Ветеринарна Клиника Джулайвет – Ветеринарна Клиника София

December 18, 2016
ЗА НАС
logo-july-vetНие сме Ветеринарна клиника Джулайвет.

Мисията на която сме се посветили е: 
Щастливи и здрави пациенти, спокойни и доволни клиенти.
За да постигнем това, съчетаваме дългогодишен клиничен опит и нежно отношение с най-новите достижения на медицинската наука и техника и специално внимание към всеки. 
Най-прекият път към здравето и щастието е правилния начин на живот и превенцията. 
 Предпочитаме не да „лекуваме болести“ , а да „лекуваме пациента“.Клиниката ни разполага с две отделни манипулационни. Едната  за кучета, а втората  е манипулационна за котки, зайци и други гризачи, за по-комфортна и лишена от стрес обстановка. 
Лаборатория за всички необходими изследвания и ехограф за да бъдат диагнозите бързи и прецизни.
Операционен блок, оборудван с необходимата апаратура.
Стационар за следоперативно възстановяване и престой, при необходимост от продължително лечение.
Необходимото оборудване за стоматологични процедури и физиотерапия.
Зоомагазинен кът с храни и аксесоари.

Ветеринарни лекари в клиниката

 Д-р Юлиана Михайлова

  Завърших средното си образование в Софийска математическа   гимназия с профил биология, а през 1995г. ветеринарна
медицина в „Тракийски университет” гр. Стара Загора.
Същата година започнах своята практика, която не е
прекъсвала и до днес.
  През 2001г. съвместно с д-р Явор Стоянов положихме начало    на ветеринарна практика „Джулайвет”.

   Следдипломно обучение:

- Continuing Education Course “ Ophthalmology” ,Ст. Загора   2011г.
- Семинар по Дерматология на кучето и котката, София 2011г.
-Ветеринарен бизнес форум , гр.София 2012г.

Имам подчертани интереси в областите хирургия, стоматология, профилактика и лечение на вътрешни болести,дерматология, лабораторна диагностика. Времето си извън клиниката поделям между йога, природата и чехословашкия вълчак Рего.
„Работя с много любов, защото те я заслужават”

 Д-р Валери Златанов

Средно образование завърших  в 138 СОУ  профил биология и  английски език. През 2010г. се дипломирах като ветеринарен  лекар в Лесотехнически университет, гр.София.
По време на следването си стажувах във ветеринарен  кабинет „Артус“ , а след дипломирането си станах част от  екипа на ветеринарна клиника „Джулайвет“.

Следдипломно обучение:

- Първи образователен конгрес на Български Ветеринарен  съюз ,гр.Пловдив 2010г.
-Сертификат за професионална квалификация за хуманно  отношение към животните по време на транспорт, ЛТУ , София 2010г.
-Workshop – ехографско изследване на коремна кухина 2011г.
-11-th BASAV Congress, Varna , Golden Sands, Varna 2011г.
-12-th BASAV Congress, Varna , Sts Constantin&Helena 2012г.
-VVC  семинар, ТРУ 2012г.
-Ветеринарен бизнес форум , гр.София 2012г.

Имам интереси в областта на образната диагностика , акушерство и гинекологията, паразитни и инфекциозни болести и клинична лаборатория.
Горд собственик на дратхаар на име Гризли.

 Д-р Моника Стефанова

През 2005г. завърших езикова гимназия с италиански и  английски език , а след това завърших с отличие ветеринарна  медицина  в  Лесотехнически университет София.
Oт 2013г. Работя  като ветеринарен лекар в  Еukanuba  България , където натрупах познания и опит в храненето и  диететиката при домашните любимци.
От 2014г. се присъединих към екипа на ветеринарна клиника „  Джулайвет“.

