Център за личностно развитие “ТАРА”

September 16, 2017
ЗА НАС
TARA logo-Theta-HealingЦентър за личностно развитие “ТАРА”

Провеждане на семинари и тренинги за личностно развитие и усъвършенстване.

 

 

 РОСИЦА ГЕОРГИЕВА

 •  Магистър по психология
 •  Сертифициран инструктор и практикуващ Тета лечение -Thetahealing
 •   Практикуми по позитивна терапия
 •   Следдипломна квалификация- хипноза
 •    Завършила съм майсторски и VIP класове по сиситемата на  акад. М. С. Норбеков.
 •   Обучение  при Берт и Софи Хелингер по Семейни констелации по учебна  програма на „Hellinger sciencia”.
 • -  Член на  „Hellinger sciencia” – Германия.
 • -  Участие в няколко международни тренинг – кемпа по семейни констелации
 • -  Базово обучение на тема:  “Майката“,  “Бащата, майката и детето“, “Да погледнеш в очите на детето“, “Успех, любов и здраве“
 • -  Енергиини семинари – „Cosmic Power“ – програма на Софи Хелингер
 •    Обучавам се по Кармичен мениджмънт в DCI и ACI към Института “Шлифоващият диаманти”,

създаден от Геше Майкъл Роуч – магистър по будизъм.

   Интереси: йога, рисуване и медитативни практики

КАКВО Е ТЕТА ЛЕЧЕНИЕ

Какво е ThetaHealing ® -ТЕТА ЛЕЧЕНИЕ?

teta-lechenie1ThetaHealing ® -ТЕТА ЛЕЧЕНИЕ - технология за изцеление на ума, тялото и душата на ниво енергия и на ниво  ДНК. Това е практическо приложение на откритията на квантовата физика.

При  практикуващите  ТЕТА ЛЕЧЕНИЕ мозъка функционира на мозъчни вълни ТЕТА, което позволява да се постигне по-високо състояние на съзнанието. Това е съзнанието за единство със Създателя на всичко Е.

В това състояние на съзнанието, можете веднага да  промените материалната и духовна реалност.

ТЕТА ЛЕЧЕНИЕТО – това  е лесна  за изучаване практическa технология, която прави истински мощни промени във вашия живот. Дълбокото  овладяване на тази техника се придобива чрез практика, и  първите вълшебни  резултати  получавате още  първия ден от използване на ТЕТА ЛЕЧЕНИЕТО.

Реалността е, че всички живеем в  създадена  система от вярвания. За да променим нашия опит и да коригираме начина си на живот ние трябва да променим нашите вярвания, защото ние сме това, което мислим. Факт е, че ние сме наясно само малка част от нашите мисли и нашите убеждения. Това, което наистина е програмирано в подсъзнанието ни не е това, в  което ние мислим, че вярваме в много от случаите.

ThetaHealing ®-Тета лечение

teta-lechenie2Това  е древна техника, много проста, но много ефективна, която се появява чрез Ваяна Стайбъл -лечител и медиум, човек,  пълен със светлина и любов.
Използвайки тета- мозъчната вълна по съзнателен начин можете да бъдете във връзка с истинската си същност , за да се свържете с най-високо ниво на любов и енергия на всичко, което Е. Това ще донесе  баланс и хармония в живота ви.. С присъединяването си към божествения източник ще се научате да разпознавате и решавате проблеми, които пречат на потока на живота ви, това ви носи незабавни и положителни промени, както на психическо и емоционално, така и на физическо и душевно ниво.

 

Ние имаме вярвания, които управляват живота ни и дори не знаем, че ги  имаме!

Има  събития, съхранени в подсъзнанието, за които ние нямаме спомен, но те генерират чувства,  мисли,  действия,  които не са под наш пряк контрол.

Всички наши вярвания пребивават в безсъзнателното (подсъзнанието) !

Учените ни казват, че над 95% от нашия ум е  подсъзнание. С други думи, само 5% от времето си мислим съзнателно. С присъединяването си към божествената си същност  придобиваме способността да премахнем и да заменим  вярвания, чувства и емоции, които идват от минали преживявания, намиращи се  на подсъзнателно ниво, исторически и генетични спомени и спомени на душата. Това ще ви позволи да  създадете реалността в, която искате да живеете, защото вярванията, които  имат положителни мисли привличат положителни преживявания. Мозъчните клетки или невроните имат рецептори за емоциите. Независимо дали става въпрос за щастие или депресия, те са като “наркотик” за тях. Щом свикнете с една емоция, рецепторът се пристрастява и иска още и още.

