Лаборатория „Надежда”

June 13, 2013

Medicinski center Nadejda-220x110Лаборатория „Надежда”  е оборудвана с автоматизирани системи и апарати от последен клас за съвременна и точна диагностика. С тях се извършват и високоспециализирани изследвания по спешност в рамките на 1 час Провежданият ежедневен вътрешен контрол на лабораторните системи гарантира точността на получаваните резултати.

 

ИЗСЛЕДВАНИЯ

За да разгледате пълният списък с изледванията, които Лаборатория „Надежда” предлага, моля натиснете ТУК.

МИКРОБИОЛОГИЯ

Микробиологичната диагностика идентифицира инфекциозния причинител в съответния биологичен материал и го тества с по-малък или по-широк набор антибиотици . Така се установява точната причина на инфекцията и точния медикамент за лечение. Резултатите се получават след 72 часа от приемане на материала в лабораторията. Този вид изследване може да се направи на всички видове секрети – очен, ушен, гърлен, носен, храчка, вагинален, уретрален, простатен, еякулат, урина, кръв и др.

Ползите за пациента са сериозни :

snimka_za_glavata_sa_saita_2

Бърза и професионално точна диагноза
Драстично намаление на разходите за неподходящи лечения
Бързо излекуване
Всеки пациент ,

дори и без да бъде насочен от лекар, може да бъде внимателно консултиран на нашите регистратури за необходимото изследване, количеството, условията за вземане на биологичния материал във връзка с неговите оплаквания.

Микробиологичната лаборатория „НАДЕЖДА” участва както всички останали направления на лабораторията в med_tsentur_nadejda_new25_0националната система за външен контрол на качеството. За нас е огромно удоволствие да уведомим нашите пациенти, че за поредна година лабораторията получи оценка 100 т. от 100 възможни,
което е доказателство за високия професионализъм на екипа на лабораторията.

д-р Виолина Калудова – завеждащ лабораторията,

Руска Кожухарова – микробиологичен лаборант.

Зоя Миланова – микробиологичен лаборант

НОВО!!!

23lekar_med_sestra

Комплексно изследване “ ГЕНИТАЛНА СИСТЕМА “ за диагностика на вагинални и уретрални проблеми. Изследването включва:

1.Бактериална инфекция 2.Микотична инфекция / Candida albicans/ 3.Трихомони 4.Mycoplasma hominis и 5.Ureaplasma urealyticum с изолиране на причинителя и разширена антибиограма.

Ако страдате от хронична вагинална микотична инфекция и лечението Ви е безрезултатно, заповядайте да направим ИДЕНТИФИКАЦИЯ НА ГЪБИ – изследване с антибиограма за подходящото лечение на Вашия проблем.

 

ПАРАЗИТОЛОГИЧНА

Паразитологията е наука, която изучава: произхода и еволюцията на паразитите, тяхното устройство, функция, жизнен цикъл, разпространение, взаимодействието им с гостоприемника, заболяванията, които предизвикват и начините на борба с тях.

Според стандарта „Медицинска паразитология „ Паразитологичните изследвания са обективни по своя характер, което е from_pdf_8една от причините за непрекъснатото увеличаване на спектъра на извършваните изследвания. Бързото развитие на медицинската паразитология като наука и практика и на лабораторната технология, водят до непрекъснато въвеждане на нови показатели, както и на методи и апаратура за тяхното изследване, а също и на нови терапевтични подходи и съвременни научно-обосновани мерки за борба с паразитозите.

med_tsentur_nadejda_new9_0Най-срещаните паразити принадлежат към следните типове:
1. Тип първаци (лайшмания, трипанозома, трихомонас, амеби, малариен плазмодий и др.)
2. Тип плоски червеи
3. Тип кръгли червеи (клас нематода)
4. Тип прешленести червеи (пиявици)
5. Тип членестоноги (някои представители на ракообразни, паякообразни, многоножки, насекоми и др.
В лаборатория „НАДЕЖДА” се извършват всички необходими паразитологични изследвания за постъпване в детско заведение или при назначение от лекар във връзка с конкретни оплаквания.

КОНТАКТИ

Лаборатория „Надежда” – nadejda-bg.net/laboratoriya-nadejda

Адрес: гр. Варна, ул. ”Ген. Колев” № 66
Работно време: Понеделник – петък 7.30 – 18.00, събота и неделя 8.00 – 13.00
Тел./факс: 052 60 97 41


Вижте по-голяма карта

Адрес: гр. Варна, ул.”Дойран” № 6, тел. 64 82 28
Работно време: Понеделник – петък 7.30 – 18.00, събота 8.00 – 13.00, неделя 8.00 – 13.00

МИКРОБИОЛОГИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ

Адрес: гр. Варна, ул. ”Паренсов” № 44,
Работно време: Понеделник – петък 14.00 – 18.00

Текст и изображения: nadejda-bg.net/laboratoriya-nadejda

Comments are closed.