Следдипломно обучение:

-Continuing Education Course “ Ophthalmology” ,Ст.Загора  2011г.
- Workshop on Basic of acupuncture in veterinary medicine, Sofia 2012г.
- 13-th BASAV Congress, Varna , Sts Constantin&Helena 2013г.
- Continuing Education Course „Cytology in practice“,Belgrade, Serbia 2014г.
- Continuing Education Course „Veterinary surgery” , Ст.Загора 2014г.
-14-th BASAV Congress, Varna , Sts Constantin&Helena 2014г.
Участие в 14 научни публикации , отпечатани в специализирани списания и научни сборници.

От най-ранна детска възраст обичам животните и винаги съм искала да работя с тях.За мен да си ветеринарен лекар не е просто професия , работа или длъжност , а начин на живот.Имам интереси в областта на вътрешни болести , инфекциозни болести и диететика .
Съжителствам с кучето си Фрида, порода  Бернско планинско куче , персийският котарак Виктор и заекът Пуканка.

 Доктор Десислава Маврова

След  дву-годишен стаж в нашата клиника и дипломирането си в Лесотехнически университет, гр.София, тя е вече  пълноправен член на екипа от една година.
Има интереси в сферата на рехабилитация, физиотерапия и инфекциозни болести.
Отглежда с много любов хъскито си Норд .

 

 

 

 

УСЛУГИ

Във ветеринарна клиника “Джулайвет” ви предлагаме следните услуги:

Обстоен клиничен преглед      

Обстоен преглед на всеки наш пациент. Бъдете търпеливи, когато подробно разпитаме за неговото здравословно състояние и начин на живот. За да не пропуснем нещо важно е необходимо да знаем максимално много за вашият любимец. Често при прегледа  откриваме значими  проблеми, не винаги свързани с повода довел ви при нас. За нас е важно не само да излекуваме вашето  животно когато е болно, но и да направим живота му по-качествен. За това обръщаме съществено внимание на профилактиката и на вашата информираност.

Обезпаразитяване  

 Както външните, така и вътрешните паразити са не само неприятна тема за вас, но и съществен здравословен проблем за вашия любимец. Във ветеринарна клиника         “Джулайвет” вярваме в индивидуалния подход при изработването на лечебни схеми за обезпаразитяване и профилактично изграждане на сигурна защита срещу паразитозите. Всеки пациент има нужда от строго специфична защита и ние ще ви предложим най-подходящата.

Ваксинации

Ваксинацията защитава вашият домашен любимец от много опасни и често фатални заболявания. Добре подбраната схема за ваксинации предотвратява много рискове и грижи. Работим само с доказали се в практиката продукти за да гарантираме максимален ефект.

 Ехография

Това е метод на образна диагностика (популярен и като ултразвук)  който ни позволява да „надникнем“ напълно безопасно и нестресиращо в различни органи и тъкани на пациента. Това ни помага да поставяме точна диагноза при редица заболявания на вътрешните органи. Служи и за  ранно установяване на бременност. Опитните ни специалисти в тази област разполагат с модерна апаратура.

 Лабораторни изследвания

Паразитологичните изследвания на косми, кожа, фекалии, кръв и др. дават възможност да откриваме външни и вътрешни паразити. Препоръчваме фекалните изследвания за паразити при всички кучета и котки до 3-месечна възраст.
Пълна кръвна картина е един от бързите методи за изследване, който рутинно предлагаме и извършваме още по време на клиничния преглед. Тя ни дава изключително полезна информация за актуалното състояние на имунитета и ни насочва към редица „скрити” състояния.
Биохимично изследване на кръвта ни дава много ценна информация за функционирането на органите в тялото на животното. При възрастни, тежко болни животни и животни преди операция, винаги се стараем да направим кръвни изследвания на нашите пациенти.
Хормонални изследвания - чрез тях се поставят диагнози на заболявания свързани със жлезите с вътрешна секреция.
Изследването на урина е незаменимо при болести на отделителната система като цистити, нефрити,  уролитиаза, а и на други важни заболявания, като например диабет.
Хистологичното изследване е основен метод за диагностика при съмнение за онкологични заболявания.
Микробиологичното изследване и антибиотикограмата използваме при съмнение за инфекциозен процес. Откриването на точния причинител и точния антибиотик често е предопределящо за скоростта и успеха на лечението.

