Бина – Богат Дух със светли Мисли в здраво Тяло

August 26, 2014
ЗА НАС

ScreenHunter_1596 Aug. 26 16.25Започвам издаването на поредицата “Еликсир на Живота” не защото на книжния пазар липсва информация на здравна тематика, а защото искам да предам опита и наблюденията си от работата с “Еликсирите” на инж. Хлебаров от началото на легализирането им.

Почувствали силата да творим чудеса, постепенно се отдалечихме от Природата и започнахме да се храним с химикали, да се обличаме със синтетика, да живеем в бетонни клетки, да стоим по цели часове пред компютъра, телевизора или видеото…

Всички, които работят с техника, знаят, че трябва да правят планови, текущи и т.н. ремонти, и то преди тя да се повреди. Време е да проумеем, че, за да ни служи без проблеми, тялото също се нуждае от профилактика, от жива храна и от естествени витамини. Всеки държи кормилото на здравето в ръцете си.

Още преди 3200 год., когато нашите прадеди обитавали днешната пустиня Такла Макан (Таримската котловина), обръщали сериозно внимание на природосъобразния начин на живот, на лечебното хранене и на медицинската профилактика, като се съобразявали със сезоните и биологичните ритми. Основно правило в древната българска медицина било троичното делене на световете:

с корените лекували долните части на тялото,

със стеблата ­ тялото и вътрешните органи,

а с цветовете и плода ­ главата и шията.

Техен основен принцип бил да се следва естественият начин на лечение и до хирургична намеса да се прибягва само в краен случай, въпреки че са умеели да правят сложни операции, трепанации и изкуствени деформации на черепа и др.

Траките по нашите земи били прочути с познанията си по лечебните растения. По-късни техни наследници са Богомилите. През вековете до нас са достигнали имената на Боян Мага, Василий Врач, Ходжа-Булгар. Методът на Орфей за лечение с музика се преоткрива днес.

В зората на III-то хилядолетие се възраждат и обновяват отново древните божествени методи и практики на лечение. Тази поредица е призив да възстановим като българи (духовни водачи на човечеството) родовата си памет за Човека и Космоса. Във всеки брой ще публикуваме статии за действието на “Еликсирите”, за нови екологични продукти; естествени методи за природосъобразен живот и изграждане на Човека от Новата Епоха.

Галя Колева

ГАЛЕРИЯ

DSC01083_-smallDSC01104_-smallDSC01103_-smallDSC01102_-smallDSC01100_-smallDSC01098_-smallDSC01097_-smallDSC01096_-smallDSC01095_-smallDSC01092_-smallDSC01090_-small
КОНТАКТИ

Бина – Богат Дух със светли Мисли в здраво Тяло – bina.bg
Адрес: гр. Варна, ул. Хаджи Стамат 32
Моб. тел.: Тел: 0889 364 411; 0898 252 545
E-mail: office@ bina.bg

Текст и изображения: bina.bg

Comments are closed.