Очна Клиника “Зрение“ – София

June 28, 2020
ЗА НАС

ScreenHunter_598 Jul. 29 06.36

Очна клиника „ Зрение ” е една от първите частни клиники в България.

Удобно разположена в центъра на София, предлага пълен комплекс на диагностика и лечение на очните заболявания . При своята повече от 12 годишна история, в клиниката са консултирани над 100 000 и оперирани повече от 12 000 пациенти с различни заболявания на очите !

Модерно и уникално екипирана, утвърдени професионалисти у нас и в чужбина са причината за популярността на клиниката.

В клиниката се извършва пълен спектър диагностика и лечение на очните заболявания, както и изобразителни изследвания на структурата и функцията на очите.

В Очна клиника „ Зрение ” работят утвърдени специалисти –офталмолози в два екипа :

Екип на Академик, проф. Гугучкова – Янчулева и Екип на проф. Танев.

Менаджер на клиниката: Пелагия Гьорчева, тел: 02- 953-1574.

 

Екипът на Акад.проф. Гугучкова извършва диагностика и лечение на очните заболявания – дегенерация на макулата , глаукома, съдови и възпалителни заболявания на ретината , диабетна ретинопатия и др. За диагностика на очните заболявания се използват най- новите диагностични методи, като оптична кохерентна томография ( очен скенер ), автофлуоресцентна графия, флуоресцинова ангиография и други съвременни дигитални изобразителни методи.

Екипът на Акад. проф. Гугучкова прилага най-новите и ефективни хирургични техники , като лазерна и минимално инвазивна хирургия, хирургия при катаракта , глаукома и ретина. Използват се най-съвременните вътреочни лещи при хирургия на катарактата и микроимпланти при глаукома.

Проф. Гугучкова внедрява и развива у нас лазерната рефрактивна хирургия за корекция на миопия, хиперметропия и астигматизъм

ЕКИП

1. Акад.проф.д-р Православа Гугучкова- Янчулева, ДМ, ДМН

 

Известен лекар-офталмолог в България и в чужбина . Специализира в Швейцария, Франция, Белгия и САЩ . Първа внедрява и развива у нас съвременната хирургия на катаракта с имплантиране на вътреочни лещи, внедрява и развива най-сложната витреална хирургия на ретината и стъкловидното тяло при диабет, травми и отлепване на ретината. Тя е обучила голям брой български и чуждестранни очни хирурзи . Акад. Гугучкова е гост-лектор и оператор в Израел, Македония, Куба и в международната самолетна болница ОРБИС. Член е на Американската Академия по Офталмология.

 

ПРОФЕСИОНАЛНА КАРИЕРА

 • Професор по Офталмология в Мед.Университет –София
 • Ръководител на Катедра по офталмология в МУ-София
 • Председател на Висша Атестационна Комисия (ВАК) по Очни болести
 • Ръководител на Очна клиника при Университетска Александровска ” болница – София
 • Директор на Българо-Американски Очен Център „Пролайт ”
 • Директор на Институт по Очни болести
 • Управител на Очна болница „Зрение ”

 

2. Доц.д-р Руска Христова

Утвърден лекар-офталмолог. Специализира в Русия, Франция и САЩ. Професионална насоченост и практика -Развива следните области на Офталмологията : очна травма, хирургия на преден сегмент, глаукома и очна пластична хирургия, хирургия на катаракта. Работи в областта на най-съвременната диагностика и лечение на глаукома, макулна дегенерация, възпалителни и съдови заболявания на ретината , травми и др.

 

ПРОФЕСИОНАЛНА КАРИЕРА

 • Ръководител на Факултета по Офталмология и Вицепрезидент на Университетска болница – ИСУЛ
 • Национален консултант по Офталмология
 • Член на Експертния съвет към Министерство на Здравеопазването
 • Президент на Фондация Очна травма
 • Член на борда на Националната Асоциация по глаукома

- Член на Американската Академия по Офталмология

 

3. Доц. д-р Христина Видинова, ДМ

Професионална кариера

Известен специалист офталмолог, доцент във Военно Медицинска Академия (ВМА) – София и в Софийски Университет „Климент Охридски ”.

Работи в областта на образна диагностика на окото – Оптична кохерентна томография (ОСТ), Флуоресцинова ангиография, Автофлуоресценция, Лазерна терапия на заден очен сегмент, Макулена дегенерация свързана с възрастта, Диабетна ретинопатия, Глаукома .

Специализира в Германия и Англия. Член на международни организации по офталмология. Член на Немското офталмологично дружество, член на борда на Euroscience Bg.

 

4. Д-р Галина Михайлова – Камбурова

Известен специалист по Очни болести. Работи в областта на съвременната диагностика на глаукома (медикаментозно и лазерно лечение ) и съвременната диагностика и лечение на дегенерация на макулата, диабетна ретинопатия, възпалителни и дегенеративни заболявания на ретината., лечение на роговични заболявания. Владее диагностични методи – оптична кохерентна томография ( очен скенер ) , автофлуоресценция, компютърна периметрия и други . Владее английски и френски езици.

 

 

5. Д-р Нина Чавдарова Миткова

Известен специалист по Очни болести. Работи в областта на съвременната диагностика на глаукома (медикаментозно и лазерно лечение ) и съвременната диагностика и лечение на дегенерация на макулата, диабетна ретинопатия, възпалителни и дегенеративни заболявания на ретината., лечение на роговични заболявания. Владее диагностични методи – оптична кохерентна томография ( очен скенер ) , автофлуоресценция, компютърна периметрия и други .

 

5.Д-р Никола Емилов Филипов

Специалист по очни болести. Работи в областта на диагностика и лечение на катаракта, глаукома, макулна дегенерация, съдови заболявания на ретината, диабетна ретинопатия, очни травми. Владее най- съвременните диагностични методи – автофлуоресценция, оптична кохерентна томография (очен скенер) , пахиметрия и др.

Работи в Очна клиника „Зрение ” и в „ Пролайт ” – Българо-Американски Очен център .

 

Консултант на Екипа на Акад. Гугучкова – Янчулева е проф. д-р Цончо Александров Янчулев , професор по Очни болести в Ню Йорк –САЩ . През 2019 година е обявен за водещ офталмолог на годината в САЩ . Чрез телемост с екипа на проф. Гугучкова той консултира тежки диагностични случаи в България .

Главна сестра Василка Русинова

 

 

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_595 Jul. 29 06.34ScreenHunter_596 Jul. 29 06.34ScreenHunter_597 Jul. 29 06.34ScreenHunter_598 Jul. 29 06.36
КОНТАКТИ

Очна Клиника „ Зрение ” с „ Пролайт” – Българо-Американски Очен Център
КОНТАКТИ И ЗАПИСВАНЕ за Екип на Акад. проф.Гугучкова – Янчулева
Адрес : София, Ж.К. „ Иван Вазов ”, ул. „ Балша ” № 5 , Етаж.1 (над партера)
Тел : 02- 953 – 1574 ; 0879- 012-982. Факс : 02- 953 – 1590 .
E-mail : pravian7@yahoo.com

Очна Клиника “Зрение“
Адрес: гр. София, кв. Иван Вазов, ул. Балша 5
Тел: 02 953 15 74; 02 953 15 82
Факс:953 1590; 963 1852
Екипа на Акад. проф. Гугучкова :E-mail: pravian7@yahoo.com
Екипа на проф.Танев: vesselintanev@ abv.bg

Comments are closed.