3 ПРИЧИНИ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА БЕНКИ ПРЕЗ ЗИМАТА

February 5, 2020

Бенките, чието медицинско название е невуси, са изключително често срещани образувания по кожата. Те са съставени предимно от меланоцити – клетки в кожата, които имат защитен характер и се грижат за нейната пигментация, когато тялото е подложено на продължително слънчево и УВ-лъчение.

Бенките се делят на доброкачествени и на злокачествени кожни образувания, които могат да се появят навсякъде по кожата. Развитието на злокачествен невус е сравнително рядко. Бенките, които се срещат най-често, са предимно от доброкачествен тип и са един от най-масовите козметични и естетични проблеми.

Бенки-Лечение-Варна-дерматохирургия

Дерматохирургия

Причините за отстранявате им са 3:

 • Медицински, които налагат задължително отстраняване, защото съществува риск образуванието да се трансформира в злокачествено.
 • Естетични – За много хора бенките са нежелано образувание, което няма място по кожата на лицето или тялото. Те пречат на привлекателността и чара.
 • Функционални – Бенките са разположени на такива места, че затрудняват движението, предизвиквайки дразнене и дискомфорт в ежедневието.

В Лазерен център EGO този масов козметичен проблем се елиминира с модерна лазерна апаратура, работеща по най-съвременна CO2 фракционна технология, чрез която Кожното образувание се премахва по два начина: с изрязване или с изпаряване. Процедурата е безболезнена и без кървене. Методът е напълно безконтактен и не съществува опасност от заразяване с микроби. За да бъде комфортът пълен по време на процедурата, се използват най-съвременни методи за обезболяване.

Бенки-Лечение-Варна

Лечение на Бенки с Лазер

Прегледай и отстрани бенките си единствено при опитен специалист по дерматология и естетична медицина

Д-р Монева е утвърден лекар по Кожни и Венерически болестиЕстетична медицина и Лазерна дерматохирургия (Отстраняване на кожни образувания с лазер) в град Варна с богат клиничен опит, осигуряващ реални резултати и добронамерено отношение към всеки пациент.

Лазерна дерматохирургия - Естетична медицина - Кожни и венерически болести - Д-р Монева

Д-р Галина Монева – Дерматолог – Венеролог – Сертифициран Дерматохирург

Запознай се с практиката ѝ! 

В лазерен център ”ЕGО” ще откриеш уютна атмосфера, пълна конфиденциалност, индивидуален подход, модерна апаратура и безопасни методи за превенция на стареенето и разрешаване на редица дерматологични и естетични проблеми.

Освен бенки в EGO център за Лазерна естетика, дерматология и дерматохирургия се заличават: Брадавици, Папиломи, Кокоши трън, Родилни белези и петна, Белези от акне, Молуски, Сенилни кератоми, Фиброми, Грануломи, Липоми, Милиуми, Ангиокератоми, Кисти и др.

Естетичните процедури с лазер са кратки – с продължителност от 3 до 5 минути. Малката и почти незабележима следа, която остава след процедурата, изчезва напълно в рамките на две седмици след нея.

Важно е да се отбележи, че при Лазерния метод за отстраняване на НЕВУСИ кожата се регенерира напълно, изключително бързо и не остават белези.

Премахни БЕНКИТЕ през ЗИМАТА

Ако се питаш ЗАЩО, изброяваме основните ТРИ причини.

 • Есенно-зимният период е най-подходящ за отстраняване на бенки с лазерни процедури, защото кожата ни е по-малко изложена на слънце и рискът от замърсяване по време на периода на възстановяване е минимален. Препоръчително е редовно през есента или зимата дори и при липса на ясно изразен кожен проблем да си прави профилактичен преглед при дерматолог, който да следи за състоянието ѝ. По този начин всяко съмнително кожно образование ще бъде забелязано и лекувано навреме.
 • През студения сезон носим повече дрехи и имаме възможност напълно да запазим единствено за себе си следите от провежданата процедура.
 • Ако бенката е потенциално злокачествена, лечението ѝ е по-дълго, а зимата е може би най-идеалното време за това.

Съвет: Ако имаш бенка, която показва драматични промени във формата си или зачервяване извън границите си, НЕ отлагай своя преглед при надежден дерматолог. Лазерното премахване на бенки е препоръчително особено за премахване на бенка по лицето, защото не съществува риск от образуване на белези и възстановяването е най-бързо.

Процедурата по премахване на бенки с лазер се извършва в Лазерен център-‘’EGO’’ – гр. Варна, ул.‘‘Битоля‘’15 от Д-р Монева – 052 80 49 49 / 0887 246 009.

Запази своя час! 

Д-р Галина Монева е специалист дерматолог-венеролог в гр. Варна с 30 години опит, извършващ прегледи, консултации, диагностика и лечение.

Освен лазерно отстраняване на нежелани кожни образувания като брадавици, кондиломи, бенки и други Д-р Монева извършва венерологични изследвания, биопсии, дерматоскопии, изследване със светлината на WOOD за гъбични заболявания, естетична медицинафилъри, мезотерапия, ботокс, лазерно подмладяване, лазерна естетика – премахване на белези /оперативни и неоперативни/, отстраняване на стрии и други.

Медицинската естетика не е кич, мода или прищявка, защото няма нищо по-естествено от това да се стремим да бъдем здрави и щастливи, да имаме ведро излъчване и сияйна кожа независимо от възрастта.

естетична-медицина

Естетична медицина – Варна

Потърси Д-р Монева  от ”ЕGО” – ЦЕНТЪР ВАРНА за:

 • Прегледи, превенция и лечение в областта на Дерматологията и Венерологията;
 • Дермато-хирургия – отстраняване на кожни образования с ЛАЗЕР;
 • Процедури по Естетична медицина – Мезотерапии, Биоревитализации и Контурни пластики на лицето, Дермални филъри, Ботулинови терапии, Микронийдълинг, Лечение на хиперхидроза по длани, стъпала и подмишници с Ботокс и др.;
 • Лазерна естетика за минимизиране признаците от стареенето, за възстановяване колагеновата рамка на лицето и за заличаване на стрии и белези;
 • Лазерна епилация за отстраняване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото.

Надникни за промоциите!

Comments are closed.