Д-р Страхил Ефремов

October 17, 2017
ЗА МЕН

efremovД-р Страхил Ефремов е роден на 30 юли 1961г. Възпитаник е на Софийската Френска гимназия. Завършва висшето си медицинско образования в Медицинска Академия – София. В момента е управител на “МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР БИ СИ ЕМ МЕДИКЪЛ” ЕООД
Специализира последователно:
1. Ортопедия и травматология в Медицинска Академия – база 2, по-късно преименувана „Царица Йоанна” под ръководството на проф. Панева-Холевич, проф. Тивчев, Доц. Янков, Доц. Попова.
2. Хирургия на ръка и микрохирургия – университетска болница „Биша”- Париж, в клиниката на проф. Жан-Ив Ално, отделенията на проф. Оберлен и д-р Филип Ливерно.
3. Пластична, реконструктивна и естетична хирургия – Александровска болница – София, университетска клиника по пластична хирургия, под ръководството на Доц. Евстатиев.

Квалификационни курсове:

1. Хирургия на ръка, микорохирургия, пластична хирургия – клиника „Клод Бернар”- Мец, д-р Ив Жакоб.
2. Микрохирургични техники за тъканно покритие в областта на горния и долния крайник – Европейски хирургичен институт, институт по анатомия Париж, проф. Оберлен.
3. Увеличаване на гърдите с импланти – Инамед Академия.
4. Хирургия на гърда – мастърклас – Инамед Академия.
5. Хирургия на гърда – Европейски онкологичен институт – Милано, проф. Маурицио Нава.
6. Употреба на лазери в естетичната хирургия.
7. Филъри и ботулинов токсин в естетичната медицина.
8. Екстракця на стволови клетки, криопрезервация и употреба в пластичната хирургия – Cytori, Biohellenika.

Научни разработки:
„Ролята на медиалната карпална колона за стабилизация на ръката”, извършена в Парижкия Анатомичен институт на „Светите отци”, изнесен пред парижкото анатомично дружество.

РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ГЪРДИ

Терминът „Пластика” е от гръцки произход и означава „да придадеш форма на материята”. В най-общ смисъл пластичната хирургия има за цел да подпомага в социален план приемането на по-особените и в този смисъл изграждането на демократично общество, докато в индивидуален план премахва несъответсвието между съзнанието и материята и внася вътрешна хармония.

При някои заболявания или травми се образуват тъканни дефекти, които се лекуват именно с методите на пластичната хирургия. Така е и при хирургията на гърдата. Редица туморни заболявания налагат хирургично отстраняване на цялата гърда или на част от нея. Развитието на медицината направи възможно възстановяването на цялостта и формата на гърдата, като дори предлага опции за естетична корекция и на здравата гърда. Нещо повече – доказано е, че възстановяването на гърдата е силен мотиватор за извършване на мастектомията и в огромен процент дава сили на пациентките да продължат лечението на карцинома. То възстановява психическия и телесен интегритет на личността, премахва нуждата от външни протези, дава свобода на движенията и облеклото и подобрява сексуалния живот и междуличностовите взаимоотношения. Или накратко казано цели връщането на пациентите към предишния начин на живот. Редица изследвания сочат, че не е намерено вредно влияние на извършената реконструкция върху последващата онкологична терапия или преживяемост.

Изграждането на гърдата може да стане по три начина:

чрез преместване на собствени тъкани;
използване на импланти;
комбинация от предишните два.
Най-често използваните собствени тъкани съдържат части от широкия гръбен или правите коремни мускули, но съществуват и сложни хирургиячни техники с пренос на отдалечени от гърдата тъкани с изграждане на собствено кръвоснабдяване.

УВЕЛИЧАВАНЕ НА БЮСТ
Увеличаването на бюста е най-честата операция в естетичната хирургия. Мотивите за нея се свързват с асиметрия на гърдите, недоразвитие или намаляване и увисване след раждане. Въпреки сериозния напредък в медицинските изделия – навлизане на инжектируеми разграждащи се материи, липофилинг, имплантите все още са „златния стандарт” в тази хирургия. От качеството, добре подбрания вид, форма и големина зависи и крайния резултат. Но преди да говорим за имплантите ще се спра на един фактор от огромно значение за изхода от всякакъв вид лечение:

способността за изграждане на екип между лекаря, неговия екип и пациентката.

