Клиника за естетична дерматология “PearlSkin”

October 20, 2015
ЗА НАС

Perlskin Клиника за естетична дерматология PearlSkin – Варна е основан като модерен лазерен център. Той е оборудван с лазер Nd-YAG от последно поколение на Американската компания CUTERA включително уникалната патентована система TITAN на CUTERA. Специализиран е в третиране с лазер на проблемни зони и по специално премахване или намаляване на отпусната кожа, бръчки, нежелано окосмяване, вени, капиляри, родилни белези, Rosacea, хиперпигментации, гъбички по ноктите. В комбинация с лазерните процедури се предлагат още пилинги, хиалуронови филъри за попълване на бръчки и моделиране на устни, инжектиране на Ботулинов токсин за изглаждане на мимически бръчки, мезотерапия за подобряване тургора на кожата на лицето, мезотерапия срещу косопад и антицелулит.

TITAN

Titan – Възобновяване на еластичността на кожата – нова концепция

Titan е първата, уникална по рода си платформа, използваща инфрачервен светлинен източник за константно, продължително загряване на дермата в дълбочина, предизвикващо контракция на колагеновите фибри и последваща производство на нов колаген. Първоначален резултат – незабавна термоконтракция на колагеновите фибри, колаген денатурация и морфологична промяна на колагеновите фибри. Вторичен ефект е последващото дълготрайно изграждане на нов колаген. Обхват на третираните области – лице, шия, корем. Клинично, Titan бива използван най-често за терапия на лице , врат и корем. Поради факта, че не се използват никакви допълнителни консумативи по време на процедурата, тя не се оскъпява излишно.

Системата Titan е уникална разработка ползваща инфрачервен светлинен източник за продължитело нагряване в дълбочина. Специалистите наи често го използват върху лицето, шията, подмишниците и коремната област за да постигнат забелижителни резултати в 1 до 3 сесии.

Процедурите с Titan са комфортни и сигурни; което се постига посредством предхождащо епидермално охлаждане преди, по време и след прилагането му.

Предимствата на Titan:

 • 1100 – 1800 nm дължина на вълната
 • Калибриране в реално време pulse-to-pulse
 • Може да се използва върху всякакъв тип кожа вклчително с тен
 • непрекъснато епидермално охлаждане
 • Голям кристал за по бързо третиране на големи области
 • Удължен накрайник за добър изглед над третираната зона
 • Комфортно нехирургично третиране
 • Безопасно за всякакъв тип кожа включително с тен
LG ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ

Лазерно подмладяване на кожата

Новата ера в областта на фотоподмладяването след появата на IPL поставя процедурата Laser Genesis. Уникална комбинация между избирателно загряване на микроваскулатурата и атакувания хромофор, съчетано с леко, приятно загряване на дермата, с цел подобряване на структурата на кожата, третиране на разширени пори, премахване на дифузна червенина, бръчки, белези от акне и др.
Лазер 1064nm NdYAG обновява кожата и я подмладява. Уникалното при лазерите на Cutera е съчетанието на голяма мощност с микросекунден импулс и висока честота. Наличието на тези три характеристики при лазерите е задължително за постигане на максимален терапевтичен ефект, като в същото време обаче клетката има време за температурна релаксация.

Клинична картина
Клинично доказано е, че процедурата Laser Genesis води до появата на нов колаген. Доказателствата са осигурени на базата на електронен микроскопски анализ, при който са измервани диаметъра и количеството на колагеновите фибри в дермата преди и след процедурата. Анализа недвусмислено сочи, че производството на нов колаген води до видимо незабавно подобряване структурата и вида на кожата.

Комфорт по време на процедурата
Процедурата е комфортна , както за дерматолога, така и за пациента и има отличен профил на безопасност. Времетраенето е около 15-30 минути и няма никакъв период на възстановяване. Може да бъде прилагана на пациенти с всички типове кожа, включително с тен, през цялата година.

