Консултативен център за хармонично здраве „Хела“ – София

October 3, 2018
ЗА НАС
ScreenHunter_12799 Dec. 21 12.37Консултативен център Хела – Философия на здравето – причина, превенция и терапия на заболяванията или как да постигнем хармонично здраве.

В център Хела към Вашето тяло се подхожда като към едно цяло и стремежът е да се приложи най-подходящата комбинация от лечения, която да доведе до подобрение на състоянието на Вашето физическо, астрално, каузално и духовно тяло.

Нашите методи са:

 • Хомеопатия
  След обстойно интервю с пациента, хомеопатът търси най-пълно подобие с неговото психоемоционално и физическо състояние. Така, избраното лекарство дава стимул на организма да се възстанови сам от остро състояние или натрупани хронични проблеми.
  Самите лекарства са приготвени по специална методика на разреждане от изходни вещества с минерален, растителен и животински произход. Готовата лекарствена форма е система на фантастично малки дози, които не се натрупват и не дават странични ефекти и поради това е изключително подходящ метод при лечение на деца, бременни жени и пациенти с алергична предразположеност.
 • Психология
 • Аюрведа
 • Цветотерапия

Екип:

Д-р Ирена Маждракова

Управител на Консултативен център за хармонично здраве „Хела“
лекар, класически хомеопат, магистър-психотерапевт на лица с увреждания, EFT-терапевт, шуслеров терапевт, цветотерапевт

Д-р Маждракова завършва медицина през 1995 г. в Медицинска академия, София. През 2004 г. придобива специалност по Клинична лаборатория.

Хомеопатия специализира от 1996 г. до 1999 г. През този период се обучава и в Международната хомеопатична школа на  Дж. Витулкас – Гърция. През последните години продължава следдипломното си обучение по хомеопатия в Индия. Има повече от 15 години стаж като лекар-хомеопат и е един от малкото специалисти в България с Европейска диплома по хомеопатия. Член е на Световната лига по хомеопатия и на Асоциацията на лекарите-хомеопати в България. Има диплома за шуслеров терапевт.

Придобива магистърска степен по психотерапия на лица с увреждания. Завършва редица психотерапевтични школи - EFT-терапия (Техника за емоционална свобода), позитивна психотерапия, игрова терапия, сандплей терапия.

През 2013 г. завършва двугодишен курс на обучение по аюрведична медицина. Придобива задълбочени познания по нутриционистика и използване на биологично-активни добавки.

През 2014 г. завършва курс за терапия с Австралийските цветни есенции. Сертифициран преподавател към Australian Bush Flower Essences.

Гена Дошолова

Психолог

Академично образование:

• Бакалавърска степен – ВСУ „Черноризец Храбър” – 2006 г.
• Магистърска степен – ЮЗУ „Неофит Рилски” – 2008 г. – Юридическа психология

Следдипломна квалификация:

• Военна психология;
• Когнитивно поведенческа терапия;
• Позитивна психотерапия;
• Диагностика на личностните разстройства;
• Хипноза;
• Робота с малка и голяма група;
• Краткосрочни подходи;
• Енергийна психотерапия;
• Силва метод;
• NLP;
• Мастер Рейки;
• Самопознание

Информация относно спецификата на дейността:

• Психолог / психотерапевт;
• Хипнотерапевт;
• Енергиен психотерапевт;
• Мастер РЕЙКИ

Член на:

• Дружеството на психолозите в България
• Българска асоциация по хипноза
• Асоциация по пренатално възпитание
• ААМЕТ

 

Лилия Механджийска

Психолог
  
Сфера на дейност - Консултативна, диагностична и превантивна работа

1995 г. завършва ПМИ в гр. София, специалност рехабилитация; 2004 г. специалност Културология в ЮЗУ „Н. Рилски”; 2005 г. специалност Психология в ЮЗУ ”Н. Рилски”.

