Проф. д-р Анна Иванова Кънева – Детски кардиолог София

July 23, 2018
ЗА НАС
dr-kaneva-logo1Проф. д-р Анна Иванова Кънева – Кардиологът на Вашето дете!

Извършва ехокардиография, фетална ехокардиография, Холтер ЕКГ, Холтер на артериално налягане, велоергометрия (работна ЕКГ проба), сърдечна катетеризация.
Проф. д-р Анна Кънева е Началник на клиника по детска кардиология в Национална кардиологична болница. Тя е водещ специалист в неинвазивната и инвазивна диагностика на сърдечно-съдовите заболявания при деца и възрастни с вродени сърдични малформации (ВСМ), както и при бременни за откриване на ВСМ на плода.

BB7_9878Проф. д-р Кънева е експерт в интервенционалното лечение на ВСМ при деца и възрастни. Въвела е в България транскатетърно затваряне на междупредсърден дефект (МПД) и персистиращ артериален канал (ПАК) и извършва балонна валвулопластика при аортна стеноза, пулмонална стеноза, стеснени биологични клапи; стентиране при коарктация на аортата и стенози на белодробната артерия; запушване не абнормни съдове.

Проф. д-р Кънева е специализирала във водещи центрове по детска кардиология в САЩ, Израел, гърция, Италия, Германия. Член е на Европейската асоциация по детска кардиология, Европейското кардиологично дружество, Дружеството на кардиолозите в Бългалия- член на УС, Българското дружество по интервенционална кардиология- член на УС, Българска педиатрична асоциация.

Проф.д-р Кънева има сертификати по инвазивна кардиология, неинвазивна диагностика на сърдечно-съдови заболявания, фетална ехокардиография. Тя има над 160 научни публикации в областта на интервенционалната кардиология, естествената и следоперативна еволюция на ВСМ, нарушения на ритъма и проводимостта.

Проф. д-р Кънева консултира деца, възрастни с ВСМ и извършва фетална ехокардиография при бременни.

 

ГАЛЕРИЯ
Dobrich1Dobrich2echoecho1
КОНТАКТИ
Проф. д-р Анна Иванова Кънева – Детски кардиолог
Адрес: гр. София, ул. Гладстон № 17
Тел.: 02 980 41 62
E-mail: kaneva_anna@ abv.bg


Вижте по-голяма карта

Comments are closed.