Институт за Регресивна и Реинкарнационна терапия

October 20, 2021
ЗА НАС

ScreenHunter_40538 May. 11 21.29Добре дошли на сайта на Института за Регресивна и Реинкарнационна Терапия

Дейност на института:
Три годишни курсове на обучение за регресивни терапевти
Уъркшопове
Индивидуални сесии – в частния кабинет на Силвия Петкова

ЗАЩО РЕГРЕСИЯ?

Защо би потърсил някой регресивен терапевт?

При Стара душевна болка: парализиращ страх, крещяща

безнадеждност, вълни от тъга.

При травми: Пожар; Хирургия – предимно не осмислени (не разбрани) престои в болници от деца и разбира се операции при лоши упойки; Пълно неглежиране, игнориране, отблъскване; Смърт на близки; Тежки нещастни случаи с обезобразяване; Малтретиране, насилие; Спонтанен аборт, аборт; Несправедливо обвинение; Предозирване с наркотици; Развод; Виновност за смъртта на друг; Изнасилване; Унижение; Самоубийство (опит) от фамилното обкръжение; Опит за самоубийство (на травматизирания);

Регресия
Регресивна терапия. Регресия.
При блокиране: невъзможност да се види каквато и да е в перспектива. Безпомощен гняв, който се натрупва. Все едно с брадва да сечеш дънери без това да те облекчава.

При самота и изоставеност: треперещ ходещ в безкрайна равнина. Чувстваш се изгубен.

Когато се чувстваш препънат: никога да си успявал да се движиш свободно в социалното поле. Наблюдатели-съзнание. Чувстваш се неспособен, срамежлив, избягващ ситуации. Като че ли свит в тъмнотата гледащ през процеп към слънчев пазар, където хората уверено и с удоволствие се движат.

При подчинение и подвластност: преадаптивност към другите. Липса на асертивност. Не си в силата си. Като че ли хората непрекъснато се блъскат в теб а ти получаваш шамарите за това извинявайки се, защитавайки се, предпазвайки се. Това може да прогресира дотам, че да загубиш себе си.

При загуба на посока или изобщо да не знаеш коя е посоката. Накъде да се движа в този живот? Като че ли си в тъмното с карта и компас но нямаш лампа.

Когато тялото отказва или се съпротивява. Телесни оплаквания без да има някаква ясна причина и без възможност за лечение. Все едно си се превил на две на едно магаре, което отказва да върви.

Когато проникновението не работи. Знаеш за какво става въпрос и как трябва да се направи. Но по една или друга причина нищо не се случва. Все едно да ходиш с хороскоп под мишница и де търсиш във вестниците рубриките за днешния хороскоп.

При релационни проблеми. Преплетен си с другия. Всички опити до сега са без резултат. Два овена стоят с преплетени рога на сух, каменен терен.

Когато искаш да се самооткриеш. В търсене на неоткрити страни и неподозирани таланти. Искаш да изненадаш себе си. Любопитство. Все едно че се виждаш като в магическа топка.

Какво, общо казано, е повод за регресивна терапия /регресия/?

 • Афективно разтройство: грижи, настроения, депресии, изолация, мисли за самоубийство;
 • Релационни проблеми;
 • Зависимости: наркотици, алкохол, и др.;
 • Страхове, Фобии, несигурност;
 • Спирачки и блокади;
 • Проблеми на работното място;
 • Тежко тяло;
 • Телесни оплаквания;
 • Насилие и сексуални насилвания;
 • Сексуални проблеми и сексуална идентичност;
 • Обсесивни мисли и обсесивни действия;
 • Власт и контрол;
 • Хранителни проблеми: анорексия и болимия;
 • Самопознаване
 • Вътрешно- личностни конфликти;
 • Конфликти с другите;
 • Постулати на характера – твърди убеждения, които не дават възможност на личността да бъде адаптивна и гъвкава;
 • Трудности в общуването: затворен, срамежлив, избягващ контакт с другите
 •  Траур – загуба на любими хора; загуба на перспектива; загуба на социално положение;
 • Личностно развитие
 • Намиране и интегриране на ‚спящи‘ таланти
УЪРКШОП

Уъркшопа Итродукция в Регресивната Терапия както подсказва и самото заглавие е увод в регресивната терапия. Този уъркшоп е подходящ за всеки, който е любознателен и има желание да отвори вратите на един малко познат свят.

Запознаване с предишни животи е логичното продължение на Интродукция в регресията. Кандидати, които са запознати с темата могат директно да участват в този уъркшоп.

Уъркшопа Щастие – чрез мъдрост и смелост е уъркшоп предизвикал сензационни реакции от специалистите в регресивната терапия. В него се използва трудна и доста рядко срещана техника на работа, наречена квадрат на полюсите. В края на този уъркшоп знаете какво е Щастието и знаене кой е вашия път, по който ще го постигнете.

Важно е да имате представа от регресивна терапия, за да извлечете оптимална полза от него.

За уъркшоповете можете да се запишете чрез формуляра за контакт, да ни потърсите чрез мейла или по телефона.

ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Силвия Петкова

Основоположник на Института за Регресивна и Реинкарнационна Терапия в Бълграия. Завършва Социалната академия в Хертогенбош Холандия и 15 години работи в различни организации и учреждения в Холандия като психосоциален терапевт. През 2005 година се дипломира в Pro-Education в Амстердам в дисциплината Супервизия и Професионални форми на обучение и придружаване (coaching, интервизия, посредничество при конфликт, менторът, титур, правене на курсове и програми за обучение), което и дава възможност да преподава като гост – преподавател и супервизор в Социалната Академия на Хертогенбош. През 2010 година се дипломира в Tasso Institut в Ютрехт и отваря частен кабинет за Регресивна и Реинкарнационна Терапия.

Член на EARTh NL и EARTh Association for Regression Therapy.

Ханс тен Дам

Основоположник на Таsso Institut, EARTh Association, EARTh Nederland основоположник на институтите по РРТ в Япония, Бразилия, Индия, Португал, Ирландия, разработва и описва методиките за работа с РРТ. Автор на много книги една от които е Реинкарнация: Видяна и Преживяна на английски публикувана под заглавието Exploring Reincarnation. Автор е на настолната книга за всеки РРТ професионалист – Катарзис и Интеграция, на английски публикувана под заглавието Deep Healing.

В многобройните интервюта и статии неуморимо дава обяснения и разяснения за характера на РРТ и резултатите от нея. Обучава голяма част от РРТ професионалистите в Холандия и останалата част от света. Негови бивши студенти основават и откриват школи за обучение, в които Ханс тен Дам е почетен преподавател (такъв е и случая за България). Провежда по целия свят семинари, уъркшопи и конференции. Спомага основаването и откриването на Бразилския съюз на РРТ терапевти. Член на борда на International Board of Regression Therapy (IBRT).

Marion Boon

Преподавател в Института за РРТ в Холандия и Ирландия. След дипломирането си в Института за РРТ в Холандия се усъвършенства в програми на Питър Виринга, Триша Гаетано, Морис Нетертон, Роджър Вулгър, Майкъл Нютон ен Кен Вилбер.

Марион практикува интернационално и дава уъркшопи в Холандия, Ирландия, Испания и САЩ. Голям е приноса и за взаимовръзка и сътрудничество на РРТ професионалисти по света и в организацията на първия и втория световен конгрес на РРТ.

СТАТИИ

Намерете отговорите на въпросите и тръгнете по правилния път с ИРРТ

Знаете ли, че чрез Регресивна Терапия може да се активират забравени положителни преживявания и да се мобилизират „спящи“ качества на личността? При Регресивната Терапия се използва техниката на „изживяване отново“, за да се освободят подтиснати, негативно заредени емоции от отминали ситуации (там и тогава).
Освободете личността си с Регресивна Терапия
Чрез техниката на „изживяване отново“ се освобождаваме от последиците на чувства и мисли сформирани в миналото. Така няма да се препъваме в нови ситуации(тук и сега) реагиращи от негативния заряд на чувства и мисли сформирани и принадлежащи на отминало преживяване.
Регресивната терапия е сравнително млада терапевтична форма и преживява големи промени през 70те и 80те години на миналия век, когато се откриват и документират днешните техники на работа. В днешно време вече говорим за трансперсонна регресия, което означава, че регресията освен‚ „изживяване отново“ на отминали преживявания обхваща много по-голям терен на работа.
Ето няколко причини да изберете Института по Регресивна и Реинкарнационна Терапия:
o от първия учебен час обучение в терапевтични умения;
o предоставя целенасочено и ефективно обучение за съзнателни и енергични студенти;
o работим в сферата на спиритуалното здраво заземени;
o интуицията е нашето оръжие, разумът – работната площадка;
o защото е трансформиращо и вдъхновяващо
Какво още?
• Практично обучение в най-абстрактната материя – душа, психика, съзнание; самоопределение, движение и цел на душата;
• Невероятно пътешествие в дебрите на Подсъзнанието;
• Скок в израстването на Съзнанието – конкретно и абстрактно;
• Осъзнаване и себепознаване в дълбочина – за да живееш в по-голям, в по-богат, в по-дълбок и по-интересен свят;
Обучението на Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия е лицензирано от водещия за РРТ образувание в света Таsso Institut в Холандия. Дипломата на Института е призната от Таsso Institut и от EARTh – Association of Regression Therapy.
Toва означава, че дипломиралите се в Института за РРТ в България могат да упражняват професията на Регресивен и Реинкарнационен Терапевт в целия свят. Дипломата им дава възможност да членуват в международния съюз за Регресивни и Реинкарнационни Терапевти –EARTh – Association of Regression Therapy и да взимат участие в международните конгреси и конференции.

ГАЛЕРИЯ

ScreenHunter_40534 May. 11 21.24ScreenHunter_40535 May. 11 21.24ScreenHunter_40536 May. 11 21.24
КОНТАКТИ

Институт за Регресивна и Реинкарнационна терапия – irrt.bg
Адрес: гр. София, ул. „Георги С. Раковски“ 108, в сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС), ет. 6, кабинет 442
Моб.тел.: 0877 019 669
E-mail: irrtpetkova@abv.bg

Текст и изображения: irrt.bg

Comments are closed.