Боли ви гърло?! Споделяме с вас няколко алтернативни лека

May 14, 2016

болки-в-гърлотоЕто и нашите 5 безценни съвета при болно гърло:

1. Женско биле, наричано още сладък корен или сладник, е вид растение от семейство Бобови. Екстрактът му е изключително полезен, когато гърлото ни боли. В чай или бонбони, то може и да има особен вкус, но може да бъдете сигурни, че ще облекчи неудобството и паренето в гърлото.

2. Конският босилек (общ градински чай) може да приготвите като чай или да го прибавите към топлата супа, която сте си приготвила. Той ще успокои драскането и паренето в гърлото, а ароматът му ще събуди други ваши сетива – приятно кулинарно и здравословно преживяване, което за момент ще разсее мисълта за настинка.

3. Бананите са не приятни и лесни за преглъщане, но са богати на витамин С. При болки в гърлото може да ги сложите да се изстудят в камерата за 15 мин преди консумация.

4. Зелено, но сготвено. То е идеалният антиоксидант, от който се нуждаем при болки в гърлото. Ако не обичате вареното или печено зеле, може да го нарежете на ситно в салата и полеете със зехтин.

5. Моркови, но не и сурови. Сотирани, на фурна или на грил… няма значение – важното е да са сготвени и меки, така че да не дразнят гърлената кухина и организмът да усвои достатъчно бързо хранителните им качества, за да може имунната система да бъде стимулирана.

Източник: ladyzone.bg

Comments are closed.