Денталукс – групова практика за първична дентална помощ Стара Загора

October 30, 2015
ЗА НАС

1360914536619450Групова практика за първична дентална помощ

Денталукс – групова практика за първична дентална помощ.

Клиника Денталукс работи със съвременни методи за профилактика и безболезнено лечение. Клиниката предлага услуги в сферата на денталната естетика, детска стоматология, ендодонтия, пародонтология, орална и лецево- челюстна хирургия, ортодонтия – метални и естетични брекети, имплантология и др. Стоматологична клиника Денталукс има договор с РЗОК.

УСЛУГИ

Естетика

Естетиката в стоматологията е свързана със състоянието на вашите зъби, които определят усмивката ви …Естетиката в стоматологията е свързана със състоянието на вашите зъби, които определят усмивката ви и начина, по който ви приемат хората. Доказано е, че зъбите са второто нещо, което хората виждат, когато погледнат някого за първи път. По този начин вашата усмивка се превръща в средство за влияние върху хората. Хубавата усмивка носи удоволствие във всеки, а друг факт е, че всяка усмивка стимулира околните също да се усмихват. Още по-интересен факт е, че усмивката кара тялото ни да отделя вещество (хормон), свързано с щастието, т.е. всяка усмивка ни създава усещането за щастие.
Във връзка с целта да имате по-красива и ослепителна усмивка, аз ви предлагам следното:

- Преглед и съставяне на план за подобряване на вашата усмивка, съгласуван с всички ваши изисквания
- Лечение със средствата на най-съвременната естетична стоматология
- Поддръжка на постигнатия резултат за дълъг период от време

Профилактика

Тя до голяма степен е свързана със средствата и техниките за намаляване на риска от възникване и …Тя до голяма степен е свързана със средствата и техниките за намаляване на риска от възникване и развитие на вече възникнало дентално заболяване. По този начин се предотвратява развитието на по-тежки заболявания, които могат да доведат до загуба на зъби, деформации на лицето и увреждане на други органи или системи от човешкия организъм. Съвременната стоматология насочва много усилия в тази посока, за да могат пациентите да имат пълноценен живот без дентални заболявания. Според последни проучвания, качествената профилактика спестява хиляди левове за лечение на денталните заболявания. В нея пациентът и стоматологът имат еднаква отговорност, защото част от методите се извършват от стоматолога, а друга част от пациентите. Много важно е да се знае, че качествена профилактика се постига само при редовното посещение при зъболекар, а не само при наличие на оплаквания.

Това което мога да ви предложа в това отношение е следното:

- Профилактичен преглед
- Обучение в използването на необходимите профилактични средства
- Изготвяне на профилактичен план на лечение
- Профилактично лечение със съвременни средства и методи

Кариесология

Какво е кариесът? Той е едно от най-древните и най-разпространени заболявания в цял свят. Резултат …Какво е кариесът? Той е едно от най-древните и най-разпространени заболявания в цял свят. Резултат е от едновременното и взаимозависимо действие на редица фактори, определящи го като мултифакторно заболяване (процес) с краен резултат разрушаване на зъба. Основните фактори, определящи развитието на зъбен кариес са структурата на емайла, микроорганизмите и ферментабилните въглехидрати. Развитието му често е бавно и в началото незабележимо, но упорито и прогресиращо като от него страдат всички възрасти хора. Кариесът атакува най-често (при нормално общо състояние и липса на заболявания) дъвкателната повърхност на зъбите или техните странични повърхности, които рядко се почистват качествено от хората, поради факта, че с паста и четка много трудно може да се извърши необходимото намаляване на плаката там. За максимален ефект за почистването на тези странични повърхности е необходим конец за зъби, интердентални четчици или други хигиенни средства.

Като заключение е важно да знаете, че кариесът като процес не може да се лекува с предписване на даден медикамент, а с комплексно лечение и това което повечето хора наричат кариес – “дупката” в зъба, е всъщност резултата от този процес.

