Дентално студио “Агаме”

February 3, 2017
НАШАТА МИСИЯ

Agame220x110Нашата цел е да осигурим на нашите пациенти възможно най високо качество на стоматологична грижа като го правим етично и професионално!

Дейността на нашата дентална практика е насочена към цялостното стоматологично обслужване в съответствие с най-новите и модерни технологии и материали на световния пазар. Обръщаме особено внимание на комплексния и задълбочен подход при решаването на различни клинически ситуации в ортодонтията, естетичната стоматология, пародонтологията, ортопедията и имплантологията.

При нас Вашето лечение започва с профилактиката и оралната хигиена, което е водещо за красивата Ви усмивка и здравите Ви зъби, като съставяме индивидуални профилактични програми. Подготвяме за Вас подробен лечебен и ценови план, съобразен с Вашите потребности и желания.

Възползвайте се сега от нашите отстъпки за стоматологично обслужване!

 

ЗА НАС

Д-р Гамев, доктор по дентална медицина, със степен магистър, завършва висшето си образование в стоматологичния

факултет на ВМИ гр.Пловдив през 1999 г.

Преминава специализации, цикли за повишаване на квалификацията и висши курсове.

- клиническа ординатура по “Ортодонтия” в Руската Медицинска Академия за след-дипломно образование гр.Москва, потвърдена в Република България
- клиническа ординатура по “Орална хирургия” в Московския държавен медико-стоматологичен университет

- първична специализация по “Ортопедична стоматология” в Московския държавен медико-стоматологичен университет

- повишение на квалификацията по “Стоматологична имплантология” и “Заболявания на пародонта и лигавицата на устната кухина” в Московския държавен медико-стоматологичен университет

- курсове по козметична стоматология, ендодонтия и имплантология

 

ОРТОДОНТИЯ

В последните години ортодонтията силно се промени. В момента съществуват много различни ортодонски апарати, които ни позволяват да лекуваме не само децата, но и възрастните пациенти. Възрастовите ограничения в ортодонтията практически изчезнаха. Значително се подобриха резултатите от лечението от естетична и функционална гледна точка. Разбира се резултатите от лечението много зависят от това колко навреме сте се обърнали за консултация, което в повечето случаи ще намали сроковете на лечение, ще избегне развитието на усложнения и ще даде възможност за постигане на максимални естетични резултати.

За децата с временно и смесено съзъбие се използват лингвални пластинки и функционални апарати, които най-често децата носят нощно време, като по този начин те не оказват влияние на активността и начина им на живот. Апаратите се правят много привлекателни за децата, те са прозрачни, в различни цветове с картинки и т.н. На децата от 11 до 13 години вече може да се провежда лечение с фиксирана техника (брекети). Съществува огромен избор на брекети – метални, естетични, полуестетични ,самолегиращи и т.н.


Неправилната захапка, като правило е комплексен проблем изискващ ортодонтско лечение, което много често се съчетава с други видове стоматологични намеси.

За да се реши проблема и да се направи така ,че да бъде красиво , бързо и удобно се използват брекетите „DAMON”Те са наполовина от метал и наполовина от керамика, което ги прави по малко да се забелязват на зъбите, като не загубват своята ефективност. DAMON системата са самолигиращи брекети,което позволява на пациента да не посещава често ортодонта ,за активация на апарата.А също така престоя на пациента на стоматологичния стол значително се съкращава,тъй като системата е толкова добре измислена,че на доктора му трябва много по малко време за активация.

ПАРОДОНТИЯ

Парадонтитът е възпалителен процес на зъбо-държащия апарат. Това инфекциозно заболяване води до увреждане на венеца и костта около корена на зъба. Парадонтитът изисква комплексно лечение и мултидисциплинарен подход, т.е трябва да се използват знанията и уменията от различните раздели в стоматологията (парадонтология, ортопедия, имплантология и ортодонтия). План за лечение се съставя след редица допълнителни изследвания (измерване дълбочината на пародонталните джобове, рентгенологични изследвания и т.н.)

