Д-р Марина Санкева – Венеролог и Дерматолог Габрово

June 6, 2018
ЗА НАС

drКабинетът има сертификат за акредитация, рег. №100 ОКС Вид „С”/27.06.2003, издаден от ИА „БСА” гр. София. Сертификат за контрол №6251/23.12.2010 г.

Д-р Марина Санкева е завършила висше медицинско образование в Медицинска Академия гр. София. Диплома №608145 от 21.11.1988 г.

Има призната специалност Кожни и венерически болести – диплома №41771/20.06.1993 г.

Има завършен основен двугодишен курс по ХОМЕОПАТИЯ – удостоверение от Медицински Университет – София, медицински факултет от 05.06.2004 год.

Д-р Санкева има и множество сертификати за правоспособност за извършване на редица дейности и манипулации в областта на естетичната дерматология и дерматовенерологията.

Квалификацията си поддържа и чрез редовно посещение на национални и международни конференции и конгреси по специалността.

Д-р Санкева има и сертификат за оценител на козметични продукти от Българска Национална Асоциация по парфюмерия и козметика и етерични масла, сертификат №608015576 от 22.04.2004 г.

ОЦЕНКА ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ

Д-р Марина Санкева е лицензиран оценител за безопасност на козметични продукти – сертификат за оценител на козметични продукти от Българска Национална Асоциация по парфюмерия и козметика и етерични масла, сертификат № 608015576 от 22.04.2004 г.

Изготвя доклади за оценка за безопасност според изискванията на Регламент (EO) 1223/2009.

ПРЕГЛЕДИ

В кабинета се извършват прегледи на деца и възрастни на заболявания от всякакъв характер на кожата, нокти, косата, лигавиците, както и венерически заболявания.

Кабинетът работи по утвърден ценоразпис, и по договор със здравната каса с направление от личен лекар.

ЕЛЕКТРОКАГУЛАЦИЯ

Електрокоагулацията се извършва посредством диатермичен ток със специална апаратура, при която има активен електрод във вид на сфера, игла или скалпел. Вследствие концентрацията на електрическата енергия върху малка площ се развива висока температура, която предизвиква коагулация и некроза на съответната тъкан.

Обработените кожни образувания се премахват в момента, с последваща незначителна ранева повърхност, която епителизира за няколко дни. Понякога след електрокоагулация е възможна поява на малки белези, които впоследствие изчезват.

При обработката на изброените патологични образувания пациента усеща леко до умерено парене. Някои по-големи лезии налагат ползване на местна упойка, която може да се употреби и по желание на болния.

Чрез електрокоагулация се премахват следните образувания:

- Фиброми, особено тези по врата и в аксилите; – Вирусни брадавици;
- Затворени комедони;
- Милиуми и обемни мастни жлези;
- Кондиломи;
- Соларни кератози;
- Кератоакантоми;
- Себорейни веруки;
- Базалиоми и др.

ДЕРМАТОСКОПИЯ

Дерматоскопията е метод за по-детайлно оглеждане на повърхностните слоеве на кожата и оценка на пигментните образувания по нея – бенки и други образувания. Техниката се състои в намазване на лезията с имерсионно масло, след което до нея се допира уред наречен дерматоскоп, увеличението на когото дава възможност да се наблюдават структури в епидермиса и дермата, което не е е възможно при преглед с невъоръжено око. Изследването е напълно безболезнено и атравматично, което е особено важно при децата, при които се избягва стреса от неналожителна оперативна намеса.

Дерматоскопската диагноза на пигментни кожни образувания се базира на различни алгоритми, които използват определени дермоскопски критерии. Чрез използването на дерматоскопия специфичността на прегледа се повишава, като по този начин се намалява честотата на ненужните отстранявания на бенки. Целта на този метод е детайлно да разграничи доброкачествените от злокачествените изменения на кожата и спомага за навременната диагностика на рака на кожата и профилактиката му. Методът се е доказал като ефективен за диагностицирането на меланом в около 85%, като особено значение има в отдиференцирането на ранния му стадий. В сравнение с клиничния преглед дерматоскопията дава към 35% по-голяма точност на диагнозата. С помощта на дерматоскопа се прави прецизна диагноза и на други кожни лезии като себорейни веруки, актинични кератози, съдови образувания, син невус и др.

Подобен преглед е препоръчителен при профилактична консултация за рак на кожата при възрастни пациенти, както и при такива с множество, атипични бенки или наличие на член от семейството с малигнен меланом на кожата.

ГАЛЕРИЯ

123456
КОНТАКТИ

Д-р Марина Санкева – Венеролог и Дерматолог Габрово – drsankeva.com

Адрес: гр. Габрово, на ул. „Брянска” 11
Тел.: 066 800 140
Моб. тел.: 0889 43 66 13
E-mail: dr_sankeva@ abv.bg
Работно време:
Понеделник, вторник, сряда и петък от 10:00 до 17:00 ч.

Адрес: гр.Севлиево, ул.”Никола Петков”№30 (МЦ УНИМЕД)
Работно време: Всеки четвъртък от 13:30 до 17:00 ч. след предварително записване на тел: 0893 393 330.

Текст и изображения: drsankeva.com
Кл. думи: естетична дерматология, козметична дерматология, естетична дерматология Габрово, козметична дерматология Габрово, ерматовенерология, електрокагулация, комедон, мастни жлези, дерматоскопия, пилинг,мезотерапия, фотоепилация, дерматолог, гунатерапия, хиалуронови филъри, Дерматовенеролог Габрово, Дерматолог Габрово, Венеролог Габрово, Лекар кожни болести Габрово, Дерматовенеролог Севлиево, Дерматолог Севлиево, Венеролог Севлиево, Лекар кожни болести Севлиево, Премахване на папиломи, Лечение на акне, изследване на бенки, Пилинг Габрово, Мезотерапия Габрово, Фотоепилация Габрово, хиалуронови филъри Габрово, поставяне на филър в устните Габрово, поставяне на ботокс Габрово, оценка за безопасност на козметични продукти, доклад за оценка за безопасност на козметични продукти, оценител за безопасност на козметични продукти,

Comments are closed.