Специализирана болница за рехабилитация „Стайков и фамилия” ЕООД

November 27, 2018
ЗА НАС

STAYKOVСпециализирана болница за рехабилитация „Стайков и фамилия” ЕООД е част от хотелски комплекс “Средец”, в к.к. Слънчев бряг, като болничната част заема самостоятелни, напълно обособени крила, с отделени входове, собствени комуникации и части.

Специализирана болница за рехабилитация „Стайков и фамилия” ЕООД разполага с отлична материална база и медицинско оборудване, което съчетано с морския климат, е гаранция за успешен рехабилитационен процес.

В болницата работят висококвалифицирани лекари-специалисти по физикална и рехабилитационна медицина, вътрешни болести, нервни болести, кардиология, ревматология и нефрология; отлично обучени кинезитерапевти, рехабилитатори, медицински сестри, както и помощен медицински персонал.

kinezi1 kinezi2

Целта е да се осигурят висококачествени и достъпни болнични грижи в областта на физикалната и рехабилитационна медицина, при спазване на правилата за добра медицинска практика и зачитане правата на пациентите.

СБР „Стайков и фамилия” ЕООД гарантира  достъпност, справедливост, равнопоставеност, своевременност и високо качество на болничната медицинска помощ.

Лечебното заведение разполага с:

  • Приемно – консултативни кабинети по вътрешни болести, кардиология, ревматология, неврология,  физикална терапия и рехабилитация, нефрология, ендокринология;
  • Кабинет за функционална диагностика – дейността му обхваща функционални изследвания в областта на кардиологията с оборудване, състоящо се от Ехограф, Ехокардиограф с възможности за цветна Доплерова диагностика; и ФТР – Силомер;Ъгломер;
  • Звено по физикална терапия и рехабилитация,  с разкрити сектори по основни направления на физикалната терапия и рехабилитация: Сектор електро- и светлолечение, кинезитерапевтичен сектор, термотерапевтичен сектор- луголечение, аерозолен сектор;
  • Стационарна част;

Болничните стаи са с  по 2 легла, телевизор с кабелна телевизия, климатици, самотоятелен санитарен възел с баня, балкон. Част от  стаите  са с изглед към външния басейн с отлично залесени градински площи, а други -  с изглед на изток към морето.

Болницата разполага с удобно и уютно фоайе, интернет зала и лоби-бар с лятна градина, на който се предлагат тонизиращи напитки.

За удобство на пристигащите със собствен транспорт е изграден   паркинг за 22 автомобила.

МЕТОДИ НА ЛЕЧЕНИЕ

Във физиотерапевтичното звено на болницата са разкрити сектори по електро-, светлолечение, термотерапия-луголечение, аерозолотерапия  и кинезитерапия.

С тези методи се постига аналгетичен и противооточен ефект, нормализират се трофичните и обменни процеси в организма.

Кинезитерапията се осъществява  в два специално оборудвани салона за лечебна физкултура. Процедурите включват групова и индивидуална лечебна гимнастика,  частичен и цялостен масаж, теренно лечение.

Кабинетът по механотерапия разполага с модерни уреди за допълване на лечебната гимнастика,за въздействие предимно на отделни части на опорно двигателния апарат в хроничния стадий на заболяването.

Лечебния масаж повлиява положително болестния процес и води до нормализиране на патологично изменените функции и настъпи оздравяване.

Кабинетът за електродиагностика е оборудван с най-съвременна апаратура, която позволява установяване на степента на увреди на нервно-мускулния апарат и определяне  на точни рехабилитационни параметри.

Функционалният кабинет  разполага с ЕКГ, Ехограф, Ехокардиограф, с възможности за цветна Доплерова диагностика,

В болницата е осигурено 24-часово дежурство на медицински екип.

В продължение на повече от 2 години и половина, Специализирана болница за рехабилитация „Стайков и фамилия” ЕООД  осъществява изключително активно дейността си по физикална терапия и рехабилитация за пациенти със заболявания на  опорно-двигателния апарат, периферна нервна сиситема, сърдечно-съдовата система,  централна нервна сиситема.

Болницата работи по договор  като изпълнител на медицински  дейности по клинични пътеки с НЗОК, както и  с НОИ за предоставяне на медицински услуги  за профилактика и рехабилитация, до края на 2009 г.

През 2010 г. се приемат  пациенти за лечение по реда на задължителното здравно осигуряване – по договор с Националната здравно-осигурителна каса.

СБР „Стайков и фамилия” ЕООД предлага свободен прием за  рехабилитация и лечение на пациенти и организирани групи от страната и чужбина

КОНТАКТИ

Специализирана болница за рехабилитация „Стайков и фамилия” ЕООД – sliven.info/sbr

Адрес: К.к. „Слънчев бряг”, хотел „Средец”, Община Несебър, Област Бургас
Тел.: 0554 2 27 49
Факс: 0554 2 72 35, 044 622 151
Моб. тел.: 0899 962 835
E-mail: sbr_sunnybeach@ abv.bg

Текст и изображения: sliven.info/sbr

Comments are closed.