Медикосервиз Варна

November 28, 2016
ЗА НАС

screenhunter_44061-oct-28-07-26В търговския регистър Медикосервиз е записана като Дружество с ограничена отговорност по простата причина, че когато през 2000 година регистрирахме фирмата не съществуваше, а и до този момент не съществува, правната форма “ семейна фирма “. В личния ни синонимен речник Медикосервиз е на една и съща страница с думата семейство. В семейството ни винаги сме знаели, че заедно сме голяма сила и за да проявим тази сила единствено, което ни трябва е обща цел. Инициативността на Иван Димитров, бащата в нашето семейство, е причината вече повече от 10 години да работим и дерзаем заедно.

Случването на Медикосервиз е процес, който може да търсим още с орисниците, но за да сме по конкретни нека кажем, че основата е положена с назначаването на инж. Димитров като началник на техническа лаборатория във ВМБ – Варна. 15 години във ВМБ са равни на безценен опит за практиките в българските болници, каква апаратура се използва, какви са проблемите с нея и какво е добре да бъде усавършенствано и подобрено. Решението да се направи собствена семейна фирма дойде като цяло естествено, но не и без безценната помощ на поредната здравна реформа :). На 23 февруари 2000 създадохме Медикосервиз, за да помагаме на лекари и пациенти в България при избора на медицинска апаратура, която лекува.

Като обърнем поглед назад ясно се очертава как годините работа, спецификата на българския пазар ни дават право да кажем,че в компетенциите на Медикосервиз освен търговията и сервиза на медицинска апаратура може да добавим:
● Консултации за подбор на медицинска апаратура
● Помощ при намиране на консултанти за евро финансиране
● Помощ при намиране на консултанти и изпълнители за изработка на уебсайт, рекламни материали.
● Търговия с медицински аксесоари и консумативи
● Изработка на медицинско обзавеждане
● Производство на ЕКГ и лабораторна регистрираща хартия.
● Изработване на медицински софтуер за специалисти, Медицински Центрове и Диагностично-Консултативни Центрове.
Екипът ни във фирмата е от 4-ма търговци, 3-ма сервизни инженери, 1 икономист, 2-ма специалисти по европейско финансиране, 1 стажант.

Специални благодарности ще изкажем на нашите партньори, от една страна производителите, без които нямаше да има какво да продаваме и ремонтираме, а от друга клиентите, които купуват продуктите ни :).

Производители и представители
● S&T България / представителите на Philips за медицинска апаратура /
● AlmaSonic /представителите на Medison за медицинска апаратура/
● FUKUDA DENSHI, TOSHIBA, INNOMED MEDICAL, и др.

Клиенти

● болници, частни практики, лекари, общо практикуващи

Вратите на офиса ни заедно с профилите ни в социалните мрежи, са отворениза всеки, който иска да си партнира с нас или търси работа, за да приложи уменията си на професионалист.

КАТЕГОРИИ

Дерматология и онкодерматология
Естетика
Направление
Тестова категория

УСЛУГИ

Консултации за подбор на медицинска апаратура

Това е първата стъпка в процеса по купуване и прилагане на медицинска апаратура. Подготовката, казват японците е 90% от работата и не винаги най-късия път е най-бърз. Един от основните съвети, които даваме на клиентите ни е, че решението за това кой апарат да се купи трябва да бъде повлияно от един единствен фактор. Като споделим с тях това, повечето ни клиенти изпреварват отговара ни и предполагат, че това е цената. На това предположение ние отговаряме с усмивка и казваме – да би могло. Цената е следствие, а факторът, който определя типа на апаратурата е практиката на медика. Опитът ни позволява след разговор с медиците да анализираме процесите на тяхната работа и да им предложим решение, което в дългосрочен план ще е най-рентабилно за тях.

Натрупаният опит и богатото портфолио с клиенти ни помага за да ви предложим решение, с което да използвате на максимум своя потенциал.

Предлагаме консултации в широк диапазон на медицински услуги. Независимо обаче от сферата, в която ще работим заедно, ние прилагаме един и същи подход. Погледът ни е насочен в това как работите, с кого работите, какви са нуждите ви, какви активи притежавате. Всичко това спомага намирането на решение, което най-добре ще пасне на вашия бизнес. Методът ни може да ви се струва стратегически, но изпълнението му е свързан с личната ни намеса и приемането на проекта за свой. Приказките и предложенията са част от процеса, но същината е работата по изпълнението на плановете и превръщането им в реални решения.

Свържете се с нас, ако желаете да извлечете най-голям дивидент от вашата инвестиция в медицинско оборудване.

Ние ще го направим за вас.

Помощ при намиране на консултанти за евро финансиране

Пазарите не са това, което бяха преди и няма да са това което са сега. Към традиционните методи за финансиране – собствени средства, банков кредит, лизинг може да добавим и финансирането по европейски проекти. Медикосервиз работи с мрежа от специалисти във финансирането с европейски средства. Опитът, който имаме е добра основа, за да специфицираме програмите, по които може да се кандидатства и как да бъде изпълнен проекта.

Помощ при намиране на консултанти и изпълнители за изработка на уебсайт, рекламни материали.

Разликата между добре обзаведения кабинет с професионален персонал, но без пациенти и същия този кабинет, но добре посетен от лекуващите си пациенти е добрия маркетинг. Контактите ни с лекари и доктори ни правят свидетели на това, кое работи и кое не. Все още не сме открили формулата за всеобщия успех, но имаме компетенция и партньорства, за да ви насочим към него.