Това, което ви предлагам в тази посока е лечение насочено към ограничаване на този процес, което се извършва чрез мотивация и обучение в правилните методи за намаляване количеството на зъбната плака, която е основния причинител на кариес, защото съдържа два от основните фактори за кариес – микроорганизми и въглехидрати. Това не е всичко. Необходимо е да се извърши професионално почистване на всички зъбни повърхности за цялостно намаляване действието на изброените фактори. Също така можем да ви предложим и намаляване количеството на разрушените зъбни тъкани чрез специални техники и средства за увеличаване минералния състав на зъбите, когато и където е възможно. Това е важно, защото всъщност зъбът основно се състои от минерали. Казано по-кратко ние ви предлагаме следното:

- Обучение и мотивация за по-добра устна хигиена
- Възстановяване на разрушени зъби вследствие на кариес с помощта на съвременни средства и техники
- Увеличаване на минералния състав на зъбите

Ендодонтия

Какво е ендодонтия? Това е наука, която изучава заболяванията на зъбната пулпа и периодонциума. …Какво е ендодонтия? Това е наука, която изучава заболяванията на зъбната пулпа и периодонциума. Като цяло дентинът и зъбната пулпа представляват важен биологичен комплекс, чийто части са взаимосвързани. Уврежданията на дентина от кариес и некариесни увреждания са най-честите причини за заболяванията на ендодонта(пулпата). Те се наричат пулпити, а с усложнението на процеса се стига и до засягане на периодонциума. Впоследствие могат да бъдат засегнати челюстните кости, лимфните възли и меките тъкани в областта на лицето, а по кръвен и лимфен път могат да бъдат засегнати и далечни системи на организма.
Целта на ендодонтското лечение е да се запазят и възстановят в подходяща форма и функция зъбите със заболялата пулпа и периодонциум. За осъществяването на този процес е необходимо поставяне на правилна диагноза, почистване на кореновите канали(това включва дезинфекция и разширяване на кореновите канали) и коронковата част на пулпата и запълването на кореновите канали с подходящо лечебно средство. Извършването на тези етапи води до спиране на възпалителния процес и стихването на симптомите. След като бъде извършено това лечение следва зъба да бъде подходящо възстановен, за да може да изпълнява пълноценно своята функция. Затова, в случай на заболяване на зъбната пулпа и периодонциум ви предлагам:

- Ендодонтско лечение
- Възстановяване на ендодонтски лекувани зъби
- Други услуги свързани с ендодонтията

Пародонтология

Пародонтологията е наука, която изучава пародонта(зъбодържащият апарат – алвеоларна кост, коренов …Пародонтологията е наука, която изучава пародонта(зъбодържащият апарат – алвеоларна кост, коренов цимент, периодонциум и гингива) – неговата структура, функция и болестни изменения. Основният причинител на заболявания на пародонта е зъбната плака, разположена в областта на зъбния сулкус(браздата между зъба и венеца). В някои случаи, като например при наличието на общи заболявания, зъбната плака освен че предизвиква процеса, но и утежнява увреждането на пародонта. Тази зъбна плака е част от плаката покриваща коронките на зъбите, но с друга характеристика. Два са основните процеси, които могат да се развият във връзка със пародонта:

- Гингивит – това е възпаление на венеца, което се предизвиква най-често, но не само, от зъбната плака. Микроорганизмите, които са част от зъбната плака могат да отделят различни ензими и токсини, които причиняват възпаление на венеца, което може да доведе до образуване на венечен джоб. След като се развие процесът на възпаление се стига до оток на венците, повишено отделяне на гингивална течност във възпаления участък, кървене при механично дразнене на венците – с четка или при хранене, както и зачервяване на венците, като е възможно и увеличаване на техните размери.

