Ветеринарна клиника „Изгрев” – Ветеринарна клиника Бургас

October 26, 2020
ЗА НАС

Izgrev220x110

Клиниката отваря врати на 03.10.2006г.

Средата на 2008г. е открит Рентгенов Кабинет към Клиниката, който е първият лицензиран такъв на територията на Бургаска област.
Клиниката разполага с Ехограф, ЕКГ-апарат, Ултразвуков скалер за почистване зъбния камък на домашните любимци, Стоматологична турбина, Апарати за изследване на кръв/биохимия и
морфология /, Машина за Инхалационна анестезия, Кислороден Преобразувател . Разполага и с необходимата апаратура и тестове за извършване на дерматологични изследвания, копропроби, урина- биохимия и седимент, изследвания за кръвни паразити и вирусни заболявания, тестване за дерматофити, Биопсични изследвания.
Екипът от ветеринарни лекари освен работата с изброените по-горе уреди, извършва и хирургични интервенции: ортопедични, онкологична хирургия с реконструкция, коремни операции, операции в областта на главата, козметични операции. Извършвасе и подстригване – хигиенно и естетично.

Към момента в Клиниката работят :

д-р И. Дочев /управител/ – дерматология, инфекциозни и паразитни заболявания, образна диагностика, стоматология и ортопедия, онкологична хирургия

д-р Дочева – анестезиология, екзотични домашни любимци,спешна медицина, акушерство и гинекологични заболявания, зоопсихология, хирургия

д-р Стефанов – вътрешни болести, лабораторна диагностика, инфекциозни заболявания, диетология, хирургия

ЕКИП

Eкипът на Ветеринарна Клиника „ИЗГРЕВ“ , включва трима ветеринарни лекаря:

1. д-р Дочев /управител/ (дерматология, инфекциозни и паразитни заболявания, образна диагностика, стоматология и ортопедия, онкологична хирургия)
2. д-р Дочева (анестезиология, екзотични домашни любимци,спешна медицина, акушерство и гинекологични заболявания, зоопсихология, хирургия)
3. д-р Стефанов (вътрешни болести, лабораторна диагностика, инфекциозни заболявания, диетология, хирургия)
Ние сме готови винаги да помогнем на вашите домашни любимци, като за целта влагаме най-доброто от нашите умения и познания,
както и се стремим да работим с най- добрата апаратура и медикаменти с цел постигане на най-качествено обслужване.
По този начин ние свеждаме до минимум риска за домашните любимци при различните манипулации, операции и медикаментозни третирания, такаче вие нашите клиенти както и ние самите да можем да им се радваме максимално дълъг период от време.
През годините част от екипът на клиниката са били д-р Мастиков,
д-р Христова както и д-р Тенева.
д-р Мастиков сега работи за САМ БС ЕООД основен вносител на фирма MERIAL и ROYAL CANIN за България, като редовно ни доставя най-новата и иновативна имформация за продуктите на тези фирми.
От откриването си Ветеринарна Клиника „ИЗГРЕВ“ дава шанс на желаещите студенти за стажуване целогодишно.

УСЛУГИ
Годишен абонамент

Използвайки услугата ГОДИШЕН АБОНАМЕНТ предлагана ви от ВЕТЕРИНАРНА АМБУЛАТОРИЯ “ИЗГРЕВ” вие получавате персонална абонаментна карта. Чрез нея вие ще може да ползвате отстъпки от ваксинациите, манипулациите,
оперативните намеси, които могат да бъдат извършени на вашия домашен любимец. Също така като АБОНАТ на ВЕТЕРИНАРНА АМБУЛАТОРИЯ “ИЗГРЕВ” вие ще се ползвате и с търговски отстъпки при закупуване на храни, хранителни и фуражни добавки, лекарства и аксесоари за вашите любимци.
Услугата ГОДИШЕН АБОНАМЕНТ може да бъде ползвана под формата на ЧЕТИРИ ТАРИФНИ ПЛАНА – Бронз, Силвър, Голд и Платинум.                                                                                                                                                                                                                     Плановете между които може да избирате са във варианти както за един, така и за няколко домашни любимеца
Клиентска карта

При Вашето първо посещение във Ветеринарна Амбулатория “ИЗГРЕВ”, ще Ви бъде издадена Клиентска Карта(важи и за стари клиенти на амбулаторията).Притежателят на тази карта, ползвал услугите на Амбулаторията по повод: ваксинации, обезпаразитяваия, прегледи, операции, рентгенография, лабораторна диагностика и др., поне веднъж годишно, ползва 5% отстъпка при пазаруване от търговската част на Ветеринарна Амбулатория “ИЗГРЕВ”.