 ЕКГ Диагностика

Използваме я при съмнения за проблеми със сърцето. Рутинно всички операции в клиниката свързани с анестезия се извършват при пълно мониториране на пациента.

 Ветеринарна стоматология

Едно от звената на които акцентираме неуморно в клиника “Джулайвет”.
Много стриктно следим състоянието на зъбите на нашите пациенти. Препоръчваме когато е необходимо корекция на диетата или необходими грижи за зъбите. Предлагаме почистване на зъбния камък с ултразвук, безболезнена машинна корекция на зъби при кучета, котки, зайци и други гризачи.

 Хирургия  

Работим с най-съвременните и безопасни анестетици  при постоянен мониторинг на пациента. Дългогодишния опит и сработеност на хирургическия  екип на клиника “‘Джулайвет’” ни позволява да поемем голям диапазон от сложни хирургически процедури.
Следоперативния период е много важен и затова държим излизането от анестезия да стане при нас.

 Ветеринарна Хомеопатия

Често широко практикуваната алопатична ветеринарна медицина се оказва обезоръжена при редица проблеми. За това предлагаме и хомеопатична диагностика и терапия за вашия любимец. Наричана още „нежната медицина”, хомеопатията работи с безвредни препарати, променящи и модулиращи естествените оздравителни процеси в организма. С хомеопатията не лекуваме болестта, а организма. Независимо дали я предписваме като поддържаща или основна терапия се съобразяваме с най-съвременните тенденции в световен мащаб.

 Прегледи и лечение на декоративни животни

Порчета, морски свинчета, зайчета, хамстери, костенурки и други екзотични животни са чести посетители при нас. Обръщаме им голямо внимание, защото за обичта и грижата размера не е от значение.

 Салон за красота 

Предлагаме подстригване, разресване, прически, рязане на нокти.
За екзотичните животни – рязане на нокти , пилене на клюн на папагали.
КЪПАНЕ.

 Поставяне на Микрочипове

Микрочипирането е задължително по закон за кучетата над 4 месечна възраст. Експресно въвеждане на данните в Информационната Система.

 Домашни посещения

В определени случаи е възможно и домашно посещение. Удобството на домашните посещения е, че не ви налага да търсите транспорт за вашия любимец, както и спестяване на стрес от пътуване. За съжаление така губим възможността до бърз достъп до апаратурата за изследвания, както и ценно време за пътуване до вашия дом, което бихме могли да посветим на други нуждаещи се пациенти.Всички тези фактори правят в повечето случаи услугата неудачна.

 Висококачествени храни и аксесоари

Предлагаме най-качествени храни и деликатеси за вашите любимци, защото доброто хранене е в основата на доброто здраве. При нас ще намерите храните на Royal Canin, Hills, Euкanuba, Animonda. За зайци, други гризачи и птици –  Versele-Laga, Beaphar и други.
Аксесоари, гребени, четки, играчки, поводи, нагръдници и нашийници на Ferplast, Rogz , както и доста голям асортимент на български фирми.

  Възможност за плащане през ПОС терминал.

ГАЛЕРИЯ

60_bg63_bg62_bg61_bg68_bg67_bg66_bg65_bg64_bg
КОНТАКТИ

Ветеринарна Клиника Джулайвет – Ветеринарна Клиника София – julyvet.com

Адрес: гр. София, ул. Слатинска, Трафопост между бл. 45 и 45А
Тел.: 02 443 04 40
Моб. тел.: 0887 602 488, 0898 473 133
Работно време:
Понеделник до Петък – от 9.00 до 20.00 ч.
Събота и Неделя – от 9.00 до 14.00 ч.

Текст и изображения: julyvet.com

Comments are closed.