“Подобното привлича подобно”. Законът на привличането е един от законите, които управляват Вселената. Енергия и вибрации привличат друга положителна или отрицателна енергия от същия тип. Съсредоточете мислите си върху негативната страна на живота, “провал”, тя само ще привлече повече негативност и недостига. Напротив, положителни мисли, изпълнени с радост и доверие във Вселената, привличат неща, хора и събития, перфектно подравнени с тях.

Ние сме като магнити, които привличат хора и преживявания, които потвърждават нашите вярвания.

Ако имаме ниско самочувствие или не вярваме в нашата ценност привличаме към нас преживявания на недостатъчност или хора, които постоянно се обезценяват. Това е доказано от квантовата физика преди повече  от един век, а сега и от  биологията, науки  много по-конкретни и по-близки до човека.

Чрез този метод може да стигне до корена на проблема,убежденията или програмите в подсъзнанието,които го предизвикват.

Подсъзнателните вярвания определят границите на това, което можете да постигнете в живота си.  Ако освободите  съзнанието си от ограничените вярвания вие  възстановявате  свободния си избор!

Чрез Тета лечението може да се променят бързо и трайно несъзнателни вярвания, които ограничават живота ви.

Тета лечението се основава  на квантовата физика, творческото мислене и силата на безусловната любов.

Практиката по Тета лечение е екологично чиста, защото по никакъв начин не можем да навредим на никой, по причина, че сме само наблюдатели на всичко, което Твореца създава.

Метода може да  обедини калсическата и алтернативната терапия.

Кой може да се обучи на Тета лечение?

Технологията на  ТЕТА ЛЕЧЕНИЕ  може да  научи всеки, независимо от това какъв опитът има в други духовни практики и техники за личностно развитие. Това е проста  е лесна  за научаване и използване  технология от всеки един човек.

С нейна помощ  всеки човек, независимо от опита, начина си на живот, образование и народност може лесно да се подобри своята  реалност, да заживее  щастлив  живот, да  резреши финансови проблеми, да си възвърне здравето и т.н.

За психолози, психотерапевти, лекари, треньори по личностно развитие, практици на НЛП, рейки и други енергийни терапии ТЕТА ЛЕЧЕНИЕТО  е естествено продължение и задълбочаване на техните умения.

Комбинирана употреба на ТЕТА ЛЕЧЕНИЕТО с  други видове терапия и помага на хората да преминат на съвършенно друго  ниво и да получат  отлични резултати.

Как мога да използвам ThetaHealing ®-ТЕТА  ЛЕЧЕНИЕТО?

Възможностите за използване на ТЕТА ЛЕЧЕНИЕТО в ежедневния живот са безкрайни. По-точно те са ограничени само от нашето въображение и желание.

С помощта на Тета лечението, можете да:

 • Създаване на материални обстоятелства от живота си, например: увеличаване на приходите, увеличаване на продажбите,  да намерите вашия идеален дом, автомобил и т.н.
 • Да намерите идеален партньoр.
 • Да се обградите с добри приятели,  сродни души.
 • Подобряване на личните  и бизнес отношения.
 • Да се освободите от емоционални проблеми.
 • Да се превърнете в  уверени хора-да се научите лесно и забавно да излизате пред публика,  да се чувствате обичани и приети, да се  свободите  от страхове и фобии и т.н.
 • Да излекувате физическо заболяване на себе си и на други хора, животни и растения.
 • Технологията на Тета лечението успешно се наложи в лечението на заболявания като рак, СПИН, алергии и др. нелечими според медицината заболявания.
 • Изработване на интуитивни способности и лесно  предвиждане на  бъдещето.
 • Разкриват се  всякакви желани качества и способности.
 • Да се сдобиете с идеална фигура .
 • Откриване и премахване на тези блокажи и ограничаващи вярвания, които ви пречат в живота.
 • Да оправите  физически увреждания и заболявания на всички нива –същностно, генетично, историческо и душевно ниво.
 • Да внедрите нови програми и да създадете  живот, който съответства с истинските ви мечти и желания.
 • Промяна на информацията, която се съдържа на ниво ДНК.

http://www.theta-healing-bg.com/

КАКВО Е КОНСТЕЛАЦИЯ

Какво е констелация ?
Констелция – (constellation-съзвездие)
Ние сме част от това съзвездие (семейната душа), част от цялото и имаме точно определено място, което e в съзвучие с цялата картина. Хармонията e възможна само когато всяко нещо e на мястото си. Страданието e следствие на нарушаване на природните закони.