При всяко пазаруване получавате бонус точки. При натрупване на определен брои бонус точки Вашият домашен любимец получава подарък.

Моля , при всяко посещение носете Вашата Клиентска карта! Това би улеснило Вашето обслужване.

Визитация по домовете

Ветеринарна Амбулатория “ИЗГРЕВ” разполага с ново, удобно и съвременно превозно средство ,чрез което ние можем да пренесем от едно до друго място вашия домашен любимец. ВИЗИТАЦИЯ ПО ДОМОВЕТЕ , като услуга е удобна и полезна особенно за стопаните на животинки, които не разполагат със собствен транспорт или друга алтернатива за да може тяхната животинка да получи ветеринарномедицинска помощ, или да стигне до ветеринарномедицинското лечебно заведение. Също така и в случаи, когато сте отдалечени, а желаете да осигурите важните и задължителни за един любимец профилактични мероприятия/ ваксинация, вътрешно и външно обезпаразитяване, профилактичен преглед и др./. Най-общо казано това е услуга за стопаните, на които им е физически невъзможно да заведат домашните си любимци на ветеринарен лекар или за тези които не желаят да причиняват излишен стрес и дискомфорт на животинката си. Естествено последното не важи в случаите, когато любимецът е болен.
Консултации

Ние ще ви консултираме относно:

-най-доброто за здравето на вашия домашен любимец, за да бъде той щастлив и игрив

-правилен избор на здрав и/или породист домашен питомец

-съвети относно начално възпитание,привикване към новия дом,необходими аксесоари,начини и методи за правилно отглеждане

-правилно хранене – с готови или с домашно приготвени храни. честота на хранене и дажби. видове витамини, минерали и хранителни добавки, както и правилното им дозиране.

-диагностицирани заболявания и тяхното медикаментозно лечение

-диетотерапия, подпомагаща основното лечение. назначаване на правилната диета – готова или домашно приготвена.

-предстоящо оперативно лечение

-проведени лабораторни,ренгенови и ехографски изследвания

-отглеждане на тежко болни и стари животни

Мениджмънт на Болката

ИЗПИТВАТЛИ ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ БОЛКА?

ЕДНО ОСТАРЯЛО СХВАЩАНЕ И ЗАБЛУДА, Е ЧЕ ТЕ НЕ ЧУВСТВАТ БОЛКАТА КАТО НАС ХОРАТА, НО ТОВА НЕ Е ТАКА. ЧУВСТВАТ Я И ТО СЪЩО ТОЛКОВА СИЛНО КОЛКОТО И НИЕ. ЗА ЖАЛОСТ ТЕ НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ И ЧЕСТО ПЪТИ НЕ МОГАТ ДА Я ПОКАЖАТ ПО НАЧИН, ТАКА ЧЕ ДА РАЗБЕРЕМ ЧЕ ИЗПИТВАТ БОЛКА.

БОЛКА МОЖЕ ДА ВЪЗНИКНЕ ПОРАДИ МНОГО ПРИЧИНИ – РАЗЛИЧЕН ТИП НАРАНЯВАНЕ, СЛЕД ОПЕРАТИВНА ИНТЕРВЕНЦИЯ, ПРИ НАЛИЧИЕ НА НОВООБРАЗУВАНИЕ, ГЛАУКОМА, АРТРИТИ, ОСТЕОАРТРИТИ, СПОНДИЛИТИ, ХЕМОРАГИЧЕН ГАСТРОЕНТЕРИТ, УРОЛИТИ, ФУС, МЕГАКОЛОН, ЕДЕМ НА БЯЛ ДРОБ, ПЛЕВРАЛЕН ИЗЛИВ, КОНСТИПАЦИЯ, ОБСТИПАЦИЯ, ГИНГИВИТ, СТОМАТИТ, И Т.Н.

НЕКА ЗАЕДНО ПОЕМЕМ КОНТРОЛА ВЪРХУ БОЛКАТА, И ДА СПЕСТИМ И ПРЕКЪСНЕМ СТРАДАНИЯТА, КОИТО ПРИЧИНЯВА ТЯ НА ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ.
ВЪВ ВЕТЕРИНАРНА АМБУЛАТОРИЯ “ИЗГРЕВ” РАЗПОЛАГАМЕ С  ИНЖЕКТИВНИ СРЕДСТВА ЗА МЕНИДЖМЪНТ НА БОЛКАТА, КАКТО И С  ТАБЛЕТНИ И ТЕЧНИ ФОРМИ, ОВКУСЕНИ И ЛЕСНИ ЗА УПОТРЕБА.

