д-р Атанаска Спасова Динкова, дм – стоматолог – Пловдив

February 13, 2020
ЗА НАС

Д-р Атанаска Спасова Динкова, д.м. е специалист орален хирург в гр. Пловдив. Тя е част от екипа на Дентален център „ Денталукс“. Д-р Атанаска Динкова е орален хирург с над 11 години трудов стаж. Тя завътшва висшето си образование във Факултет по дентална медицина, МУ Пловдив през 2002г., а от Март 2008г. след спечелен конкурс е назначена като асистент в Катедра орална хирургия, ФДМ, МУ Пловдив, където в периода от 2008 до 2011придобива специалност. Понастоящем е Главен асистент към същата катедра, ръководител на специализанти и преподавател на студенти по орална хирургия на английски език от 2014г. Тя е член на Сдружение на оралните и лицево-челюстни хирурзи в България, на Български зъболекарски съюз и Българското научно дружество. Има множество публикации в областта на оралната хирургия и оралната медицина.

ДЕЙНОСТ

Д-р Динкова е специалист в диагностиката на доброкачествени и злокачествени устни лезии, на заболяванията на слюнчените жлези, лицевата болка, темпоромандибуларни нарушения.

Извършва оперативни и множествени екстракции на зъби, поставяне на зъбни импланти, отстраняване на доброкачествени тумори, апикална остеотомия, френулотомия, лечение на компрометирани пациенти, лазерно-асистирана хирургия, PRP, използване на PRF. Адекватното обезболяване е основна част от процедурите. Безболезнената манипулация дава спокойствие не само на пациента, но и на доктора, за да извърши процедурата стриктно и прецизно.

Гордее с това, че е изключително нежен хирург и е особено предпочитана от страхливи пациенти.

Сертифициран специалист в България, имащ право да прилага методиката Plasmolifting TM. Завършила е престижни майсторски класове за поставяне на ботулинов токсин (включително при бруксизъм) и дермални филъри.

 

 

КОНТАКТИ

д-р Атанаска Спасова Динкова, дм

Месторабота:  Дентален център „Денталукс”

гр. ПЛОВДИВ, ул. Опълченска 11
Телефон: 0886711031; 
Телефон: 032 625 833
Email: drasya@yahoo.com
Главен асистент в катедра Орална хирургия,
Факултет по дентална медицина – МУ-Пловдив
бул. “Христо Ботев” 3

Текст и изображения: dentalux-plovdiv.com

Comments are closed.