Медико-диагностична лаборатория “Липогард”

November 28, 2019
ЗА НАС

laboratoria-lipogard

rsz_img_5435-e1396183111976Медико-диагностична лаборатория Липогард е една от първите частни лаборатории, основана през 2001 година. Екипът е подбран от с високо квалифицирани специалисти, всеотдайни лекари и лаборанти с дългогодишен опит в клиничната лаборатория, липидология, микробиология и паразитология.
Лабораторията е специализирана в изследвания на НАРУШЕНИЯТА В МАСТНАТА ОБМЯНА И МОЖЕ ДА ВИ ОСИГУРИ МЕДИЦИНСКА КОНСУЛТАЦИЯ с доц. Д-р Надежда Дончева, квалифициран клиничен липидолог за диагностика и лечние на дислипидемия – фамилна и вторична форма. Оборудвана е със съвременна апаратура, с което се гарантира прецизност на изследванията. Извън приоритета си дислипидемии, МДЛ Липогард е с капацитет на общопрофилна клинична лаборатория с възможности за изпълнение на широка гама от клинично–лабораторни, микробиологични и паразитологични анализи.

office3Лабораторията е включена във външна система за оценка на качеството и има договор с КАСАТА за обслужване на пациенти с направления за клинична лаборатория, микробиология и паразитология. Притежава сертификат за акредитация от МЗ.

Лабораторията има договори със следните Здравно-осигурителни фондове: ЗОФ ЕВРОИНС, ЗАД България Здраве, ОЗОФ Доверие, ЗАД Булстрад, Уника, ДЗИ Застраховане.

Лаборатория Липогард предлага сключване на договори за абонаментно обслужване на служители на Фирми, Медицински центрове, ДКЦ, болници, частни лица и семейства.

Лабораторията прави профилактични изследвания на фирми с екипи на място.

Работи с ваучери към GRABO и OFERTOMED.

Предлага пакетни услуги с 30-40% по-ниски цени от единични платени изследвания. Пациенти с решение на ТЕЛК и деца под 6 години се облужват с преференции.

Резултати се получават на хартиен носител и он-лайн.

За изследванията по здравна каса и платените услуги информация ще намерите на сайта на лабораторията: ИЗСЛЕДВАНИЯ по НЗОК и ПЛАТЕНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ.

CURRICULUM VITAE

liublqnaПЕРСОНАЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Фамилия: Липогард

Собственно име: Лаборатория

Дата на раждане: 21.06.2001 год.

Семейно положение: Родител – МЦ Липогард с три лаборатории: клинична, микробиологична и паразитологична на „Любляна” 34 Б. Две деца: Филиал 1 : ул.Родопски Извор бл.235 и Филиал 2 : ул. „Проф. Милко Бичев” 3

ОПИТ Осигуряване на бързи и точни анализи в Клиничната лаборатория, Микробиология, Паразитология, Серология, Имунология, Клинична липидология

ПРОФЕСИОНАЛНИ УМЕНИЯ Екип, който дава най-доброто от знанията и уменията си; Непрестанно се развива и разширява

СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ С лекции и публикации за риска при нарушения в мастната обмяна развива активна и общественополезна дейност за профилактиката на сърдечно-съдовите и мозъчно-съдовите заболявания

СПОДЕЛЯНЕ НА ПЕЧАЛБАТА Ние даваме 5% от нашите приходи за хора, които се нуждаят от помощ

ВИЗИЯ  2018-2019

ЗДРАВЕ ЗА ВСИЧКИ, ВСИЧКО ЗА ЗДРАВЕТО!

Да осигурим на нашите пациенти ЗДРАВЕ, чрез бързи и точни изследвания за навременно поставяне на точна диагноза или оценяване на риска

Да гарантираме КАЧЕСТВО с професионализъм, модерна апаратура, качествени реактиви и ежедневен контрол

Да бъдем УСТОЙЧИВИ И ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ в защитата на интересите на пациентите и да ви обслужваме с честност, внимание, уважение и максимално удобство

Реализация на решенията ни чрез компетентност, знания и действия ТУК И СЕГА

НАШИЯТ НАЙ-ЦЕНЕН АКТИВ СА ПАЦИЕНТИТЕ! СТАРАЕМ СЕ ДА СЕ ОТНАСЯМЕ КЪМ ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС, СЯКАШ СТЕ ЕДИНСТВЕН!

ИЗСЛЕДВАНИЯ

Изследвания към НЗОК или Платени изследвания

Ние сме една от малкото лаборатории, която се вслушва в съветите на пациентите си и предоставя Форум, в който може да водите дискусии по важни за Вас теми свързани с обслужването и резултатите Ви. За нас ще е чест да подобрим обслужването към Вас, за да сте напълно удовлетворени. Вашето здраве е на първо място и затова не допускаме компромиси в това отношение. МОТО: „Здраве за всички, всичко за здравето“