НЕКА ЗАЕДНО КАЖЕМ НЕ НА БОЛКАТА, ЗА ДА СЕ РАДВАМЕ ОТНОВО НА ЕДИН ПО-ЖИЗНЕН И ЩАСТЛИВ ПИТОМЕЦ.

Лабораторна диагностика

Ветеринарна Амбулатория “ИЗГРЕВ” разполага с модерна и съвременна апаратура за извършване на лабораторна диагностика. Благодарение на автоматичния хематологиче анализатор, бързо и качествено се определя бял и червена кръвна картина, количество на тромбоцитите, степен и вид на анемията и др. Извършваме още и биохимично изследване на чернодробни, бъбречни и др. показатели, изследване на урина, копропроби, дерматологично изследване, изследване за кръвни паразити, изследване за дерматофити, изследване за Дирофилариоза и др. Чрез всички тези изследвания ние, във Ветеринарна Амбулатория “ИЗГРЕВ” целим бързото поставянена точна диагноза, а от там и на най-доброто, подходящо и качествено лечение за вашия домашен любимец.                                                                                                                                                              Във Ветеринарна Амбулатория “ИЗГРЕВ” се използват и тестовете за Бърза диагностика на някои вирусни и паразитни заболявания. Тестовете с които работим са на фирма IDEXX, както и на някои корейски и китайски фирми. Благодарение на тези тестове е възможно откриването и поставянето на диагноза на някои особенно опасни заболявания, чието диагностициране е възможно само тестово/ ЛАЙШМАНИОЗА, ЕРЛИХИОЗА, ЛАЙМСКА БОЛЕСТ, ДИРОФИЛАРИОЗА, ТОКСОПЛАЗМОЗА/.                                                                                                                                                                                                          При нас се извършва и биопсия по метода FNA.
Евтаназия

Може би най-отговорното и благородно нещо, което можете да направите за вашия любимец-тежко и неизлечимо болен или сериозно наранен, е да обсъдите и решите с вашия ветеринарен лекар възможността за хуманна евтаназия.

Съвместният  ви живот с вашия  любимец  е сътворил едно приятелство, той е вече неделима
част от вашето семейство.  Вие сте отговорни за своя питомник  и за неговия  добър и пълноценен  живот.

 Решението за евтаназия е едно от най-тежките изпитания, защото това трябва да решите вие и никой друг. Вашият ветеринарен лекар, семейството ви и приятелите могат да ви помогнат да вземете правилното решение. Винаги трябва да се има предвид какво е добро не само за вашият питомник, но също за вас и вашето семейство. Качеството на живот за домашния ви любимец е важно както за него така и за вас.

Ако вашия домашен любимец  боледува тежко, ако от дълго време изпитва болки и ежедневието му е повече страдание отколкото радост…вероятно трябва да вземето решението за евтаназия.
Вашият ветеринарен лекар със сигурност разбира емоционалната ви привързаност. Той ще направи преглед, ще проведе нужните изследвания, за да определи точното състояние на домашният ви любимец  и ще ви даде информация какво да очаквате в перспектива-има ли шансовете за възстановяване и какви са възможните последствия от едно дълго лечение. Вашият ветеринарен лекар не може да вземе това решение вместо вас, затова е важно вие да разберете напълно състоянието на вашият питомник  сега и занапред. Ако нещо в диагнозата или заключението не ви е ясно-питайте отново.

Евтаназия се извършва не само при тежко боледуване, но и тогава, когато домашния любимец  е агресивен, неконтролируем и опасен  за вас и близките ви. Част от нежеланите и ненормални поведения при домашните любимци  са временни и могат да се променят, така че е важно да обсъдите още веднъж всичко подробно с вашия ветеринарен лекар.
Икономически, емоционални и пространствени ограничения също могат да са причина да се стигне до вземане на решение за евтаназия. Понякога е възможно да успеете да намерите нов дом на вашия домашен любимец и тази опция трябва да е с предимство пред евтаназията. Евтаназията трябва да се избира единствено и само, когато всички други възможности са изчерпани.