Изключително близък до духовните практики психотерапевтичнят метод „Семейни констелации” дава удивителни резултати.

Семейните констелации са сравнително нов метод в психотерапията и много ефективен при разкриване на механизмите, които действат и управляват динамиката на семейната система. Тук се разкриват връзки и закономерности,които на пръв поглед са невидими за човека.

При метода се наблюдава един феномен – морфогенетично поле или както Хелингер го нарича “духовно поле”, което прави видими скритите динамични тенденции в отношенията в семейството, в етническата група, в организацията в която работим.

Семейните констелации разглеждат индивида не като отделна единица, а като част от по-голямото цяло-фамилната система. Това e неоспорим факт, че всеки от нас принадлежи на определено семейство и има точно определено място и роля в него. Ние носим енергията и съдбата на поколенията преди нас. Всички членове,дори и тези които липсват (починали или напуснали), присъстват енергийно в системата и оказват влияне на другите членове с техните грешки, поведение, мироглед, успехи и постижения.

Семейните констелации ни дават да разберем колко силно сме свързани с членовете на нашата семейна система със съдбата на хората, които и принадлежат.

Oсновнoтo разбиранe, залегнало в същността на метода e, че семейството e единна енергийна система и ако някога – (дори поколения назад) в нейната динамика са се случили събития, довели я до дисбаланс, това e доста вероятно да се прояви в живота на по-късно дошлите членове на тази система (често като нежелан поведенчески симптом, болестно състояние, емоционална натовареност, проблеми в интимността и личните връзки, загуба на материални блага).

Семейните констелации се водят от 2 основни правила на любовта:
1.Първото и основно правило гласи: Всички членове на нашето семейство имат еднакво право да му принадлежат. В момента, в който на някой член му бъде отнето правото на принадлежност се извършва нарушение на правилото и това има съществени последици.
2.Йерархичен ред – второто основно правило изисква, всеки който e дошъл преди нас в семейството да заеме определеното за него място, което принадлежи само на него. Този ред e йерархичен и по този ред родителите идват преди децата си, първородното дете e преди второто и т. н. Това e реда и в служебната йерархия.Новодошлият не може да се постави на мястото на този преди него, това също води до сериозни последици,решаващи успеха или неуспеха и често живота и смъртта. Това e Божествено правило и никой не може да го наруши без тежки последици.

При семейното констелиране този ред излиза наяве и неговото възтановяване e предпоставка за един успешен живот.

МЕТОД НА РАБОТА

Метод на работа
По време на самото констелиране в групата се създава енергийно поле, което показва скритата семейна динамика за която никой не е предполагал, че съществува. Това помага на човека да види връзките между членовете в семейството си, да осъзнае къде се коренят тежки и проблемни ситуации в живота му, да разбере истината за своите неуспехи в живота.

Семейните констелации са един мощен метод на работа и помагат да се върне естествения баланс в семейната система и тогава любовта между членовете на семейството тече свободно и стават ясни някои заплитания.

След констелации човек получава дълбока свързаност със себе си, със семейството си, движение във вярната посока, лекота, сила , увереност, чувството, че е на мястото си. Постига се вземане на правили решения, емоционален баланс физическо изцеление и хармонизиране на отношенията в семейството.

Избира се представител за човека,който иска да изясни нещо за себе си.Например: какви могат да са причините за дадена болест или за трудостите в семейната връзка,или пък какво стои по пътя на успеха му.

Терапевта събира информация за важни случки и събития в живота на клиента и неговото семейство-родители, братя, сестри, деца. След това подрежда представителите на членове от семейството в отношения един спрямо друг и тогава наблюдава движенията на представителите.

