Клиника “Валор” – Медицински център София

October 25, 2018
ЗА НАС

valor

Първата специализирана клиника по ортодонтия в България е създадена и развивана от проф. д-р Валентин Мутафчиев и д-р Александър Мутафчиев. От ноември 2009г. член на екипа на клиниката става д-р Галин Гаврилов.
Съвместната дейност на трима специалисти-ортодонти и съдействието на екипа на клиниката позволяват поддържане на водещи стандарти за качество на работа и отношение към пациентите, както и споделяне на професионален опит с колеги. За това допринасят и наличието на отлична база, специализиран рентген, зала за презентации и представител на зъботехническа лаборатория.
Хората, които ползват услугите ни, желаят да подобрят:
       ♦ подреждането и срещането на зъбите си;
       ♦ своята усмивка;
       ♦ оралното си здраве.
Ние можем да ви бъдем полезни, когато сте решили да подобрите усмивката си, подреждането и срещането на зъбите си и искате да проведете лечение.

За да запишете час за преглед, моля, свържете се с нас тук.

Бъдете здрави и усмихнати!
УСЛУГИ

Клиника ВАЛОР може да се погрижи за вас, когато искате да подобрите:

  Консултация

  Диагностика и план на лечение

  Цялостно ортодонтско лечение

  Ретенция

  Комбинирано лечение

  Образна диагностика

  Най-често се стартира с първоначален преглед – консултация, на която се запознаваме най-общо със състоянието на пациента, установяваме основните проблеми и правим схематична оценка за възможните подходи на лечение.
  В случай, че пациентът желае да се довери на нашите специалисти-ортодонти, извършваме следващата стъпка - диагностика и план на лечение. На този етап се снемат отпечатъци, правят се фотоснимки  и рентгенографии, благодарение на които се изготвят прецизни анализ и план за лечение.
  След приемането на плана за лечение се стартира същинското – т.нар. цялостно ортодонтско лечение. То включва първоначално поставяне на апарати за лечение (снемаеми или фиксирани) и поредица от контролни прегледи за периода на лечение.
  Когато се постигне поставената цел на лечението, се преминава в етап на ретенция, през който контролните прегледи намаляват, както и носенето на апаратите (при снемаемите апарати). Обичайно този период продължава около две години, но в зависимост от случая може да продължи до завършването на растежа. В края на този етап се прекратяват контролните посещения, както и окончателно се свалят ретенционните апарати.
  Понякога, за постигането на целите на лечението е необходима намесата не само на специалист-ортодонт, но и на пародонтолог, стоматолог-хирург, протетик, лекуващ стоматолог и т.н. В този случай говорим за комбинирано лечение. Ключовото при този тип лечения е колаборацията на екипа от специалисти, изготвянето на общ план за лечение, както и комуникацията между самите специалисти.
  За целите на лечението е необходимо визуализиране не само на видимата част от зъбите. Затова в Клиника ВАЛОР е осигурен специален рентгенов апарат – дигитален рентген SIDEXIS, който освен чисто професионалните си предимства, е с намалено лъчево натоварване на пациента спрямо конвенционалните рентгенови апарати. Освен за пациентите си, Клиника ВАЛОР предоставя възможността за направата на рентгенови снимки и на външни посетители.
  Ако имате въпроси или желаете да запишете час за консултация или направа на рентгенови снимки, моля свържете се с нас в рамките на приемното ни време.
ЦЕНИ

В тази секция са представени цените на ортодонтските услуги, извършвани в Клиника ВАЛОР, в зависимост от вида на използваната апаратура:

ЗА КОЛЕГИ
Ние, в Клиника ВАЛОР, вярваме, че, за да се развиваме като професионалисти, е важно да обменяме опит със своите колеги. Затова се стремим да им бъдем полезни чрез:
 • споделяне на опит и знание, систематизирани в курсове за продължаваща квалификация и по време на национални и международни научни прояви;
 • осигуряване на възможност за използване на специализирания рентген за извършване на образна диагностика, подпомагаща планирането и протичането на едно лечение;
 • публикуване на полезни връзки към международни ортодонтски списания, където могат да бъдат намерени специализирани публикации и материали.
Освен това, когато става въпрос за комбинирано лечение, с готовност приемаме да участваме в екип с колеги от други специалности (хирурзи, пародонтолози, лекуващи стоматолози и т.н.). Също така, напълно подкрепяме създаването и следването на единен лечебен план, както и поддържането на ефективна комуникация между специалистите, участващи в екипа по изпълнението на плана. Ако смятате, че това е правилният път за лечението на вашия пациент, можете да се свържете с нас, за да обсъдим конкретния казус.

 

КОНТАКТИ

Клиника “Валор” – valortho.com

Адрес: гр. София, ул. Плиска 54
Тел.: 02 955 23 19
Тел./факс: 02 952 61 25
Моб. тел.: 0887 971 207
E-mail: info_at_valortho.com


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения:valortho.com
Кл. думи: Дентални клини, дентална клиника

Comments are closed.