Членовете на семейството обикновено са наясно с проблемите на домашния любимец, но вие задължително още веднъж и с тях трябва да обсъдите цялата информация, която имате от вашия лекар. Едно дълго и скъпо лечение може да се окаже емоционално и финансово бреме, което вие и семейството ви да не можете да понесете. За това трябва да се говори честно и открито. Окуражавайте близките си да споделят мислите и чувствата си.

Евтаназията обикновено се извършва с една единствена  инжекция приложена венозно. Тя се предшества от въвеждане на животното в анестезия. Преди пристъпване към евтаназия при използването на анестетик вашият любимец не бива да е ял,  за да се спестят нелицеприятни моменти, които могат да настъпят вследствие поставянето на анестетика. По време на извършване на евтаназията присъстват само ветеринарния лекар и неговия помощник, защото това не е атракция, а скръбен и неприятен момент не само за собственика на домашния любимец, но и за неговия ветеринарен лекар. След поставяне на инжекцията Смъртта настъпва  бързо и безболезнено. Нормална практика е след приключване на евтаназията любимецът да бъде предаден на собственика опакован, освен ако собственика не е пожелал друго предварително.

Вашият любимец е важна част от вашия живот, така че е напълно естествено да чувствате, че губите скъп  приятел. Сбогуването е естествена стъпка, с която изразявате чувство на тъга, скръб и загуба. Има различни видове тъга, но никой от нас няма достатъчно опит за справяне с това. Страдание е да приемете факта, че живота ви след това не включва вашия любимец. Понякога гневът и вината изместват тъгата. Може да започнете да се обвинявате, че сте прибързали, че не сте решили да се продължи лечението, че не сте чули още едно мнение, че сте безотговорни. Важно е да споделяте как се чувствате с хора, които ви разбират и подкрепят. Говорете за тъгата си, но също и за хубавите мигове с вашия любимец, за случки в които заедно сте се забавлявали и за спомените, които са най-важни. Разбирайки всичко това-вие ще се справите по-лесно.

Смъртта на вашият любимец ще ви разстрои много, особено когато това е било свързано с евтаназия. Някои хора твърдят, че никога не биха имали отново животинка, а други си вземат веднага и така преодоляват по-лесно загубата. Новия питомец  никога няма да измести в сърцето ви вече изгубения любимец, но ще намери място в живота ви и ще ви носи много радост.

Периодът от раждането до смъртта при животните е много по-къс, отколкото при хората. Смъртта е част от житейския цикъл и не може да бъде избегната. Опитайте се да запазите живи спомените за хубавото време, прекарано с вашия любимец!

По материал на д-р Д. Василева

ЕКЗОТИЧНИ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Грижа за вашето влечуго

В последно време влечугите стават все по-популярни домашни любимци. Докато отношението на любителите на тези екзотични животни е подобно на емоциалната привързаност, която показваме към куче или котка, то грижите необходими за поддържане на добро здравословно състояние са коренно различни, а достоверната информация – трудно достъпна.

Когато решим да се сдобием с влечуго у дома, първото което трябва да обмислим е видът, който ни допада – като визия, характер и темперамент. Следващата стъпка е да се направи списък с оборудването, което ще е необходимо за отглеждане на животинката. Най-добрият вариант е бъдещият собственик да се консултира директно със специализиран зоомагазин за наличността на техниката и естествено за първоначалното финансовото вложение.

В зависимост от размера и начина на живот на избрания вид, трябва да се избере и подходящ терариум. Имайте предвид да вземете под внимание максималните размери на възрастното животно, за да избегнете закупуването на нов терариум след няколко месеца. Задължително е да се съобразите с изискванията на вида – дали е катерач, дали обича да копае или да плува. Може да се чувствате изкушени да си спестите разхода по скъп терариум и да го замените с обикновен аквариум, но това не е подходящ дом за новия член на вашето семейство. Четирите стъклени стени не осигуряват добра циркулация на въздуха, което води до натрупване на вредни изпарения и трудно поддържане на оптималната температура и влага на въздуха. Освен това, специалните терариуми имат фронтално разположени врати, които ви дават лесен достъп до интериора и улесняват контакта с влечугото и поддържането на хигиената. Мрежестият капак и възможността за заключване на вратичките ще ви гарантира сигурността на домашния любимец.