ЗА ПАЦИЕНТА

Условия за точно извършване на анализите в рубриката „ЗА ПАЦИЕНТА“

 • Кръвна картина – сутрин на гладно и без кафе.
 • Урина общо химично изследване и седимент – Първа, сутрешна, средна порция урина, след локален тоалет.
 • Урина за изследване на Ca, P, белтък – 24 часова урина се събира в добре измит съд с консервант. Измерва се и се записва точното количество, размесва се и в лабораторията се носят 50-100 мл.
 • Кръвна захар (глюкоза), кръвно-захарен профил (КЗП) и обременяване с глюкоза (ОГТТ): Само за глюкоза – сутрин на гладно, без прием на кафе. За КЗП – без специална диета и без преустановяване на лечението. Изследването се осъществява по схема, назначена от лекуващия лекар, но първото и второтоизследване са задължително на гладно. За ОГТТ – три дни преди теста се консумира храна съдържаща минимум 150 г въглехидрати дневно. Лекарства повлияващи нивата на кръвната захар се спират 3 дни преди провеждане на теста. Изследването се осъществява по схема, назначена от лекуващия лекар.
 • Липиден статус – сутрин, на гладно, 8 часа след последния прием на храна и 48 часа след последния прием на алкохол; без съществени промени в обичайното хранене. Прием на кафе и тютюнопушене в деня на изследването не се препоръчват.
 • Клирънс – Сутрин на гладно, в домашна обстановка се изпразва пикочния мехур и урината се изхвърля, като часът на уриниране се записва. До същият час на следващият ден се събира в общ съд отделената урина. Точно след 24 часа се измерва отделеното количество урина и се записва общото количество. От общото количество урина след добро размесване, в лабораторията се носят само 20-30 мл. Взема се кръв за изследване на назначените показатели за клирънс. Анализ се извършва на същите показатели и в порцията урина. От стойностите в кръвта и урината се изчисляват клирънсите.
 • Електролити и олигоелементи – минимум 10 дни след последния прием на препарати, които ги съдържат, както и на мултивитаминни комплекси.
 • Тиреоидни хормони – Преди обяд без прием на кафе или други кофеинсъдържащи вещества.
 • Репродуктивни хормони – Преди обяд, 2 часа след ставане от сън и по схема в зависимост от месечния цикъл.
 • Гърлен секрет – сутрин преди хранене без хигиена на устната кухина и без измиване на зъбите.
 • Назофарингеален и ушен секрет – 12 часа след последно третиране с медикамент.
 • Стерилна урина – Задължително първа сутрешна урина отделена в стерилен контейнер.
 • Очен секрет – преди започване на антибиотично лечение.
 • Еякулат – Отделя се чрез самостоятелно извършена мастурбация с добре измити ръце и гениталии. Материалът се събира в стерилен контейнер и се доставя в лабораторията до 2 часа след отделянето му.
 • Паразитология – За морфологична оценка за хелминти и протозои (материал от различни части на изпражненията в стерилен контейнер) За острица, скоч-лента, залепена с тестовата зона надолу на чисто предметно стъкло  (сутрин, преди тоалет и дефекация.)

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

 • Медицински консултации с клиничен липидолог Доц. Д-р Надежда Дончева се извършват след записване на тел. 02/980 39 92 или GSM 0884 43 81 24
 • Съгласно НРД 2018, чл. 135 (1) За медико-диагностични дейности, при които в лабораторията се взема биологичен материал, се определя цена не по-висока от 4 лв,  като сумата се заплаща от осигуреното лице.  За едно посещение в медико-диагностичната лаборатория се заплаща цена, определена по реда на ал. 1, независимо от броя на изследванията. От заплащане за вземане на биологичен материал по ал. 1 се освобождават лицата без доходи, настанени в домове за деца и юноши, домове за деца от предучилищна възраст и домове за социални грижи, както и пациенти с решение на ТЕЛК. Деца под 6 г. се облужват преференциално.
 • Лабораторията осигурява онлайн достъп на лекари и пациенти до резултатите.
 • Лабораторията осигурява домашни посещения при нетранспортабилни пациенти, като върху цената на изследванията се начислява такса.
КОНТАКТИ

Медико-диагностична лаборатория “Липогард” – lipoguard.com

Адрес: гр. София, кв. „Овча Купел” І, ул. „Любляна” 34 Б
Tел.: 02 980 39 92
Моб. тел.: 0884 438 124, 0882 08 89 96
Е-mail: lipoguard@abv.bg
Работно време: Понеделник – Петък 7.30 – 17.00 часа; Събота 8.00 – 14.00 часа.
Транспорт: автобуси № 260, 111, 107, 73, маршрутно такси № 33, трамвай № 5, 19, 11 и 15 с прехвърляне на автобус № 260.


Вижте по-голяма карта

Филиали:

Адрес: гр. София, кв. Борово, ул. Родопски извор, бл. 235, партер
Моб. тел.: 0888 45 10 47
Понеделник-Петък 8.00-12.30 ч. , Събота 8.00-11.00 ч. , КЗП само сряда 8.00-11:00-13:00 ч.

 

Адрес: гр. София, ул. “Проф. Милко Бичев” № 3 (срещу 17 ДКЦ и АЛИАНС)
Моб. тел.: 0885 53 70 52
Работно време: Понеделник -Петък 8.00-12.30 ч, КЗП само сряда 8.00-11:00-13:00 ч.
Транспорт: автобус № 9, 11, 72, 75, 213, 214 и 305; трамвай № 20 и 22, тролей № 2

Е-mail: lipoguard@abv.bg

 

 

Текст и изображения: lipoguard.com

Comments are closed.