Laser Genesis – отличителни характеристики на процедурата:

 • Внимателно загряване на дермата в дълбочина – третира структурата на кожата и микроваскулатурата преференциално.
 • клинично доказано производството на нов колаген
 • дори през лятото, процедурата Laser Genesis може да бъде прилагана за всички типове кожа – Fitzpatrik I -VI, без опасност от пигментиране.
 • Без – няма нужда от гел, медикаменти, обезболяващи или възстановителен период

“Laser Genesis е уникална процедура за лазерно подмладяване, която води до значително редуциране на дифузната червенина, подобряване структурата и вида на кожата . Моите пациенти са изключително удовлетворени от отличните резултати, наслаждават се на комфорта по време на процедурата и ценят високо факта, че процедурата не изисква допълнителен възстановителен период.”
Maritza Perez, MD Associate Professor of Dermatology, Columbia University

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

CUTERA

Поглед върху конкурентни системи
Процедурите, касаещи лазерната епилация са сред най -широко разпространените, с обем на нарастване от 53% годишно. Поради това, че са най-често предпочитани, те генерират в пазарното пространство създаването на множество устройства и инженерни решения. Повечето от тях дават някакви резултати в по – общите и лесни за третиране случаи. В случай, че предлагате висок клас услуги, които Ви позиционират едно стъпало над всички конкуренти, Вашата практика и налична лазерна конфигурация следва да третира с оптимален резултат всички възможни случаи. Това означава третиране на всички типове кожа, включително и на пациенти с тен, през цялата календарна година (включително по време на лятото) – без компромис по отношение на количеството подавана енергия и избраната честота. Наличието на постоянна калибрация в реално време на изходните параметри е гаранция, че количеството подавана енергия и мощност е еднакво, независимо от това дали е подавано с 1-вия или 100 000-ния импулс.

Изключително предимство на Cutera
Наличието на множество уникални комбинации за подаваната мощност – висока честота, без да е необходимо редуцирането на енергията или продължителността на импулса (при другите лазерни системи, количеството подавана енергия намалява, поради лимитираната мощност). При Cutera CoolGlide NdYAG също е възможна и комбинацията от голяма енергия с кратък импулс за ефективно третиране на светли, тънки косми.

Ергономичен накрайник – Безопасна процедура
Конструиран с изключително внимание към дерматолога. Тестван като лек и удобен при продължителна работа в силно натоварен график на дерматологичните процедури. Уникалното вградено охлаждане се осигурява посредством вградена медна и позлатена пластина в накрайника (принцип – Пелтие елемент), с постоянна температура от 5°С и позволява ясно и точно наблюдение на зоната на третирания участък. Температурата на охлаждащия елемент е непрекъснато следена, с оглед оптимален комфорт и безопасност за пациента.

Laser Hair Removal – отличителни характеристики на процедурата

 • Ефективен оптимален резултат за всички типове кожа -използваната дължина на вълната – 1064nm осигурява безопасно и ефективно третиране на всички типове кожа, включително с тен през цялата календарна година.
 • Уникално вградено охлаждане – постоянен контрол на температурата на охлаждащия елемент, за обезпечаване на безопасност и комфорт по време на процедурата.
 • Висока стойност на процедурата: – технологията PowerFlex дава перфектна комбинация между високата стойност на подаваната енергия и високата честота на повтаряемост на импулса за постигане на оптимален резултат.
 • Независим контрол на параметрите на процедура – позволява на оператора да оптимизира параметрите спрямо всеки пациент индивидуално, без да е необходимо да прави компромис с количеството подавана енергия, честота, диаметър на лазерния лъч или с продължителността на импулса.

Уникалното предимство на моят 1064nm NdYAG лазер е възможността да доставя много висока мощност на изходния сигнал и да унищожава дори и най-упоритите косъмчета… включително и много светли, тънки косми, които не могат да бъдат третирани с други лазерни системи.

ОБОРУДВАНЕ

Комбинирана мулти-функционална платформа CUTERA Full ХЕО за лазерна терапия – с възможност за интегриране на различни модули, респективно – различни терапевтични приложения в един модул

Днес пазарното пространство в козметичната дерматология изисква максимална гъвкавост. Платформата ХЕО комбинира в един уред най-уникалните технологии по отношение на лазерните и IPL системи, използвани като отделни апарати и устройства в областта на дерматологията и козметиката. Комбинираната мулти-функционална платформа CUTERA Full ХЕО за лазерна терапия интегрира различни терапевтични приложения в един единствен модул – лазерна епилация, лазерно подмладяване, лазерно премахване на неестетични кръвоносни съдове, премахване на акне, бръчки, белези, дифузна червенина, подобряване структурата на кожата. Прецизният контрол на изходните параметри на системата за всички терапевтични нива и приложения е ключов фактор за постигане на оптимален резултат при процедурата.