По време на първата консултация се постарайте да изразите максимало ясно желанията си, ако е необходимо и със снимков материал. Хирургът трябва да има възможност да Ви разбере правилно и в края на тази консултация да отговори на най-важния за Вас въпрос – реалистични ли са очакванията Ви. Той трябва да се запознае с общото Ви здравословно състояние и преди още да споделяте идеите си за импланти да направи детайлна преценка на състоянието на тъканите, които ще покрият имплантите. Това е най- важният фактор за отличен резултат. Няма жени с еднакви гърди – оценяват се тип на кожа, еластичност, анатомични особености и вариации на жлезата, развитие и евентуални асиметрии на мускулите и съединителната тъкан, скелетен растеж и деформации и т.н. Става въпрос за сложна, индивидуализирана към Вашите потребности и физика хирургия.

Не е желателно сравнението с други приятелки или познати, на които са им поставени съответни по обем и вид импланти. Насилването на природните дадености извън техните възможности се заплаща скъпо – рано или късно, но винаги- изборът е Ваш.

На всичките пациентки, които са ми се доверили за годините от практиката ми като пластичен хирург напомням тъжната истина, че времето и гравитацията са враг на материята в нейната пластичност- възможност за заемане на определена форма за дълъг перод от време. С младостта много жени се радват на красотата и успеха на големия си бюст, но спомняте ли си да сте виждали баба си, или някоя възрастна жена около Вас как изглежда с големите си гърди? Естествено, никой не си признава, че остарява, но това, за жалост е така – на всички ни се случва, без изключение.

Все пак да поговорим за имплантите.

Има много видове импланти. Всеки от тях може да бъде правилният избор за дадена ситуация. Всеки има предимства и недостатъци. Как да изберем тогава?

Вие няма как да знаете много за имплантите – видовете, възможностите им и евентуалните проблеми, свързани с тях. Цената на неправилното решение (най-вече поради несъобразяване на желанията Ви с възможностите на тялото) може да Ви струва много скъпо в бъдеще. Това, което трябва да знаете за имплантите е, че те са сложни медицински изделия и се нуждаят от поддръжка. Има случаи, когато се налага нова операция за отстраняване или подмяна на имплантите. Тук е важно да се ориентирате коя компания дава най-дългата възможна гаранция, както и дали компанията е достатъчно надеждна, за да не фалира (което за съжаление се случва) в периода на дадената Ви гаранция. В пазарното общество са достумими и на ниво гаранции всякакви маркетингови приоми– рекламира се „безплатна” подмяна при неудовлетвореност, с различни по големина и форма импланти и т.н. Всяка допълнителна операция внася допълнителен риск, а резултатът става все по- непредвидим. Честната позиция е да все замени увредено изделие с подобно в периода на гаранцията му.

Всеки хирург има предпочитания, когато се говори за импланти. На базата на моя дългогодишен опит бих дефинирал най-важните неща, касаещи подбора на импланти:

Гръдният имплант трябва да е най-безопасният от всички видове;
Гръдният имплант трябва да се подбере с най-дългата възможна гаранция/дълготрайност;
Няма един единствен имплант, който да е най-добър за всички пациенти;
Всеки пациент заслужава да получи информация и възможност за избор;
Това, което е най-добро за Вас зависи от Вашите желания, възможностите на Вашите тъкани и кой вариант от предимства и недостатъци сте съгласна да поемете.
Трайността на импланта е най-важният проблем. Колкото по-дълготраен е имплантът, толкова повече се намалява вероятността за повторна операция и свързаните с това допълнителни разходи. Една повторна операция включва допълнителен риск (много по-голям отколкото при първата операция), разноски, време за възстановяване. Също така резултатът е по-трудно предвидим.

Къде да се постави имплантът?
Това е един въпрос, който в миналото с дискутираше много – дали да е пред мускулите, зад големия гръден мускул, изцяло подмускулно и т.н. Сравнителните анализи в световен мащаб не показаха категорично предимство, нито по-голям брой усложнения, свързани с мястото на имплантите. В момента имплантите се поствят зад млечната жлеза, върху фасцията на мускулите, зад фасцията върху мускулите, зад големия гръден мускул, изцяло подмускулно, което означава зад пекторалните, правите коремни и сератус антериор мускули, в т.нар. „двоен план”- долната част на импланта е над, горната – под големия гръден мускул и многобройните вариации на т.нар. „мултиплейн”- компилации от изброените. Преди години хирурзите предпочитаха поставянето на имплантите пред мускулите, защото естественото място на гърдата не е под мускула. С развитието на хирургията навлязоха и останалите методи, но и до сега има много световно известни хирурзи, които поставят предимно над мускулите импланти. Твърдението, че подмускулното поставяне на имплантите е единственият „модерен” начин е абсолютно невярно. Изборът на мястото зависи от възрастта и анатомичните особености на пациентката, големината на имплантите, квалификацията и предпочитанията на хирурга. То задължително се обсъжда с пациента, но както при всяка хирургична интервенция и тук решаващи са медицинските показания.

