Ветеринарна Клиника Джулайвет – Ветеринарна Клиника София

October 31, 2019
ЗА НАС
Ветеринарна клиника за комплексно ветеринарно лечение

Професионално цялостно лечение в спокойна и приятелска среда

Мисията ни е – щастливи и здрави пациенти, спокойни и доволни клиенти. В работата си съчетаваме дългогодишен клиничен опит и нежно отношение с най-новите достижения на ветеринарната медицина и специално внимание към всеки пациент. Вярваме, че най-прекият път към здравето и щастието е правилния начин на живот и превенцията. Усилията ни са насочени не да ‘лекуваме болести’, а да ‘лекуваме пациента’.

Клиниката ни разполага с две отделни манипулационни. Едната манипулационна е за кучета, а другата манипулационна е за котки, зайци и други гризачи, за по-комфортна и лишена от стрес обстановка. Лаборатория за всички необходими изследвания и ехограф, за да бъдат диагнозите бързи и прецизни. Операционен блок, оборудван с необходимата апаратура. Стационар за следоперативно възстановяване и престой, при необходимост от продължително лечение. Необходимото оборудване за ветеринарно стоматологични процедури и физиотерапия. Зоомагазинен кът с храни и аксесоари.

 

JulyVet_veterinarna_klinika_-9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАШИЯ ЕКИП

Съчетаваме дългогодишен клиничен опит и нежно отношение с най-новите достижения на ветеринарната медицина

JulyVet_Juliana_Mihaylova

                 Д-р Юлиана Михайлова

Ветеринарен лекар

Завърших средното си образование в Софийска математическа гимназия с профил биология, а през 1995 ветеринарна медицина в Тракийски университет – Стара Загора. Същата година започнах своята практика, която не е прекъсвала и до днес. През 2001 съвместно с д-р Явор Стоянов положихме начало на ветеринарна практика Джулайвет.

 

Следдипломно обучение

 • Continuing Education Course Ophthalmology, Стара Загора 2011
 • Семинар по Дерматология на кучето и котката, София 2011
 • Ветеринарен бизнес форум, София 2012
 • Семинар ‘Дирофилариозата- наука и практика. Новост в профилактиката срещу дирофилариозата’, София 2016
 • Workshop ‘Ophtalmology’, Варна 2016
 • 16th BASAV Congress, Свети Константин и Елена 2016

Имам подчертани интереси в областите хирургия, стоматология, профилактика и лечение на вътрешни болести. Времето си извън клиниката поделям между йога, природата и чехословашкия вълчак Рего.

„Работя с много любов, защото те я заслужават”.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 

JulyVet_Valeri

              Д-р Валери Златанов

Ветеринарен лекар

Средно образование завърших в 138 СОУ профил биология и английски език. През 2010 се дипломирах като ветеринарен лекар в Лесотехнически университет, София. По време на следването си стажувах във ветеринарен кабинет Артус, а след дипломирането си станах част от екипа на ветеринарна клиника Джулайвет.

 

Следдипломно обучение

 • Първи образователен конгрес на Български Ветеринарен съюз, Пловдив 2010
 • Сертификат за професионална квалификация за хуманно отношение към животните по време на транспорт, ЛТУ, София 2010
 • Workshop – ехографско изследване на коремна кухина 2011
 • 11th BASAV Congress, Златни пясъци 2011
 • 12th BASAV Congress, Свети Константин и Елена 2012
 • VVC семинар, ТРУ 2012
 • Ветеринарен бизнес форум, София 2012
 • IDEXX-семинар хематология и биохимия, София 2016
 • Следдипломнна специализация по фармакология и фармако терапия, 2017

Имам интереси в областта на образната диагностика, акушерство и гинекологията, паразитни и инфекциозни болести и клинична лаборатория. Горд собственик на дратхаар на име Гризли.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

JulyVet_Monika

             Д-р Моника Стефанова

Ветеринарен лекар

През 2005 завърших езикова гимназия с италиански и английски език, а след това завърших с отличие ветеринарна медицина в Лесотехнически университет София. Oт 2013 работя като ветеринарен лекар в Еukanuba България, където натрупах познания и опит в храненето и диететиката при домашните любимци. От 2014 се присъединих към екипа на ветеринарна клиника Джулайвет.