При това не е нужно представителят да знае каквото и да било за желанията на този човек. Оказва се,че в момента, в който представителят е избран и поставен в констелация, той влиза в контакт с един друг духовен свят, от където се получава информация за следните неща:

1.За какво наистина става въпрос?
2.Къде са причините за една болест?
3.Какво да се вземе под внимание и да се направи,за да се стигне до добро решение?
4.Кое правило на любовта е било пренебрегнато или нарушено?
5.Какво би поредило отново това, което е разбъркано?
6.Какви са първите необходими стъпки и кои следват след това?
7.Какво трябва да бъде оставено и какво отказано?
8.Кои мъртавци трябва да възкръснат и да останат в живота за извесно време, преди да намерят спокойствие?
9.За кой забравени трябва да си спомним и да ги върнем у дома?
10.Какво ни свързва отново с онези, които са отделени от нас?

Метода е приложим като групови сесии (може и индивидуални) под формата на практически семинари.

Теми, които се засягат при семейните констелации:
• партньорски отношения;
• отношения родители-деца;
• здравословни проблеми;
• емоционални проблеми-страх, депресии, тревожност и др.;
• консултации при конфликтни отношения във бизнеса;
• вземане на важни решения.

ЗАЩО КОНСТЕЛАЦИЯ

Защо и за кого са полезни констелациите
Безспорно семейните констелации са полезни за всички! В живота на всеки съществува и още нещо, което може да се промени към по-добро.

Семейните констелации са мощен инструмент за различни сфери от нашия живот – както за разрешаване на проблеми в семейството, така и за ситуации в работата. Голямо влияние имат и върху здравето, не само физическото, но и емоционалното както Хелингер казва: ”Извън нашето тяло важна роля играе и нашата душа и нашето чувство. Защото понякога болката на душата се чувства много по-интензивно от болката в тялото.” Повлияват се някой негативни страни от нашия характер – гняв, агресия, тревожност, ревност, страх и др.

При тази терапия не е необходимо да присъстват други членове от семейството (партньори, родители, деца). Достатъчен е само желаещият да се констелира, защото там се разрешава негов проблем. Ако някой от това семейство има желание – да, но всичко става със съгласие и уважение на мнението му. Ако близките са починали също няма проблем защото те се заместват от членове на терапевтичната група.

От опита, който са показали семeйните констелации се наблюдава, че положителен резултат има не само този, който участва в терапевтичната група, но и всички членове от семейството му.

За кого носят голяма полза семейните констелации:
• зависими от алкохол и наркотици
• хора с хомосксуални наклонности(отношението ми към това е толерантно)
• сериозни заболявания
• депресии
• страхови неврози

За предпочитане е деца под 18 год. да не се полагат на констелиране. В тези сучаи е добре да присъстват двамата родители.

Проблемите с по-малки деца също се разрешават от родителите.

Ако ви е трудно да работите в група може като начало само да присъствате и когато усетите, че може да изложите своя проблем ,тогава да се включите. Но само присъствието ви е достатъчно,за да навлезете в полето на работа и да усетите кое ви докосва от всичко което се случва. Разбира се могат да се правят и индивидуални констелации.

Колко дълго се правят констелации?

Обикновенно констелациите могат да продължат повече от един терапевтичен семинар,но това зависи от участника – как той е представил темата, която ще се разглежда и какво ще се прояви по времена работата още.Това е процес,който е повлиян от движения, които са извън нашите представи. Това е работа на ниво Душа и тя се повлява по различен начин отколкото нашия ум. В Душата и в посъзнанието трасформациите са с различно времетраене.

Има три начина ,по които семейните констелации работят за вас:

1) Единият е просто да присъствате, наблюдавайки констелациите на други участници. Знайте, че никога не сте съвсем отстрани, когато сте в такава група. Случващото се в работата на другите, ви въздейства винаги и нещо във вас самите неизменно се придвижва към място на повече разбиране, приемане и лекота.

2) Вторият начин да учите е като участвате като представител в констелацията на друг участник. Ролите в които участвате, по някакъв начин винаги са свързани лично с вас и този опит безспорно ще разшири представата ви за вас самите и за възможностите на самия метод. Понякога преживяването ви в роля може да бъде изключително интензивно и трансформиращо, по-силно от всичко друго в тази работа.