Какви рискове и странични ефекти съпътстват интервенцията?
Бих ги разделил на две големи групи – такива свързани с хирургичната интервенция като такава и специфични за увеличаващата мамапластика

1. Рискове, характерни за всяка една оперативна интервенция
Всяка хирургична интервенция крие опасност от кървене и инфекция на оперативната рана. С цел минимизиране на тези рискове ние извършваме предоперативна подготовка, включваща общ преглед, изследвания на кръвта и урината, при необходимост ЕКГ и рентгенография на сърце и бял дроб.
Обилното кръвотечение по време на интервенцията, налагащо кръвопреливане или друга операция тук е нехарактерно и се случва изключително рядко. Същото важи и за развитие на местна инфекция, която води до затруднения в заздравяването на оперативната рана. При по-тежки случаи е необходимо отстраняване на импланта. Рискът от развитие на тромбоза (образуване на кръвни съсиреци) след хирургичната намеса, не може да бъде елиминиран напълно. Това е една от причините изискващи болничен престой след процедурата. Някой превантивни мерки, снижаващи този риск до минимум ще бъдат дискутирани с вас. Предоперативната подготовка също крие известни рискове. Например, възможно е увреждане на нерви или кръвоносни съдове при поставяне на инфузионни катетри или инжектиране на медикаменти. В такива случаи съществува и малък риск от развитие на инфекция в тъканите – абсцес.

Специфични за увеличаващата мамапластика рискове и възможни усложнения.
Човешкият организъм винаги реагира по един своеобразен начин на всеки имплантиран в него чужд материал. Големият брой научни изследвания в тази област не са установили връзка между автоимунните заболявания и имплантираните силиконови протези. Съществуващо болестно предразположение може да бъде подсилено в резултат на неспецифична активация на имунната система към въведен имплант. Съвременните проучвания категорично заключават, че силиконовите гръдни протези не увеличават заболеваемостта от тумори на млечната жлеза при жените. Публикуваните данни във връзка с увреждания при деца кърмени от майки със силиконови импланти не се подкрепят с валидни научни доказателства.

Образуването на фиброзна капсула около всеки имплант е неизбежна реакция на човешкия организъм. Тази капсула може да се свие и/или калцира. В последствие гърдата става болезнена и твърда. Естетичният резултат е незадоволитилен. Имплантът може да бъде подвижен и/или да променя формата си, в резултат на т.нар. капсулна контрактура. В този случай често се налага оперативна корекция. Капсулна контрактура може да се развие и след претърпяна вече оперативна корекция. Ако имплантът е поставен под гръдния мускул неговото положение може да се променя при движение на ръката. Понякога се наблюдават неравности по кожата над импланта, когато той се намира подкожно (особено при много слаби индивиди).
Състоянието на вашите импланти трябва да се проверява редовно. Като най-удачно се счита, това да се извършва на първия, шестия и дванадесетия месец след операцията, и веднъж годишно след това. Болка, намаляване обема на гърдата, поява на възли или неравности при опипване, могат да се появят в случай на увреда на импланта.. Всяко съмнение за дефект на импланта изисква отстраняването или подмяната му. “Изтичане на гел” означава, че част от съдържащия се в импланта гел е преминал през неговата обвивка. Това не е обичайно за съвременните импланти. Нарушаване целостта на обвивката на имплантите може да бъде установено от опитен рентгенолог чрез ехомамография. Ако тя не е достатъчно информативна се препоръчва M.R.I. (ядрено-матнитен резонанс). Той е индициран при съмнение за пробив, намаляване на обема или “сълзене” от протезата. Най-често срещания злокачествен тумор при жените е ракът на млечната жлеза. Не е установена повишена заболеваемост от рак на млечната жлеза при жени носещи силиконови импланти. Понякога при оперативната интервенция се притискат нерви, отговорни за чувствителността на някои зони на гърдата. Нарушената чувствителност е временна и преминава за различен период – от няколко седмици до няколко месеца.