Следдипломно обучение

 • Continuin
  g Education Course ‘Ophthalmology’, Стара Загора 2011
 • Workshop on Basic of acupuncture in veterinary medicine, София 2012
 • 13th BASAV Congress, Свети Константин и Елена 2013
 • Continuing Education Course ‘Cytology in practice’, Белград, Сърбия 2014
 • Continuing Education Course ‘Veterinary surgery’, Стара Загора 2014
 • 14th BASAV Congress, Свети Константин и Елена 2014
 • Следдипломна специализация по дерматология, 2017

Участие в 14 научни публикации, отпечатани в специализирани списания и научни сборници.

От най-ранна детска възраст обичам животните и винаги съм искала да работя с тях. За мен да си ветеринарен лекар не е просто професия, работа или длъжност, а начин на живот. Имам интереси в областта на вътрешни болести, дерматология, инфекциозни болести и диететика. Съжителствам с кучето си Фрида, порода Бернско планинско куче, персийския котарак Виктор и заека Пуканка.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

JulyVet_Desi

                  Д-р Десислава Маврова

Ветеринарен лекар

През 2010 завърших 105 СОУ ‘Атанас Далчев’ с италиански и английски език, а през 2016 ветеринарна медицина в Лесотехнически университет – София. След дипломирането си се присъединих към екипа на Джулайвет.

Следдипломно обучение

 • Семинар ‘Дирофилариозата – наука и практика. Новост в профилактиката срещу дирофилариозата’, София 2016
 • Small Animal Seminar in Parasitology and Infectious Diseases, Стара Загора 2016
 • Ultrasound in Medicine Course, София 2016
 • IDEXX-семинар хематология и биохимия, София 2016
 • Дерматологичен семинар с лектор д-р Режина Вагнер, София 2016

От много малка знаех, че искам да работя с животни, така че никой не се изненада, когато избрах ветеринарната медицина. Интересите ми са в сферата на рехабилитацията, инфекциозните болести и радиологията. В живота ми винаги е присъствало поне едно куче. От 2011 най- добрият ми приятел е хъскито Норд.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

УСЛУГИ

Професионални ветеринарни услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика на домашни любимци

Ние ценим вашето време, затова сме стриктни и точни с изпълнението на поетите ангажименти. На ваше разположение са последните технически усъвършенствани методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика. Предлагаме приятелска комфортна обстановка, която предразполага и успокоява. Заедно с нашия екип от енергични и доказали професионализма си специалисти ще бъдете част от създаването на план на лечение и неговото изпълнение.

Клиничен преглед

Обстоен преглед на всеки наш пациент. Бъдете търпеливи, когато подробно разпитаме за неговото здравословно състояние и начин на живот. За да не пропуснем нещо важно е необходимо да знаем максимално много за вашият любимец. Често при прегледа откриваме значими проблеми, не винаги свързани с повода довел ви при нас. За нас е важно не само да излекуваме вашето животно когато е болно, но и да направим живота му по-качествен. За това обръщаме съществено внимание на профилактиката и на вашата информираност.

Ваксинации

Ваксинацията защитава вашият домашен любимец от много опасни и често фатални заболявания. Добре подбраната схема за ваксинации предотвратява много рискове и грижи. Работим само с доказали се в практиката продукти, за да гарантираме максимален ефект.

ЕКГ Диагностика

Използваме я при съмнения за проблеми със сърцето. Рутинно всички операции в клиниката свързани с анестезия се извършват при пълно мониториране на пациента.

Хирургия

Работим с най-съвременните и безопасни анестетици при постоянен мониторинг на пациента. Дългогодишния опит и сработеност на хирургическия екип на клиника “‘Джулайвет’” ни позволява да поемем голям диапазон от сложни хирургически процедури.Следоперативния период е много важен и затова държим излизането от анестезия да стане при нас.

