с розово масло и мед, 60 мин 40 лв. 60 лв.
Антицелулитен масаж (крака + седалище), 30мин 25 лв. 35 лв.
Антицелулитен масаж (крака + седалище + корем), 40мин 35 лв. 45 лв.
Преглед от лекар-специалист + 10 процедури апаратна физиотерапия по преценка на лекаря от следните видове: магнитно поле, ултразвук или електропроцедура, светлолечение* обща пакетна цена 90 лв. 100 – 180 лв.
Преглед от лекар-специалист + 10 процедури масаж на гръб 20 мин и 10 процедури акупунктура (иглотерапия)* обща пакетна цена 250 лв. 350 – 400 лв.
Преглед от лекар-специалист + 10 процедури лимфен дренаж със специален апарат на горни или долни крайници, или долни крайници и корем; 30 мин* обща пакетна цена 150 лв. 200 лв.
ЕКИП

Д-р Константин Костадинов
специалист по образна диагностика
Завършил Медицински университет в София през 1995 г. Придобита специалност по образна диагностика в Медицински университет гр. София през 2002 г.

Специализации по компютърна томография и магнитнорезонансна томография в Австрия и Чехия. Публикации по Образна диагностика в списания в България и чужбина.

 • 1995-1996 – Участъков терапевт в Трета Работническа болница.
 • 1996-2006 – Ординатор в отделение по Образна диагностика на Университетска болница “Царица Йоанна” – ИСУЛ
 • 2006-2009 – Управител на СМДЛ “Смарт”
 • 2009-досега – Управител на МДЛ “Спектър” ООД

Д-р Иво Николов

специалист по образна диагностика
Завършил Медицинска академия в София през 1990 г. Придобита специалност по рентгенология в Медицинска академия – София през 1994г.

Специализации по компютърна томография и магнитнорезонансна томография в Австрия, Великобритания, Испания, Чехия и Австралия. Специализации по мускулоскелетна образна диагностика в Унгария, Италия, Австрия. Над 30 публикации по Образна Диагностика в списания в България и чужбина.

 • 1991-2001 – научен сътрудник в катедрата по образна диагностика на Военномедицинска академия – София
 • 2001-2012 – завеждащ отделение по компютърна томография във Военномедицинска академия – София
 • 2013-досега – завеждащ отделение по конвенционална рентгенова диагностика в Университетска болница по сърдечно-съдови заболявания “Света Екатерина” – София

Д-р Пламен Гецов

специалист по образна диагностика
Завършил Медицински университет – Плевен през 2000 г. Придобита специалност по образна диагностика в Медицински университет гр. София през 2007 г. Завършва и Факултета по обществено здраве в Медицински университет гр. София през 2012 г.

Специализации по Образна диагностика и диференциална диагноза на гастроинтестиналния тракт при Медицински Институт на МВР. Стажове по онкология, онкохирургия и онкогинекология в отделение по хирургия при Междуобластен диспансер по онкологични заболявания – Враца

 • 2000-2002 – Отделение по кардиология и ревматология в МБАЛ “Христо Ботев” – Враца
 • 2002-2004 – Отделение по образна диагностика в МБАЛ “Христо Ботев” – Враца
 • 2004-досега – Клиника по образна диагностика в УМБАЛ “Царица Йоанна” / ИСУЛ – София

Д-р Цонка Савова

специалист по физикална и рехабилитационна медицина
Завършила Медицински университет – София през 1997 г. Придобита специалност по физикална и рехабилитационна медицина през 2006 г.

Преподава на студенти по медицина и специализиращи лекари. Преминала е курсове на следдипломна квалификация за високо специализирани дейности по лазертерапия, електродиагностика и електростимулация, постизометрична релаксация и мобилизация на периферни стави, екстензионна терапия, иглотерапия, курс по нервно-мускулни заболявания, невропатична болка, мануална терапия, клинична хомеопатия, неврална терапия. Член е на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация, Дружеството по традиционна китайска медицина, Българската медицинска хомеопатична организация.

 • 1998-2005 – лекар-ординатор в СБДПЛР “Панчарево”
 • 2006-2007 – асистент-преподавател в УМБАЛ ”Александровска”, към Катедра по физикална медицина и рехабилитация на МУ-София
 • 2007-досега – Отделение по Физикална и рехабилитационна медицина на МБАЛ “Токуда Болница София”

Д-р Теодора Драговска

кинезитеравет, логопед
През 1990 г. завършва рехабилитация в МК “Йорданка Филаретова”. През 2002 г. завършва кинезитерапия в НСА “Васил Левски”. През 2010 г. завършва в МУ специалността “Управление на здравниете грижи”. През 2012 г. завършва магистратура в СУ “Климент Охридски” специалност логопедия.

 • 1990-2006 – работи в СБАЛНП “Св. Наум” със заболявания на централната и периферна нервна система.
 • 2006-досега – започва работа в МБАЛ “Токуда Болница” като старши рехабилитатор.

Работи като логопед в център по холистична медицина “Хирон” с деца с говорни нарушения.

ГАЛЕРИЯ

echo02xray01xray02xray03xray04xray0572501_072501_372501_4slide_home_01mri206mri205electro02lympho03lympho04magneto02magneto04mri201mri202mri203mri204
КОНТАКТИ

Медико-диагностичен център “Спектър” – spectarbg.com

Адрес: гр. София, ул. Незабравка 25

тел.: 02/ 494 0130
мобилен: 0884 143 309
e-mail: info@spectarbg.com


Вижте по-голяма карта

Comments are closed.