Универсален COOL GLIDE long – pulse 1064nm Nd:YAG лазер c изключителни показатели
За процедурите, които касаят перманентно лазерно обезкосмяване, лазерно подмладяване и третиране на вени (лице, тяло) Cutera създаде уникалният 1064nm Nd:YAG лазер, осигуряващ:

 • Неинвазивна терапия за трайно обезкосмяване, с възможност за третиране на всички видове кожа, включително и кожа с тен.
 • Патентована микро – секундна технология за процедури, касаещи лазерно подмладяване на кожата, т. нареченото skin rejuvenation. Третиране на бръчки, дифузна червенина, разширени пори, подобряване структурата на кожата.
 • Неинвазивна терапия за третиране на кръвоносни съдове – вени (с нормални и патологични малформации), капиляри, повърхностни кръвоносни съдове, плътни васкуларни образувания, дифузна червенина; rosacea; cherry angiomas, телангиектазии – лице и тяло, паякообразни вени с диаметър: 0.5 – 1.5 mm; дълбоки ретикуларни вени с диаметър 1-4 mm; вродени хемангиоми, паякообразни хемангиоми на гръдния кош; haemangiomas / flat and tuberous/, PWS финален стадий, congenital haemangiomas, tuberous haemangioma; poikiloderma of Civatte, VHC hepatitis; Erithema (Coupe Rosis,Civatte).

Иновативната и лесна за употреба система включва Power Flex технология, с независим контрол на количеството подавана енергия, продължителност на импулса, честота и диаметър на лазерния лъч. Промяната на диаметъра на лазерния лъч – изключително улеснена чрез завъртане на пръстен, монтиран върху самия накрайник. Наличието на накрайник, с интегрирано устройство (пръстен) за смяна на диаметъра на лазерния лъч: 3, 5, 7, 10 mm, дава възможност за избор на различни диаметри на лазерния лъч. Вариантите – 3, 5, 7, 10 mm, вградени върху един и същ накрайник /апликатор/ позволяват лесна, бърза и удобна смяна на режимите от едно терапевтично приложение на друго. Вградена калибрация в реално време на всеки изходен импулс означава, че няма нужда оператора да спира своята работа , за да калибрира системата всеки път, когато сменя параметрите на работа при отделните процедури. Вградено охлаждане в накрайника (handpiece) осигурява епидермална протекция и комфорт за пациента по време на процедурата. Няма нужда от допълнителен криогенен модул за охлаждане към лазера. Високата мощност може да бъде доставяна чрез наличие на множество комбинации между параметри -енергия, продължителност на импулса, диаметър на лазерния лъч.

Последно поколение IPL – уникални характеристики на изходния сигнал

 • ACuTip 500 – За третиране на васкуларни образувания, в комбинация на лазер и предимствата на flash lamp технологията.

Единствено Cutera предлага калибрация на изходния импулс в реално време. Уникалната мощност, в комбинация с голям диаметър на изходния лъч осигурява бързина на процедурата, без компромиси по отношение на подаваната енергия. С ергономичен и лек апликатор /handpiece/. Подготовката за процедурата улеснява значително дерматолога и пациента – поради факта, че не се налага използването на гел или медикаменти. Комбинацията от тези предимства обезпечава безопасност и оптимален резултат при процедурите.

TITAN – Възобновяване на еластичността на кожата – нова концепция

Titan е първата, уникална по рода си платформа, използваща инфрачервен светлинен източник за константно, продължително загряване на дермата в дълбочина, предизвикващо контракция на колагеновите фибри и последваща производство на нов колаген. Първоначален резултат – незабавна термоконтракция на колагеновите фибри, колаген денатурация и морфологична промяна на колагеновите фибри. Вторичен ефект е последващото дълготрайно изграждане на нов колаген. Обхват на третираните области – лице, шия, корем. Клинично, Titan бива използван най-често за терапия на лице , врат и корем. Поради факта, че не се използват никакви допълнителни консумативи по време на процедурата, тя не се оскъпява излишно.