Моля обърнете внимание на следните факти:
Промяната в цвета на кожата, загубата на чувствителност, чувството за разпъване или напрежение са нормални за ранния следоперативен период. Тези симптоми обикновено изчезват за няколко седмици. Чувствителността на зърното може да бъде намалена временно или постоянно. Способността за кърмене се запазва при повечето от оперативните техники. Независимо от това, в случай на бременност ние препоръчваме консултация и обсъждане с вашия лекар. Моля, избягвайте дейности натоварващи раменния пояс най-малко 4 седмици след операцията. Отложете вземането на душ, вана или плуването в басейн до препоръчания конкретно за Вас срок. В някои случаи е препоръчително масажиране на гърдите, но в други е абсолютно забранено. Не се влияйте от мнението на други пациентки или лекари – на този въпрос може да Ви отговори само Вашият хирург. Той ще Ви информира колко дълго да носите специален сутиен или еластично облекло.

ПОВДИГАНЕ НА БЮСТ

Жените, които са доволни обикновено от техния гръден размер, но не дотам доволни от липсата на твърдост на техните гърди, или поради факта, че зърната им сочат надолу са най-честите кандидати за тази хирургическа операция. Обикновено причината за подобни деформации се крие в загубата на еластичност на кожата причинена от драстични диети, бременност, кърмене, или от естествения процес на стареене.
Операцията цели да повдигне и възстанови формата на гърдите, отстраняване на излишната кожна тъкан и препозициониране на гръдните зърна с цел възстановяване на младежки външен вид на бюста. В някои случаи могат да бъдат използвани имплантанти, за да коригира обема на бюста. Безспорна е и помощта на компютърните технологии за оптималния избор на големина и форма на гърдите. Изпълнението на тази интервенция преди раждане, няма да попречи на последващо кърмене.
Операцията се извършва под обща упойка, в болнично заведение. Възможно е да се наложи пренощуване на пациентката в здравното заведение.
След възстановителен период от една две седмици, пациентката може се върне на работа.
Чувството на напрежение в гърдите след операцията обикновено изчезва за месец, а заличаването на белезите е възможно в период от няколко месеца до една година.

НАМАЛЯВАНЕ НА БЮСТ
Намаляване на бюстът е често срещана процедура, изпълнявана на жени, страдащи от физическа болка обичайно в гърба или раменете и с голямо тегло и размер на собствен бюст. Понякога, този излишен обем може да причини често възпаление на кожата непосредствено под бюста, популярно като подсичане или отпускане на бюста от раменната област. Методът е приложим също така и при жени, които са недоволни от външния си вид поради специфично големият размер на техния бюст.

Обичайно намаляването на бюста се извършва под обща анестезия и настаняването в болница за 24 часа е желателно. Процедурата има за цел намаляване, повдигане или възстановяване на формата на големия бюст чрез премахване на излишната тъкан и кожа и позициониране на зърната.
Чрез компютърната консултация пациентът решава желаната гръдна форма и размер. Ежедневната активност се възвръща до 1-2 седмици след хирургическата интервенция. Усещане за напрегнатост е възможно до 30 – 45 дни след операцията, а белезите изчезват след няколко месеца.
Бременността и кърменето могат да въздействат и променят размера и формата на гърдите. В някои случаи кърменето би могло да бъде причина за настъпващи промени, затова е необходимо обсъждането на операция с пластичния хирург.

ФЕЙСЛИФТИНГ

През последните години голям брой медицински и козметични процедури бяха разработени, за да помогнат на хората да изглеждат млади и да премахнат следите на времето. Индикациите са главно според възрастта на пациента. С техниките на традиционния “Фейслифтинг” ние можем да подобрим лицевия външен вид на пациенти около 40 годишна възраст. Някой от по-младите пациенти, във възрастовата група между 25-35 години, търсят начин за подобряване на външния вид чрез по-прости и по-бързи процедури, различни от популярните “режи и опъвай”. Ние ценим техните потребности и предлагаме малки и леки процедури под местна анестезия, без потребност от настаняване в болница, както например, повърхностна липоскулптура – корекция на линията на челюстта; впръскване на мастна тъкан в скулите, силикон в устните и други подобни. Блефаропластиката решава въпроса с проблема от излишна кожа на клепачите на очите и орбиталната област. Малките бръчки, които не изчезнат при тази процедура, могат да бъдат третирани по метод на Рецхен AXA и особено със 70% разтвор на Глюко-киселина. Липосукцията, може да бъде добавена с оглед подобряване на лицевия контур.
Този тип медицински процедури се правят на хора, с много претоварен работен график, които не могат да си позволят продължително отсъствие от работа.