Лечението се провежда в няколко етапа. – Почистване на зъбния камък с ултразвук и парадонтални кюрети , полиране на зъбите с air flow и флорсъдържащи пасти. – Използват се консервативни или хирургични (открит кюретаж, възстановяване на изгубените тъкани чрез костозаместители и меко-тъканни присадки) методи. – В редки случаи, които обикновено са свързани със закъснялото Ви посещение при стоматолога се налага част от зъбите да се извадят. Но дори и това не бива да ви отчайва, съвременната стоматология позволява да се замени изгубения зъб с имплант.

ФИЗИО ТЕРАПИЯ И СТОМАТОЛОГИЧЕН ЛАЗЕР

Дентално студио АГАМЕ разполага със специализирана физиотерапевтична апаратура и лазер, позволяваща лечение на заболявания на пародонта, на остри и хронични периодонтити, лечение и профлактика на зъбния кариес. Апарати за точно определяне на работната дължина на кореновите канали и настройване на инструментите, апарат за канална йонофореза, за електроодонтодиагностика, за електрокожен тест на Гелен, за изследване на патогалванизъм и т.н.

Лазерът е високотехнологично устройство, което генерира светлинен лъч с висока концентрация. Този лъч се насочва към зоните на инфекция с голяма точност и така последните се унищожават много прецизно. Лазерният поток обеззаразява засегната зона и уплътнява стените на кръвоносните съдове, като по този начин минимизира инфекцията и кървенето на венците.

Предимства на лазертерапията:

- лазерна терапия за позитивно повлияване на парадонтоза, афти и други венечни заболявания.
- по-бързо лечение;
- унищожава бактериите и вирусите в устата;
- стоматологичните лазери са ниско енергийни, което е съществено при третиране на чувствителни и инфектирани зони на лигавицата;
- намалява кървенето;
- намалява болката при следоперативни състояния;
- напълно безопасен и без странични ефекти
Йонофореза при гангрени, периодонтити и стоматити

Йонофорезата е електронен метод за ускоряване оздравителния процес на тъканите в устната кухина, посредством насищане на лигавицата с лекарствени разтвори и витамини , които оказват капиляроукрепващ ефект. Прилагат се вит.С, вит.Р, галаскорбин и др. Този метод се използва и за лечение на инфектирани коренови канали.

Диадинамофореза

Този електронен метод на лечение се използва за подобряване на тъканната трофика /храненето на тъканите/ или метаболозма им, също така постига добър обезболяващ ефект.

Диадинамофорезата дава възможност за по-интензивно въвеждане и по-дълго задържане на лекарствени разтвори и витамини в лигавицата, посредством диадинамичен ток.

ЕСТЕТИКА И КОЗМЕТИКА

Добре подредените и бели зъби са част от имиджа на успелите хора. Красивите зъби и усмивка са не просто символ на здраве, а също така олецетворяват успеха и престижа на личността. Главна цел на естетическата стоматология е да се бори с психологичния дискомфорт на пациентите. Проблемите свързани с лошите зъби поради които човек се притеснява да се усмихва са не само психологични проблеми но са и свързани с редица други нарушения – на речта, на мимиката, на дъвченето и като правило се появяват бръчки ако човек постоянно си прикрива зъбите с горната устна.

Методите за създаване на красива и привлекателна усмивка са различни.

- коригиране на неправилната форма на зъбите, разстоянието между зъбите, клиновидните дефекти, старите пломби отличаващи се по цвят от нормалния зъб, промененият цвят на зъбите от флуорозата и тетрациклиновите оцветявания с помощта на фотополимери, керамични фасети и коронки.

- възстановяване на кариозните зъби и заменяне на непълноценните пломби с директни художествени реставрации.

- избелване на зъбите – домашно и пристолно избелване

Естествената усмивка – това е модерно!

В днешно време „холивудската усмивка“ не се явява естетически идеал.

„Холивудската усмивка“- това е когато имаме идеално равни и ослепително бели зъби,които изглеждат много красиво,но не натурално,а задачата ни днес е да създадем натурално по естествени красиви зъби.

Към основните признаци които характеризират естествения зъб и усмивка се явяват:

1.Да нямат идеална симитричност зъбите,като тяхната форма трябва да съответства на формата на лицето и да бъдат пропорционални.
2.Зъбите трябва да имат цвят близък до естествения.Например кучешките зъби трябва да бъдат малко по тъмни от резците,а режещия краи да е по прозрачен.

