ТЕС – ЗДРАВЕ с Ценка Местанска

August 6, 2018
ЗА НАС

ScreenHunter_758 Aug. 06 07.40Ценка Местанска започва своята практика като психолог и семеен консултант.
Продължава своята квалификация в областта с обучения по методите Biofeedback и EFT/Emotional Freedom Technique/ в Англия.

През 2010г. се дипломира като преподавател и терапевт по EFT/Emotional Freedom Technique/ – Regent’s College, Лондон.
Провежда семинари и индивидуални терапии по EFT.

Доктор е по психология.Зад гърба й има вече над 2000 случая ,които доказват силата на ТЕС

МЕТОДЪТ ТЕС

Методът се нарича „Техника за Емоционална Свобода”!
Какво представлява ТЕС
Една от най-ефективните техники за себеусъвършенстване и подобряване качеството на живот – една техника, с която все повече хора преоткриват себе си, постигат нови и нови успехи в личен и професионален план е Техниката за Емоционална Свобода (ТЕС) или Техника за Емоционално Освобождаване (ТЕО), идващи от Emotional Freedom Technique (EFT)

История
ТЕС е създадена от американеца Гари Крейг – инженер от университета Станфорд, Калифорния. Методът представлява направление в енергийната психология. Основната концепция, на която се базира, е, че „причината за всички негативни емоции са прекъсвания в енергийната система на човешкото тяло.“
Техника за емоционална свобода, ще ви позволи да се освободите от ограничаващия ефект на негативните емоции във вашия живот.

“Нима емоциите са ми проблемът!?
Та аз имам толкова други по-съществени проблеми, нямам време да обръщам внимание на негативните си емоции!”,
ScreenHunter_759 Aug. 06 07.42За съжаление, много често негативни емоции като страх, душевна болка, чувство за вина или гняв не ни позволяват да бъдем ефективни и да се наслаждаваме на живота.
Осъзнати или на подсъзнателно ниво, тези емоции влияят на повечето от нас ежедневно, като ни карат да казваме и да правим неща, за които по-късно съжаляваме, или ни пречат да правим нещата, които бихме искали.
Всъщност светът няма да се промени, но начинът, по-който гледате на него, ще бъде коренно различен. Вие ще сте по-спокойни, по-усмихнати, по-щастливи. Ще сте по-оптимистично настроени и ще се справяте с ударите на съдбата с по-голяма лекота.

По последни проучвания в областта на психологията и хроничните заболявания над 80% от проблемите със здравето имат емоционални корени.Методът се нарича „Техника за Емоционална Свобода”!
Какво представлява ТЕС
Една от най-ефективните техники за себеусъвършенстване и подобряване качеството на живот – една техника, с която все повече хора преоткриват себе си, постигат нови и нови успехи в личен и професионален план е Техниката за Емоционална Свобода (ТЕС) или Техника за Емоционално Освобождаване (ТЕО), идващи от Emotional Freedom Technique (EFT)

БИОФИЙДБЕК

БИОФИЙДБЕК (BIOFEEDBACK /BFB/) ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА!!!!!

ДУМАТА „BIOFEEDBACK” ИДВА ОТ “BIO”,KOETO ОЗНАЧАВА „ЖИВОТ” И „FEEDBACK”-ОБРАТНА ВРЪЗКА. BFB Е ЧУВСТВАТА И УСЕЩАНИЯТА НИ, КОИТО ЕЖЕДНЕВНО ИМАМЕ И ИЗЖИВЯВАМЕ. ЗА ПРИМЕР, АКО ЧУЕМЕ МУЗИКАТА, КОЯТО НИ ХАРЕСВА, НИЕ ИЗЖИВЯВАМЕ НЕЩО ПРИЯТНО И СЕ УСПОКОЯВАМЕ ИЛИ, ОБРАТНО, АКО ПОПАДНЕМ В УВЕЛИЧАВАЩИЯ СЕ ТРАФИК, ЗАПОЧВАМЕ ДА СМЕ НАПРЕГНАТИ И НЕРВНИ.СЛЕД МНОГО ПОВТАРЯНЕ И ИЗЖИВЯВАНЕ НА СИТУАЦИИТЕ, ТЕЗИ РЕАКЦИИ СТАВАТ НАВИК ЗА НАС.
ДОКАТО ОБАЧЕ ЕДНИ СА ДОБРИ ЗА НАШЕТО ЗДРАВЕ, ДРУГИ КАТО НАПРЕЖЕНИЕ, СТРЕС И БОЛКА НЕ СА. НИЕ МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ НАШИТЕ ВРЕДНИ НАВИЦИ, ДА ПОДОБРИМ НАШЕТО ЗДРАВЕ И СЪЩЕСТВУВАНЕ, ИЗПОЛЗВАЙКИ BIOFEEDBACK.
ОТКРИТИЕТО НА ТОЗИ МЕТОД ДАТИРА ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ. ВКЛЮЧВА СЕ КАТО ДОПЪЛНИТЕЛЕН ИЛИ ОСНОВЕН МЕТОД НА ЛЕЧЕНИЕ НА РЕДИЦА ЗАБОЛЯВАНИЯ.

