Кабинет по естетична дерматология и дерматовенерология “Нимия”

February 13, 2018
ЗА НАС

zybova2NIMД-р Милена Зъбова завършва медицина през 2001г. в Медицински университет гр. Пловдив.

Специализира и придобива специалност по дерматовенерология в Клиника по кожни и венерически болести към Медицински университет гр. Пловдив.

Членува в “Сдружение частнопрактикуващи дерматовенеролози”, “Дружество по Естетична Дерматология”, БЛС, “Българско дерматологично дружество”.

 

group 2-img_6855_img_6859-5 images

ФИЛЪРИ
Увеличаващата се продължителност на живота, стремежът към здравословен начин на живот, карат все повече хора да се интересуват от процедури, които да запазят или възстановят младежкия външен вид. В съвременното общество е факт, че красивата външност е един от ключовете за успех в живота.

Стареенето на кожата е процес който се изразява в променени контури на лицето, формиране на повърхностни и дълбоки бръчки, смаляване и деформация на устните. Тези промени се дължат на загубата на подкожната мастна тъкан, намаления синтез на колаген, еластин и хиалуронова киселина /изключително важна за хидратацията на кожата.

Какво представляват дермалните Филъри?
Дермалните филъри са вещества от естествен или синтетичен произход, направени за инжектиране в кожата с цел попълване на бръчки, оформяне контура на лицето, придаване обем на устните и корекция на различни дефекти по лицето и тялото.

Видове дермални Филъри.
Те се разделат на три вида според трайността на резултата от терапията:
Временни /трайност на ефекта от 2 до 12месеца/ – те съдържат предимно хиалуронова киселина и са най-масово използваните поради тяхната безопасност.
Полу-перманентни /от 1 до 5 години/
Перманентни /не се разграждат/
Защо да предпочетем временните филъри?
Те имат по-малко и временни странични ефекти /особено тези съдържащи хиалуронова киселина
Висок риск от гранулом тип чуждо тяло и други тежки усложнения при перманентните и полу-перманентните филъри
Отпускането на кожата с възрастта и смаляване на лицевия череп водят до промени в структурата на лицето, което изисква корекции адекватни към момента
Промени в модата – например модата във формата и големината на устните се променя на всеки 5 години

Невъзможност за инжектиране на друг филър, когато преди това е инжектира перманентен или полу-перманентен, тъй като не са проучени възможните реакции между тях. Това лишава клиентите от възможността да се възползват от достиженията на съвременната наука и новите технологии.

КЪМ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ НАЙ-ШИРОКО ИЗПОЛЗВАНИ, НАЙ-БЕЗОПАСНИ СА МОНОФАЗНИТЕ ФИЛЪРИ СЪДЪРЖАЩИ КРЪСТОСАНОСВЪРЗАНА ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА, КОЯТО Е ПРОДУКТ НА БАКТЕРИАЛНА ФЕРМЕНТАЦИЯ.

ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ПЕРМАНЕНТНИ И ПОЛУ-ПЕРМАНЕНТНИ ФИЛАРИ Е СИЛНО ОГРАНИЧЕНО, А В МНОГО ДЪРЖАВИ УПОТРЕБАТА ИМ НЕ Е РАЗРЕШЕНА ПОРАДИ МНОЖЕСТВОТО ИМ СЕРИОЗНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ.

Приложение на дермалните филъри?
Най-често те се използват за придаване обем и оформяне контура на устните, попълване на повърхностни и дълбоки бръчки /назолабиални, марионетни, глабеларни, на челото, пачи крак идр./, оформяне на носа, скулите, брадичката, попълване на различни видове белези / например от акне /, лифтинг на клепачите и др.

Какво представлява терапията?
Преди терапията се провежда консултативен преглед за да се уточни подлежащия на третиране проблем и методът за неговото отстраняване. Понякога се налага комбинирането на различни филъри или комбинирането им с друг вид терапия, например инжектиратето на ботулинов токсин или мезотерапия. След което лицето се почиства от грима, кожата се дезинфекцира най-често с 70% спирт, нанася се обезболяващ крем или се прилага инжекционна упойка, особено при третиране на устните и зоната около тях. Процедурата се извършва като продукта се инжектира в дермата чрез серия от инжекции. Терапията отнема около 20-30 мин. и клиентите могат веднага да се завърнат към изпълнение на техни ежедневни задължения. Понякога са необходими леки докорекции след около 2 седмици за постигане на оптимален резултат.

Резултати
Резултатите са видими почти незабавно след терапията, но оптималния резултат настъпва след преминаване на отока, зачервяването, евентуалните хематоми и свързването на водата /при филърите съдържащи хиалуронова киселина/, което настъпва една до две седмици след терапията.

Странични ефекти
Видът на страничните ефекти зависят от вида на използвания продукт и уменията на лекаря. Най-честите от тях са временни като зачервяване, оток и хематоми, които изчезват спонтанно след няколко дни. При някои от продуктите съществува риск от алергична реакция /колагеновите филъри/, формиране на грануломи, кисти и абсцеси /при полиакриламидните гелове, силиконовото олио и други перманентни и полуперманентни филъри/.

Къде може да се подложите на тази терапия?
Дермалните филъри се прилагат от лекари /дерматолози, пластични хирурзи и др./ преминали специални курсове за тяхното приложение. Преди да се подложите на третирене с дермални филъри задължително се поинтересувайте от вида на използвания продукт и уменията на лекаря.

Цена?
Цената се определя на една спринцовка от филъра и зависи от вида на използвания продукт, от неговото качество, количеството в спринцовката и уменията на лекаря. Цената варира от около 250 до 500 лева, но в някои клиники и медицински центрове се срещат и по-високи цени.

КРИОТЕРАПИЯ

Какво представлява криотерапията?
Криотерапия или лечение с течен азот намира приложение при – себорейни /сенилни/ веруки, фиброми, сенилни кератоми, брадавици- плоски, плантарни, кондиломи, различни хемангиоми, гранулома ануларе и др. Самата апликация може да предизвика от лека до силна болка, прилага се през интервал от 1-2 седмици. Резултатите са много добри.

ЗА ПАЦИЕНТА

Дерматологията  е клон на медицината,чийто обект на внимание са кожата и нейните заболявания.Уникална специалност ползваща консервативно-терапевтични и хирургични методи на лечение.

Венерологията изучава полово предаваните заболявания.Голяма група инфекциозни болести имащи различни етиологични причинители,различна клинична симптоматика,но еднакъв механизъм на предаване и разпространение,а именно сексуалния контакт между партньорите.

Едни от най-често срещаните кожни и венерически заболявания са: акне, розацея,себореен дерматит,атопичен дерматит,алопеция,гъбични и херпесни инфекции,сифилис,гонорея,хламидии,краста,аногенитални брадавици и много други.

КОНТАКТИ

Кабинет по естетична дерматология и дерматовенерология “Нимия” – nimiabg.com
Адрес: гр. Бургас, жк. “Меден рудник” бл.185,
Тел.: 056 91 93 76
Моб. тел.: 0889 815 185;
E-mail: zabova@ nimiabg.com


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: nimiabg.com

Comments are closed.