Студио Релакс -център за възстановяване и рехабилитация

February 4, 2019
ЗА НАС

ScreenHunter_11618 Nov. 21 08.08Студио Релакс бе създаден през 2004г. с цел да бъдем най-добрите в областта на лечебните и възстановителните процедури, и вече 13г.сме се доказали като изключителни професионалисти.
В нашият Център Ви очаква приятна и уютна обстановка, изключителен професионализъм и оригинален подход към всеки клиент. Помислете малко и за себе си.Доверете се на нашите физиотерапевти и ерготерапевти.
Заповядайте при нас!

Консултациите в центъра са абсолютно безплатни!!!

Възстановяване и рехабилитация след операция рак на гърдата,лечение на Отоци /ЛИМФЕДЕМИ/,с процедурата МАНУАЛЕН ЛИМФЕН ДРЕНАЖ.

В нашият център може закупите Апарати за пресотерапия/апаратен лимфен дренаж/ на водещата американска фирма BIO COMPRSSION 4 и 8 камерни, за професионална и домашна употреба.

Студио Релакс е официален представител и дистрибутор на апаратът за Вега тест(OTITESTER).

УСЛУГИ

Център за възстановяване и рехабилитация Релакс предлага:

Мануален лимфен дренаж при лимфедемите-възстановяване и рехабилитация след операция рак на гърдата.

Вега Тест – бъдете слаби без глад и мъчителни диети.

Масажи – - Лечебени, Класически масажи, Антицелулитен масаж, Лечебен масаж с мед, Зонотерапия чрез масаж

Нехирургическа липосукция
- осигурява ефективно лечение на целулит, стрии, мускулни схващания, ремоделиране на фигурата, терморелакс, дренаж и детоксикация

RF:Лифтинг на лице
- предизвиква истинско и пълно подмладяване на кожата, без да е необходим възстановителен период

Кавитация
- Видимо редуциране от обема на тялото – отслабване

БОУЕН
- метод за да се справим с преумората и стреса

Kinesio Taping
- лентата създава микроскопично повдигане на кожата, което ускорява лечението едновременно на неврологичната и кръвоносната система

Детоксикация на оргранизма
- пречиства токсини и много други отровни вещества от организма, които са причина за редица хронични заболявания

Солариум
Студиото разполага със солариум MEGA SUN Super Power4000.

VEGA TEST

VEGA TEST – определя менюто

 

Кои храни ви “обичат” вече можете да установите в студио RELAX чрез “Вега тест”. Там добре обучени специалисти правят специален биоенергиен тест VEGA TEST за поноси-мост към храните. С италиански компютърен апарат OTI TESTER Вега тест се изследват кои храни ви дават 100% енергия, и нито грам тлъстина, и кои разграждате трудно. След прегледа с ВегаТест Ви  съставяме правилния хранителен режим.

ЗАЩО VEGA TEST / ВЕГА ТЕСТ:

 

Досега най-надеждните изследвания за поносимост към различните видове храни се правят по метода на кръвните тестове. Това излиза доста скъпо, тъй като пробите се изпращат в лаборатории в чужбина, а резултатите се връщат у нас след около месец. Биоенергийният тест “Вега тест” дава оценка за около 240 храни и трае 1 час, като отчита моментното състояние на организма, което може да се промени след един или няколко месеца. Технологията на компютърния апарат е основана на принципите на електроакупунктурата.
ВЪЗМОЖНОСТИ на Вега тест:

 

Вега тест  отчита толерантността ви към 18 вида животински протеини – меса, колбаси и яйца, няколко вида консерванти, подобрители и подсладители, 9 зърнени храни, 15 подправки, 19 млечни продукти, включително синьо сирене и моцарела, 23 пресни плодове, 6 вида сухи плодове и ядки, 18 вида риба (да не пренебрегваме пристрастието към сьомгата и лаврака, например), 6 вида варива и 26 вида пресни зеленчуци. Изследват се прецизно и т.нар. отпускащи храни и напитки – чай, кафе, течен шоколад, кока-кола, какао. Сред тях фигурират и бирата, етиловият алкохол, белите и червените вина.
МАНУАЛЕН ЛИМФЕН ДРЕНАЖ
Едемът е последица от нарушено равновесие в транспортирането на междуклетъчна течност, при което се получава абнормално събиране на вода в тъканите.
Под хроничен лимфедем се разбира болестно състояние на организма, при което се получава прогресиращо и трайно увеличение на обема на крайниците (понякога и на тялото) в следствие на лимфен застой, причинен от различни промени в лимфната система.

Хроничният лимфедем се разделя на две групи: първичен (отокът се дължи на вродени аномалии на лимфната система) и вторичен (заболяването е вследствие от външни причини – травми, оперативни интервенции и др., които предизвикват механично притискане на лимфните пътища, лимфен застой и оток на тъканите). При лимфостатичния едем се различават 3 различни стадия.

Първият: се счита за комплексно обратим и при него няма фибросклерозиране. Тъканта е мека, отсъства болка и не се наблюдава промяна в цвета на кожата. При натиск с пръст остава ясна следа. За лимфедем говорим, когато обиколката на определено място на крайника се е увеличила с 2 см или обемът е нараснал с 200 мл в сравнение с контралатералното място.

При втория стадий: започва фибросклерозиране на тъканите. Това състояние вече е необратимо, тъй като фиброзите може да бъдат размекнати, но не и елиминирани. Отеклата тъкан започва да се втвърдява и при натиск остава само плитка вдлъбнатина. До този момент по принцип лимфедемът е безболезнен.

