Акушеро-гинекологичен център “Евро Медисон” – Гинеколози Русе

December 9, 2018
ЗА НАС

evromedsonМедицински център “Евромедисон” разполага с модерна апаратура и предлага качество на медицинските услуги в съчетание с коректност, професионализъм и внимание.

В центъра се извършва диагностика на всички гинекологични заболявания, дородова и следродова диагностика на малформации и патология на бременността.

 

ГИНЕКОЛОГИЯ
 • Профилактични прегледи и консултация, цитонамазки
 • Колпоскопия с възможност за биопсия.  “Колпоскопия” е рутинно гинекологично изследване, при което влагалището, шийката на матката и матката се наблюдават със специален микроскоп (колпоскоп), като увеличението може да е от 6 до 40 пъти. Процедурата е бърза, не е болезнена и се извършва без упойка. Колпоскопията се използва за ранно разпознаване на предракови състояния, ракови процеси, както и за установяване на рак на шийката на матката при жените. С нейна помощта се диагностицират изменения на матката и на лигавицата на шийката на маткатa. Гинекологът поставя малък метален инструмент във влагалището (спекулум), с помощта на който влагалището леко се разтваря. Това дава възможност шийката на матката да бъде огледана добре. Лигавицата на шийката на матката се намазва с разредена оцетна киселина и след това с йодна тинктура. Обикновено клетките на лигавицата се оцветяват в кафеникаво. При атипични, променени клетки, например при злокачествено изменение или предраков процес, не се наблюдава кафяво оцветяване. Тези области се наричат йоднонегативни. Ако гинекологът забележи подобни области, които дават основание за подозрение за злокачествени промени, се прави цитонамазка на съмнителната тъкан и/или биопсия.
 • Директна микроскопия
 • Затворена система за кръвни изследвания и тестове (хламидия, human papilloma virus, хормони и всички видове бактериологични изследвания)
 • Директен контакт с операторите на съответните видове гинекологични заболявания
АКУШЕРСТВО
 • Ултразвукова фетална морфология. Задължителни ултразвукови прегледи за фетална морфология: 1-ви преглед (12-14 г.с.) – Правилно ли е разположено бебето в матката (дали бременността не е извънматочна)? Едноплодна или многоплодна е бременността? Прави се оценка на гънката на врата на бебето. Ако е изключително дебела, това може да свидетелства за хромозомни нарушения, което да доведе до други по-специфични методи на изследване като биохимичен скрининг и амниоцентеза.2-ри преглед (18-24 г.с.) – ФЕТАЛНА МОРФОЛОГИЯ. Лекарят ще контролира и дали количеството на околоплодните води съответства на нормалното за тази фаза от бременността и къде е закрепена плацентата. Понякога се изследва чрез Доплер маточно-плацентарното кръвообращение.3-ти преглед (32-34 г.с.) – Ако детето е прекалено малко или голямо за този етап от развитието си, наблюдаващият гинеколог ще ви насочи към необходимите изследвания.
 • Доплерова диагностика. Doppler е ултразвуков метод, чрез който се определя скоростта на движение на червените кръвни клетки в кръвоносната система. При този метод са налице две възможности – едната, при която кръвоносните съдове се изобразяват като цветна карта в двуизмерна картина (цветен Доплер) и друга, при която кръвотокът се очертава като графична крива и се определя неговата скорост (спектрален Доплер). Тези два метода могат да се прилагат при едно и също Доплер изследване.
 • Биохимичен скрининг. “Биохимичен скрининг” е генетично изследване в кръвна проба за оценка на риска за раждане на дете с болестта на Даун, тежки дефекти на гръбначния и главния мозък и коремната стена.
 • Амниоцентеза.  Амниоцентезата е процедура при която малко количество околоплодна течност се взема от околоплодния сак (амниотичния сак) , в който се намира плода през бремнността. Тази течност е съставена основно от урината на бебето, но в нея се намират и клетки на плода, излющени от кожата, както и от неговия бял дроб. Клетките могат да се изследват генетично за да се изследва здравето на плода.Tипичното генетично изследване при амниоцентеза дава резултат за броя на хромозомите, тяхната структура , и повишен риск за някои дефекти по рождение. Тя не дава информация за други наследствени генетични заболявания, освен ако лабораторията не е насочена за конкретни генетични дефекти. За това нормална амниоцентеза не гарантира , че бебето няма да има някакви проблеми.Амниоцентезата се провежда след 15та гестационна седмица (между 16та и 19та седмица). Повечето жени определят амниоцентезата като некомфортна, но не наистина болезнена манипулация. Обикновено приключва за около 5 минути. Някои жени получават пристягане в областта на матката или лека болезненост за един ден. Това не е необичайно.При до 1 на всеки 100 жени (1%), бременността се прекъсва в резултат на амниоцентезата. На практика ние не знаем защо това се случва. Въпреки това, 99 от 100 бременности ще продължат нормално.
 • Кардиотокография (запис на тоновете на плода)
 • При установяване на малформативен плод – осигуряване на квалифицирано прекъсване на бременността в здравно заведение
ГАЛЕРИЯ

EM_life01EM_life02EM_life03EM_life04EM_life05EM_life06
КОНТАКТИ

Акушеро-гинекологичен център “Евро Медисон” – evromedison.50webs.com

Адрес: гр. Русе, ул. Коледница №12
Тел.: 082 51 95 44
Моб. тел.: 0888 317 020; 0893 527 404
E-mail: georgihubchev@ abv.bg


Вижте по-голяма карта

Tекст и изображения: evromedison.50webs.com

Comments are closed.