Специализирана болница за рехабилитация “Котел”

April 28, 2017
ЗА НАС

image_11996_logoBigСпециализирана болница за рехабилитация – Котел е създадена през 1953 година. Разположена е в пределите на омайващата природа и самото подножие на планината.

Традиции в областта на диагностиката, лечението и комплексната рехабилитация на деца и възрастни хора със заболявания на опорно-двигателния апарат и неврологични заболявания.

image_11996_1792_mid

Десетки години вече екипът на болницата прави и невъзможното за своите малки пациенти с Детска церебрална парализа и произтичащите от нея страдания.

Успехите са наистина много, за което говори големия поток от пациенти от цялата страна, преминаващи през болницата ежегодно.

image_11996_1797_midБолницата разполага с Диагностично-консултативен блок, Стационарен блок и прекрасен екип от специалисти, който непрекъснато усъвършенства своите знания и възможности, в синхрон с новите постижения на медицината.

Пациентите на болницата имат прекрасната възможност да съчетаят престоя си в нея с туристическа обиколка на исторически и природни забележителности в района. За трудноподвижните болницата осигурява подходящи помощни и транспортни средства.

Дворът на болницата е огромен парк с подходящи места за отдих и релакс.

ОТДЕЛЕНИЯ

В отделението са разположени сектори по:

  • кинезитерапия – механотерапия – термотерапия – хидротерапия;
  • физиотерапия – електротерапия – магнитотерапия – йонофореза;
  • хидротерапия – външен открит басейн, вана за подводен и интензивен масаж на цяло тяло /джакузи/, частични вани за крайниците;
  • механотерапия – кабинет с уреди, Кетлер, бягаща пътека, велоергометър, степер и други;
  • дейности от ежедневния живот /ДЕЖ/ – игротерапия;
  • трудотерапия – кабинет с подходящи пособия и игри. Отделни елементи от ДЕЖ и игротерапията се включват и в комплекса по ЛФК;
  • кинезитерапия – оборудван кабинет с необходимите уреди и пособия за пълноценно изграждане и трениране двигателната дейност на пациентите.
ЛОГОПЕДИЧЕН КАБИНЕТ

image_11996_1794_midЛогопедичен кабинет – тук под ръководството на специалист се осъществява квалифицирана и методична работа за развиване на произносителната реч – правилно усвояване на звуковата, лексичната и граматичната страна на речта, преодоляване на говорния негативизъм. Висококвалифициран специалист провежда артикулационни упражнения за трениране на оралния праксис, овладяване на проблеми в слуховото внимание на пациента, умения за звукоподражание, развитие на импресивната и експресивна реч. Преодоляване на дислалийните прояви.

 

ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ

image_11996_1796_midПсихологичен кабинет – психолог с дългогодишен опит извършва диагностика с психо-метрични и скринингови методи с цел многостранно и задълбочено проучване на болния и заболяването. Провежда се индивидуална и групова психотерапия. Използват се специализирани подходи и техники за психологично въздействие с лечебна или профилактична цел в съответно организирана за това ситуация и обстановка. Психотерапевтичните методи /рационални, волеви и афективни/ се прилагат вербално и невербално с използване на подържаща и активна психотерапия.

 

КОНТАКТИ

Специализирана болница за рехабилитация “Котел” – sbr-bg.com

Адрес: гр. Котел, ул. Изворска №85
Факс: 0453 4 24 73
Моб. тел.: 0878 400 989; 0889 880 211


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: sbr-bg.com

Comments are closed.