Медицински център “Сано”

July 5, 2013
ЗА НАС

Sano220x110Медицински център “Сано” е основан през 2006г.

Поместен е в собствена , самостоятелна и специално построена за целта сграда. Намира се в централната част на главен булевард в град Стара Загора, в непосредствена близост до автобусна спирка, което го прави удобен и лесно достъпен.

Медицински център “Сано” е частно лечебно заведение с предмет на дейност извънболнична специализирана медицинска помощ. В него работят над 20 лекари –специалисти от 17 различни области на медицината.

Медицинският център «Сано» е оборудван с най-съвременна техника за диагностика. Целта е да се утвърди високо качество на предлаганите услуги и преференциално отношение към пациентите.

Модерното оборудване, луксозното обзавеждане, както и високо квалифицирания медицински персонал, позволява на Медицински център “Сано” да претендира за лечебно заведение, функциониращо по европейските норми и стандарт.

Организацията на работа в лечебното заведение е насочена към гарантиране на бърз и директен достъп до желания от вас специалист: за това е необходимо да се направи телефонна заявка за ден, час и лекар или да изчакате в приятна и уютна обстановка.

Всички специалисти приемат пациенти след предварително записване на регистратурата.

В медицински център “Сано” се извършват всички видове медицински дейности- диагностика, лечение и профилактика; диспансеризация и експертиза на работоспособността; прегледи в амбулаторни и домашни условия; всички видове медицински манипулации  и процедури като инжекции, хирургична обработка на рани; биопсии; превръзки; лечение на трудно зарастващи и хронични рани и язви по крайниците; профилактика и лечение на диабетно ходило; амбулаторни операции други.

Медицинският център извършва годишни профилактични прегледи и медицински прегледи и изследвания при постъпване на работа.

Медицинският център „Сано” работи с пациенти с директно заплащане така и има сключени договори с НЗОК и със здравносигурителни компании и фирми, като пациентите се лекуват без директно заплащане, съгласно сключените договори.

Медицински център „Сано” е водещо лечебно заведение за доболнична помощ в града и региона.

Управител на медицинският център е д-р Вълчанова, с квалификация «здравен мениджмънт».

Медицински център”Сано” работи с пациенти с договори към:

  • РЗОК,
  • ДЗЗО АД”Закрила,
  • ЗОАД ДЗИ АД,
  • ЗОД АД”Всеотдайност”,
  • ОЗОФ”ДОВЕРИЕ” АД,
  • ЗОК”БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ” АД.
  • Пациенти с директно заплащане.
ГРАФИК

Тук можете да разгледате пълен ГРАФИК на лекарите, които работят в Медицински център “Сано”.

КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ

ЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ “ЕВРОЛАБ”
Тел.: 0896 729 932
web: www.evrolab.hit.bg

График: От понеделник до петък: 08.00 – 18.00 часа,
събота: 10.30 – 13.30 часа,
неделя: почивен ден.

В клиничната лаборатория при медицински център “Сано” се извършват клинични и микробиологични изследвания:

- хематологични;

- биохимични;

- електролити;

- серологични;

- имунохематологични;

- хормони;

- туморни маркери;

- кръвосъсирване и коагулация;

- урина;

- имунология;

- диагностика на остеопороза;

- микробиологични изследвания.

ДОПЛЕР ЕХОГРАФИЯ НА КРЪВОНОСТНИ СЪДОВЕ

Доплер ехографията на кръвоносните съдове (артерии и вени) е ехографско изследване на кръвоносните съдове. Представлява графично и звуково изображение на пулсациите на кръвта в артериите и вените. Доплер ехографията дава информация за наличието на кръвен ток в изследваните съдове, както и неговата посока, скорост, турбуленции и др. Чрез него може да се установи степента на запушване на съдовете, съответно за риска от остра исхемия на жизненоважни органи и тъкани – крайници, мозък, бъбреци и др.