3.Венеца да има бледо-розов цвят и пространството между зъбите да е запълнено от венечните папили.

4.Не трябва да бъде идеално гладка текстурата на емайла,трябва леко да се забелязват вертикалните валици.
5.За да не възникне чуството ,че на зъбите им е тясно в устата,при усмивка трябва да се виждат букалните коридори.

Ще се радваме да ви бъдем полезни в решаването на въпросите за вашата блестяща усмивка.

ХУДОЖЕСТВЕНА РЕСТАВРАЦИЯ НА ЗЪБИ

Зъбът е най-твърдия и здрав орган в човешкото тяло.Но както и всяка най- здрава архитектурна конструкция,подложена под влиянието на времето,на негативните вътрешни и външни фактори,зъбът започва да отслабва и да се разрушава. С времето тъканите на зъба стават по крехки и чупливи. Такива вътрешни фактори като кариес,пулпит и недостиг на минерали (хипоминерализация) правят зъба слаб. Към външните фактори можем да отнесем некачествената хигиена на устната кухина и различните травми.

За да запазим зъбите и да се добием с дълговременна служба е необходимо да възстановим загубените сили на зъбите. Това можем да го постигнем с помощта на консервативните методи на лечение и по точно с реставрация на зъбите, т.е. заместваме изгубения обем на тъканите на зъба с високо естетичен пломбировъчен материал.

Художествената реставрация е естетична процедура, която постига естественото възстановяване на дефекти на зъбите, свързани с нарушения на формата, цвета и разположението им в малко на брой посещения /дори само едно/ на достъпна цена. При този метод като изграждащо средство се използват фотокомпозитите. За разлика от обтурациите (пломбите), които се правят от почти всички зъболекари, с художествена реставрация се занимават малко специалисти в България, тъй като работата изисква много специално обучение, обурудване, усет и липса на ограничения във времето.

След подготвяне на зъбната повърхност, фотополимерът се нанася послойно и моделира в кабинета от зъболекаря и пациентът си тръгва със завършен случай. Така могат да се възстановят различни проблеми – счупен зъб, разстояние между зъбите, неправилна форма, разлики в големина или форма, спрямо околните зъби, променен цвят, обширен кариес и др.

Предимства на метода:

  • малкия брой посещения;
  • по-ниската стойност на лечение, в сравнение с чистата керамика;
  • Изпиляването на зъба е ограничено само в рамките на дефекта;
  • отлична полируемост и блясък;
  • отлична естетика – има избор от цветове, максимално доближаващи се до цвета на вашите зъби;
  • отлична твърдост и якост – свързват се по химичен начин със стените на зъба;
  • минимално стареене – 3 пъти по-бавно;
ОРТОПЕДИЯ
Ортопедията (протетична стоматология) цели да възстанови целостта на зъбната редица и на разрушените твърди зъбни тъкани.За тази цел се използват различни зъбни протези.

Качествените протези съчетават три основни функции – зъбите се предпазват от по-нататъшно разрушаване, коригира се формата и цвета на зъбите и се възстановяват поврежданията. При нас може да получите обективна консултация. Индивидуалният ни подход към всеки пациент ни позволява да изберем най-оптималния вариант за лечение. Ние предлагаме различни видове протезиране

1.Неподвижно протезиране (коронки и мостове)

- металокерамика – това се явява най-разпространения вид на неподвижно протезиране. Преимуществата са голямата твърдост и добрия естетичен ефект, а недостатъкът е че значително се изпиляват зъбите.

- безметалова (чиста) керамика – въпреки високия и естетичен ефект такава конструкция е достатъчно чуплива, поради което е добре да се използва на предните зъби.

- циркониеви коронки – те съчетават в себе си висока твърдост и способност да задоволят и най-високите Ви естетически изисквания.

- керамични фасети, инлей, онлей, овърлей (микропротези) – тези конструкции са естетични, твърди на изтриване и са конкуренция на реставрациите с фотополимери.

2.Надимплантно протезиране – протези които са стабилно фиксирани върху импланти се явяват много добра алтернатива на старите методи на протезиране.