Платформата може да бъде надграждана, с което Вашата инвестиция се запазва

Cutera е единствената фирма, която предлага мултифункционална лазерна платформа, която може на всеки един следващ етап да бъде надграждана с нови технологии или допълнителни терапевтични приложения. Независимо от това, дали сте купили първата NdYAG лазерна платформа през 1999 или лазер XEO, разработен през последния месец, Cutera може да обнови или добави нови терапевтични приложения към Вашата съществуваща конфигурация.

Терапевтични приложения

Лазерно подмладяване на кожата/Skin rejuvenation
- загряване на дермата в дълбочина и контракция на колагена.
- лазерно подмладяване на кожата, с микросекунден 1064nm NdYAG лазер.Лазерно епилиране с 1064 nm NdYAG лазер – за всички типове кожа, включително с тен.

Лазерно третиране на васкуларни образувания – телангиектазия, дълбоки ретикуларни вени, ангиоми, паякообразни вени. Accu-tip 500 васкуларна терапия – повърхностни телангиектазии: лице, тяло.

Изберете Вашата конфигурация *

Лазерната платформа може да бъде конфигурирана по избор с терапевтичните приложения, от които конкретно се нуждаете. Може да стартирате с конфигурация от най-често търсените терапевтично приложения, след което по Ваш избор да надградите с допълнителни модули вече закупения лазер Cutera.

лазерно подмладяване / skin rejuvenation (само IPL)
лазерно подмладяване / skin rejuvenation (IPL + Laser Genesis + вени лице)
лазерно обезкосмяване / hair removal (laser), вени лице, вени крака, лазерно подмладяване/skin rejuvenation (Laser Genesis)
лазерно обезкосмяване / hair removal, лазерно подмладяване / skin rejuvenation (Laser Genesis + IPL)
лазерно обезкосмяване / hair removal, лазерно подмладяване/skin rejuvenation, (Laser Genesis + IPL), вени лице, вени крака

ЦЕНИ

След като веднаж сте решили да се подложите на лазерно обезкосмяване, няколко фактора трабва да имате в предвид. Това трябва да е опитен обучен за работа със съответната апаратура за предпочитане лекар дерматолог с известен опит в съответната област на естетичната дерматология. Ако отидете в център за лазерно обезкосмяване първото нещо което трябва да се осведомите е дали притежават лазера или е под наем. Втория по важност въпрос е каква е вашата специалност. / link Какво да очаквам от консултацията /.

Нашата ценова листа.

Много е важно лекаря които извършва процедурата да е някои които е запознат с дерматологията, разбира технологията на лазерното обезкосмяване и знае какво прави лазера. ( Има ли съответното обучение? Дали е Дерматолог? Има ли сертифициран лекар в офиса? )

Също важен въпрос е от колко време специалистите се занимават с проблема и работят в тази област. Важно е това да е опитен лекар които е извършвал процедурата приемлив период от време. ( Къде сте получили обучението за работа с лазера? Представител на фирмата производител е идвал да ви обучи за работа със съответния лазер? Преминали ли сте някакви курсове? ).

Въпреки че лазерното обезкосмяване не е ефтино, много пациенти намират продължителния ефект и намаляването на окосмяването като по ценно от цената заплатена за процедурите. Цената на лазерното обезкосмяване варира в зависимост от областта която се третира, лекаря които извършва процедурата, броя на процедурите в пакет и други условия. Тъй като всеки има своя уникална физиология на окосмяването е трудно да се даде универсално определение за точния брой процедури необходими за окончателното премахване на проблема с окосмяването или точната цена за това. Най сигурния начин да се определи това е да се консултирате със съответния специалист за да разберете колко би ви струвала съответната процедура в конкретния случай.

За много пациенти, три процедури могат да бъдат достатъчни да осигурят обезкосмяването за много месеци. За други това може да са повече или по малко от три процедури. Много центрове предлагат пакети от няколко процедури на преференциални цени. С положителност може да се каже че поради спецификата на района процедурите в България са на значително по ниски цени от общоприетите в западна Европа и щатите.

КОНТАКТИ

Клиника за естетична дерматология “PearlSkin” – pearlskin-bg.com

Адрес: гр. Варна, ул. Шейново 24
Тел.: 052 63 77 36
Моб. тел.: 0879 365 495
E-mail: pearlskin_at_abv.bg

Текст и изображения: pearlskin-bg.com

Comments are closed.