„Селур Фарма” ЕООД

July 9, 2015
ЗА НАС

UntitledПредприятието „Селур Фарма” ЕООД е създадено през 2007 година, като резултат от реализирането на научно-изследователски проект, целящ прилагането на най-новите постижения на науката в областта на пробиотиците и синбиотиците.

Производствената база се намира в град Разград, като основната дейност е научно-изследователска и производствена, съсредоточена върху създаването на здравословни храни под формата на хранителни добавки.

Модерната техника и оборудване от водещи в света производители като KILIAN, BOSCH, VIRTIS, IL SHIN, HITACHI, HITEMA, CECCATO позволяват самостоятелно производство на лиофилизирани субстанции, главно на базата на специални щамове млечнокисели бактерии, селекционирани от нашите микробиолози, от екологично чисти райони в България и извън нея.

Екипът ни се състои от доказани специалисти с дългогодишен опит в областта на биотехнологиите, биопродуктите и фармацевтичните продукти, с чиято помощ се прилагат най-новите технологии при разработването и внедряването на нови пробиотични и синбиотични продукти под формата на сашета, капсули и таблетки. Освен това разработваме и собствени продукти на базата на билки, пребиотици, растителни екстракти, екстракти от гъби, витамини и минерали.

Синбиотичните ни продукти съчетават положителните качества на млечно-киселите бактерии в комбинация със специфичното лечебно действие на естествени продукти като жен-шен, жълт кантарион, пектин, биоторин, палатиноза, хитозан, инулин, царевични и гроздови екстракти, розово масло.

Фирмата ни разполага със собствени патентирани щамове млечнокисели бактериии с уникални качества, тествани в клинични условия в Испания и Словения и регистрирани в националната банка за промишлени микроорганизми и клетъчни култури. Продуктовата ни листа включва таблетки с гинко билоба, жълт кантарион, витамин А, витамин С, витамин Е, бетакаротин, биоторин, пектин с вит.С, както и капсули от серията Лиолакт с основна съставка лиофилизат от млечнокисели бактерии, собствено производство, в комбинация с различни пребиотични добавки.

Фирмата притежава внедрена и работеща система за контрол на качеството (НАССР). Производствената зона на фирмата е организирана по следния начин: Ферментационните мощности се състоят от два биореактора, осигуряващи нужните количества от продукт за сушене за двата лиофилизатора на фирмите „Vir Tis” (САЩ) и „IL SHIN” (Холандия), с обща производителност – до 100 кг сух продукт месечно.

Лиофилизираният продукт се съхранява вакуумиран в ПЕТ торби във фризери, от където се подготвя за пълнене в капсули, сашета или за таблетиране.

Насипният продукт под формата на капсули и таблети се изготвя на ротационна таблет-машина „Killian” и капсул-автомат „Bosch”.

Насипните капсули и таблети се опаковат в блистери на блистер-автомат „Хьофлигер-Карг”, а блистерите се опаковат в потребителски опаковки – кутии и кашони.

Готовият продукт се съхранява в склад, оборудван с хладилна камера за съхранение при отрицателни температури.

Контролът на качеството се осигурява от една физикохимична и две микробиологични лаборатории.

Цялата производствена зона на фирмата е климатизирана, като по този начин се осигурява контрол на температурата на въздуха и влажността в помещенията.

Благодарение на високото ниво на техническата база, както и модерно оборудваните аналитична, биохимична и микробиологична лаборатории, гарантираме най-високо качество на произвежданите от нас продукти.

 

ПРОДУКТИ

Пробиотичната серия Лиолакт (Lyolact ®) съдържа 4 щама от млечно-кисели бактерии, допринасящи за по-комплексен ефект на въздействие върху човешкия организъм и най-вече върху стомашно-чревния тракт. Това са Lactobacillus bulgaricus (2 щама), Lactobacillus gasseri, Streptococcus thermophilus.

Закваски “Болгари” (Bolgari®) съдържат специално подбрани, пробиотични, патентовани щамове на млечно-кисели бактерии (Selur®), изолирани от екологично чисти райони на България, без да са генно модифицирани.

 

 

 


Състав на едно саше: 
400 mg нисколактозен сух млечен продукт (лиофилизат) от жизнеспособни клетки на млечно-кисели бактерии, изсушени чрез сублимация в края на лoг-фазата им на развитие.

В дневната доза от препарата (към датата на производство) се съдържат над 10 милиарда живи клетки на млечно-кисели бактерии от видовете Lactobacillus bulgaricus (2 щама), Lactobacillus gasseri, Streptococcus thermophilus. Помощни вещества: магнезиев стеарат (E470) и силициев диоксид (E551).

Предназначение: Лиолакт (Lyolact ®) поддържа и регулира бактериалния баланс на микрофлората на стомашно-чревния тракт при дисбактериози, диарии, стомашно-чревни инфекции, след лечение с антибиотици, а също така и при профилактика на усложнения съвместно с антибиотици….

Подробно>>

 

 

 


Състав на една капсула: 
0,8g нисколактозен сух млечен продукт (лиофилизат) от жизнеспособни клетки на млечно-кисели бактерии от видовете Lactobacillus bulgaricus (2 щама), Lactobacillus gasseri, Streptococcus thermophilus; 1,5g инулин от цикория. Помощни вещества: не съдържа помощни вещества.

Предназначение: Лиолакт (Lyolact ®) Лиолакт Био поддържа и регулира бактериалния баланс на микрофлората на стомашно-чревния тракт, благоприятства за намаляване на нивото на кръвната захар, нормализира въглехидратната и мастна обмяна при затлъстяване и помага за намаляването на излишната телесна маса….

ПРОБИОТИЦИ

ПРОБИОТИЦИ – (от гръцкото pro bios). Според R.Fuller пробиотиците са: „Живи живи организми, които добавени в храната, оказват положителен ефект върху организма, като подобряват на баланса на неговата стомашно-чревната микрофлора”.

Млечнокиселите бактерии и бифидобактериите, които се използват при производството на кисело мляко и други млечни храни, представляват основният дял от полезната микробна флора и имат основно значение в регулирането на храносмилателните процеси и за цялата жизнена дейност на човека. Пробиотиците са живи микробиални хранителни добавки, които влияят благотворно на човека, подобрявайки и оздравявайки вътрешния микробен баланс. Тези организми не са патогенни и не са токсични, запазват жизнеността си по време на съхранение и оцеляват при преминаване през стомаха и тънките черва.

Трите “най-полезни” и най-често използвани микроорганизми-пробиотици са: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus bulgaricus.

КОНТАКТИ

„Селур Фарма” ЕООД – www.selur-pharma.com

Адрес: гр. Разград, ул. “Добрич” №4, България.
Тел./факс: 084 66 15 48

Адрес: гр. София, Хайдушка гора, Белите брези, 1680 София, България
Тел.: 02 858 1912
Факс: 02 958 9457

Текст и изображения: www.selur-pharma.com

Comments are closed.