Медицински център “Орто Пункт”

December 27, 2016
ЗА НАС

ScreenHunter_23902 Jun. 24 08.59Медицински център “Орто Пункт” предлага на своите клиенти, под вещото ръководство на доктор Камен Каменов, следните услуги:

13-седмична програма за отслабване – трайно сваляне на излишните килограми, изграждане на навици за балансирано и здравословно хранене, възвръщане на добрата ви физическа форма!
Кардиологични изследвания – сърцето е най-важният мускул в човешкото тяло и всяко нарушение в работата му се отразява на целия организъм. Разполагаме с необходимата медицинска апаратура и лаборатория.
Лечение на остеопороза – късното ѝ диагностициране и неправилното лечение биха могли да доведат до изключително тежки двигателни проблеми. Извършване профилактика, диагностика и лечение на тази болест.
Телесен анализ с японска апаратура, която е в състояние да измери всички важни параметри на вашето тяло, включително тегло, телесни мазнини, мускулна маса, физически рейтинг и много други данни.
Изготвяне на индивидуален хранителен режим – разработка на индивидуално меню съобразно вашите нужди – сваляне или качване на килограми, запазване или увеличаване на мускулната маса и прочие.
FIT CAMP – групови спортни мероприятия и походи сред най-красивите кътчета на страната.
Лабораторни изследвания – широкоспектърни и специализирани медицински тестове със собствено оборудване.
Стоматология – профилактика, кариесология, ендодонтия, орална хирургия, парадонтология, детска дентална медицина и естетична дентална медицина.

ОТСЛАБВАНЕ

Отслабване

13-седмична програма за отслабване
Груповите терапии (12 до 15 човека) представляват цял раздел в психологията. Ефективни са, защото отделният индивид се влияе изключително много от средата, в която се намира. Групата ще ви мотивира, ще ви показва, че всичко е възможно и, разбира се, хората с еднакви интереси бързо създават социални контакти и си помагат със съвети и подкрепа.

13 тематични занятия х 2 часа в извънработно време

Всяка седмица в точно определен ден (например всеки понеделник) групата се събира от 18:30 до 20:00 ч. В това време има контролно замерване на текущите резултати на всички участници в групата и изчисляване на временните резултати, след което водещият на групата изнася тематична лекция пряко свързана с изграждането на необходимите знания и умения за подобряване качеството на храненето, както и установяване на по-здравословни хранителни навици.

Персонален Треньор за всеки участник

Веднага записването за участие в 13-седмичната ни програма за отслабване в група, един от нашите специално обучени Треньори ще поеме грижата за вас. Вашият персонален Треньор ще ви консултира, ще изготви вашия стартов хранителен режим, ще бъде с вас на всяка среща на Групата, на спортните мероприятия и освен това ще имате ежеседмични индивидуални консултации в удобно за вас време по време на целия курс. Може да разчитате на помощта, съветите и подкрепата на вашия Треньор по всяко време в рамките на Групата!Здравословно хранене и измервания

Индивидуален хранителен план

След като един участник се запише за Групата и премине първоначалните замервания, се прави отделна среща с Треньора за определяне на стартовия хранителен план. През първия месец всеки участник разполага с конкретно меню, но крайната цел на курса е да направим така, че всеки завършил групата да може сам да подбира храната си според собствените си цели и нужди.

Стартов и финален Телесен Анализ

Ежеседмично се следят показателите: тегло, % мазнини и обиколки в см. Също така в началото, в средата и в края на курса се прави контролно замерване на Биоимпедансовия телесен анализатор „ТАНИТА“, за да се видят качествените промени и в другите показатели – мускулна маса, % вода, базов метаболизъм, метаболитна възраст и др.

Специализирани спортни часове (по желание!)

За всички участници в групата има организирани специализирани спортни часове всяка неделя от 16:00 до 18:00 ч. на Национален стадион Васил Левски. Тъй като физическото натоварване не е препоръчително за някои от участниците в курса, спортните часове не са включени в цената му. След първоначалната консултация заедно с Вашия Треньор можете да обсъдите какъв тип физическа активност е подходяща за вас.

3 награди на финала на курса за най-добрите резултати в групата

На финала на курса се изчислява процентното свалено тегло спрямо стартовото + процента на свалени мазини и се определят тримата участници с най-добри резултати, за които има и специални награди.

ОСТЕОПОРОЗА

Профилактика, диагностика и лечение на остеопороза
Остеопорозата е прогресиращо заболяване на скелета, при което костите изтъняват и губят плътността си.

Характерни са зачестени счупвания на костите поради тяхната крехкост, най-вече в областта на китките и гръбнака. С особено неприятни последици са счупванията в областта на бедрената шийка, тъй като около 1/5 от пациентите загиват до 6 месеца поради принудителното обездвижване и развитието на пневмония вследствие на това.

Първична и вторична остеопороза

Остеопороза
Остеопороза

Първичната остеопороза бива генерализирана (обхваща целия скелет) и локална (при инфекции и продължително обездвижване на част от тялото). Засяга предимно жените в менопауза, защото те не произвеждат естроген, който поддържа костната система. Болестта не е съпроводена с болки и може да остане незабелязана в продължение на години. Първите счупвания настъпват обикновено около 60-65 годишна възраст.

Вторичната остеопороза може да се появи при болестта на Кушинг и след продължително лечение с кортикостероиди. Среща се при едва 5% от случаите. При нея няма възрастови ограничения.

Фактори за развитие на болестта

Остеопорозата е по-често срещана при хората с наднормено тегло и ниска физическа активност. От голямо значение са спортът (особено силовите упражнения) и правилния хранителен режим.

Профилактика

От съществено значение е приемът на всички елементи с благоприятен ефект върху костите, като силиций, витамин C, витамин D, калций, фосфор, цинк, магнезий и калций.

Калцият е основнен градивен елемент на костите. С него трябва да се приема витамин Д.

Лечение

Лечението на остеопорозата, особено медикаментозното, е сложно и трябва да се провежда от лекар, който най-точно може да определи вида и причините за заболяването и да препоръча адекватни средства за овладяването му. Общото свойство на всички медикамненти за лечение на остеопороза е въздействието им върху повишаването на костната плътност. Някои билки като белия равнец, ореховите листа, боровите връхчета и други също помагат.

От значение са правилният хранителен режим и физическите упражнения (разходки на чист въздух и лека гимнастика).

Изследване за остеопороза в медицински център “Орто пункт”

Разполагаме с модерна апаратура, с която можем да установим дали имате остеопороза. Въз основа на получените от изследването данни ще можем да Ви предпишем медикаменти и да решим проблема.

ЛАБОРАТОРИЯ
Нашата лаборатория е оборудвана със съвременна апаратура и разполага с квалифициран персонал. Провежданите изследвания са с високо качество , а контролът е ежедневен.

Извършват се изследвания на пълна кръвна картина, биохимия, хормони, туморни маркери и други.

ГАЛЕРИЯ

4_29_1anislav_88grupa1.2grupa1.3grupa1.4veneta_923
КОНТАКТИ

МЦ “Орто Пункт” – drkamenov.biz
Адрес: гр. София, ж.к.Зона Б-18, бл.11, вх.1, ет.1,ап.4
Моб.тел.: 0888 245 062
E-mail: dr.kamenov@ gmail.com

Текст и изображения: drkamenov.biz

Comments are closed.