СБДПЛР “Любимец” ЕООД

October 23, 2013
ЗА НАС

lubimetsСБДПЛР ЕООД Любимец е единственото болнично заведение в региона, което предлага лечение по физиотерапевтични клинични пътеки.

СБДПЛР Любимец е болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация.

То е единственото специализирано лечебно заведение в област Хасково, на което дейността му е изцяло в областта на физикалната терапия и рехабилитация.

КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ

Лечебното заведение работи по Договор с НЗОК по следните клинични пътеки:

КП № 236 Физикална терапия и рехабилитация при първични мускулни увреждания и спинална мускулна атрофия

КП № 237 Физикална терапия и рехабилитация на болести на централна нервна система – лекуват се състояние след прекаран мозъчен инсулт; паркинсонова болест; дисеминирана склероза, травматична и възпалителна параплегия.

КП № 238 Физикална терапия и рехабилитация след инфаркт на миокарда

КП № 240 Физикална терапия и рехабилитация при детска церебрална парализа

КП № 241 Физикална терапия и рехабилитация при болести на периферна нервна система- радикулити;плексити; диабетна полиневропатия; лицеви парализи; невралгия на троичния нерв;травматични увреждания на периферни нерви.

КП № 242 Физикална терапия и рехабилитация при родова травма на централна нервна система

КП № 243 Физикална терапия и рехабилитация при родова травма на периферна нервна система

КП № 244 Физикална терапия и рехабилитация при болести на опорно-двигателния апарат – дикопатии; гонартроза; коксартроза; пириартрит на раменната става; ревматоиден артрит; болест на Бектеров;подагрозен артрит състояния след фрактури на костите и тялото (оперирани и неоперирани)

УСЛОВИЯ

Битови условия и оборудване Болницата се състои от две отделения:- 30 легла. Оделение по физикална и рехабилитационна медицина с ІІ-ро ниво на компетентност, разполагащо с 25 легла разпределени в 7 болнични стаи Отделение за долекуване и продължително лечение на вътрешни болести с 5 легла.

За пациенти , които се нуждаят от придружител се осигуряват самостоятелни болнични стаи , като всички са обзаведени с телевизионни апарати и климатици, които са на разположение на болните напълно безплатно. Болничната база разполага с апаратура и пособия за провеждане на лечебна физкултура, отговаряща на всички основни направления по медицински стандарт Физикална и рехабилитационна медицина

Провежда се комплексно лечение с поморийска луга и апликации с торфена кал, богата гама физиотерапевтични процедури, лазер терапия, инхалационно лечение, кинезитерапия (включваща и шийни екстензии) ;разполагаме също така и с оборудване (уреди) за трениране на фини движения и раздвижване на стави, велоергометри, Клетка на Роше и т.н.,като някои от лечебните методики се провеждат за първи път в областта.

КОНТАКТИ

СБДПЛР “Любимец” ЕООД

Адрес: гр. Любимец, ул. Републиканска 38
Тел.: 037 51 72 96
Моб. тел.: 0888 686 500


Вижте по-голяма карта

 

Comments are closed.