Търговия с медицински аксесоари и консумативи

Медицинските консумативи и аксесоари и едрогабаритната медицинска техника се подчиняват на различни закони. Основния фокус на фирмата не пада върху консумативите, но за 10 години опит имаме много реализирани сделки. Казано на кратко, ако ви трябва специфичен консуматив или медицински аксесоар пишете ни или звъннете и ние ще се отзовем.

Изработка на медицинско обзавеждане

Конкуренцията при медицинските мебели е огромна и въпреки това винаги има специфични случаи, за които не може да се намери готова мебел. Изпълнявали сме и изпълняваме проекти на болници и медицински кабинети за направа на кушетки, поставки, колички и много други. Работим с едни от най-добрите проектанти и дърводелци във Варна, които с право наричаме част от нашия екип.

Производство, доставка на ЕКГ и лабораторна регистрираща хартия.

Производството на ЕКГ и лабораторна регистрираща хартия е процес със затихващи фунции. Над 90 процента от хартията, която минава през Медикосервиз е доставена директно или индиректно от доставчици.

Изработване на медицински софтуер за специалисти, Медицински Центрове и Диагностично-Консултативни Центрове.

Услугата, която предлага Медикосервиз е проджект мениджмънт за избора на подходящ софтуер и модифицирането му за нуждите на медиците. Работим с фирми, които предлагам медицински софтуер, от както компютрите се използват в болниците.

СЕРВИЗ

В началото бе СЕРВИЗЪТ. Така звучи за нас библейската мъдрост. Една апаратура дори да се слави с престижна марка и безпроблемна работа се поврежда и е необходимо да бъде върната в строя.

Инж. Димитров е основоположникът на сервиза във фирмата. 15 години като началник на техническа лаборатория на ВМБ- Варна и вече повече от 10 години като управител на Медикосервиз му дават основание да вижда във всеки един повреден медицински апарат не проблем, а решение.

В медицинския бизнес еднократната покупка на апаратура е само началото. Интензивната употреба и критичният фактор на работата правят задължително условия за медиците да имат надежден сервизен партньор. Сервизната дейност в Медикосервиз покрива гаранционно и следгаранционно поддържане на предлаганото медицинско оборудване и задоволяване нуждите на медицинските заведения от качествена сервизна поддръжка на наличната апаратура на местно равнище.

С оглед осъществяването на поставените си цели, разширяването обхвата на дейности и подобряване качеството на извършваните услуги, сервизът залага на изработена стратегия, като част от нейните основни принципи са:

● Регламентиран срок за реагиране след регистриране на заявката, в зависимост от местоположението на лечебното заведение.
● Наличие на собствен транспорт, в това число и лекотоварни и товарни МПС.
● Непрекъснато отворена комуникационна линия, в рамките на работното време на сервиза, за контакти, заявки и консултации, посредством множество стационарни и клетъчни телефони.
● Непрекъснато повишаване квалификацията на сервизните специалисти, включително обучението им в сервизните центрове на нашите партньори или други производители.
● Използване само на качествени материали и резервни части с установен произход, регламентирани от производителите и отговарящи на европейските стандарти и системата ISO.

В съответствие със своята стратегия сервизът е така структуриран, че се оформят няколко направления в дейността му, за да могат максимално ефективно да се използват ресурсите му за изпълнение на ангажиментите към клиентите. Такива направления са:
● “Регистрираща, мониторираща и обдишваща апаратура” – занимаващо се с ЕКГ,ЕЕГ,ЕМГ апарати, пациентни монитори, ЕКГ и NIBP холтери, стрестест системи, дефибрилатори и обдишващи и анестезиологични апарати, като са включени и различните видове апарати за електростимулация, физиотерапия и водолечение.
● “Образна диагностика” – концентриращо своята дейност върху ехографските апарати.
● “Оборудване за клинична лаборатория” – занимаващо се с проблемите на лабораториите, отнасящи се до хематологични и биохимични анализатори, центрофуги, хроматографи, йон-селективни анализатори, четци и други апарати за скрийнинг.

Сервизните задачи се решават от екип, в който подобно на добър футболен отбор сме съчетали мъдростта на опита и енергията на младостта. В Медикосервиз работят дългогодишни преподаватели от ТУ-Варна, a енергичната и креативна част от отбора е отново свързна с ТУ.

Благодарение на този екип от специалисти става възможно и извършването на един по-широк обхват от дейности включително развойна и приложна дейност. Досега имаме значителен опит в изграждането и поддържането на клинични, болнични и информационни мрежи, касаещи събирането, обработката и съхраняването на информация за пациенти, извършени процедури и назначаване на прегледи. В тясна връзка с това се организира и софтуерното и хардуерното поддържане на наличната офис техника, осъществявана също от наши специалисти.

Екипът се е ангажирал и с редица социални дейности и ангажименти, като тук е мястото да се спомене и оказваното съдействие на Техническия Университет във Варна при обучението на студенти от специалността “Медицинска електроника”, които ползват базата на сервиза.

КОНТАКТИ

Медикосервиз Варна – medicoservice.net
Адрес: гр. Варна, ул. “Христо Попович”
Тел.: 052 630 540
Моб.тел.: 0886 815 885
Е-mail: office@ medicoservice.net

Текст и изображения: medicoservice.net

Comments are closed.