Медицински център „Вяра”

November 21, 2013
ЗА НАС

medicinski-center-viaraМедицински център „Вяра” е основан през 1999 г. от доктора по медицина д-р Методий Генов – акушеро-гинеколог с дългогодишен опит в България и в чужбина. След завръщането си в България, създава медицинския център, в който с натрупаният опит в съчетание с най-новите постижения в медицината да отговори на нарастващите нужди не само на семействата с репродуктивни и гинекологични проблеми, а също така и на бременни жени. За тази цел, още от самото начало са разкрити дейности относно: репродуктивна медицина (ин витро оплождане, вътрематочни осеменявания, хирургично лечение на безплодието), ембриология, ендоскопска и пластична хирургия, андрология, имунология, детски и вътрешни болести, анестезиология и лечение на болковия синдром, проследяване на бремеността, раждане, предродилна подготовка на семейството за бъдещи родители, онкологична профилактика (онко цитонамазки, колпоскопия и мамологични прегледи) консултации с психолог и др.

Принцип в дейността е привличане на изтъкнати лекари специалисти, като гаранция не само за прилагане на съвременна диагностично-лечебна помощ, но и за вежливо и съпричастно отношение към проблемите на нашите пациенти.
Основна наша грижа е внедряването на съвременна диагностична техника и технологии, както и методи за лечение. Стараем се да подобряваме условията за работа, които да вдъхнат на нашите пациенти спокойствие и увереност в благоприятния краен резултат на тяхното лечение.

РЕПРОДУКТИВНА МЕДИЦИНА
Flash
Застъпени са всички аспекти на репродуктивната медицина: безплодие при мъжа и жената; гинекологична ендокринология и андрология; репродуктивни аспекти на имунологията; ин витро оплождане (IVF); ICSI;криопрезервация на клетки и ембриони; вътрематочно осеменяване; ендоскопска и конвенционална хирургия при мъжа е жената.

За постигане на високи резултати подбираме и прилагаме високоефективни методи за лечение съобразени с конкретния пациент – индивидуален, а не схематичен подход.

За да сме сигурни, че предлагаме на нашите пациенти най-актуалните постижения на съвременната медицина, имаме сътрудничество с Институт по репродуктивна имунология към БАН (секция молекулярна биология), катедра по биология към Медицинска академия, генетичната лаборатория към МБАЛ „Майчин дом”, вирусологична и генетична лаборатория ГЕНИКА, клинична лаборатория BODIMED, ПСАГБАЛ Св. София и др. медицински заведения, в зависимост от проблематиката и казуса.

Ин Витро

При своята поява, метода ин витро бе приложим само при жени с доказана причина за безплодие и партньор с нормални андрологични показатели. Днес, с развитието, което получи този метод (възможност за ICSIи др.), стана възможно да бъдат лекувани и: семейства, където партньорът (съпругът) е с лоши показатели на спермалния анализ, както и при такива с доказани имунологични причини – антитела.

Асистираните репродуктивни технологии (АРТ) са сложни, но авангардни медицински техники, които въпреки съществуващите рискове, могат да решат проблема на семействата с безплодие. За пациентите е важно добре да се информират за възможностите на лечение и да се доверят на избрания от тях лекар.

Имунология
От направено имунологично проучване от д-р Методий Генов, през периода 1978 – 1982 г., сред семейства с неясни причини на безплодие е установено, че в 13.4% от българското население причините са имунологични – най-често наличие на антитела срещу сперматозоиди, яйцеклетки и др. Доказването им изисква прилагане на специфични методи за изследване, които са описани по-долу.

Повече от десет години в Медицински център „Вяра” се прилага успешно имуномодулиращо лечение с фитопрепарати, което позволява да не се пристъпва до алтернативни репродуктивни техники (ин витро). В част от случаите обаче, определен вид антитела, могат да бъдат преодоляни единствено чрез прилагане на оплождане по метода ICSI. Получените резултати са периодично съобщавани в специализирана мадицинска литература и форуми в България и в чужбина.