3.Подвижно протезиране

- плакови протези
- моделно ляти протези

4.Комбинирано протезиране – ставни протези. Това са по функционални и естетични протези. За тяхното използване е необходимо изработването на специални коронки върху опорните зъби. В тези коронки са вградени малки стави (ключалки), а в протезата е предвидена специална матричка. Тези елементи са невидими за околните.

ИМПЛАНТОЛОГИЯ

Ако вие сте загубили един или няколко зъба но не искате да се отказвате от каквато и да е храна, ако мислите да направите вашата външност по-привлекателна, да добиете чувство на увереност в себе си – На вас Ви е нужен имплантант. Само зъбния имплант ще помогне да заменим корена на изгубения зъб. Ако зъбът не се възстанови то загубата на костна тъкан ще продължава и може да стане причина за нежелани последствия, такива като влошаване на фиксацията и стабилността на подвижните протези, изместването на здравите зъби, изменения във формата на лицето, появата на преждевременни бръчки на лицето и др.

Имплантацията се състои от няколко етапа:

1.Предварителна консултация ,при която определяме показанията и противопаказанията,които могат да бъдат стоматологични,соматични и социялни.

2.Щателно диагностиране и планиране на цялата процедура с използване на компютърна томография,диагностически модели и шаблони.

3.Обсъждане плана на лечение,предоставяне на подробна информация и подписване на съгласие за имплантация.

4.Предварителна санация на устната кухина да началото на имплантацията.

5.Самата хирургична операция с ясно разграничаване на етапите,като в някои случай се извършва увеличавне обема на коста и се реконструират алвеоларните гребени.При някои случай се прави и соматическа корекция на организма(показания за това се явява захарния диябет и някои други заболявания).

Клинически случай

6.Протезиране на имплантите.

7.Наблюдение и профилактични прегледи на пациентите след протезирането.

 

 

ЕНДОДОНТИЯ

Зъбът е част от организма и е достатъчно сложно устроен. Освен един, два, три канала има допълнително множество разклонения и допълнително изкривени тесни канали. Изхождайки от тези особености изграждаме индивидуална тактика на лечение, като отчитаме особеностите на всеки пациент.

Качественото ендодонтско лечение на многокоренните зъби често се получава достатъчно продължително и се изисква голямо количество допълнителни инструменти и апарати (оптично увеличение, наконечници, апекс локатор и т.н) а също и голям опит на работа.

В нашето студио няма опростени схеми на лечение. Ние се отнасяме към лечението на кореновите канали както към хирургични рани, спазвайки всички изисквания на асептика и антисептика (работата с кофердам е задължителна). Пломбирането на кореновите канали се осъществява с различни методи. Ние използваме метода на латерална кондензация с Гутаперчови щифтове. По голямата ефективност на ендодонското лечение се явява залог за успех и ни гарантира:

- сигурна профилактика на острата и хронична инфекция в лицево – челюстната област

- пълноценно и качествено излекуване на болните зъби

Както по времве на обработката на зъбните канали ,така и по време на запълването на каналите трябва да се прави „ренген-коннтрол“. Ренгеновите снимки са задължителни за точното запълване на каналите, за да не остане празно място в каналите,което се запълва с микроби и води до развитието на инфекция в костта около корена.

Ендодонтското лечение е един вид подготовка на зъба за коронка. Понеже“ мъртвия“ зъб не се храни отвъте,след като сме извадили нерва, той става крехък и чуплив към дъвкателното натоварване.Затова трябва да го защитим с изкуствена коронка.Това е особено важно да се направи ,когато коронковата част на зъба е силно разрушена,като така ще удължим службата на зъба и ще предотвратим отчупването на крехките стени.

ХИРУРГИЯ

Хирургичните интервенции практически винаги са предизвикани от остра необходимост, която в крайна сметка цели запазването и възстановяването на зъбната редица без загуба на нейната функция.

Ние провеждаме почти всички амбулаторни операции:

- екстракция на зъби с различна степен на сложност

- парадонтални операции

хирургичен кюретаж, операция с ламбо
запълване на парадонтални костни дефекти с авто или алопластичен материал
гингивектомия и гингивопластика на парадонта
френулотомия с пластика и без пластика
вестибулопластика със и без тъканен трансплантант от небцето

- дентална имплантация

- корекция на алвеоларен гребен

- хемисекция на многокоренов зъб

- апикална остеотомия

- оперативно отстраняване на “петльов гребен”, хипертрофирана лигавица и др.