3) Третият начин да получите от тази група е като поставите лична тема за работа. Този подход може да доведе до директно разрешение на вашия казус, както може и да покаже какво пречи на темата ви да получи търсеното разрешение в този момент. Във всеки един случай ще научите много от тази ситуация.

За да се създаде психологически защитено простраство за работа, подкрепящо доверието и разкриването на лична инфомация, всеки участник в групата се ангажира с декларация за конфиденциалност, което означава съгласие да споделя с други хора само лично преживяното в групата, но не и информацията предоставена от други хора.

След констелациите често човек се чувства необичайно-преживява съпротиви, страхове, може да е по-раздразнителен от обичайното,да променя своите настроения, често да изпитва тъга, физическо неразположение и др. Тези състояния са краткотрайни и преминават бързо,но това е добър знак, че процесите на промяна вече текат и констелациите са започнали да оказват своето въздействие, т.е. започнал е процес на изчистване на по-дълбоки нива

По-важно е да осъзнаем, че сме част от една група, наречена семейство, да започнем да я почитаме, да искаме да живеем в любов и уважение са себе си, с най-близките хора около нас и с всички останали!

Това го решава всеки сам! Винаги имаме избор и той е в нашите ръце!

ПОДГОТОВКА

Подготовка за констелация
За да протекат по-успешно за вас констелациите е необходимо да имате информация за:

Семейството в което сте се родили:
• вашите братя, сестри, полубратя и полусестри, мъртвородени, починали и абортирани и пометнали деца;
• родителилте ви, техните братя и сестри полубратя и полусестри, включително рано починалите или мъртвородените;
• на следващо ново са бабата и дядото и понякога техни братя и сестри или полубратя и полусестри, но това се случва рядко;
• особенно важни са онези,от споменатите по-горе, които имат лоша съдба или към, които членовете на системата са се отнесли несправедливо, например при наследство, или са били изключени или отделени,презрени или забравени;
• след това идват,често, това са най-важните лица, всички, които са сторили място за другите в системата, дори когато не са в роднинска връзка. Например-предишен мъж или предишна жена на родителите, на бабата и дядото или предишни годеници, дори да са починали. Към тях се числят бащата или майката на полубратята и полусестрите.

По-нататък и всички, от чиято вреда или загуба, някои от системата е извлякъл за себе си изгода. Например, когато някои наследява нещо, защото някой друг е починал по-рано или му е отнето наследството.

Вашето настоящо семейство
• съпруг(а) – неговото семейство;
• деца (включително и абортирани или мъртвородени);
• предишни партниьори (ваши и на съпруга(та);
• деца от предишни връзки (и на двамата).

Ако е възможно да съберете информация за рожденното и настоящото ви семейство за следните случаи:
• има ли инвалиди или тежки заболявания след раждане на дете (вашата майка, баба, предишна жена на баща ви или дядо ви);
• извънбрачни деца;
• изоставени или осиновени или дадени за осиновяване деца;
• трудно раждане или цезарово сечение;
• деца отделени от майката за дълго време;
• силни травми в детството;
• убити при инцидент или умишлено убийство;
• убити във война;
• зависими от алкохол и наркотици.

БИЗНЕС КОНСТЕЛАЦИЯ
Семейните констелации са един новаторски метод на работа по отношение на успеха ни в бизнеса. Берт Хелингер, благодарение на дългия си опит и дълбоко философските си възгледи е извел една „формула”, която може да бъде изкючително полезна за разбирането и промяна на вашето отношение към бизнеса и заедно с това крачка към по-големи резултати от вашата работа. Тази теория може да ви озадачи, но повярвайте ми тя е от решаващо значение.

УСПЕХ
Къде започва успеха? Той започва от нашата майка. Защото както човек се отнася към своята майка, така той се отнася и към своята професия. Ако се отдръпва от нея, то така той се отдръпва от своя живот и от работата си. Така и живота се отдръпва от него.

При много хора приемането на майката се усложнява от различни преживявания в миналото. Така например: при ранна раздяла с нея, ако са били давани за отглеждане от други хора (близки или не на семейството) или майката е боледувала и трябвало да е в покой. Ако ние сме били болни и тя не е можела да ни посещава. Това дълбоко влияе на нашето поведение към нея в бъдеще.