- Пародонтит – Заболяване на всички части на пародонта, а не само на венечната част, което се случва когато зъбната плака не се елиминира повече от 14 дни. При това заболяване е възможно да се засегнат един или повече зъби като постепенно възпалението започва да се разпространява и да обхваща все повече части от зъбодържащия апарат. Симптомите, които са най-характерни за него са:

- често кървене от венците
- лош дъх
- наличие на гной (не винаги)
- разклащане на зъбите
- болка в засегнатия участък
- оголване на зъбите

Това което мога да ви предложа е:

- Лечение на гингивит*
- Лечение на пародонтит*

* При необходимост е възможно участието и на други специалисти от съответните медицински и стоматологични специалности, като например – ендокринолог и друг

Протетична стоматология

Към този раздел на лечението на зъбите се числят различни протетични конструкции, които имат …Към този раздел на лечението на зъбите се числят различни протетични конструкции, които имат различна цел:
- да се осигури растеж в различните етапи от развитието на детския организъм
- да се предотврати прорастването на зъбите
- да се преразпредели функционалното натоварване при дъвкателния процес
- да се спре стопяването на костта
- да се възстанови дъвченето
- да се възстанови красотата на усмивката
- да се възстанови нарушената говорна функция
- да се възстанови формата на зъбите
- да се възстановят зъбите при зъбно изтриване,
както и още много други, които са важни за нормалното функциониране и вид на дъвкателния апарат.

Това което мога да ви предложа в тази връзка е:

- Планиране на протетичното лечение
- Изработване на всякакъв вид протезни конструкции
- Обучение за правилна употреба и поддръжка на някои протезни конструкции
- Възстановяване на увредени протезни конструкции

Имплантология

Имплантологията е наука занимаваща се с възстановяването на тъкани с помощта на импланти. В …Имплантологията е наука занимаваща се с възстановяването на тъкани с помощта на импланти. В стоматологията това се случва често в резултат от загубата на зъби вследствие на кариес и усложненията му или вследствие на пародонтит като са възможни и други причини като например травми.
Поставянето на имплантат в зъбните челюсти е съвременен метод за възстановяване на нарушената дъвкателна функция и естетика. По този начин се осигурява достатъчен брой зъби за поддържане на различни протезни конструкции като мостове, протези и корони, които осигуряват по-качествен дъвкателен процес и по-красива усмивка. Материалите, които се използват за направата на тези имплантати са от състав, който не оказва никакво влияние върху организма и затова по никакъв начин не му вреди. Като цяло имплантите представляват заместители на корените на зъбите, които се поставят в долната или горната челюст. След поставянето им е необходим различен интервал от време, който е индивидуален и се следи от лекуващия зъболекар, докато бъдат обхванати от кост и респективно готови за натоварване от различни протезни конструкции. Много е важно обаче да знаете, че импланти се поставят само при пациенти с добра орална хигиена и нормално състояние на пародонта(липса на възпаление като гингивит или пародонтит), както и при пациенти, които не пушат и поддържат добра орална хигиена след поставянето на имплантите. В противен случай пациентът сам носи отговорност за незадържането на импланта от костта, както и за неговото падане.

Това, което мога да ви предложа в нашата клиника е следното:

- Поставяне на съвременни имплантати
- Следене и подпомагане на процеса на интегриране на импланта
- Поставяне на различни протезни конструкции върху поставените импланти

ГАЛЕРИЯ

136091453456203713609145356612351360914536348759
КОНТАКТИ

Денталукс – групова практика за първична дентална помощ Стара Загора- dentalux.alle.bg

Адрес: гр. Стара Загора, ул. “Христо Ботев” 119 вх. “Б”
Моб. тел.: 0888 38 83 37; 0888 65 49 62
Е-mail: l_stefanowa@ abv.bg
Работно време: Понеделник – Петък: 14:00 – 19:00ч.

Адрес: гр. Стара Загора, ул. Св.Княз Борис 136 вх.А ет 1 (източно от хотел Тангра-вход за офис етажа отизток)
Работно време: Понеделник, Сряда и Петък: 09:00 – 13:00 и 17:00 – 19:00ч.

Comments are closed.