- инцизия на субмукозен или субпериостален абсцес

- разкриване на ретениран зъб за ортопедични или ортодонтски цели

Ние използваме няколко вида съвременна анестезия, което ни позволява да провеждаме напълно безболезнено лечение, като при това отчитаме общото здравословно състояние на всеки пациент.

ПРОФИЛАКТИКА

Да се предпазим от болестта е много по лесно,отколкото да я лекуваме!

Пациентите е добре да разберат, че провеждането на професионална хигиена на устната кухина се явява задължителна част от целия комплекс грижи необходими за поддържане на здравето и предпазване от развитието на стоматологични заболявания.

Ние предлагаме целия комплекс услуги:

-почистване на зъбен камък с ултразвук

-полиране на зъбите, отстраняване на бактериална плака и външни оцветявания на зъбите с AIR FLOW, флуориране на зъбите със специална флуорна паста и пяна.

-херметично запечатване на фисурите

ОБЕЗБОЛЯВАНЕ И БЕЗОПАСНОСТ

Ефективността и безопасността на стоматологичното лечение зависи в голяма степен от това процедурите да се извършват напълно безболезнено.

Най-удобният и безопасен метод да контролираме болката в стоматологията се явява местната упойка. Ние използваме няколко вида съвременна анестезия, което ни позволява да провеждаме напълно безболезнено лечение, като при това отчитаме общото здравословно състояние на всеки пациент.

Огромно значение при нас се обръща на безопасността при провеждането на стоматологично лечение, както за пациентите така и за самите нас. Изпълняваме протокол за анти-инфекциозна защита(вкл.ХИВ), cъответстващ на строгите норми приети в ЕС.

Съвременните изисквания за механично-биологична и химична обработка в съчетание с модерен стерилизационен блок и индивидуално фолирани инструменти в стерилни опаковки за еднократна употреба с индикатор за стерилност елиминират напълно риска.

Лечението на пациентите се провежда задължително с еднократни ръкавици, маски, лигавници и т.н. Използваме средства за изолация на работното поле(кофердам), който повишава не само качеството на лечение но също се явява мярка на инфекциозен контрол.

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ

Кой не мечтай да има красива , белоснежна усмивка ? Белотата на зъбите говори за младост и здраве . Именно и затова хората се опитват с всички възможни начини да си избелят зъбите. Такъв начин се явяват и избелващите пасти,но трябва веднага да отбележим факта,че те са краино вредни за твърдите тъкани на зъба.

Основния ефект на избелващите пасти е основан на деиствието на така наречените абразивни вещества ,които драскат емайла и така способстват за излизането на минералите на емайла. Всичко това води до появяването на повишена чуствителност и изтриване на твърдите тъкани на зъба с образуването на дефекти в пришиечната област. На кратко нищо положително няма в избелващите пасти,но все пак ,ако сте решили да ги използвате ,то помнете,че тяхното използване трябва да бъде не повече от месец.

Стоматолозите са против избелващите пасти,но разбират и желанието на пациентите да имат по бели зъби и именно затова препоръчваме използването на профисионалните избелващи системи за достигане на желания резултат. Така , при използването на прфисионалните системи за избелване ,ние можем да предотвратим всички възможни усложненнея , а също да предскажем и възможния клинически резултат.

Процедурата :

1.В нашия кабинет предлагаме експресно пристолно избелване, което ще ви отнеме няколко часа в нашия кабинет
2.Заедно с това можете да изберете и поетапно избелване – ние ще ви предоставим вашия индивидуален комплект за избелване, а вие ще провеждате процедурата само вкъщи – това е сравнително лесно. Разбира се, ще ни посещавате, за да следим процеса. Ако сте нетърпеливи по натура, въоръжете се с търпение: поетапното избелване отнема най-малко 10 дни

КОНТАКТИ

Дентално студио “Агаме”  - agamedent.com
Адрес: гр.Пловдив, ул.Филипово 47
Тел.: 032/94 22 30
GSM: 0889/124 023


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: agamedent.com

Comments are closed.