“Пълмед” АД

April 16, 2017
ЗА НАС

ПУЛМЕДФирма “ Пълмед” АД e създадена през 1956 г. к ато държавно предприятие с основна дейност сервиз на медицинска техника. Благодарение на натрупания успешен опит през годините, фирмата се утвърждава като водеща в сферата на сервизното обслужване, монтажа и поддръжката на медицинска апаратура. През 1998 г . “ Пълмед” АД е приватизирана и продължава да съществува като независима частна фирма, съхранявайки традициите на дългогодишната си практика.

Наред с основната си дейност (сервиз на медицинска техника), фирмата разви и разшири активността си чрез дейности с инженерингова насоченост, а именно : консултации, доставка и монтаж на медицинска техника, консумативи за нея, проектиране и изграждане на здравни обекти. С удостоверение № 57/ 09.07.2003 на МЗ бе регистрирана служба по трудова медицина. “Пълмед” АД разполага с модерно оборудван медицински център.

Във фирмата работят над 20 специалисти, сервизни инженери и техници, разпределени съобразно специалността и обучението си в следните отдели:

• рентгенова техника
• регистрираща техника ( eлектрокардиографи и електроенцефалографи)
• лабораторна техника
• физиотерапевтична техника
• стоматологична техника
• хирургична стерилизационна и анестезиологична техника
• маркетинг и продажби
• административно-управленчески екип

Така профилиран наличният персонал е в състояние да обслужва с договори здравната мрежа в по-голямата част на Южна България, а на поръчков принцип – обекти в цялата страна.

“ Пълмед” АД разполага със собствена материална база, обзаведени технически лаборатории, специализирани складови бази, изложбено-демонстрационна зала, магазини за медицинска техника и консумативи, специализирани сервизни автомобили, конферентна зала, както и офиси в Пловдив, Хасково, Кърджали и Пазарджик.

Фирмата гарантира високо качество, конкурентни цени, лоялност, коректност и професионално отношение към своите клиенти и партньори.

ПРОДУКТИ

Фирма “Пълмед” предлага богат асортимент от медицински консумативи, инструменти, апаратура и медицинско обзавеждане за нуждите на всички видове медицински заведения и индивидуална лекарска практика. Широката гама продукти обхващат:

  • ЕКГ апарати и принадлежности за тях, регистрираща хартия, индиго, ултразвуков и ЕКГ гел, пациентни кабели, еднократни и вакуум електроди;
  • ренгенови филми, проявители, фиксаж, защитни ренгонови облекла;
  • стоматологични материали, турбини, щифтове, химически и фотокомпозити;
  • хирургически, гинекологични, стоматологични и УНГ-инструменти;
  • физиотерапевтични апарати, стерилизатори, лабораторна техника;
  • болнично обзавеждане;

Фирмата разполага с изложбена зала, магазин, складове и собствена материална база в Пловдив, както и филиали в Хасково, Смолян и Кърджали. Наши търговски партниори са утвърдени български фирми за производството на медицинска апаратура и консумативи, както и водещи чуждестранни фирми-производителки от Германия, Франция, Испания и др.

Изделия за ортопедиа и рехабилитация
pulmed_sgrada“Пълмед” АД е оторизиран дистрибутор на продуктите на фирма “Борт” за България. Артикулите на немската фирма се предлагат за първи път на българския пазар и са едни от най-качествените ортопедични изделия в световен мащаб. Фирма”Борт” е създадена през 1981 година в град Вайнщад – Германия и е специализирана в производството и продажбата на широк набор от артикули за ортопедия, хирургия, спортна медицина и рехабилитация.

Продуктите на фирмата са изработени по най-съвременните технологии, от подходящ материал и тъкани, съобразени с основните функции на артикула, а модерният дизайн ги прави изключително удобни за носене. От 28.02.2001 фирма “Борт” е сертифицирана по стандарт EN ISO 9001. “Пълмед” АД предлага пълния набор от продукти на немската фирма по каталога за 2004 година. С негова помощ клиентите могат да се информират в детайли относно предлагания асортимент, както и да бъдат максимално улеснени при избора на конкретния артикул. Всички изделия на фирма “Борт” са одобрени от немските здравни служби. “Пълмед” АД гарантира високото им качество на изключително добри цени.

СЕРВИЗ

pulmed7Рентгенова техника
В сектора работят 6 специалиста, които извършват монтажи, демонтажи, ремонти, основни ремонти и възстановяване на всички видове рентгенови апарати – кугели, возими и стационарни, флуорографи, мамографи и др.) Във фирмата се извършва доставка и подмяна на рентгенови тръби.

Регистрираща техника
Работещите в сектора 7 инженери и техници са с богат опит и висока квалификация. Лабораториите ни притежават нужните сертификати и са оборудвани с еталонни уреди и специални инструменти за монтаж, ремонт и възстановяване на ЕКГ, ЕЕГ, ЕМГ апарати, монитори, мониторни централи, дефибрилатори, аудиометри, ехографи, оксиметри и други регистриращи и ултразвукови апарати, както и апарати за функционална диагностика на дишането.
Лабораторна техника
За обслужването на този вид техника се грижат 4-ма висококвалифицирани специалисти, които извършват монтаж и ремонт на спектрометри, спектроколориметри, пламъкови фотомери, центрофуги, бъркалки, дозатори, термостати, водни бани и други апарати в лабораториите.
Физиотерапевтична техника

Четирима високо квалифицирани специалисти с богат опит в обслужването на физиотерапевтична техника се грижат за монтажа, ремонта и възстановяването на всички видове стари и нови модели физиотерапевтични апарати за електро-, водо-, светло- и парафинолечение, всички видове офталмологични и ендоскопични апарати.
Стоматологична техника
За тази техника фирмата може да предложи доставки и перфектно обслужване на абонаментен или на поръчков принцип. Извършваме монтажи на нова техника, както и преместване и възстановяване на стари апарати. Фирмата предлага периферия за стоматологични машини, консумативи и инструменти.

КОНТАКТИ

“Пълмед” АД – pulmed.biz

Адрес: гр. Пловдив, бул. Пещерско шосе №61 Б
Тел.: 032 64 02 17
Моб. тел.: 0888 818 002
Тел./факс: 032 64 45 05
Е-mail: info@ pulmed.biz

Текст и изображения: pulmed.biz

Comments are closed.