Денонощен Медицински и дентален център “Медива”

July 9, 2013
ЗА НАС

Mediva220x110ДЕНОНОЩЕН МЕДИЦИНСКИ И ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР “МЕДИВА” е едно от първите частни здравни заведения в страната, лицензирано да извършва първична и специализирана медицинска, както и стоматологична (дентална) доболнична помощ.

МДЦ “МЕДИВА” е основан през 1991 г. от семейство Д-р Ива и Чавдар Станкови. Намира се в центъра на ж.к. “Люлин”, бл. 447, вх. А, гр. София, България.

 

Модерната база обединява диагностично-консултативни кабинети от почти всички медицински специалности, два стоматологични кабинета за първична и специализирана дентална помощ, включително и ортодонтия, клинична и микробиологична лаборатории, физиотерапия, рахабилитация и акупунктура, психолог, логопед, хомеопат и диетолог, хирургичен кабинет за хирургични интервенции, за малка и средна хирургия, дневен стационар. Работят денонощно и в почивните и в празничните дни екип от високо квалифицирани лекари, стоматолози, медицински сестри, лаборанти; помощен персонал.

ЛЕЧЕНИЕ

Работа с допълнителни Здравноосигурителни фондове

Те се явяват неотменен елемент на националната здравна система. Изграждат се на принципа на самофинансирането и контингентът от осигурени пациенти се формира по доброволен начин – чрез свободен избор във взаимодействие между фонд, лекар и пациент.

“Медива” работи с:

ДЗИ Здравно осигуряване
Булстрад “Здраве”
Фи Хелт
Юнайтед здравно осигуряване

ЗА ПАЦИЕНТА

Уважаеми наши пациенти, обръщаме се към Вас с най-добри чувства на загриженост и мисъл за Вашето здраве.

Създадохме “МЕДИВА” с много любов и стремеж за качествено нов вид здравно обслужване.

Нашите грижи, внимание и професионализъм са изцяло насочени към Вас.
Благодарим Ви за доверието и уважението, с които ни отвръщате всеки ден.

Искрено Ваши:
Д-р Ива  и Чавдар Станкови
Управители на МДЦ “МЕДИВА”

КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ

Клинична и микробиологична лаборатории

С откриването и успешната си работа от 1999 г. двете лаборатории спомогнаха за издигане престижа и професионалното ниво на МДЦ “МЕДИВА”. Те вече имат своята благодарна и постоянна пациентела не само от район  “Люлин”, но и от много други райони на София.

Особено важен е фактът за съвпадането между клинична, етиологична и лабораторна диагностика. Това е доказателство за професионализъм.

Използва се най-съвременна и модерна апаратура за професионално, бързо и качествено обслужване на пациентите. Резултатите се получават същия ден (ако технологичното време е няколко часа).

В клиничната лаборатория се извършват всички видове изследвания
(пълна кръвна картина, урина, биохимия, кръвосъсирващи фактори, хормони, туморни маркери, специализирани изследвания – кръвна група +Rh, хламидия, инфекциозна мононуклеоза, СПИН, Васерман, хепатит, австралийски антиген, рубеола, ревматологични фактори и др.).

Разполагаме с апарат за гликиран хемоглобин.
Гликираният хемоглобин /HbA1c/ е златен стандарт за лечението на захарния диабет и е критерий за дългосрочния му контрол. Той отразява средната кръвна захар през последните 2-3 месеца.  По стойностите на гликирания хемогловин може да прецените колко ефективно е настоящото Ви  лечение.

Осъществяваме извършването на паразитологични изследвания.

Микробиологичните изследвания включват изработването на: гърлен, носен, ушен, очен, уретрален, раневи, анален, вагинален секрети, еякулат, храчка, хемокултура.

Технологичното време за голяма част от микробиологичните изследвания (секрети) е три дни, като за бързина и пълнота на диагностичния процес при колаборацията с отделните специалисти, завеждащия лекар микробиологична лаборатория извършва насочващо отчитане на 24 час и антибиограма на 48 ч.

ВАЖНО!!!
Предоставена е възможността за вземането на кръв и урина по домовете за тежко болни и неподвижни пациенти с допълнително заплащане за услугата.

Лабораториите извършват:

  • изследвания по договор  с НЗОК
  • платени изследвания,
  • платени спешни изследвания (с 20 % надценка),
  • изследвания по линия на доброволни здравно-осигурителни фондове.

Работното време на лаборатотиите е непрекъснато: от понеделник до петък от 07:30 до 19:30 ч.,  а събота и неделя от 09:00 до 19:00 ч.

Пациентите ни са изключително удоволетворени от този факт, като се има предвид, че в тази част на София няма лаборатории с такова работно време.

Специалисти:
Д-р Сия Механджийска
 – завеждащ Клинична лаборатория
Д-р Пламен Падешки – завеждащ Микробиологична лаборатория
Елисавета Дойчинова – Ст. лаборант
Емилия Цолова – Лаборант

Тина Тодорова – Микробиологичен лаборант

 

КОНТАКТИ

Денонощен Медицински и дентален център “Медива” – medivabg.com

Адрес: гр. София Ж.К. “Люлин” IV Център, бл. 447, вх. А
Тел.: Регистратура -  925 00 16, 824 47 54
Лаборатория  – 925 00 16,
Тел./факс: Администрация -  925 01 54
E-mail: mediva_at_abv.bg


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: medivabg.com

Comments are closed.