МБАЛ “Добрич”

December 28, 2014
ЗА НАС

mbalDobrichБолницата в гр. Добрич е основана през 1866 г. в тежките години на робството. През 1911 г. е построена сега съществуващата сграда, в която до не отдавна се е помещавало Инфекциозното отделение. През същата година с доброволни вноски, събрани от населението започнал строежа на нова болница.

През 1961 г. е построен стария терапевтичен корпус, в който в момента се помещават управлението, инфекциозно отделение, спешно-приемно отделение, отделение по образна диагностика, клинична лаборатория и медицинския център.

През 1986г. е завършен хирургическия корпус, в който в момента се помещават останалите стационарни отделения.

Болницата се намира на ул. “Панайот Хитов” 24, гр. Добрич и е разположена върху терен от 57 478 кв.м. със застроена площ 18151 кв.м.

МБАЛ Добрич е най-голямото болнично заведение в Област Добрич и предоставя здравна услуга на населението от 8 общини – Добрич, Добричка, Каварна, Балчик, Шабла, Тервел, Крушари, Генерал Тошево.

ГАЛЕРИЯ

phoca_thumb_l_do1phoca_thumb_l_microskopphoca_thumb_l_laserphoca_thumb_l_facoemulsifikatorphoca_thumb_l_EKG1phoca_thumb_l_EhoKg1phoca_thumb_l_do7phoca_thumb_l_do6phoca_thumb_l_do4phoca_thumb_l_do2
КОНТАКТИ

МБАЛ “Добрич” – mbal-dobrich.com

Адрес: гр. Добрич, ул. “Панайот Хитов” 24
Тел.: 058 60 04 88
E-mail: oblb_at_bergon.net


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: mbal-dobrich.com

Comments are closed.