5 полезни сутрешни навика

December 28, 2016

naviciСутрин всеки от нас си има своите малки ритуали. След ставане от леглото, отиваме първо в банята или първо включваме кафеварката. А може пък да имаме навик да изпием чаша вода, или малко да се раздвижим. Каквито и навици да имаме, те са се утвърдили с години и ги вършим механично дори в полусънно състояние. Но manager.bg ни предлага още няколко полезни навика, които би било добре да включим в сутришната рутина.

 

1. Масажирайте ушите
Масажът на ушите помага на организма да се разсъни по-бързо. Това може да извършим рано сутринта, докато сме все още в леглото. Въздействието върху чувствителни части на ухото ни зарежда с жизненост.

2. Една чаша топла вода с лимон
За причините да се откажем от кафето на гладен стомах в полза на топлата вода с лимон е писано много. Тази напитка подобрява функционирането на храносмилателната система, на черния дроб и на червата, премахва токсините от организма, укрепва имунната система. Не е необходимо да изстискате сока на цял лимон, ще бъде достатъчна и четвъртинка. Препоръчително е да има пауза между приема на лимонената напитка и закуската ви от поне 20-30 минути.

3. Почистване на езика
Че е необходимо да си мием зъбите поне два пъти на ден, знаем още от детството. Но същото се отнася и за езика, който също задържа громно количество бактерии, допринасящи за лошия дъх, плаката по зъбите и заболяване на венците. За почистиването на езика можем да изполваме четката за зъби или лъжица.

4. Лъжица мед
Медът сутрин енергизира, стимулира паметта и работоспособността, лекува кашлица и облекчава симптомите на алергия. Така че, да започнете деня си с чаена лъжичка мед 10-15 мин. преди закуска, без съмнение е най-доброто решение. Ако обаче чистият мед ви се се струва твърде силен рано сутрин, може да го разредите и с чаша вода – ефектът е същият.

5. Изплаквайте зъбите с водороден пероксид
Това е препарат, който има антисептично действие. Достатъчни са 5 до 7 капки от 3% разтвор в 50 мл вода. Важно е да се добави пероксидът във водата, а не обратното. Този навик ще ви помогне в избелването на зъбите, премахване на лошия дъх, както и за лечение и профилактика на заболявания на венците.

Източник: manager.bg

Comments are closed.