Третият стадий: се обозначава още и като лимфатичен елефантиазъм. Фибросклеротичното преструктуриране на тъканите вече е напреднало много. С подходящо лечение (мануален лимфен дренаж) това състояние наистина може да се подобри, но вече не е възможна комплексна обратимост.
В третия стадий част от протеините преминават в гел, а мастната тъкан се увеличава. Ако едемът просъществува по-дълго време се получава вътрешно-клетъченедем, който води бързо до клетъчна смърт. Фиброзирането на съединителната тъкан се разпростира и върху разположените в тъканта лимфни пътища, вени и артерии.

Вторичният лимфедем на горните крайници, наричан още постмастектомичен лимфедем е класическа индикация на мануален лимфен дренаж.
Тук става въпрос за механично възпрепятстване на лимфния поток в следствие отстраняване на аксиларни възли. Около 60% от всички вторични лимфедеми се появяват след заболяване от рак на гърдата, като според последни данни подобен едем се развива при 20%от всички оперирани от рак на гърдата пациенти, като и последица от лъче терапия.

Терапевтичния ефект на мануалният лимфен дренаж се крие в неговото многостранно въздействие: Спадане на отока; Обезболяване; Отпускане на скелетната мускулатура.
Тези многостранни действия обясняват многообразието от терапевтични възможности за прилагане на мануален лимфен дренаж.
Продължителността на мануалният лимфен дренаж трае не по –малко от 30мин. до 1час. Правят се всекидневно около 10-20процедури, след което се провежда поддържаща терапия от 1-2 пъти седмично. Курсът на лечение се повтаря след 6 месеца.

Тук трябва да обърнем внимание, че успоредно с мануалният лимфен дренаж при лечение на лимфедема никога не трябва да се пренебрегва бандажирането. Само комбинацията на тези два елемента води до успешно лечение. Компресивната превръзка се осъществява чрез нискоеластични бинтове по специална методика, равномерно и конусообразно. Бандажът трябва да се носи 24 часа. Едва след постигане на стабилен терапевтичен резултат, бандажирането може да се замести с компресивен ръкав, който се сваля през нощта. Ефектът на лечението се подпомага и от специално подбран комплекс от упражнения.

Важно е да се запомни, че при пациенти с лимфедем не се прави класически дълбок масаж. Той влошава състоянието на крайника.

За успеха на лечението чрез МЛД е необходимо и съдействието на пациента. Положението на едемната ръка по възможност трябва да е на височината на раменете, да не се оставя да виси надолу и да се избягва лежането върху нея. Необходимо е ръката да се раздвижва начесто за кратко време и леко – с оглед предотвратяването на появата на хипотрофия. Мускулните контракции стимулират венозното и лимфатичното отичане.
Пациентът трябва да пази едемната ръка и от най-малки наранявания. Вземане на кръв, инжекции, мерене на кръвното, работа в градина без ръкавици, носене на тежки предмети, нараняване целостта на кожата и др. не бива да се допускат на болната ръка.
Ако се получи кръвонасядане вследствие на нараняване, трябва незабавно да се направи МЛД. Да не се допуска притискане от облеклото. Презрамките на сутиена трябва да са широки, за предпочитане са леки гръдни протези.
При наднормено тегло опасността от едем е по-голяма. Ежедневната храна трябва да е бедна на готварска сол.

Следоперативният мануален лимфен дренаж се препоръчва профилактично, защото чрез него се лекува субклиничният едем.

В резултат на процедурите с мануален лимфен дренаж се наблюдава активиране на лимфната система, отока на крайника чувствително намалява и се подобрява тургура на кожата (става розова, без петна и еластична).
Пациентът усеща крайника по-лек, по-мек и по-подвижен.
Чрез МЛД се постигат трайни резултати и успешно възстановяване на лимфедемния крайник.
За съжаление лимфедемът не се лекува медикаментозно. Бъдете внимателни към най-ранните симптоми. При първите признаци на болка, дискомфорт и оток, потърсете специалист. Пациентът участва активно в своето лечение, и се обучава за правилно поддържане на постигнатия резултат.
Любопитното е, че мануалният лимфен дренаж се прилага с голям успех и в козметиката. Той намалява обиколката на крайниците и действа против едно от най-големите страдания на жените – целулита.

Очакваме ви!

МОБИЛЕН САЛОН

Сега може да се възползвате от новата ни услуга Мобилен Салон, като наши специалисти ще Ви посетят във Вашият дом или офис. Услугите който се включват са:

 

ВИД ПРОЦЕДУРА
Цялостен масаж
Частичен масаж
Антицелулитен масаж
Вега тест/Vega test

Условия за ползване 20% увеличение от стандартните цени в Студио Релакс. Можете да заявите и допълнителни процедури, които не са описани в този пакет.

ГАЛЕРИЯ

vega-testSC-2008-OC-w--Leg-Garment--portable_tripolar_radio_frequency_machine_strong_style_color_b82220_t6_strong_body_slimming_systemOtitester0_kinesio_01RF-liftingScreenHunter_11630 Nov. 21 08.10ScreenHunter_11625 Nov. 21 08.09ScreenHunter_11623 Nov. 21 08.09ScreenHunter_11624 Nov. 21 08.09ScreenHunter_11621 Nov. 21 08.08ScreenHunter_11622 Nov. 21 08.08ScreenHunter_11620 Nov. 21 08.08ScreenHunter_11619 Nov. 21 08.08
КОНТАКТИ

Студио Релакс -център за възстановяване и рехабилитация - studio-relax.info
Адрес: гр. София, жк. Иван Вазов, ул. Др. Стефан Сарафов №20
Тел.: 02 851 09 48
Моб. тел.: 0884 718 185
E-mail: studiorelax@ abv.bg

Текст и изображения: studio-relax.info

Comments are closed.