Д-р Светломир Петров – Неврохирург Пазарджик

November 5, 2018
ЗА НАС

images (1)Извършва хирургични и неврохирургични прегледи и консултации.

Кабинетът разполага с модерна техника за озонотерапия и хидроколонтерапия, с помощта на която се извършват:

- Лечение на дискови хернии и дископатии по метода Дискосан.
- Автохемотрансфузии (озониране на кръвта), които се прилагат при кожни проблеми (гъбички, акне, херпеси и др.), при понижен имунитет и за общо тонизиране на организма.
- Антицелулитни терапии с озон.
- Проблеми на дебелото черво (колит, запек, газове и др.).

ОЗОНОТЕРАПИЯ

Озонотерапията, макар нов и непознат метод у нас, има почти сто годишна история и се използва от хиляди лекари-озонотерапевти в 24 страни по света. Само в Германия има около 7000 специалисти използващи успешно озонотерапията в лечението на десетки заболявания.

Озонотерапията почива на сериозни клинични и научни проучвания и е с доказана ефективност и безопасност. Озонът може да бъде въвеждан интрамускулно, подкожно и интравенозно.
Разработена е техника за озониране на кръв и нейното реинфузиране в организма. В специални случаи озон се инжектира около и в ставите, около язви на кожата, подкожно при разширени капиляри, при целулит и пр.

ОЗОНОМЕДИКА
Озон може да бъде използуван под формата на озонирано масло в дерматологията, а в гастроентерологията се използва под формата на озонирана вода за пиене.

Озон може да бъде въвеждан под формата на ректална инсуфлация, а за гинекологични нужди – като вагинална инсуфлация. Различното приложение на озона, неговата концентрация, брой апликации и честота на лечението се определя от лекар според заболяването на пациента и неговото състояние.

Извършва хирургични и неврохирургични прегледи и консултации.

Кабинетът разполага с модерна техника за озонотерапия и хидроколонтерапия, с помощта на която се извършват:

- Лечение на дискови хернии и дископатии по метода Дискосан.
– Автохемотрансфузии (озониране на кръвта), които се прилагат при кожни проблеми (гъбички, акне, херпеси и др.), при понижен имунитет и за общо тонизиране на организма.
– Антицелулитни терапии с озон.
– Проблеми на дебелото черво (колит, запек, газове и др.).

Озонотерапията е уникален съвременен високоефективен метод на лечение, при който се използва озоно-кислородна смес,притежаваща мощно лечебно въздействие.
Тя е качествено нова форма на лечение на множество познати и новооткрити заболявания. Огромните възможности на нейното приложение се дължат на свойствата на озона да влияе върху движението и освобождаването на кислорода в тъканите и регулацията на хомеостазата.
Озонотерапията оказва силно антибактериално, антивирусно, противовъзпалително, дезинтоксикиращо и имуномодулиращо действие, усилва микроциркулацията и обмяната на веществата, помага при нарушено окисление на липидите и повишава активността на системата за антиоксидантната защита.
Има добра поносимост и практически няма странични ефекти.
Всичко това дава възможност озонотерапията да се използва при лечението на редица заболявания – белодробни, нарушено кръвообращение, дискови хернии и дископатии, микробни поражения, трофични язви и изгаряния, в кардиохирургията, неврологията, и др.

ЛЕЧЕНИЕ НА

- ортопедия, ревматология и травматология: артрози и артрити, включително ревматоидни и псориазисни артрити,тендинити (епикондилити, епитроклеити и т.н.), синдром на карпалния тунел, цервикални и лумбални дископатии (цервикална брахиалгия и др.)
- смущения в циркулацията: артерийна, венозна и лимфна: периферни васкулопатии от венозен и артериен характер (флебит, периферна венозна недостатъчност, диабетна микроангиопатия, периферни язви от васкуларен и дизметаболичен характер,лимфедеми)

- неврологични смущения: от проблеми с паметта до церебрална исхемия, множествена склероза, енцефалити от различен характер (тензионни и васкуларни)

- болести на третата възраст със спад във физическия и умствения тонус, болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, отосклероза

- ретинопатии: от васкуларен и дизметаболичен характер, макулативна ретинопатия
– хепатопатии: от обикновени смущения на хепатичната функционалност до хепатит
– гастроинтестинален апарат: гастрит, дуоденит, колит (синдром на раздразнено дебело черво, болест на Крон, язвен колит)

- пикочо-полова система: цистит, вагинит
– дерматологични болести: херпес симплекс и зостер, остри и хронични екземи, контактни дерматити, акне, псориазис, микоза

- алергични патологии
– метаболични смущения: хиперхолестеролемия и хипергликемия с техните усложнения
– състояния на имунна недостатъчност и автоимунни патологии
– астении от функционален и органичен характер
– поддръжка на неопластични пациенти с или без метастази (палиативно действие)

КОНТАКТИ

Д-р Светломир Петров – Неврохирург Пазарджик

Адрес: гр. Пазарджик, ул. Стоян Бакърджиев 5
Моб. тел.: 0888 337 767

Адрес: гр. Пазарджик, ул. Болнична 15, МБАЛ Пазарджик АД

Comments are closed.