Най-любимите зимни горещи напитки, които всички обичаме…

December 26, 2016

624-400-dfd624-400-dfd5-те най-обичани зимни горещи напитки

В студеното време топлите напитки са изключително предпочитани – любима чаша мляко с какао преди сън или сутрешна чаша чай.

А ароматът на канела, какао, шоколад, красива коледна украса и приятна компания ни карат да се чувстваме щастливи и празнично.

1. Горещ шоколад: Има моменти, в които само чаша горещ шоколад може да ни успокои. Най-вкусната напитка може да бъде приготвена изключително лесно и у дома, като ви е необходимо само мляко и шоколад.

 

2. Чай: Познаваме стотици видове чай, подходящи за различни състояния и заболявания. Чаят определено е най-консумираната топла напитка и е обичана от малки и големи. Чай с мед е класическата напитка, която ще ви сгрее в студените дни.

3. Мляко с какао: Това е любимата напитка на децата. Обикновено се приема за закуска или вечер преди сън заради успокояващото действие на млякото. А ако добавите и една лъжица мед, ще си гарантирате и подсилване на имунната система.

4. Кафе: Кафето е най-често консумираната напитка за възрастните. Почти всеки започва деня си с чаша ароматно кафе.

5. Лате макиато: Съдържа мляко и еспресо от добре изпечени зърна кафе. Произхожда от Италия, а днес е популярна напитка в целия свят. Сервира се в красива, висока чаша, за да се виждат ясно трите слоя – мляко, кафе, сметана.

Източник: edna.bg

Comments are closed.