Ортошоп

April 15, 2019
ЗА НАС

orthoshopНие сме ОРТОШОП – дружество, основано през 2004 г. и специализирано в областта на медицинските изделия за повишаване стабилността на различни отдели на човешкото тяло.

Компанията е изключителен представител за България на неврологично-ортопедичната гама и гамата за съдова недостатъчност на френската фирма THUASNE както и на придобитата от Thuasne през 2008 г. немска фирма Thamert.

ТHUASNE e производител на висококачествени и високотехнологични продукти, лидер в производството на медицински компресивни изделия. Всички продукти са носители на СЕ марк – индикация за съответствие със съществените изисквания за медицински изделия от клас І. Гамата медицински изделия на Thamert допълва и разширява тази на Thuasne.

Ортошоп е дистрибутор и на испанската фирма Fresco. Фирмата е производител на пълна гама продукти, предназначени за корекция на проблеми на сводовете на ходилото и произтичащи от това усложнения.

Ние работим с отговорност към здравето на хората. Екипът ни обединява знанията и опита на квалифицирани специалисти – лекари, фелдшери, медицински сестри и други специалисти.

Идеалът на екипа е задълбочено и внимателно отношение към състоянието на нашите клиенти, прецизност и професионализъм в определянето на нуждите им от специализиран продукт. Ние изпитваме удовлетворение от намирането на навременни и оптимални решения.

THUASNE

История

THUASNE (ТЮАН) е основана през 1847 г. в гр. Сент Етиен – Франция. В 160-годишния си опит става експерт в технологията на еластичните тькани. В последните 60 години се специализира в производството на високотехнологични еластични компресивни продукти за нуждите на медицинския и спортния сектори.

Научно-обосновано развитие

Специалистите на THUASNE (ТЮАН) работят в тясно сътрудничество с водещи лекари и учени от специализирани проучвателни центрове и университетски клиники за създаване на продукти, оптимално адаптирани към нуждите на пациентите.

Проучванията на THUASNE са признати за представителна справка от ANVAR – Националната френска агенция за проучвания и развитие. Моделите и тъканите на продуктите са патентовани и регистрирани като запазена марка на THUASNE.

Насоки на непрекъснато усъвършенстване на продуктите

Конструкция, дизайн и естетизация на медицинските изделия

В последните години THUASNE инвестира много средства в естетизацията на своите продукти като привлича дизайнери и стилисти, които съвместно със здравните специалисти и инженери разработват ергономични модели, които отговарят на нуждите на широк кръг хора. Целта е пациентите да харесват изделието, което обличат едновременно с постигане на желания медицински ефект в зависимост от тяхното здравословно състояние, морфология и физическа активност.

Тъкани

Всички материали, използвани за производството на продуктите на THUASNE са антиалергогенни и не увреждат човешкото тяло и околна среда. Техническите параметри и състав на материите съответстват на стандарта Öko – Tex 100.

За осигуряване на максимален комфорт и оптимална физиология при контакт с кожата THUASNE създава и патентова високотехнологични тъкани – Combitex®, PoroMax 3D® и Neoplus®, които осигуряват улеснено изпаряване на потта, с цел регулиране на телесната температура и запазване кожата суха.

Качество

Качеството на продуктите е под контрола на Института по текстил на Франция и Hohenstein institute – Германия и отговаря на изискванията на ISO 9001 версия 2000 във Франция, Германия, и Холандия. Също така THUASNE е сертифицирана според стандарта DIN ISO 13485, отговарящ за медицинските изделия.

Позиции на пазара

THUASNE е лидер на европейския пазар в производството на еластични компресивни продукти за нуждите на медицинския и спортен сектор.

Компанията има собствени представителства в Германия, Италия, Испания, Белгия, Люксембург, Холандия, Чехия, Словакия, Австрия, Унгария, Швеция, Полша, Латвия, Израел, и САЩ.
Компанията има дистрибутори в Естония, Финландия, Литва, Дания, Великобритания, Ирландия, Швейцария, Словения, Хърватска, Украйна, Румъния, България, Гърция, Кипър, Сърбия, Черна Гора, Португалия, Австралия и страни от Африка, Азия и Близкия изток.

THAMERT

През 1919 Otto Thamert основава компания специализирана в търговията нa бельо. Стремежът към изобретяване на нови продукти и тяхното развитие води до резултати. Компанията започва да произвежда ортопедични изделия. Тясното сътрудничество с лекари и ортопедични специалисти води до многобройни иновативни продукти.

През последните 20 години Thamert създава стабилни партньорства във Великобритания, Америка, Швеция,Франция, Италия и Испания.

През 2008 Thuasne купува 100% от Thamert. Днес компанията Thuasne съчетава традиция и качество на две утвърдени фирми с богата история.

FRESCO

От създаването си през 1975 от Alberto Fresco, компанията е посветена на производство, развитие и разпространяване на продукти за стъпалото. През 1985 основава собствен завод и оттогава произвежда разнообразие от продукти от силиконови стелки до продукти от полимерни гелове.

Компанията се радва на безспорен успех благодарение на стремежа си да предоставя иновативни висококачествени продукти и постоянно да подобрява начина на производство използвайки най-модерни технологии и материали.

Продуктите им се ползват от пациенти и се препоръчват от медицински специалисти в над 35 страни по света.

КОНТАКТИ

“Ортошоп” ЕООД – orthoshop.bg

гр. София ул. ул. Шандор Петьофи № 28
Национален номер : 0700 100 61
стац : 02 851 03 16
моб : 0879 101 562
E-mail: office@ orthoshop.bg

Текст и изображения: orthoshop.bg

Comments are closed.