Акушерство и гинекология
В Медицинския център извършваме цялостно проследяване на бременни, не само от ин витро процедури, но и естествено заченали жени. Провеждаме ехографски прегледи (2Dи 3D), фетална морфология, доплер, генетични изследвания (болест на Даун и др.), преценка на кардиологичното състояние на плода по време на бремеността, мониторен контрол на сърдечната дейност на плода и появата на маточни контракции през втората половина на бремеността, кръвен анализ, микробиологични и вирусологични изследвания, предродилна преценка за начина на раждане от гинеколог, анестезиолог, интернист, педиатър и при необходимост от психолог.
Гинекологичната профилактика е насочена към всички възрасти. Прилагат се следните диагностични методи:
- Микробиологичен анализ на женската полова система;
- Онкологични цитонамазки;
- Изследване за хламидия;
- HPVвирус – изследване (генотипиране), лечение и ваксинация;
- Колпоскопия на маточната шийка;
- Ултразвуково изследване на матка и придатъци;
- Мамологичен преглед и консултация;
- Детско-юношенска гинекология;
- Контрацепция – консултации за начина на предпазване съобразно възрастта и здравословното състояние на жената, поставяне и отстраняване на вътрематочни спирали, хирургична стерилизация;
- Климактериум.
Диспансерно наблюдение на бременни, пациенти с миомни възли, ендокринологични, онкологични и др. проблеми.

ДЕТСКИ БОЛЕСТИ

Обект на детската консултация са проследяване на развитие на новородените, ваксинации в различните възрасти, диагностика, лечение и проследяване на остри и хронични заболявания при новородени и деца. Добрата база и висококвалифицираните специалисти дават възможност за компетентни предродилни консултации с цел подготовка на бъдещите родители.

Нашите специалисти са сътрудници на популярни списания за новородени и майчинство, където лансират съвременните тенденции в развитието на новородените и грижите за децата.

ПЛАСТИЧНА ХИРУРГИЯ

КОРЕКЦИИ НА БЮСТА

Корекция на гърди
Повдигане на бюст (местопексия)
Редукционна мамапластика (намаляване на бюста)
Корекция при асиметрия
Корекция на вдлъбнати зърна
Преместване на ареолите и зърната
Реконструкция на гърди (след мастектомия)
Корекции с филъри Macrolane

КОРЕКЦИИ С ФИЛЪРИ

Оформяне на устни с филъри
Премахване на бръчки на лицето с филъри –
Ботокс на челото и около очите

КОРЕКЦИИ НА ЛИЦЕ И ТЯЛО

Лифтинг на лицето и шията
Лифтинг на челото
Корекция на нос
Повдигане на вежди (браулифт)
Корекция на уши и прибиране на ушните миди
Корекция на горни и долни клепачи (блефаропластика)
Оформяне на скули
Корекция на устни с импланти
Корекция на брадичка (ментопластика)
Липоскулптура на тяло
Стягане на корема (абдоминопластика)
Присаждане на коса
Лечение на гинекомастия (премахване на гърди при мъже)
Премахване на подмишничните потни жлези
Оформяне и преместване на пъп
Корекция на белези

КОРЕКЦИИ НА ПОЛОВИТЕ ОРГАНИ

Корекции на мъжки полов орган
Удебеляване, уголемяване
Обрязване
Корекция на женски полови органи
Корекция на женските външните полови органи

ВЪТРЕШНИ БОЛЕСТИ

Диагностика и лечение на вътрешни болести;

- Първични прегледи и консултации;

- ЕКГ с анализ и консултация;

- Предоперативни консултации;

- Бременност и съпътстващи вътрешни болести.

КОНТАКТИ

Медицински център „Вяра” – viara-clinic.eu

Адрес: гр. София, ж.к. Св. Троица , бл. 347, /партер/
Тел. 02 828 42 18
Моб. тел.: 0889 112 640


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: viara-clinic.eu

Comments are closed.