Болката от раздялата с нея и усещането за безпомощност, отчаяние, невъзможност да сме с нея, когато сме се нуждаели от това ни довежда до определено вътрешно решение. Например:”Аз се отказвам от нея”, ”Ще остана сам”, ”Ще се държа на разтояние от нея”.

Когато на детето му е позволено да се върне при майка си,то често се отвръща,не и позволява да го докосва,затваря се за нейната любов.Първите ранни етапи на движение към майката имат големи последствия за нашия успех в живота.

Това влияе и на отношенията ни с пртниьора и на отношението ни към нашите деца. Тази травма може да се преодолее, благодарение на семейните констелации, там където е започнала,за да се възтанови това движение към майката. Ранно прекъснатото движение към майка ни в бъдеще се проявява основно препядствие по пътя за достигане на успех в нашата професия.

МЕДИТАЦИЯ
Можете да ги практикувате сами, ако изпитвате нужда, те действат на дълбоки нива и изцеляващо.

Нашите собствени вътрешни правила:
„Нека си отделим време и се отпуснем в дълбока съсредоточеност. Това най-лесно ни се отдава само, ако останем в мига, такъв какъвто е, без да се захващаме за него и без да гледаме напред или назад.
След извесно време ще се озовем в нашето детство. Да огледаме за ситуации в които си създаваме грижи за майка си или баща си. Главна грижа за всяко дете е дали родителите му се ще останат, дали ще си тръгат или ще се разболеят или умрат. Гледаме на тази ситуация с очите на детето,което сме били. Какво се в душата ни? Как сме се справяли тогава със страховете си?
Имало ли е вътрешно правило,което сме следвали? Дали сме дали обещание с по-голяма сила или обет в смисъла на: ”Ако се погрижиш родителите ми да останат, тогава аз ще…”Това биха били правила, подобни на: По-добре аз, отколкото ти.
Въпросът е: Какво сме били готови да виждаме, като ценно тогава и какво да жертваме като насрещно действие за подаръка на майката или на някой друг от семейството да му стане по-добре или да останат заедно с нас. Дали не сме пожертвали нещо вътрешно от нашето здраве? Дали сме били дори готови дори да умрем за това? И как всичко това се отразило по нататък в нашия живот? Как сме се справили с тялото си?
Въпросът е как да обезсилим действието на това обещание или на това правило? Как да се върнем изцяло към нашето очакване за живота и радостта от него и към нашето здраве?
Поглеждаме към лицата,за които сме били готови да пожертваме всичко, за да останат и да се чувстват по-добре. Вътрешно се покланяме пред тях и ги гледаме.
След извесно време, когато наистина се чувстваме малки и усещаме величието импред нас, казваме:”Тук сте великите.Тук ставате велики. Пред вас съм малък и оставам малък.”
И тогава гледаме към една отвън тях към една вечна сила, в чиито ръце лежи тяхната и нашата съдба и то само в нейните ръце. Вероятно наричаме тази сила Бог. Гледаме тази сила в очите и вероятно ще усетим как по бузите и се стичат сълзи,защото тя вижда какво сме били готови да пожертваме за родителите си и за други хора. Тя ни хваща за ръка. Събираме цялата си смелост и и казваме:”Моля те вземи всички тези правила обратно, всички мои обещания,всички мои надежди оттогава. Оставям ги в твоите ръце и ги предавам на любовта ти. Така както те молих да спасиш родителите ми или който и друг да е било, така моля спаси ме от тези правила.”
И тогава чакаме дълго, докато усетим какво се променя в нашето тяло и в нашето жизнено усещане и казваме на тази сила:”Благодаря!”
С тази медитация ви поведох само в едно от правилата. По подобен начин може да намерите за себе си спасение и от другите правила: Ти за мен и аз за теб.
Ако при тях ви се удаде да стигнете до спасение,ще навлезете в едно друго духовно поле, в едно поле приятелски настроено за всеки от нас. Как? Щастливо.