БЛЕФАРОПЛАСТИКА
Хора от всички възрасти могат да извлекат полза от Блефропластиката. Пациентите биха могли да подобрят техните наследствени белези, които могат да ги направят да изглеждат много стари и уморени, или с “торбички ” под очите, подпухнали горни клепачи , тъмни кръгове на долните клепачи.
Процедурата Блефаропластика може да се разработи според конкретния проблем, ако е необходима корекция на горните клепачи не е нужно да се оперират долните и обратното. Ако проблемът е причинен от излишна мастна тъкан, е необходимо само нейното отстраняване. Най-често пациентите във възрастовата граница четиридесет – петдесет години, имат нужда от корекция на подпухнали горни клепачи и отстраняване на кожните торбички под долните клепачи. Понякога Блефаропластиката е препоръчително да се комбинира с изглаждане на челото за по-добър ефект. Химическа кора може да бъде необходима ако има тъмна пигментация формираща кръгове около очите.
Процедурата Блефаропластика се извършва с местната анестезия. Възстановяването изисква 5-7 дена за връщане на работа и 3 седмици за упражнения.

ОТОНОПЛАСТИКА

Това обичайно засяга деца на възраст между 4 и 14 години, но също така и възрастни. Целта на хирургията на ухото ( Отопластика ) е да намали размера на видимо големите ушни миди или да прибере така наречените щръкнали уши. Разрезите (инцизията) са обикновено в гънката зад ухото. Хрущялите се обработват; излишъкът се отстранява, желаната форма и позиция на ухото се възстановява.
За деца анестезията е обща, за възрастни – местна.
Възстановяване: За връщане на работа или училище: от 5 до 7 дена. При напрегната активност и различни видове спортна дейност: от 1 до 2 месеца.
Продължителност на резултата: Постоянен.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

Къде да бъде оперативният разрез?

Основните показания за поставянето на силиконови гръдни импланти са малък бюст  или асиметрия по рождение, както и деформация след раждане. По време на консултацията хирургът  определя размера, позицията и симетрията на гърдите и инфрамамарните гънки. Лекарят съобразява желанията на пациентката …

Доверие в пластичния хирург

Пластичната хирургия е сериозна дисциплина, която изисква от лекаря добра квалификация, развито естетично чувство, знания в областта на анатомията, физиологията, хирургичната техника и не на последно място почтеност. Естетичната хирургия често е борба между възможностите на хирурга и желанията на …

Как да изберем подходящите импланти

Увеличаването на бюста е най-честата операция в естетичната хирургия. Мотивите за нея се свързват с асиметрия на гърдите, недоразвитие или намаляване и увисване след раждане. Въпрки сериозния напредък в медицинските изделия- навлизане на инжектируеми разграждащи се материи, липофилинг, имплантите все …

Подготовка за оперативна интервенция

През последните десетилетия както хирургията, така и анестезиологията се развиха бързо. Операциите станаха по-прецизни и по-адаптирани към нуждите и изискванията на пациента, следоперативните усложнения намаляха, комфортът в болничните сгради се подобри. Доброто владеене на хирургичната техника позволява съчетаването на няколко интервенции …

ЦЕНИ

КОРЕКЦИЯ НА КЛЕПАЧИ
1. Блефаропластика на горни клепачи - 1760 лв.
2. Блефаропластика на долни клепачи - 2150 лв.
3. Корекция на ретракция на клепача - 2350 лв.
4. Оперативно отстраняване на ксантелазми - 590 лв.

КОРЕКЦИЯ НА НОС 
1. Естетична ринопластика  - 3130 лв. – 3720 лв.
2. Тотална носна реконструкция - 4300 лв.
3. Корекция върха на носа:
- с местна анестезия - 1370 лв.
- с обща анестезия - 1960 лв.
4. Ревизия на ринопластика - 1760 лв. – 3910 лв.

КОРЕКЦИЯ НА БРАДИЧКА
1. Редукционна гениопластика - 2540 лв.
2. Увеличаваща гениопластика /без цената на импланта/ - 1760 лв.
3. Липофилинг на брадичка - 780 лв.