Лабораторни изследвания

Паразитологичните изследвания на косми, кожа, фекалии, кръв и др. дават възможност да откриваме външни и вътрешни паразити. Препоръчваме фекалните изследвания за паразити при всички кучета и котки до 3-месечна възраст. Пълна кръвна картина е един от бързите методи за изследване, който рутинно предлагаме и извършваме още по време на клиничния преглед. Тя ни дава изключително полезна информация за актуалното състояние на имунитета и ни насочва към редица ‘скрити’ състояния. Биохимично изследване на кръвта ни дава много ценна информация за функционирането на органите в тялото на животното. При възрастни, тежко болни животни и животни преди операция, винаги се стараем да направим кръвни изследвания на нашите пациенти. Хормонални изследвания, чрез тях се поставят диагнози на заболявания свързани със жлезите с вътрешна секреция. Изследването на урина е незаменимо при болести на отделителната система като цистити, нефрити, уролитиаза, а и на други важни заболявания, като например диабет.
Цитологичното изследване е бърз метод за диференциране на редица патологии и състояния. Хистологичното изследване е основен метод за диагностика при съмнение за онкологични заболявания. Микробиологичното изследване и антибиотикограмата използваме при съмнение за инфекциозен процес. Откриването на точния причинител и точния антибиотик често е предопределящо за скоростта и успеха на лечението.

Салон за красота

Предлагаме подстригване, разресване, прически, рязане на нокти.
За екзотичните животни – рязане на нокти , пилене на клюн на папагали.

Висококачествени храни и аксесоари

Предлагаме най-качествени храни и деликатеси за вашите любимци, защото доброто хранене е в основата на доброто здраве. При нас ще намерите храните на Royal Canin, Hills, Euкanuba, Animonda. За зайци, други гризачи и птици – Versele-Laga, Beaphar и други.
Аксесоари, гребени, четки, играчки, поводи, нагръдници и нашийници на Ferplast, Rogz , както и доста голям асортимент на български фирми.

Обезпаразитяване

Както външните, така и вътрешните паразити са не само неприятна тема за вас, но и съществен здравословен проблем за вашия любимец. Във ветеринарна клиника Джулайвет вярваме в индивидуалния подход при изработването на лечебни схеми за обезпаразитяване и профилактично изграждане на сигурна защита срещу паразитозите. Всеки пациент има нужда от строго специфична защита и ние ще ви предложим най-подходящата.

Ехография

Това е метод на образна диагностика (популярен и като ултразвук), който ни позволява да ‘надникнем’ напълно безопасно и нестресиращо в различни органи и тъкани на пациента. Това ни помага да поставяме точна диагноза при редица заболявания на вътрешните органи. Служи и за ранно установяване на бременност. Опитните ни специалисти в тази област разполагат с модерна апаратура.

Ветеринарна стоматология

Едно от звената на които акцентираме неуморно в клиника “Джулайвет”.
Много стриктно следим състоянието на зъбите на нашите пациенти. Препоръчваме когато е необходимо корекция на диетата или необходими грижи за зъбите. Предлагаме почистване на зъбния камък с ултразвук, безболезнена машинна корекция на зъби при кучета, котки, зайци и други гризачи.

Прегледи и лечение на декоративни животни

Порчета, морски свинчета, зайчета, хамстери, костенурки и други екзотични животни са чести посетители при нас. Обръщаме им голямо внимание, защото за обичта и грижата размера не е от значение.

Домашни посещения

В определени случаи е възможно и домашно посещение. Удобството на домашните посещения е, че не ви налага да търсите транспорт за вашия любимец, както и спестяване на стрес от пътуване. За съжаление така губим възможността до бърз достъп до апаратурата за изследвания, както и ценно време за пътуване до вашия дом, което бихме могли да посветим на други нуждаещи се пациенти.Всички тези фактори правят в повечето случаи услугата неудачна.

Поставяне на микрочипове

Микрочипирането е задължително по закон за кучетата над 4 месечна възраст. Експресно въвеждане на данните в Информационната Система.

 

ГАЛЕРИЯ
ScreenHunter_47715 Nov. 19 21.11ScreenHunter_47716 Nov. 19 21.12JulyVet_Slatina_klinikaScreenHunter_47717 Nov. 19 21.1268_bg67_bg65_bg64_bg
КОНТАКТИ

Ветеринарна Клиника Джулайвет – Ветеринарна Клиника София – julyvet.com

Адрес: гр. София, ул. Слатинска, Трафопост между бл. 45 и 45А
Тел.: 02 443 04 40
Моб. тел.: 0887 602 488, 0898 473 133
Работно време:
Понеделник до Петък – от 9.00 до 20.00 ч.
Събота и Неделя – от 9.00 до 14.00 ч.

Адрес: гр. София, кв. Лозенец, бул.Черни връх 22
тел : 02 992 55 26

Текст и изображения: julyvet.com

Comments are closed.