Добре известно е, че влечугите са студенокръвни животни, чиято температура е директно зависима от околната среда. Затова е от значение да се запознаете добре с точните изисквания на вашия домашен любимец през деня и през нощта, като повечето животни трябва да имат и топъл и студен ъгъл с разлика от 7-8⁰С, за да регулират метаболизма си. Подходящата температура се постига с помощта на лампи и различни нагревателни устройства. Изборът на броя и точната гама лампи е пряко свързан с вида на избраното влечуго и с размера на терариума. За повечето влечуги дневната температура трябва да е около 30⁰С, като в ъгъла за нагряване може да достига до 50⁰С. Имайте предвид, че осветителните тела трябва да са предназначени за терариума и за вашия питомец, за да се избегне недостиг на ултравиолетови лъчи, които са важни за продукцията на витамин Д и за правилното развитие на животинката. В България в момента се предлагат продукти основно на две фирми – Zoomed® и Exoterra®. За да поддържате температурата ще се наложи да се сдобиете и с устройство, което излъчва само топлина като пластини, камънии керамични нагреватели. Камъните концентрират топлината върху малко площ и са подходящи за много малки екземпляри, но крият опасност от изгаряния, когато едно по-едро животно се опитва да се стопли. Пластините са един добър вариант, тъй като са налични в различни размери в зависимост от размера на терариума и могат да бъдат поставени или на дъното или на страничната стена. Оптимално е, когато имате един термометър в топлия и един в хладния ъгъл.

Друг важен аспект от създаване на подходящ климат за вашия домашен любимец е влажността на въздуха. Тя е строго специфична за вида, койтоп сте си избрали, но трябва да имате предвид, че не бива да компенсирате добрата вентилацията в стремежа си да постигнете висока влажност. За тропическите влечуги, например, може да се сдобиете със специален овлажнител.

Още докато избирате точния вид влечуго, който искате да приютите, обърнете внимание на навиците в естествената му среда и субстрата, на който е свикнал. Правилната настилка ще ви помогне да поддържате необходимата влажност, хигиена и ще дава възможност за проява на естественото поведение. Например, много гущери обичат да копаят или да изграждат тунели, за което има специални настилки. Собствениците на голям брой животни в повечето случаи избират по-икономични варианти като хартия, вестник, текстилен килим или камъни, защото са по-лесни за почистване. Този вид настилка е особено подходящ за млади животни, тъй като те са неопитни ловци и често поглъщат от субтрата по време на хранене, което може да е и фатално.

Преди да настаните домашния любимец в новия му дом трябва да сте подготвени с избор на различни видове храна. Най-добре е да се запознаете с менюто, предлагано от предишния собственик. Така животинката ви по-бързо ще се адаптира към новата обстановка. При растителноядните видове трябва да внимавате зеленчуците и плодовете винаги да са добре измити и обелени, за да избегнете пренасяне на зарази или натравяне с пестициди, но при тях осигуряването на разнообразно меню не е трудно. За новодошлия домашен любимец изберете плодове с ярки цветове като ягоди, варена тиква, домати и банани, защото влечугите реагират на цвета и по-лесно ще се изкушат. За видовете, които се хранят с насекоми, може да предвидите допълнително контейнери за отглеждането на щурци и червеи. Говорете предварително с доставчици на жива храна, за да ги поръчате навреме за пристигането на питомеца. В специализираните зоомагазини ще видите както гранулирана, така и консервирана храна за по-популярните видове като зелени игуани, брадати агами и гекони. Имайте предвид обаче, че повечето екземпляри отказват да се хранят с гранула, ако са свикнали с жива храна. Предимствата на живите щурци и червеи са много – собственика има контрол върху хранителното им качество; с тях лесно могат да се дават хранителните добавки; ловуването подпомага запазването на инстинктите и осигурява движение, което е важно за изграждането на мускулатурата и за поддържането на здравословно тегло.

Независимо какъв вид хранене изберете, ще трябва да давате и хранителни добавки – основно калций и витамини като препоръката е препарата да не е комбиниран. До завършване на разтежа на младото влечуго, препоръката е калцият да се дава пет пъти, а витамините – три пъти седмично. Когато добавките са прахообразни, лесно може да овалвате насекомите или да ги поръсвате върху „салатата” за да сте сигурни, че домашният ви любимец ги е поел. Водата, която му осигурявате за пиене и/или къпане също може да се третира с препарати, които я пречистват от вредни съставки и предотвратяват развитието на бактерии.

Кога да потърсим помощта на ветеринарен лекар?