КОРЕКЦИЯ НА УШИ
1. Корекция на едно ухо:
- с местна анестезия - 980 лв.
- с обща анестезия - 1570 лв.
2. Корекция на двете уши
- с местна анестезия - 1760 лв.
- с обща анестезия - 2350 лв.
3. Корекция на ушни лобулуси с местна анестезия - 350 лв.
4. Намаляване на ушни миди - 2250 лв.
5. Реконструкция на ухо /без цената на импланта/ на всеки етап - 2350 лв.

ХИРУРГИЯ НА ЛИЦЕ
1. Ендоскопски  фронтлифт - 2940 лв.
2. Среден, долен фейслифт - 4700 лв.
3. Масклифт - 6850 лв.
4. Липосукция на двойна брадичка - 1000 лв.

ОПЕРАТИВНИ ИНТЕРВЕНЦИИ ВЪРХУ ГЪРДИ
1.Увеличаване на бюст:
- с кръгъл имплант - 6260 лв.
- с анатомичен имплант - 7040 лв.
2. Намаляване на бюст - 4890 лв.
3. Повдигане на бюст - 4300 лв.
4. Реконструкция на гърдата
- липофилинг - 2150 лв.
- инсерция на експандер /без цената на експандера/ - 1760 лв.
- смяна на експандер с постоянен имплант /без цената на импланта/ - 1760 лв.
Миокутанни ламба
5. Латисимус дорзи - 5870 лв.
6. Ректус абдоминис - 7240 лв.
7. Гинекомастия – 2540 лв.

ХИРУРГИЯ НА ТЯЛОТО
1. Липосукция на една област - 800лв.
/Липосукция лице и брадичка – 2000 лв./
2. Абдоминопластика - 4890 лв.
3. Лифт на бедра - 5870 лв.

КОРЕКЦИЯ НА БЕЛЕЗИ
1. Корекция на белег без функционално разстройство - 195 лв.
2. Корекция на белег, предизвикващ функционално разстройство - 590 лв.
3. Корекция на белег върху лице без функционално разстройство - 195 лв.- 300 лв.
4. Корекция на белег върху лице, предизвикващ функционално разстройство - 590 лв.

ОТСТРАНЯВАНЕ НА КОЖНИ ОБРАЗУВАНИ,ТУМОРИ И ТУМОРНИ ОБРАЗУВАНИЯ
300 лв. – 400 лв.

ХИРУРГИЯ НА ПОЛОВИ ОРГАНИ
1. Лабиопластика - 2350 лв.
2. Удължаване на пенис - 2940 лв.
3. Удебеляване на пенис - 2940 лв.
4. Смяна на пола - 5870 лв. – 9780 лв.

ТЕРАПИЯ СЪС СТВОЛОВИ КЛЕТКИ
1. Подмладяване на лице - 8820 лв.
2. Терапия за оплешивяване - 7820 лв.
3. Увеличаване на бюст - 9780 лв.
4. Реконструкция след отстраняване на тумор - 9780 лв.

ЕСТЕТИЧНА МЕДИЦИНА
1. Инжектиране на филър Juvederm Ultra Smile   - 310 лв.
2. Инжектиране на филър Juvederm 2  - 250 лв.
3. Инжектиране на филър Juvederm 3   - 410 лв.
4. Инжектиране на филър Juvederm 4 - 480 лв.
5. Инжектиране на филър Juvederm Voluma - 700 лв.
6. Инжектиране на филър Juvederm Hydrate - 300 лв.
7. Инжектиране на ботокс Vistabel C на една зона - 430 лв.
8. Инжектиране на ботокс Vistabel C на цяло лице - 750 лв.
9. Липофилинг на лице - 1980 лв.
10. Липоскулптура на лице - 2340 лв.
11. Липофилинг на скули - 1580 лв.
12. Липофилинг на назолабиални гънки - 860 лв.
13. Липофилинг на шия и брадичка - 920 лв.
14. Липофилинг на ръце - 920 лв.
10. Добавяне на тромбоцитна маса и растежни фактори - 390 лв.

КОНТАКТИ

Д-р Страхил Ефремов – drefremov.eu

В настоящия момент д-р Страхил Ефремов работи и във Франция.При желание от Ваша страна за медицинска консултация моля, свържете се с нас, за да планираме прегледа.

Тел.: 0888 214 905
E-mail: strahilefremov_at_yahoo.com

Текст и изображения: drefremov.eu

Comments are closed.