Д-р Теодора Таргова – специалист по дентална медицина – Варна

June 6, 2023
ЗА НАС

ScreenHunter_13012 Jan. 07 15.14Д-р Теодора Таргова е лекар, специалист по дентална медицина, извършващ профилактика и лечение на кариеси, премахва зъбен камък, поставя мостове, корони и протези.

Биография
​Родена на 03.07.1965 в гр. Сливен. Завършила Дентална медицина в МУ-София през 1996 г. От 2009 г. е хоноруван асистент, а от 2011 год. – редовен асистент към Катедра “ОЛЧХ, Пародонтология и СОД към ФДМ, Медицински университет – Варна. Придобити специалности: Пародонтология и ЗОЛ (2010 г.)​

Член на
​Член на: БОПОИ, Дружество по Лазерна Дентална медицина, Българско Научно Дружество по Дентална медицина.​

В стоматологичният кабинет на специалистът по дентална медицина, Доктор Теодора Таргова, пациентите получават лечение с модерни и висококачествени вносни материали и консумативи и гаранция за извършените дентални услуги. Денталните услуги предлагани в кабинета на стоматологът са с изключително високо качество, без болка и на достъпни цени.

ДЕЙНОСТ

ScreenHunter_13013 Jan. 07 15.17Лечение на кариес
Д-р Теодора Таргова разполага със собствен стоматологичен кабинет в град Варна и извършва лечение на зъбен кариес. Специалистът стоматолог разполага със съвременна медицинска – стоматологична апаратура и богат професионален опит за качествено отстраняване на зъбни кариеси. Лечението на кариес се извършва, чрез поставяне на пломба. При лечението на кариес, стоматологът използва съвременни материали, позволяващи направата на пълни възстановявания, които наподобяват формата и цветът естествените зъби. Причините за възникване на кариеси най-често са:

  • Зъбната плака и нейните микроорганизми
  • Въглехидратите в храната, от които микробите произвеждат киселини
  • Резистентност на зъбите спрямо киселинното въздействие

ScreenHunter_13015 Jan. 07 15.18Премахване на зъбен камък
Като специалист по дентална медицина, стоматологът разполага, модерна медицинска техника за дълготрайно премахване на зъбен камък и предпазване от неговата повторна поява. Зъбният камък често причинява бактерии от хранителни остатъци и органични клетки, които в контакт с венците причиняват както гингивит и пародонтит. Симптомите на тези заболявания са подуване, кървене на венците и лош дъх. Д-р Таргова препоръчва да потърсите помощ от стоматолог при наличие на тези симптоми, за да получите навременна стоматологична помощ и премахване на зъбния камък преди да се появят по-сериозни заболявания.

Поставяне на зъбни коронки и мостове
Стоматологът използва за целта единствено вносни импланти (швейцарски и американски) с доказано високо качество. Апаратурата в кабинета на специалистът спомага за качествената изработка и точното поставяне на зъбните коронки, мостове и протези.

ScreenHunter_13014 Jan. 07 15.18Избелване на зъби
Д-р Теодора Таргова предлага в своя кабинет избелване на зъби. Това е козметична процедура, която има за цял да направи Вашата усмивката сияйна, красива и бяла. Избелването може да се осъществи, както в зъболекарски кабинет, така и в домашни условия. Разликата в двата вида е продължителността на процедурата. И двете процедури са безвредни и безболезнени, като нежелана реакция е появата на чувствителност на зъбите към топло и студено.

КОНТАКТИ

Д-р Теодора Таргова – специалист по дентална медицина – Варна
Адрес: гр. Варна, бул. Република, МК-с Младост, ет. 2 каб. 210
Тел.: 052 555 507
Моб. тел.: 0877 111 537
E-mail: d_r_targova.t@ abv.bg

Comments are closed.