Д-р Милена Неделчева – специалист дерматолог

June 8, 2020
ЗА НАС

dermoСпециалистът дерматолог д-р Милена Неделчева разви дейността на центъра по дерматологични, естетични и процедури по намаляване на телесното тегло в Стара Загора от 2010 година. Тя го направи най-посещаваната дестинация в Южна България що се отнася до лечения на всякакви кожни заболявания, козметично третиране на кожата и процедури по отслабване.MILENA_1
Високо квалифицирания персонал на този център извършва лечение на екземи, псориазис, предлага услуги в сферата на алергичните тестове, педиатричната дерматология, постоянен грим, химически пилинг и революционната технология на апарат “Velasmooth” за премахване на целулит. Този апарат комбинира успешно технологии, които други апарати към наши дни не могат. Производителите на апарата от фирма Syneron наричат технологията „електро-оптична синергия”. Това е комбинация от биполярна радио-честотност, вакумно всмукване и механичен масаж.

Технологията работи на принципа, че топлината от радиовълните и светлинната енергия усилват метаболизма на третираните мастни клетки и така причинява стопяването на мастната тъкан. Едновременно с това масажиращото устройство на апарата и финото вакумно всмукване водят до ефект на изглаждане на кожата. Има само два такива апарата на територията на България. “Velasmooth” е отлично приета от водещите световни практики, занимаващи се с премахване на целулит, бръчки на кожата, намаляване на телесно тегло и оформяне на елегантен контур на тялото.

Също така в Дерматологичен център „Д-р Неделчева” се извършват фототерапии, фотоепилации, премахване на пигментации чрез използване на лазерен апарат “Skin Station”.

ДЕЙНОСТ И ЛЕЧЕНИЕ

Акне

Специалистите в дерматологичен център ”Д-р Неделчева” могат да ви погнат да намалите наличието на акне или да го излекуват изцяло, като ползват няколко различни метода. Някои случаи на акне могат да се излекуват с медикаменти, които се през устата, а други се третират по-успешно с лосиони и кремове. Предписаните от лекар антибиотици могат да намалят значително появата на акне, като унищожават някои бактерии, които го причиняват и редуцират инфекцията. Лечението може да продължи повече от месец, като паралелно се ползва и лосион.
В този център също така се използва лазерен апарат “Skin Station” за лечение на акне по метода на топлинно-светлинната енергия.(LHE)

Ботокс

Ботоксът всъщност е една разредена форма на ботулиновия токсин. Успешно се прилага без наличието на дълготрайни негативни остатъчни ефекти от средата на 90-те години.
Практиката доказва, че е безопасен и ефективен препарат за премахване на бръчките, които се оформят вследствие на мимиките на лицето. За най-добри резултати се изискват посещение при дерматолога от порядъка на 3 до 6 месеца след първото третиране с Ботокс.
Ботокс се поставя с инжекции, които са безболезнени и не е необходим престой в клиника за възстановяване. Ефектът на Ботокс е, че отслабва силата на лицевите мускули и спира влиянието на мимиката, като почти не пречи на лицевия израз. Резултатът е видим в период от 2 до 7 дни след третирането.

Химически пилинг

Първоначално кожата на лицето на всеки от нас е гладка, мека и нежна. С течение на времето започват видими ефекти от влияние на слънцето, атмосфрерата и други фактори, които правят най-горния слой на кожата груб, сух и набръчкан.Тези ефекти на стареене могат да се премахнат чрез химически пилинг или други процедури. След химически пилинг се наблюдава оформяне на нови кожни клетки, които заменят премахнатите от пилинга, което оформя гладка повърхност на кожата.
Пилингът може да е повърхностен, средно дълбок или дълбок. Повърхностният е най-лекият и премахва най-фините бръчки, подобрява състоянието на сухата кожа и помага за лечение на акне. Средно дълбокият е по-ефективен в премахване на опредлен вид пигментни петна, също оеднаквява пигментацията на кожата и някои фини бръчки.
Дълбокия пилинг се прилага по-рядко има най-дълготраен ефект и премахва повредения слой кожа, по-дълбоките бръчки и леки недоброкачествени образования в начален стадий.

Екзема и суха кожа

Екземата много често е реакция на кожата към недоброкачествени
сапуни и шампоани и някои видове тъкани на дрехи.
„Най-добре е да се консултирате незабавно с дерматолог, преди да са настъпили усложнения. Също така много опасно е самолечението и прилагане на „народна медицина.”- съветва д-р Милена Неделчева.

Фототерапия и фотоепилация

В Дерматологичен център „Д-р Неделчева” използваме лазер „Skin Station” за фотоепилация, фототерапия за лечение на акне и псориазис. Също се използва се за третиране на застаряваща или повредена от слънчеви лъчи кожа.
Този лазарен апарат е пробив в технологиите на прилагане на светлинно-топлинна енергия. След третирането кожата изглежда по-млада и по-гладка, тъй като се получава лифтинг ефект и стягане на кожата. Skin Station успешно се използва за прехаване на кафяви и червени пигментационни петна, неравномерана естествена пигментация, груби повърхности по кожата, спукани капиляри и др.
Всяко лечение с (LHE)- светлинно-топлинна енергия използва концепцията на (IPL), но е по-напреднала технология, защото използва директна светлина. Съчетаването на светлинни с топлинни вълни е по-ефикасно. Не е необходимо да се охлажда кожата и няма почти никакви странични ефекти.

Псориазис

След внимателен преглед, при който се установява вида на псориазиса и състоянието на пациента определяме начина на лечение. Може да се лекува с кремове и лосиони, фототерапия със “Skin Station” и с определени медикаменти.

