Дентална дигитална рентгенова лаборатория “Верея”

February 20, 2019
ЗА НАС
logo-vereyaДентална дигитална рентгенова лаборатория Верея град Стара Загора предлага изключително ниски дози на рентгенови лъчи в сравнение с конвенционалните апарати, високо качество и нови възможности за диагностика.
Лабораторията е оборудвана е със съвременен висококачествена апаратура.
Оборудване – Kodak Dental Systems

 • Дигитален ортопантомограф с цефалометрична приставка.
 • Съвременен висококачествен кугел.
 • Дигитален интраорален сензор.
 • Медицински лазерен принтер дава възможност за разпечатване на плаки на всички дигитални изследвания с високо качество.

Работно време:
Понеделник – петък: 08:30 – 19:00 ч.
Събота: 09:30 – 13:30 ч.

ДЕЙНОСТИ

Видове снимки:

 • интраорални дигитални снимки;
 • дигитални центражи;
 • 3D (3Д) изследвания;
 • периапикални байтуинг коси;
 • екстраорални програми;
 • ортопантомография (сегментна);
 • ТМС – 2 или 4 проекции;
 • максиларни синуси;
 • профилна телерентгенография;
 • предно-задна или задно-предна телерентгенография;
 • коси проекции;
 • китка;
 • база на черепа.
ЕКСТРАОРАЛНИ РЕНТГЕНОВИ СНИМКИ

1. Панорамна рентгенография (ортопантомография, ОПГ, OPG , e-mail,с диск и плакa)

Показва общ изглед на челюстите, зъбите, синусите, назалната област и темпоромандибуларните стави. Откриват се ретинирали или допълнителни зъби, болестни състояния на зъбите, костни аномалии, кисти, инфекции, полипи в синусите, отношението на зъбите спрямо синусите, възпалителни процеси на темпоромандибуларните стави и фрактури.

2. Цефалометрична рентгенография (телерентгенография, профилна графия на череп, CEPH -e-mail,с диск и плака)

Прави се съпоставка на зъбните, челюстните и лицевите съотношения спрямо стандартни норми. Определя се посоката на растеж на зъбите и се прави оценка на промените в зъбните, челюстните и лицевите съотношения. Най – често този тип снимки се използва от ортодонтите за определяне плана на тяхното лечение.

3. Рентгенография на череп

Лицева рентгенова снимка на черепа се извършва за диагностициране на фрактури на черепните и лицевите кости, вродени аномалии, тумори на хипофизата и някои метаболитни и ендокринни заболявания, които причиняват дефекти на костите на черепа.

4. Рентгенография на темпоромандибуларните стави

Темпоромандибуларните стави са тези, чрез които долната челюст се свързва към темпоралната кост на черепа и се намира отляво и отдясно пред ухото. Ставите са гъвкави, което позволява на челюстта да се движи плавно нагоре, надолу и настрани, и ни дават възможност да говорим, дъвчим и прозяваме. Мускулите, прикрепени към и около челюстта създават съвместен контрол на позицията и движението на челюстта. При болка или болезненост на ставите или прищракване по време на движение на челюстта, имате ограничено движение или блокиране на челюстта при отваряне и затваряне на устата, се налага изследване на ставите. Често се използва методът, подобен на панорамната снимка. Разликата е в областта на снимане, което позволява да се визуализират цялостно и лявата и дясната темпоромандибуларни стави. За сравнение на двете стави в различно положение, се използва техниката на снимане при отворена и затворена уста на пациента.

5. Рентгенография на синуси

Рентгенова снимка на изпълнните с въздух кухини, разположени в предната част на черепа. Това изследване се извършва, когато са на лице симптоми на синузит или други смущения на синусите. Допълнителни условия, при които се извършва това изследване включват:

♦ Остър синузит
♦ Хроничен синузит
♦ Менингит

6.Рентгенография на китка

♦ 15.00лв само дигитална(диск,без плака);
♦ 20.00лв.-пълен комплект(диск и плака)

Изисква се от ортодонтите за определяне на костната възраст на пациента.Ние извършваме тези графии само по предписание на ортодонт.

ИНТЕРОРАЛНИ ЗЪБНИ РЕНТГЕНОВИ СНИМКИ

1. Периапикалнa рентгенография (сегментна дентална, рентгенография по Dick, зъбна снимка)

Тези зъбни снимки показват целия зъб – от коронката до края на корена и основата на зъба. Те се използват за навременно откриване на проблеми под венечната линия или в челюстта като патологични изменения в зъбите, абсцеси, кисти и костни промени, свързани с някои болести. Посредством тези зъбни снимки се прави план на лечение на големи или широки кухини, кореново лечение и хирургически интервенции.

2. Паралелна сегментна рентгенография

Техника на снимане, при която се използва филмдържател. Филмдържателите спомагат за отстраняване на грешките при експозиция и намаляване на йонизиращата доза посредством колиматора, прикрепен към тях. Полученият рентгенов образ на зъбите е с максимално редуцирано изкривяване и с реални размери.

3 . Bitewings (кариес – диагностика)

При направата на тези графии се използва филмдържател, който позволява лесно и точно позициониране на рентгеновия филм или дигиталните плаки, показват зъбните коронки на горните и долните зъби на един филм. Чрез този тип зъбни снимки се проверява за кариес между зъбите и костна загуба при тежки заболявания на венците или инфекция на зъбите.

ОБОРУДВАНЕ

Дентална Дигитална Рентгенова Лаборатория Верея – Стара Загора е оборудвана с най-модерната апаратура в областта . Ние разполагаме с най-ново поколение рентгенови апарати, при които йонизиращото лъчение на пациента е сведено до минимум, а получените цифрови изображения са с изключително високо качество.

3D графиите  както и Ортопантомографиите, могат да бъдат получени на различни носители  в зависимост от желанието на всеки стоматолог!

3D  рентгенов апарат

3dAparat
Дигитален ортопантомограф с цефалометрична приставка.

pristavka

Съвременен висококачествен кугел с Дигитален интраорален сензор.

kugel
Медицински лазерен принтер от последно поколение – възможност за разпечатване на плаки на всички дигитални изследвания с великолепно качество.

ГАЛЕРИЯ

dentlab1rot4rot2rot3rot0rot1logo-vereya

КОНТАКТИ
Дентална дигитална рентгенова лаборатория “Верея”
Адрес: гр. Стара Загора, бул. Цар Симеон Велики 100
Тел.: 042 624 011
Моб. тел.: 0888 321 103
E-mail: dental_vereya@ abv.bg


Вижте по-голяма карта

Адрес: гр. Стара Загора, бул”Руски” 56А ет 2 /вход от ул.”Васил Левски”/
Тел.: 042 91 92 22
Моб.тел.: 088 81 434 95

Comments are closed.