С напредването на ветеринарната медицина и широкото разпространение на влечугите, ветеринарномедицинското обгрижване и диагностичните възможности са подобни на тези, предлагани за кучета и котки. Най-добре е да си изберете подходяща ветеринарна клиника преди да си вземете домашния любимец. Лекарят ви може да ви даде ценни съвети как да намалите стреса за влечугото през първите дни и откъде може да си набавите нужното оборудване или да ви свърже с доставчици на храна, а когато окончателно вземете животинката вкъщи, може да извърши първоначален преглед, за да установи дали е здраво и да вземе проби за евентуалното наличие на външни и вътрешни паразити. Най-често срещаните външни паразити са акарите, забелязват се с просто око, ако са в голяма наличност, но често се крият в кожните сгъвки. За да избегнете пренасяне на заразата в терариума и върху други влечуги може да се сдобиете с препарата Mite offна фирмата Zoomed® – безопасен спрей за контрол на външните паразити, подходящ за змии, гущери и сухоземни костенурки. Друг важен препарат, който ще ви е необходим, особено ако вземете младо животно, е Shedding Aidна същата фирма, тъй като младото влечуго расте много бързо и може да сменя кожата си на всеки две седмици и чрез този спрей ще подобрите външния вид и окраската му.

Основните здравословни проблеми на тези студенокръвни животни идват за съжаление от неправилното им отглеждане. Въпреки изобилието на информация в интернет, собственика трябва да може да отсее достоверното и приложимото за неговото влечуго. Тъй като мненията са много разнообразни, най-добре е да се съветвате с вашия ветеринарен лекар.

Имайте предвид, че симптомите, които влечугите показват са често неспецифични – липса на апетит, отпадналост, нежелание за движение, променена окраска, приворени очи, загуба на типичната стойка, липса на екскременти или променен цвят, мирис или консистенция. Понякога неопитният собственик често може да пропусне тези симптоми и да потърси помощ едва, когато е прекалено късно. Другият проблем е, че влечугите си остават диви животни, независимо че се отглеждат като питомци и инстинктът им за оцеляване е все още много силно изразен, т.е. те показват симптоми на заболяване, когато заболяването е вече много напреднало и организмът им не може да компенсира, което усложнява лечението.

Когато потърсите помощ от ветеринарен лекар за болното ви животно, не се учудвайте, ако той ви разпитва подробно за начина, по който отглеждате влечугото – точни данни за температурата, влажността, оборудването, субстрата, мястото, на което държите терариума, храната, навиците и наличието на други животни в къщата и други. Колкото по-обширни и точни са ви наблюденията, толкова по-лесно ще е за вашия лекар да ви помогне. И въпреки това в повечето случаи диагноза и прогноза не могат да бъдат изяснени без допълнителни тестове. Основните методи на диагностика вклиючват изследването за паразити, рентгенография и ехография. Изследването на кръв също е възможно, когато размера на влечугото го позволява, като за повечето по-популярни видове има и надеждни референтни стойности. За рентгенографията често се налага животното ви да бъде подложено на кратка инхалационна анестезия, т.е. да се упои, ако здравословното му състояние го позволява. С помощта на рентгенографията лекарят ви придобива точна представа за състоянието на костната система, което обхваща изкривявания, ставни отлагания, стари и нови фрактури, често срещани при липса на калций в диетата или неподходящо осветление; белите дробове, където проблемите се пораждат от ниска/висока влажност на въздуха или прахообразен субстрат; стомашно-чревния тракт, където често има запушвания от погълнат субстрат, перфорации и новообразувания. При женските екземпляри рентгенографията е най-бързия начин да се открият задържани яйца – състояние, което изисква бърза медикаментозна и/или хирургична намеса. Ехографията е лесен начин да се огледат коремните органи и сърцето и да потвърдят/допълнят диагнозата и не налага упойка.

Ние, от екипа на Ветеринарна Амбулатория „Изгрев”, се надяваме приложената информация да ви бъде полезна и да се радвате дълго време на вашия домашен любимец.

ГAЛЕРИЯ

Izgrev220x110070406-1Copy_of_DSC00077Copy_of_DSC00080DSC000821Photo0331Photo1191SP_A0085
КОНТАКТИ

Ветеринарна клиника „Изгрев” - burgosvet.com
Адрес: гр. Бургас, к-с “Изгрев” бл.94-партер
Тел.: 056/ 86 00 23;
Моб. тел.: 0879 255 133

д-р И. Дочев (управител): 0886 800835
0878 377649


Вижте по-голяма карта
Ветеринарен кабинет и зоомагазин
Клиниката работи и на национални празници
Работно време: От понеделник до събота
Адрес : ул. Любен Каравелов

Текст и изображения: burgosvet.com

Кл. думи: ветеринарен кабинет, ветеринарна клиника

Comments are closed.