 • GCDF – Кариерно консултиране – Global Career Development Facilitator
 • OS BULGARIA – Кариерно ориентиране – диагностика с тестове за образователно и кариерно ориентиране (Magellano Junior, Magellano Universita). Батерията тестове се състои от пет части, насочени към кандидат-студенти, които търсят възможности за развитие по отношение на професионалното си бъдеще и избор на специалност.
 • Позитивна психотерапия – базисно ниво
 • Експертиза  в:

- емоционалната интелигентност за деца
- работа с теста на Векслер – 6-16 години / HAWIK-R 1983
- диагностика на РВВ „различно възприятие и възпроизводство” с функция на дислексия
- въведение в кратките интервенции
- рисунката в терапията с деца
- семейна игрова терапия
- арт-терапия чрез приложни изкуства
- терапия при деца с физически увреждания
- терапия на деца преживели насилие
- терапия при детски страхове
- терапия при деца преживели развод и раздяла
- позитивни подходи за подкрепа на деца с емоционални и поведенчески затруднения
- консултиране в сферата на СРЗ
- управление на взаимоотношенията между родители-учители-ученици
- методи за ефективна работа с родителите

Дългогодишна работа с деца и семейства. Консултативна и терапевтична работа с възрастни. Обучител в Училище за родители. Психотерапевтична работа с деца в риск. Ръководител на младежки социален театър. Работи с НЛП и ТЕС, прилага цвето- и ароматерапия, йога и медитация. Награда за документално кино „Вероника Герин” със съдействието на Ирландското посолство в България. Автор на статии и публикации.

ЗА ВАС, РОДИТЕЛИ!


Стела Любенова

Психолог

От дипломирането си през 1981 г. в ПМИ в гр. София работи като лаборант. Повече от 30 години помага на лекарите да поставят точна диагноза и така хората, за които те се грижат, да оздравеят.

През 90те години на миналия век се запознава с холистичния подход към здравето. Тогава чрез непопулярния у нас лечебен метод хомеопатия за нея се отварят нови възможности и различен поглед върху темата здраве-болест.

Изучавайки класическа хомеопатия разбира колко е важно психо-емоционалното състояние на всеки човек и как то пряко се отразява на неговото физическо здраве. Това е една от причините да запише психология към МСИ – гр. Москва, направление клинична психология.

През 2013 г. защитава магистърска степен по психология към ВСУ «Черноризец Храбър», специалност „Психология и патопсихология на развитието“.

В работата си като консултант-терапевт прилага знания и умения, придобити от допълнителни обучения. Много добре се допълват и имат успех в работата й психологичното консултиране, системата наHuman design и Австралийските цветни есенции. В допълнение използва Арт-терапевтични техники, техники от тренинги за себепознание, техники от автентично движение и танц, класическа хомеопатия, шуслерови соли, метода Рейки.

Организира провеждане на семейни констелации и курсове за бързо четене.

КУРСОВЕ И СЕМИНАРИ

Ако се интересувате от някой курс или сте изпуснали някои от семинарите, пишете ни на imazhdrakova@hela-bg.net или се обадете на телефони 02/4183605 или 0898344916 между 9:30 ч. и 15:00 ч. в официалните работни дни. Ние ще ви уведомим при стартирането на нов курс, както и за датите на отделните семинари, към които проявявате интерес.

ПРОДУКТИ

Ползваме само чисти био сертифицирани и органични добавки. Наши партнъори са Корал Клуб, Нутрилайф, Органик Индия, Пранаром, Авиа, Аквасорс.

Компанията се отличава с комплексен подход към философията за поддържане на здравето. Тя предлага широк спектър от продукти, които обхващат всички системи в нашия организъм. Това дава възможност да се подберат продукти за всеки индивидуално, в зависимост от неговото състояние. За произвеждането на продуктите се използват последните постижения на нанотехнологията, което многократно увеличава степента на усвояемостта им.

Повече можете да видите на нашият онлайн магазин: shop.hela.bg

ГАЛЕРИЯ

dsc_01231486717_556627824427172_1069151890_n13906751_1074932675930015_1478839705409008132_nScreenHunter_12798 Dec. 21 12.35ScreenHunter_12797 Dec. 21 12.35ScreenHunter_12796 Dec. 21 12.34
КОНТАКТИ

Консултативен център за хармонично здраве „Хела“ – София -hela.bg; shop.hela.bg
Адрес: гр. София, кв. Редута, ул. „Блага Димитрова” 16
Тел.: 02 418 36 05
Моб. тел.: 0898 344 916
E-mail: imazhdrakova@ hela-bg.net

Текст и изображения: www.hela.bg

Comments are closed.