Премахване на бръчки с филъри

Третирането на бръчки с различни видове филъри се предлага в Дерматологичен център ”Д-р Неделчева”. Успешно работим в сферата на дълготрайния ефект на подмладяване на кожата, като премахваме бръчките около устните, носа, очите и челото. Един от филърите е Radiesse. Той е одобрен от Асосиацията на американските дерматолози. Radiesse съдържа calcium hydroxylapatite, който е една от естествените съставки на човешките кости. Тъй като е субстанция, която се съдържа в човешкия организъм при Radiesse не са необходими алергични тестове за поносимост на продукта, защото не предизвиква възпаления. Той е един от най-модерните продукти на пазара.
Ефектът от третиране с Radiesse е много по-дълготраен от ефекта на филърите Restylane, Juvederm. Филърът Radiesse се ползва за тъканно-възстановяващи процедури и оформяне на по-добър контур на лицето, a не само за запълване на бръчки.
Също използваме филъри от ново поколение, като Teosyal Ultradeep, Teosyal-Kiss, Teosyal Ultimate and Cristal Face.

Тeosyal съдържа изкючително висок процент хиалуронова киселина.Това е съставка, която изобщо не съдържа субстанции на животинска основа. Молекулите на препарата се вграждат в молекулите на човешката кожа и са напълно съвместими с човешката хиалуронова киселина. Това създава много дълготраен ефект.Тъй като е с най-ниско съдържание на протеин Teosyal намалява до минимум риска от странични ефекти.

Естетична мезотерапия

За първи път е въведена във Франция, а после разпространена в Европа и Америка. В началото е използвана при лечение на болката, чрез приложението си в ревматологията и спортната медицина. В областта на естетичната медицина мезотерапията беше до скоро второстепенна терапевтична алтернатива за лечение на целулит след липосукцио. Две водещи приложения неотдавна й дадоха нов имидж и я изведоха под светлината на прожекторите. Mesolift или мesoqlow или инжектиране на хиалуронова киселина, мултиелементи и витамини в областта на лицето и нарастващата употреба за моделиране на тялото.

Мезотерапия за лице и шия

Френският лекар Д-р Херцог въведе термина mesolift. Oзначава инжектиране в естествена среда, директно в дермата(под епидермиса) на „хранителни вещества”, витамини, олигоелементи и вещества влизащи в състава на кожата. Тази голяма идея е нещо далеч по-значимо от моден феномен, поради отличния лифтинг-ефект.
Мезо-скулптурата е вид мезотерапия за оформяне на контура на ръцете, гърдите, корема, краката и бедрата. За разлика от липосукциото, при която третирането изисква дъбоко проникване в мастните депа под кожата, мезо-скулптурата успешно решава проблема, като третира повърхността на кожата.

Лечение на целулит

В Дерматологичен центрър „Д-р Неделчева” използваме апарат “Velasmooth” за успешно тертиране на целулита по бедрата, корема, ръцете, шията и избщо, където е необходимо. Това третиране не изсква хириргическа интервенция и абсолютно безболезнено. Радиовълните и светлинната енергия усилват метаболизма на мастните клетки и така се стопява мастната тъкан. Вакумът от апарата служи за охлаждане на тъканите и със своята тяга осигурява леко разширяване на кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Движението на механичните ролки на апарата третират кожата, така че радиовълните да влизат по-дълбоко в мастните тъкани.
Пациентите може да установят леко усилване на позивите за уриниране, след третирането, защото след увеличаване на метаболизма, разградените мастни клетки се изхвърлят от организма чрез лимфната система, а оттам в урината.
Всеки сеанс с “Velasmooth” трае около 20 минути и обикновено са нужни от 8 до 16 сеанса за най-добър ефект от третирането.

Плазмолифтинг

Съвременната наука е открила, че след вземане на кръв – не чужда, а собствена и отделяне на плазма обогатена с тромбоцити от нея се получава ефективен” елексир на младостта”.Тромбоцитите са отговорни за регенерацията на тъканите.Те имат спосбност да произвеждат вещества, които активират собствените стволови клетки, в резултат, на което кожата започва да се обновява отвътре.
Кожата става по-еластична, добива здрав цвят, произвежда колаген и се възстановява сама.
В нашия център методът се прилага успешно от май 2010г.

Перманентен грим

Перманентен грим – очи и устниПерманентен грим – устни

Микропигментацията е вид естетическа процедура, която коригира, моделира, разкрасява и хармонизира
чертите на лицето (устни, вежди, клепачи и др.)
или определени зони на тялото (скалп, ареоли и др.)

Тъй като в процеса на провеждане на процедурата се използват игли и пигменти, които се имплантират в кожата, всеки един детайл от микропигментацията е съобразен със законови наредби, контролирани на всяко институционално ниво – от Съвета на Европа, Комисията на министрите (ResAP82003/2) до ниво местни власти.

В зависимост от вида на кожата, техниката, областа на приложение и пигментите, резултатите могат да издържат от 6 до 18 месеца. юпрепоръчва се след около12 месеца след извършване на процедурата да се направи оглед и по преценка на специалиста да се определи кога трябва да се направи корекция.

Алергично тестване

Алергично тестване с 20 алергена

КОНТАКТИ

Дерматологичен център ”Д-р Неделчева” – mnedelcheva-bg.com

Адрес: гр. Стара Загора, ул. „Димитър Наумов” N.32(партер)
Тел.: 042 64 64 64
Моб. тел.: 0887 909 099
Работни часове (понеделник до петък); 13:00 – 18:00 ч.

Текст и изображения: mnedelcheva-bg.com

Comments are closed.