Доплер ехографията се използва в Съдовата хирургия за диагностициране и оценка на тежеста на различни заболявания на кръвоносните съдове – артериални тромбози, артериални емболии, аневризми, разширени вени, тромбози на вените, тромбофлебити и др. Чрез доплер ехографията може да се оцени състоянието на екстракраниалните и бъбречните кръвоносни съдове и на коремната аорта. Съдовите хирурзи използват метода не само за диагностика, но и за оценка на ефекта от лечението на съдовите заболявания.

Доплер ехографията се използва в Съдовата хирургия и за скрининг и профилактика на атеросклерозата при рискови пациенти – оценка на ендотелната функция, измерване на съотношението интима-медия, определяне на брахио-стъпалния индекс.

Доплер ехографията е напълно безопасно изследване и може да се извършва многократно, според нуждата и преценката на съдовия хирург.

Доплер ехографията е неинвазивно изследване – лекарят поставя контактен гел върху кожата на пациента и с помоща на трансдюсер, поставен върху кожата, на екрана на ехографския апарат се визуализира изследвания кръвоносен съд. Получения образ се анализира от съдовия хирург и при нужда може да бъде записан или принтиран.

МЦ „Сано” разполага със съвременен ехографски апарат от най – висок клас, което гарантира прецизност и висока чувствителност на доплер ехографското изследване.

В МЦ „Сано” доплер ехографското изследване се провежда от висококвалифицирани съдови хирурзи с опит в ехографията.

ЕХОГРАФСКОТО ИЗСЛЕДВАНЕ

  Ракът на млечната жлеза е най-разпространеното злокачествено заболяване в САЩ и Европейския съюз, в т. ч. и в България. В ранните си стадии протича без симптоми и съществени оплаквания. Използваните средства за ранна диагностика  са преглед от специалист, ехография, мамография, тънкоиглена аспирационна биопсия.

Редовните профилактични прегледи гарантират ранното диагностициране на болестта и успешното и лечение.

     ЕХОГРАФСКОТО ИЗСЛЕДВАНЕ на млечните жлези представлява напълно достъпен и безвреден метод -  без наличие на  рентгеново облъчване може да се установи състоянието на млечните жлези, да се осъществи ранна диагностика на тумори, кисти и други формации. Едно от най-важните му предназначения е различаването на кисти от плътни тумори на гърдите. Точността на метода достига до 96–100%, включително и за неопипващи се кисти.

С използваните високочестотни  трансдюсери (от 7,5 до 13 MHz) се откриват и течни колекции (сером, хематом) след операции върху млечните жлези, след пластични операции (поставяне на импланти), абсцеси след остър мастит.

Прилага се за проследяване на мастопатии.

Под ехографски контрол могат успешно да се аспирират и дренират големи кисти, течни колекции, хематоми в млечните жлези.

Ултразвуковото изследване заема важно място при т.нар. „плътна гърда“: пациентки, провеждащи хормонозаместителна терапия; млади жени във възрастта 30 – 35 години, когато не се препоръчва особено мамография. Други случаи, в които е необходимо целенасочено извършване на ехографски прегледи на млечните жлези е при системно провеждане на терапия с контрацептиви или хормонални препарати с естрогенно съдържание.

Първото ехографско изследване служи за ориентация и сравнение, както и за отчитане на промени при следващите ехографии.

МЦ „Сано” разполага със съвременен ехографски апарат от най – висок клас, което гарантира прецизност и висока чувствителност на доплер ехографското изследване.

КОНТАКТИ

Медицински център “Сано” – mc-sano.net

Адреса: гр. Стара Загора, бул. “Свети Патриарх Евтимий” №154
Тел. регистратура и информация: 042/ 61 90 90; 042/ 62 92 33
Факс: 042/ 61 90 93
E-mail: sano_at_mbox.contact.bg


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: mc-sano.net

Comments are closed.