Хоспис “Надежда” – Варна

October 22, 2019
ЗА НАС

nadezhdaРехабилитация и възстановяване след инсулт, ортопедични и хирургични операции – Телефон 052/73 28 24 – 0899340386 – Хоспис Надежда Варна

Хоспис Надежда е създаден през 2000г. със съдебно решение № 2976-13.11.2000г. и Удостоверение на РЦЗ Варна № 1291.

В началото на 2012 година започна работа леговата база, дневният стационар и мобилните грижи за тежко болни пациенти.

Хосписът разполага с удобни и приветливи стаи с 2 легла, санитарни помещения, дневна, помещение за хранене и приготвяне на храна.

Извършва се ежедневно : рехабилитация за пациенти които имат нужда от раздвижване, занимания с аниматор, медицинско наблюдение, изпълнение на предписаното от лекар лечение, всички медицински манипулации, хигиенни грижи, диетично хранене. Всички тези услуги влизат в стойността на месечната такса.

Ще се радваме ако получим вашето доверие и имаме възможността да се погрижим за вашите близки.

ДЕЙНОСТ

1.СТАЦИОНАР

В стационара на хоспис Надежда постъпват пациенти, насочени от личния си лекар или от специалистите от болничната и доболничната помощ или по свое желание-пациенти преживели мозъчен инсулт, нуждаещи се от рехабилитация и обгрижване на легло, след хирургична или ортопедична операция в периода на възстановяване, дементно болни.

Ние осигуряваме 24 часово дежурство от медицински сестри, преглед от лекуващия лекар при постъпването и при всяка необходимост, осигуряване на прегледи от специалисти, лабораторни изследвания, високоспециализирани изследвания при необходимост, настаняване в болнично заведение, транспорт до спешен център.

В стационара се измерват жизнени показатели два пъти дневно и при необходимост, извършват се хигиенни грижи, тоалет против декубитус , изпълнение на предписаното от лекар лечение, диетично хранене, рехабилитация, гимнастика, организация на свободното време.

При постъпването в стационара на всеки пациент се изработва индивидуална програма за здравни грижи.

Възможно е дългосрочно или краткосрочно настаняване.

2.ДНЕВЕН СТАЦИОНАР

Ние можем да поемем грижите за вашият близък през деня, когато Вие работите, а вечер и през уикенда той ще бъде сред близките си, в семейна среда. Понеделник до петък от 8 часа- със собствен превоз, часът на връщането може да бъде договорен.

По време на престоят си в хосписът пациента ще получи предписаното лечение, медицинско наблюдение, рехабилитация, хигиенни грижи, четирикратно или петкратно хранене, занимания по интереси.

3.МОБИЛНИ ГРИЖИ

  • Ние можем да Ви предоставим медицинско обслужване в уюта на вашия дом 24 часа или почасово.
  • Извършване на всички сестрински манипулации-мускулни, подкожни, венозни инжекции, венозни инфузии, поставяне и сваляне на уретрални катетри,превръзки на оперативни, декубитални, трудно зарастващи рани, вземане на кръв и секрети за лабораторни изследвания, хигиенни грижи.
  • Ние можем да ви помогнем при подготовка на документи за ТЕЛК, изписването на редовно приеманите медикаменти от личния лекар и осигуряването им от аптеката, осигуряване на помощни средства за инвалиди.
  • Почистване на вашето жилище, помощ при пазаруване и разходка.
  • Осигуряване на храна и помощ при хранене.
  • Вие можете да сключите договор за месечен пакет от услуги.

Допълнителни услуги:

  • Рехабилитация и възстановяване след инсулт.
  • Ортопедични и хирургични операции.
  • Манипулации и грижи по домовете
ГАЛЕРИЯ

DSC_0016OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERADSC_0028DSC_0022
КОНТАКТИ

Хоспис “Надежда” – hospis-nadejda-varna.com

Адрес : гр.Варна, Булевард Република, Медицински център „МЛАДОСТ“, етаж 4, крило „Д“
Тел.: 052 73 28 24
Моб. тел.: 0899 340 386
E-mail: katjap@ abv.bg

Текст и изображения: hospis-nadejda-varna.com

Comments are closed.