Медитация: Другата любов
Съсредоточаваме се с любов върху нашето тяло.Преминаваме през органите му с дълбока обич и внимание към раните му, преди всичко към нашето сърце. То бие с ритъма на едно вечно сърце от което идва целия живот и който идва с любов. И ние влизаме в съзвучие с него и оставаме тихи.
Нашето сърце бие в ритъм със света, какъвто е. Също и стова, което не искаме да приемем. То бие в съзвучие с нашата вина и вината на онези на които сме обидени и от които се страхуваме. Оставяме за тях място в сърцето си. Отдаваме се на този ритъм на сърцето и ставаме едно с него. Изведнъж тялото ни се отпуска. Всичко в него намира мястото си. Всичко бие в съзвучие с нас. Ние му принадлежим и всичко в тялото ни принадлежи.Ние сме с всичко в него тук, изцяло тук.
Всичко, което причинява болка на нас и на другите, оставяме на една творческа сила. Изоставяме го и чувстваме дълбок покой. Върнали сме се при любовта, при покоя със себе си и сдругите, при мира на нашето минало, при мира на нашата жина и нейните последици, при мира на вината на другите, независимо какво тя изисква от нас и продължава да изисква и усещаме дълбоко въздействие на тази отдаденост към всичко, каквото е и каквото е било.
Ние принадлежим тук. Всичко има право да оздравее, подето от пълнотата на живота – без вина, без изкупление, без справедливост в един нескончаем океан. Без добро и зло,с всичко в еднаква степен съществуващо с любов.

Медитация: Прегръдката
Съсредоточваме се, докато изцяло се успокоим и се върнем вътре в нас обратно в своето детство. След известно време започваме да усещаме потребност някой да ни прегърне, преди всичко майка ни.
Въпреки първоначалните съпротиви ние я гледаме в очите казваме:”Моля те задръж ме здраво.”Казваме и го като детето от онова време. Дори когато искаме да се възпротивим на нейната прегръдка се отпускаме. Отпускаме се дълбоко, докато отново се върнем при нея. И така върнали се при нея и отново едно с нея, поглеждаме в очите и и казваме бавно с големи паузи една сутрешна молитва, сутрешната молитва на нашия живот:

Благодарност към утрото на живота
Мила мамо, Вземам от тебе всичко,
цялото с всички подробности.
И на цялата цена, която ти е струвало
и която ми струва.
И от това ще сътворя нещо, което да те радва
(и за спомен)
Не трябва да е било напразно.
Държа го здраво и с чест
И ако ми е позволено, ще го предам нататък, както ти.
Имам те като моя майка
И ти можеш да ме имаш като свое дете.
За мен ти си единствената
И за теб аз съм твоето дете.
Ти си голямата, аз съм малкият.
Ти даваш, аз вземам, мила мамо.
Радвам се, че си приела татко.
Вие двамата сте единствените за мен.
Само вие!
Сега сме изцяло при нея,освободени и изцелени.Още държани здраво в обятията и и още едно с нея,поглеждаме към нашия баща.Гледаме в очите му и казваме нашата сутрешна молитва и на него:
Мили татко, Вземам от тебе всичко,
Цялото с всички подробности.И цялата цена ,която ти струвало и която ми струва.
И от това ше сътворя нещо,което да те радва.
(и за спомен).
Не трябва да ебило напразно.
Държа го здраво и с чест
И ако ми епозволено, ще го предам нататък както ти.
Имам те като мой баща
И ти можеш да ме имаш като твое дете.
За мене ти си единственият
И за теб аз съм твоето дете.
Ти си големият, аз съм малкият.
Ти даваш, аз вземам, мили татко.
Раздвам се, че си приел мама.
Вие двамата сте единствените за мен.
Само вие!
Тези медитации биха ви помогнали да освободите от себе си дълбоки емоции,страхове,да извървите обратия път кам вас самите, да свържете в едно цяло с ваште родители(дори те да не са сред живите или да са се разделили) и да се почувствате свободи и радостни.
ОПИТАЙТЕ! Това може да ви донесе само успех!
Тук ще публикувам различни медитации, които може да са ви полезни в определен етап или ако изпитате нужда да разрешите някакъв проблем.
И не забравяйте: Ние сме едно с нашето семейство нашите предци.

КОНТАКТИ

Център Тара – www.family-constellations.eu

Адрес: гр. Варна
Моб. тел.: 0886 652 515
Е-mail: rosi_s_georgieva@abv.bg

http://www.theta-healing-bg.com/

http://www.family-constellations.eu/

Comments are closed.