Галерия за масаж “Рудраакша”

August 29, 2016
ЗА НАС
logo-rudaasha
Галерия за масаж Рудраакша е създадена през 2007 г., намира се в сърцето на столицата ни. Тук предлагаме селекция от класически и източни масажи и терапии, оздравителни, пречистващи и детоксикиращи програми, както и козметични и разкрасителни процедури. Разнообразието от Аюрведични практики са и метод за изследване, диагностика и лечение, също изпълнени с внимание и грижа към Вашто тяло, здраве и тонус. По отношение на всеки клиент подхождаме индивидуално, спрямо собствените му природа, изисквания и нужди. Галерия за масаж Рудраакша за първи път у нас предприе инициативата по организирането и провеждането на Панчакарма програма – холистична медицинска система, чиято основна цел е постигането на баланс между тялото, емоциите и душата, в стремежа на всеки човек към здраве, щастие и творческо израстване.

Защо РУДРААКША?….От къде идва това наименование, какво означава и защо новият център за оздравителни, профилактични, разкрасителни и козметични масажи на Албена Александрова е назован с това непопулярно име?

Индийски легенди разказват много истории за Бог Шива, известен още и с името Рудра. Той въплащава силата на създаването и разрушаването във вечен цикъл на взаимно запазване.
Шива медитирал дълго. Известен е случаят, когато за дълго време влязъл в дълбок стадий на медитация. Накрая изплувал от тава състояние, отворил очи и почувствал дълбока наслада, спокойствие и любов към човечеството. Съкрални сълзи се стичали по бузите му и падали на земята. От тях се е родило дървото Рудракша, чиито дребни плодове олицетворяват сълзите на Рудра – самия Всемогъщ Господ Бог.
Думата Рудракша, е образувана от две санскритски думи. Рудра – синоним за Бог Шива, и Акша, означаващо „очи”. Самото дърво Рудракша (Elaecarpus ganifrus Roxb) расте само на няколко места в света – Индийските Хималаи и Непал, и в някои части на Индонезия. То е голямо, с широки стъбла и цъфти през цялата година. Плодът му е с различни размери – от 3 до 40 мм, има гладка светло зелена повърхност с костилка и много прилича на зелено грозде. В костилката има кръгло семенце с неравна повърхност и дупка по средата. Всяко едно притежава от 1 до 21 вертикални линии, които много напомнят вертикалните линии на глобус. Те са натурални и се наричат МУКХАС. Семена с една вертикална линия са известни като ek-mukhi, а тези с две са dwi-mukhi и т.н. …
През различните периоди от историята, много хинду писания описват чудн оватите качества на това малко зрънце. Интригуващ аспект на Рудракша е, че може да се носи и почита от абсолютно всеки човек, независимо от религия, секта, цвят на кожата и пол. Това е твърде учуващо, като се знае как Индия стриктно пази историята си. Както в миналото, така и днес, Рудракша се носи от Брахмин свещеник по време на тържествени церемонии или войник в битка, от собственик на магазин и дори акционер, обвързан с бизнес сделки, от ученик – за знание, от най-бедния, с надеждата за по-добро……
Смята се, че който носи Рудракша по поръчка или предписание, ще повика и ще присвои енергийте на Бог Шива, а негативните мисли и емоции ще бъдат разрушени. Тя успокоява централната нервна система, нормализира кръвното налягане и спомага за общото укрепване на здравето. Няма странични ефекти, осигурява спокойно съзнание и просперитет на носителя. В старинни писания се твърди, че ако човек срещне смъртта си докато е с Рудракша, той ще бъде освободен от цикъла или кръга на живота и смъртта, и постига мокша (освобождение). Това са главните качества на Рудракшата.
Те са много важни, поради което всеки се стреми към тях. Ние искаме да бъдем проводници на тази положителна енергия и се стремим да зареждаме с нея. Затова името е добре подбрано и влияе благотворно на личността като цяло.

ЕКИП

Яна Апостолова, терапевт: Класически масажи, Рефлексотерапия, Антицелулитни масажи и процедури, Масаж с горещи вулканични камъни, Широдара, Апитерапия – Медотерапия, Тангентор – подводно струеви масаж, Лимфен дренаж – лимофодренажен масаж, Марокански масаж, Гуаша масаж, Бамбуков масаж

Веселка Василева, терапевт: Класически масажи, Рефлексотерапия, Антицелулитни масажи и процедури, Масаж с горещи вулканични камъни, Широдара, Апитерапия – Медотерапия, Тангентор – подводно струеви масаж, Лимфен дренаж – лимофодренажен масаж, Марокански масаж, Гуаша масаж, Бамбуков масаж, Тайландски масажи,Традиционен тайландски масаж с билково компреси.

Мария Стоянова, терапевт: Класически масажи, Рефлексотерапия, Антицелулитни масажи и процедури, Масаж с горещи вулканични камъни, Широдара, Апитерапия – Медотерапия, Тангентор – подводно струеви масаж, Лимфен дренаж – лимофодренажен масаж, Марокански масаж, Гуаша масаж, Бамбуков масаж, Шиацу

Пепи Кирова, терапевт: Класически масажи, Юмейхо терапия, Рейки – Усуи, Омни, Рефлексотерапия, Антицелулитни масажи и процедури.

Димитър Попов, терапевт: Класически масажи, Рефлексотерапия, Гуаша масаж, Шиацу, Юмейхо терапия, Тайландкси масажи, Аюрведичен йога масаж, Китайски точков масаж, Лимфен дренаж – лимофодренажен масаж, Фасиотерапия, Боуен терапия, Рейки – Усуи, Омни, Каруна, Енергиен масаж, Су- Джок, Аурикулотерапия.

ГАЛЕРИЯ

198279278274267262241237234232227226225219217216214
КОНТАКТИ
Галерия за масаж “Рудраакша” – rudraaksha.net
Адрес: гр. София, ул. Шипка 15
Тел.: 02 846 75 00
Моб. тел.: 0878 631 225
Е-mail: info@ rudraaksha.net
Раб. време:
Понеделник – неделя: 09:00 – 21:00

Текст и изображения: rudraaksha.net

Comments are closed.