BIOFEEDBACK СЕ ОСНОВАВА НА НЯКОЛКО ПРИНЦИПА:

  • ВРЪЗКАТА И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО МЕЖДУ СЪЗНАНИЕТО И ТЯЛОТО.
  • ДОСТИГАНЕ НА БАЛАНС ИЛИ “HOMEOSTASIS” МЕЖДУ СЪЗНАНИЕТО И ТЯЛОТО.
  • ДОСТИГАНЕ НА МЕНТАЛЕН КОНТРОЛ,КОЙТО ПОМАГА НА ФИЗИЧЕСКИЯ КОНТРОЛ, ПОЛЕЗЕН ЗА ОВЛАДЯВАНЕ НА БОЛКА, ГНЯВ, СТРАХ , ДЕПРЕСИЯ И РЕДИЦА ДРУГИ НЕГАТИВНИ СЪСТОЯНИЯ.
  • ИМАЙКИ ИНТЕРЕСА КЪМ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА BIOFEEDBACK, НИЕ ПОСТИГАМЕ МНОГО ПО-ДОБРО ЗДРАВЕ И РЕАЛИЗАЦИЯ В ЖИВОТА СИ.

ПОВЕЧЕ ОТ 40 ГОД. BIOFEEDBACK СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА РЕДИЦА ЗАБОЛЯВАНИЯ ПРИ ДЕЦАТА В САЩ, АНГЛИЯ И РЕДИЦА ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ.
ЕТО НЯКОИ ОТ ТЯХ :
*ГЛАВОБОЛИЕ
*МИГРЕНА
*СТРАХ
*ПАНИКА
*АСТМА
*СТРЕС
*ЗАПЕК
*БЕЗСЪНИЕ
*ADHD and ADD /ХИПЕРАКТИВНОСТ, ЛИПСА НА КОНЦЕНТРАЦИЯ
*КОНЦЕНТРАЦИЯ И ВНИМАНИЕ ПРИ ДЕЦА И СПОРТИСТИ
*ПАНИЧЕСКА АТАКА
*ТОПЛИ ВЪЛНИ
*ДЕПРЕСИЯ
*ОТСЛАБВАНЕ
*ОТКАЗВАНЕ ОТ ЦИГАРИ,ШОКОЛАД,АЛКОХОЛ И ДР.

ДЕЦАТА МОГАТ ДА СЕ УЧАТ НА МЕТОДА ,КОЙТО ЩЕ ИМ ПОМОГНЕ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО, КОНЦЕНТРАЦИЯТА В ЧАСОВЕТЕ И СЛЕДЕНЕТО НА УЧЕБНИЯ МАТЕРИАЛ ЩЕ БЪДЕ МНОГО ПО-ЗАДЪЛБОЧЕНО! ПОДОБРЯВЯТ СЕ ПОВЕДЕНЧЕСКИТЕ МОДЕЛИ В СЕМЕЙСТВОТО, СРЕДАТА И УЧИЛИЩЕТО!

METOДА ВКЛЮЧВА И МНОГО ТЕХНИКИ, КОИТО ЩЕ ПОДОБРЯТ ПОЧЕРКА, ПРАВОПИСА И ПАМЕТТА ИМ!
ПОСТИГАТ СЕ ВИСОКИ И ТРАЙНИ РЕЗУЛТАТИ И В СПОРТА,РАЗВИТИЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ КАЧЕСТВА ЗА ОТДЕЛНИТЕ ВИДОВЕ СПОРТ, ОСОБЕНО ПРИ ТЕЗИ, ПРИ КОЙТО СЕ ИЗИСКВА ПОВЕЧЕ КОНЦЕНТРАЦИЯ И ВНИМАНИЕ – СПОРТНА СТРЕЛБА, СПОРТНО ОРИЕНТИРАНЕ, КОЛЕКТИВНИ ИГРИ И Т.Н.

СТРЕС- КОНТРОЛА ПРИ ДЕЦАТА В СЪВРЕМЕННИТЕ И НАПРЕГНАТИ ДНИ Е МНОГО ВАЖЕН ЗА ОВЛАДЯВАНЕ И РОДИТЕЛИТЕ ТУК МОГАТ ДА БЪДАТ НАПЪЛНО СПОКОЙНИ, ЗНАЕЙКИ, ЧЕ ТЕ ЛЕСНО ГО ПРЕОДОЛЯВАТ, ЗНАЕЙКИ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА BIOFEEDBACK.

РЕЛАКСАЦИЯТА И ТЕХНИКИТЕ СВЪРЗАНИ С НЕЯ СА ОСНОВНО ЗВЕНО ТУК!
ОБУЧЕНИЕТО СЕ ИЗВЪРШВА ИНДИВИДУАЛНО И ГРУПОВО.
ВКЛЮЧЕНИ СА КОМПЮТЪРНИ ИГРИ,ТЕСТОВЕ И ИГРИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ВНИМАНИЕТО,ТЕСТОВЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА РЕЖИМА НА ХРАНЕНЕ НА ДЕТЕТО.
МЕТОДА Е ИДЕАЛНИЯ СПОСОБ ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА ДА РАЗВИЯТ ОТ РАНО КОНЦЕНТРАЦИЯ И ВНИМАНИЕ, КАКТО И РЕДИЦА ДРУГИ ПОЛОЖИТЕЛНИ
МОМЕНТИ В ТЯХНОТО ОФОРМЯНЕ КАТО ЗДРАВИ И СОЦИАЛНИ ЛИЧНОСТИ.

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_759 Aug. 06 07.42P2160115-1024x768P2160072-1024x768IMG_8467-1024x768IMG_8456-1024x768IMG_8434-1024x7686 (1)432
КОНТАКТИ

ТЕС – ЗДРАВЕ с Ценка Местанска – tes-zdrave.com
Адрес:
Моб. тел.: 0888 412 569 (от 12.00 до 14.00),
E-mail: mestanska@ yahoo.com
без събота и неделя !!!

Текст и изображения: tes-zdrave.com

Comments are closed.